Ako sa vyrovnať s rozchodom?
Baby ako ste sa dokázali psychicky vyrovnať s tým, že vás opustil človek, ktorého ste milovali? Že iba využil vašu pomoc a podporu, a potom vás vymenil za inú? A nepíšte mi, že taký chlap si nezaslúži anilen moju myšlienku - pretože to ja viem. Len neviem, ako ten stav mysle dosiahnuť? Ako sa naprogramovať, aby som niekoho prestala ľúbiť?
Ďakujem vám všetkým, že ma takto povzbudzujete a podporujete. Ako vidím, všetky ste sa zhodli na tom, že to chce len čas. V dobrom vám všetkým závidím, že už máte ten čas za sebou a že ste to zvládli. Aspoň mi to dáva podporu a presvedčenie, že sa to časom spraví a že naozaj čas zahojí všetky rany.
Prajem vám babenky všetkým všetko dobré, a už len tie šťastné lásky. 🍀🍀🍀😘😘❤️
ahoj, ja som zažívala niečo podobné pred 6 rokmi, až na to, že ma bývalý nenechal kvôli inej, len chcel nejakú inú, mladšiu, krajšiu, lepšiu..... 😝 po 8 rokoch.. 😀😝 bolo to nejako v apríli a poviem ti spamätávala som sa z toho dlho... bolo mi hrozne, ani jesť, ani spať.. to je tak, keď čakáš posun vo vzťahu, máš takmer 30 a prídu kopačky.. ale mohla som konečne robiť veci, ktoré som nerobila, ktoré on nemusel.. 😀 tiež som sledovala, ako si žije, niekedy ešte tajne dúfala, že sa dáme dokopy.. ale teraz by som sa za to akurát tak vyfackala.. 😂 chce to vážne len čas.. vieš čo, teraz som mu vďačná, že mi dal kopačky, oslobodila som sa zo vzťahu, ktorý nikam neviedol.. a od chlapa, ktorý bol decko a nevedel sám, čo chcel.. a vieš čo.. ja mám už manžela, našla som ho skôr ako rok prešiel a nemenila by som nikdy.. a dve deti.. 🙂 a vieš, čo má bývalý? stale hľadá.. 😂 takže hlavu hore, tento určite nie je tej tvoj pravý a ten na teba niekde čaká, tak musíš chodiť s otvorenými očami. 😉 ide jar, všetko bude krajšie, slnečnejšie.. 😘
@mondolina Tak to veru neviem. V duchu strašne túžim objať ho, milovať sa s ním, ale keby k tomu skutočne aj došlo, neviem vôbec, ako by som reagovala. Či by v mojich pocitoch vyhrala láska, alebo bolesť a poníženie.
@anjelik9993 tak presne teraz akoby si opísala mňa a moje pocity. 👍🙏👌😘 Až do fázy toho manžela. Lebo ja si vôbec teraz neviem prestaviť, že by som sa zaľúbila do iného. Mám dosť mužov v okolí, aj takí sa dvaja nájdu, ktorí mi nadbiehajú, ale keď ja som taká hlúpa, že ja iného nechcem. Ja to síce z tých dvoch cítim, že majú záujem, ale keď ja ho nedokážem prijať a opätovať. Proste mám pocit, akoby som sa viezla v aute na dvojke, a nedokážem zaradiť tú trojku, štvorku, päťku. 😣 Možno to naozaj chce viac času, ako tu aj baby písali.
