icon

Ako sa vyrovnať s partnerovou minulosťou?

veronika13576
Dnes o 12:20

Zdravím všetky dámy. Ja aj partner máme pred 30-tkou. On mal predtým dlhodobý vzťah (11 rokov, poznajú sa od detstva). Veľa som nevyzvedala, viem že to bolo pár rokov nefunkčné, žili každý v inom štáte, on chcel rodinu a ona kariéru atď. My dvaja sme sa dali dokopy po cca 3 mesiacoch od ich rozchodu. Sadli sme si povahovo, mal to v hlave vysporiadané tak som v tom nevidela problém. Veľmi rýchlo po pár mesiacov som neplánovane otehotnela, zhodli sme sa že bábätko chceme a tak máme už 7-mesačné bábo. Vzťah nám funguje, riešime stavbu domu. Neskôr po vybavení formalít okolo stavby aj menšiu svadbu. Nie som nejaká veľká žiarlivka ale občas príde reč na ex hlavne keď sa bavíme o cestovaní (jasné, za tie roky toho veľa zažili). Nespomína ju sám od seba ani často, len niekedy to tak sedí do kontextu. Vtedy ma to tak občas zamrzí. Začnem sa v svojej hlave porovnávať. Aj keď viem, že je to o inom keďže to bola ešte taká "detská láska" a my s bábätkom už žijeme takú inú realitu. Viem, že tie roky sa nedajú vymazať ani mi nejde o to. Skôr by som chcela vedieť, ako si to sama u seba v hlave zrovnať nech ma to nemrzí. Ženy, ktoré ste boli/ste v podobnej situácií, máte nejaký tip? Ďakujem krásne za každú radu. ❤️

anonym_9a7428
Dnes o 12:32

11 rokov je 11 rokov. Môžeš aj na hlavu stáť. Vy ste spolu veľmi krátko, tak asi nemá v sebe úplne uzavretý

vikss1
Dnes o 12:38

minulost nevymazes, a teda boli spolu velmi dlho, takze je to cast jeho zivota, na ktoru rec obcas pride. neda sa tvarit, ze tie roky nezil, neexistoval.

viktoriaandrascik
Dnes o 12:40

Skús uviesť konkrétny príklad, lebo mne to také strašné nepríde že by sa s tým bolo treba vyrovnávať 😀 kým to nie sú reči typu, Jana varila lepší segedín, Jana sa obliekala krajšie, Jana bola lepšia v posteli

anonym_f3eb11
Dnes o 12:44

Pred mojim manželom som mala od 15 rokov len 3 ,,pletky,, - to znamená , že som sa stretávala s chalanmi . Písali sme si . Ale nič medzi nami nebolo. Vždy sa to ukončilo tak , že jeden mi povedal , že nechce vzťah a o týždeň mal inú . Ďalší proste mi nesedel povahovo . A ďalší nebol taký sladký akým sa robil. To bolo v rôznych časových úsekoch . Mala som pred 19tkou, keď som spoznala manžela . Od 17tich rokov som sa nechcela s nikým spoznávať , chlapov som hneď odmietala s nikým som sa ani nestretávala. Môj manžel mal od 14tich dlhé vzťahy dva . Jeden trval 2 roky a druhý trval 4 roky. Ona po rozchode hneď otehotnela s druhým a o 3 mesiace mali svadbu . Sám mi povedal , že on už rok bol ako duch , že nevedel ako sa ma snou rozísť stále na to tlačila a furt niečo chcela zachraňovať , že on už bol dlho rozhodnutý . Bol naivný dobrák , ktorý sa po rozchode dozvedel , že mu 4 roky zahybala a veď hneď sa aj vidala . Keď sme sa začali spoznávať hneď sme sa rozprávali o vzťahoch . Ja som nikdy s nikým nebola vo vzťahu len som mu vravela o tých 3 chalanoch a on mi vravel o 2 priateľkách , ktoré mal . Mal to v hlave zrovnané a uzavreté a ja tiež . BODKA . Odvtedy sme sa o nich už nebavili . Uzavreli sme to hneď a tam to aj ostalo . Minulosť . Dokonca keď sme spolu a ideme niekde a stretneme ich slušne sa pozdravíme a ideme ďalej . Ak ti to partner vyhadzuje sám od seba na oči že moja ex toto a tamto vtedy by som to riešila .. ale ak sa v tom ty paraš a riešiš to ako taká žiarlivá fujara pomaly si vzťah zabijaš sama .. keby to tvoj partner nemal zrovnané v hlave myslíš , že by chcel s tebou dieťa ? Mať dom a neskôr svadbu ? NIE.. tak prosím mysli na partnera , ktorý ta miluje , na vaše dieťa a budúcnosť a nie na takéto hlúposti . Len uškodiš sama sebe vážne . 11 rokov je 11 rokov . Spomienky vždy boli a budú . Pokiaľ ta neporovnáva s ňou tak nemáš čo riešiť a parať sa v tom . Váž si to čo máš naozaj lebo nie každý ma také šťastie . Pekný deň

anonym_f5e6eb
Dnes o 13:02

Neviem čo presne ťa mrzí, máš muža s ktorým si rozumieš, riešite dom, svadbu, máte bábo. Čo ťa mrzí? Spýtaj sa sama seba. Možno je to tým, že ste spolu krátko a nie si si ešte taká istá tým vzťahom. A možno by bolo fajn keby si o nej vedela viac. Mne občas manžel spomenie ex v kontexte že "tam som bol, ešte s ex", alebo keď pozeráme telku tak na niekoho tam povie "toto robila bývalá, neznášal som to" a mne to absolútne nevadí. Viem aká bola a viem, že ja som pre neho lepšia partnerka. Neber v úvahu to, že máte spolu dieťa ale to, ako si rozumiete a ako sa máte radi. Bývalá je minulosť. Nemáš čo porovnávať, ona s ním žila úplne inak, v iných podmienkach, aj on bol iný. Ty s ním žiješ teraz a to je podstatné.

minenkaa
Dnes o 13:41

Ty máš svoju minulosť a aj on ma svoju minulosť
Veď sú rozideni ,prečo ta vlastne jeho byvala trápi ,veď je s tebou

jeennyv
Dnes o 14:25

@veronika13576 uprimne ty si robis problem a v hlave sra…cky… nenapisala si, ze by sa dialo nieco strasne, ci by si s nou vypisoval riesil….je to uzavrete , ano boli spolu dlho, ale vy mate rodinu, pokial vobec nic neriesi on…to v tvojej hlave a nenic si tym zivot a vztah

betulinka1
Dnes o 15:06

@veronika13576 uvedom si, ze co ti vlastne na tom vadi? Ze boli spolu? Ze cestovali? Ze ty si nikam necestovala? Alebo co vlastne? Vy budete mat zase ine zazitky spolu.