icon

Ako sa vyrovnať s pocitom sklamania od kamarátky?

12. jún 2024

Ahojte, s kamoskou sme boli rovnako tehotne, s tym ze ja som mala termin o 3mesiace skor. Pocas tejotenstva sme si planovali vsetko, kocikovanie, kavicky, obedy, ze si spolu budeme pomahat zvladat to. Ale po mojom porode nic tale nenastalo, moj syncek mal silne koliky, kojeny, bez cumlika, uvresťane male babetko🙈 ziaden nosic, zoaden kocik, tichucko a sppkojne spinkal len na mne a to som mu chcela aj dopriat, ale tak kamoska silou mocou nech nesom ako ostatne matky, neupravene s mastnou hlavou, ze nech sa dam dokopy, tak som par krat skusila tu kavu v meste, no 3/5plakal, tak som to proste stopla a ppvedala jej, ze ked porodi a zazije si novorodenca na vlastnej kozi nech sa mi ozve… vyslovene mesiac sa mi neozvala az teda minul tyzden, ze porodila, tak som jej srdecne zablahozelala, ale na nic som sa viac nepytala. Proste, Sklamalo ma jej chovanie, mala somsilnu poporodnu depresiu, a myslim ze wste nwjakwe dizvuky mam, obcas ma chyti stres a panika, no bohuvdaka sa mi po skonceni sestonedelia ukludnili hormony a aj babatko je klop klop klop spokojnejsie.
Od vvera mi na instagrame nonstop posiela videa s tematikou unavenych matiek ja na to reagujem len rehotajucim smajlikom alebo likom. No dnes mi napisala, ze je to masaker prve dni, ze ci jej neviem nieco ppradit, ze si nevie dat rady a kedy to skonci😬 a ja mam 1000chuti jej napisat, tak sa daj dokopy a pod na kavu a neprezivaj to tak. Samozrejme nenapisem jej to, to hovori za mna sklamanie, no neviem co jej odpisat. Poradte ako nezaujate zeny, ano su vo mne hormony tak myslim na “pomstu”asi🙈😁😁 berte to z nadhladom. Nikdy by som jej nic take nenapisala, ale proste chcem aby to aspon z casti ppchopila alo mi jej slova ublizili ked som ju najviac pptrebovala…plis radu neviem aku by som jej dala, Mojmu syncekovi napriklad nepomohlo ale ze absolutne nic na koliky, len kojenie a ked na mne spal, a aj to ma urazila ze som jak biomatka😬
Teraz mi to pride ze ja som si to “odtrpela” sama a ja jwj mam teraz pomahat. No nie necitim to tak, mne by v tom case pomohlo keby swdela pri malom kym si umyjem vlasy alebo sa ppjdem v klude najest, lebo realne po tom zeny po porode tuzia… ale z jej strany tala pomoc neprisla

Strana
z2
h2
13. jún 2024

@mrkvicka060 Ale kým neporodila autorka, tak mala tiež iné predstavy, plánovali si spolu kávičky atď., čiže ona sama to brala vtedy ináč a až keď porodila, zistila, aké to naozaj je. Ja netvrdím, že tá kamoška neurobila chybu. Ale že v tom nebol zlý úmysel, len nevedomosť.

rorino
13. jún 2024

Napísala by som,výdrž,zvládla som ja,zvládli tisícky iných,zvládneš aj ty.Nemame to také,ale netrvá to večne😉

krasolienka1
Autor odpoveď zmazal
otazka1
13. jún 2024

Mám kamosku ktorá je odomna starsia,má viac po 30 a nemá deti..nenašla partnera zatiaľ,ja mám deti viac než jedno..roky pocuvam od nej omg nebud bio matka,pod na kávu,bla bla..realne čo akože mám podľa teba spraviť?ked bude tehotna sa škodoradostne smiať,nechať ju trápiť,mat kokotske narazky keď porodí a nebude vedieť čo a ako? Veď sme kamošky!ja to všetko berem s rezervou kebo viem že má má rada aj mije deti,sme úplne v pohode po takýchto debatách by mi nikdy nenapadlo ju nechať trápiť sa ak bude raz mat deti sama,pretože nevie.nevie realne čo to obnáša preto sa mi bude môcť po tom všetkom posťažovať aj keď mala možno “hrdinské”reči ako bezdetna..a to bez toho,sby som o nej zakladala tému na konikovi..podľa môjho názoru to pookrivkava na tvojej strane,ona nemohla vedet čo to obnáša ty už to vieš,to je rozdiel medzi vami.. snad si pochopila čo ti chcem povedať

thoughtfulweirdo
13. jún 2024

Mala som podobnú skúsenosť, ani mi nenapadlo uvažovať o akejkoľvek "pomste", keď sa narodilo prvé dieťa tej kamoške. Čo by som tým vôbec získala?

henikap123
13. jún 2024

Nikto nevie čo prežívaš až kým to nezažije sám. Už to asi zažila a možno to aj ľutuje čo povedala a možno nie. Chyba mi zo strany tvojej kamošky nejaká pomoc keď si porodila. Keby som mala dobrú kamosku, tak by som jej chcela pomôcť, navrhla by som prechádzku kočíkom vonku, možno aspoň na polhodinu zabávila bábätko kým by sa kamoska vklude osprchovala najedla atd..
Ale už by som jej nic nevracala a neradila, zistila si že to nie je prava kamarátka, ale kamarátstvo by som neukončila ked budú detičky väčšie, take že rok, rok a pól, veľmi dobre ti padne “kamoska” s rovnako starým dieťatkom, aspoň budeš mat s kým ísť na ihrisko. Do kútika. Viem ako môj syn chcel spoločnosť a tešil sa iným deťom, v zime bude dobre keď príde k tebe na kávu s dieťatkom a trocha sa pohraju.

Strana
z2