icon

Ako sa vyrovnať s partnerovou minulosťou a neistotou?

simca9898
19. mar 2025

Ahojte baby, viem ze minulost sa ma nechat minulostou, ale neda mi to a tazi ma to. Moj priatel s ktorym aktualne cakam dieta (neplanovane) mal predtym nespocetne vela zien...nikdy sme sa o tom nejak hlbsie nebavili, on je skor racionalny typ cloveka a ked aj sa spytam tak to nikdy nerozvija, iba povie ze nemal nudzu o zeny a ze ich striedal. Mal aj dlhodobe vztahy kedy podla jeho slov bol verny. Ani ja nemam pocit ze by bol schopny ma podviest, ale normalne pri tom pocte a intenzite som niekedy na pochybach, resp neviem ako by sa zachoval keby jeho zacne nejaka zvadzat....Nechcem si v hlave vykonstruovavat blbe scenare, lebo my zeny sme na toto odbornicky, ale vadi mi aj ze sleduje tie zenske s ktorymi nieco mal na instagrame a ked mu poviem ze mi to vadi, tak odpovie ze tomu prikladam velku vahu a ze pre neho to nic neznamena. Tak neviem ci ja som hystericka alebo co...ja tolko skusenosti s muzmi nemam, toto je moj druhy vazny vztah a nikdy som s nikym nespala okrem toho. Mozno aj to je ta chyba 😂 aky mate na to nazor? Poradte ako sa mam cez to preniest a ziskat nadhlad, dakujem vam

Strana
z3
zuzina25
23. mar 2025

@simca9898 poviem ti moju skúsenosť. Práve som sa pred dvomi dňami rozišla s priateľom s ktorým som bola vyše 2,5 roka. Mal dve deti z predchádzajúceho manželstva … vedel ako na ženy, vedel to pri mne a časom som zistila že to vie pri každej. Priznal sa mi že po rozvode a kým spoznal mna mal veľa žien.. - na sex .. malo to byt pre mna znamenie.. no zamilovaný človek rozmýšľa žiaľ ináč.
Výsledok? Zistila som že má počas celého vzťahu podvádzal.. vypisoval si s desiatkami žien - nie kamošky z detstva, spolužiačky a pod.. ale ženy, ktoré kedysi zbalil na zoznamkach, na instagrame a pod.. niektoré úplne nové, niektoré dokonca mal dlho v priateľoch na fb.. a vracal sa k ním. - nie kamarátske správy k narodeninam a ako sa máš, ako práca, ako deti… ale pozdravy na dobrú nocku potom čo mne povedal že ide unavený spat, pozdravy na dobre ranko skôr ako mne. Komplimenty, flirtovacky, koketovanie, ….
Paradoxne sa k tomu utiekal vždy keď sme mali nejakú hádku, dusno proste ako v každom vzťahu. No namiesto komunikácie a riesenia problému sa stiahol, mna nechal v neistote a išiel si honit ego za inými. Dokonca som ho raz nacapala doma s inou tesne predtým ako k tomu došlo. Boli sme pohadani. Večer predtým bol s kamošmi vonku vypiť si.. tam ju zbalil a na druhý deň ju mal doma. Ja som mala akési divne tušenie a šla za ním že sa porozprávame . A bolo dorozpravane.. takýto chlapi sú chronickú klamári a suknickari .. popieral tie správy až som mu ich ukázala odfotené.. vraj len kamarátske a ja dramatizujem. Vždy keď som odhalila nejaké jeho klamstvo bola som konšpirátorka, hysterka co dramatizuje.
Takýto človek to bude robiť vždy a pri akejkoľvek žene.
A mimochodom aj mne tvrdil že bol bývalej žene verný.. no ukázalo sa že pravda je inde.

mischy00
23. mar 2025

@zuzina25 to mi je ľúto, bude to pre teba ale už navždy zdvihnuty prst. I keď človek chce stále veriť, že mne sa toto nemôže diať.
Celkom nechápem ze načo takýto muž potrebuje budovať vzťah? Keď už popredu vie, že nevydrží bez ženskej pozornosti , ved nech je sám a nikomu neblazni hlavu. Potrebuje pocit rodiny, slúžku, čo vlastne? Dokedy budú ženy reagovať, dovtedy bude " kráľ ". Až sa raz z neho stane typický starý seladon, čo už nechape, že najlepšie roky ma dávno za sebou a nahradili ho noví samci.

zuzina25
23. mar 2025

@mischy00 veď práve, navždy zdvihnutý prst. Strašne to boli a neviem si ani predstaviť ako mám teraz ešte niekdy nejakému mužovi vôbec niečo veriť?
Vieš čo bola čerešnička na torte? Ešte pred týždňom som zas postrehla akúsi ženu na insta a mala som podozrenie že si s ňou píše … spýtala som sa na to, poprel to a samozrejme konci debatu lebo zas konspirujem. Ja som tej žene napísala .. pohodová baba ktorá mi potvrdila že si píšu, že ju Bali.. a ale že jej povedal že je single, bez záväzkov ani sa s nikým nestretáva. A že týmto radi spiatočku. Vlastne mi poďakovala že som jej vôbec napísala o tomto.
V piatok som šla ukončiť to, vziať si veci.
Deti boli v šoku, boli v tom že je medzi nami všetko ok.. vlastne deti klamal, klamal mna, rodinu, všetky tie ženy, všetkých. A ja som sa ho ešte raz do oči spýtala či si stou ženou na insta naozaj nič nepísal. Bez mihnutia oka mi povedal že nie ( a ja sommpravdu vedela priamo od nej). To má len utvrdilo že robím správnu vec.
Hoci ta bolesť z tých klamstiev a zrady je strašná..

123profil321
23. mar 2025

@simca9898 tvoje myšlienkové pochody mi trochu pripomínajú mňa.
Kedysi som verila, že ľudia sa menia. Dnes už viem, že k dobrému 1/10. Minulosť je dobrý indikátor povahy človeka. Zmeniť povahu je nesmierne ťažké. A oveľa ťažšie je tú zmenu udržať.
Nebudem tu písať svoju skúsenosť (ak chceš, napíš mi). Ale po 2,5 roku dokonalého vzťahu sa môj ex začal vracať k tomu aký bol pred naším vzťahom. A ja som sa to rok snažila zachrániť a vyčítala si, že je všetko moja chyba.

mischy00
23. mar 2025

@zuzina25 no asi jedina utecha je, ze radej teraz
ako po x rokoch. Nech si teda naháňa ego, ja len dúfam ze jeho deti nebudú spoznavať stále nové tety.

ysseba
23. mar 2025

A ako vieš, že mal "nespočetne veľa žien", keď on sám o tom nehovorí, resp. ti dá nejakú diplomatickú odpoveď v štýle, že nemal núdzu o ženy? Podľa mňa je rozumné, že ti nehovorí nič konkrétne. Načo? Je to minulosť, ktorú nezmení. A myslím, že keď ti povedal, že keď bol v dlhodobom vzťahu a vtedy bol verný, že aj to je jedna z jeho diplomatických odpovedí.

123profil321
Autor odpoveď zmazal
soffy14
29. mar 2025

Kašli na minulosť, tu nezmeníš, Môj priateľ mal tiež predo mnou veľa žien a všeličo iného, a pozri dnes som sním 5 rokov a mam sním 5 mesačnú dcéru, dokonca keď sme sa stretli prvýkrát tak za mnou chodil každý deň, že vraj preto aby som si nenašla iného 😁😁takže to neznamená že keď mal vela žien, že sa nedokáže zamilovať alebo zmeniť.

Strana
z3