jasné, chce to čas, u mňa to bolo skoro rok.. ale pochopila som zaň veľa veci, zažila veci, spoznala samu seba, zmenila sa... a potom mohol prísť ten posun.. a nový muž.. neboj sa, aj u teba to príde, chce to len čas .. snaž sa nemyslieť naňho, užívaj si, choď von s kamoškami, rob, čo ťa baví... 😘
viacere to tu napisali, ja sa pridavam tiez so svojou skusenostou, rozisla som sa tiez tak kratko pred 30tkou, este skoro 3/4roka som sa s byvalym stretavala a dufala, ze si uvedomi, ze chce byt so mnou (boze, my sme fakt niekedy naivne a neuveritelne ovplyvnene vsetkymi tymi romantickymi pribehmi), keby to mozem zmenit zo svojej aktualnej situacie, tak uz by som to nerobila, ale aj ja som bola slaboch a kazdy vecer som si hovorila, ze ak sa mi ozve, nebudem na to reagovat... a tiez som bola pol roka v stave, ze som si nevedela predstavit byt s niekym inym, aj ked zaujem bol, ale skratka som nebola pripravena, aj som sa popravde bala sklamania, bola som podozrievava (to je normalne podla mna uplne, boli ste spolu, ono to fakt treba pretrpiet)... no a potom zrazu prisiel zlom, ze takto to uz nechcem, nebavilo ma to, uplne som sa odstrihla (on k tomu pomohol tiez svojim spravanim), prisiel mi do zivota uplne skvely clovek, za ktoreho som sa vydala... a este byvaly ked zistil (po vyse pol roku, co sme sa prestali stretavat), ze niekoho mam, tak prisli citove vydieracky a ako on bude bojovat o mna a podobne, ked som ho odmietala, tak utoky, ze ako mozem niekolko mesacny vztah vymenit za to pekne, co sme mali atd... ale ja som aj po tych par mesiacoch so svojim teraz uz muzom vedela, ze mi daval ovela viac ako ten ex za cas, co sme boli spolu... drzim palce a prajem vela sil, bude to boj, no uvidis, budes stastna s niekym inym! s niekym, kto si ta bude vazit a spravat sa k tebe ako k princeznej... 💃 dolezite je vediet, co chces a co rozhodne nechces.
@nairia ďakujem ti, ďakujem veľmi pekne! 😘 Veru také sme asi my ženy - emočne a citovo senzibilnejšie, no a potom takto ťažko znášame rozchody. Vidím ale, že nie som sama, a že to asi naozaj nie je o hlúposti, ale o tom duševnom rozpoložení, ktorým si musíme prejsť asi všetky. Ďakujem ti za podporu, dáva mi to silu. 😘 A prajem všetko dobré. 🍀
uvidis, bude lepsie 🌞 ked toto srackove obdobie prejde, pride cas, ked si sama zacnes uzivat svoj cas, svoju pohodu a slobodu 😇 aj tebe vsetko dobre! 🙏
Túžiš sa milovať s niekým kto ťa vymenil za inú? To vážne?
Ja som sice naposledy dostala kopacky, ked este neexistovali mobily a maily, ale porozchodove fazy su vzdy viac-menej rovnake. Stale som dufala, ze zavola, tocila som sa okolo telefonu, nejedla (silna vyhoda), nespala, precitala milion knih (tiez vyhoda), chodila von s kamoskami, zacala robit ine veci ako s nim a tak mesiac po mesiaci som sa z toho spamatavala. Po 2 rokoch sa chcel vratit, ja sprosta som do toho cela zhava skocila a vies co? Po par mesiacoch mi to cele doslo a rozisla som sa s nim a hned v tom case spoznala mojho dalsieho frajera, ktory asi 10x prevysoval toho ex.
Prihlas sa hoci na kruzok palickovania, jogu, cokolvek, co ta obohati. A mala poznamka: fyzicky unava (t.j. aspon 10km beh kazdy den) pomaha rychlo a dobre zaspat a neprehadzovat sa polku noci v posteli.
Drzim palce!
@romanovic ďakujem ti veľmi pekne. 😘 Priznám sa, že stále rozmýšľam nad tým a asi aj tak nejak dúfam, že sa ešte možno dáme dokopy, a veru - vieš že ma to tiež už napadlo? - že ako a či vôbec by to fungovalo? Ja sa totiž bojím, že stále by som mala niekde v podvedomí v hlave tú myšlienku, že ma vymenil za inú, že a ňou žil, fungoval, líhal do postele,...Človek keď je zaľúbený, asi dúfa a verí aj v to, čo je nemožné. Alebo ak aj možné, tak vopred odsúdené na zánik. 😣 Ďakujem ešte raz. 😘
Mne skončil vzťah dnes a tiež neviem ako budem fungovať, to čo mi robí radosť si teraz nemôžem dovoliť takže nemám tušenie ako sa s tým vysporiadam, najhoršie je, že nemôžem zabudnúť na jeho existenciu keďže stoja medzi nami nejaké veci, ktoré treba riešiť a je to na niekoľko rokov, žiaľ.
@leni1977 aj keby si zabudnúť mohla, asi sa to zo dňa na deň nedá. Držím ti palce a prajem veľa síl. 🍀
Podobne, len by to určite bolo jednoduchšie pre mňa, tým som si istá.
Všetko sa to časom ustáli, nebojkaj ty nič. Každému proste trvá pokiaľ sa s tým vyrovná no isto sa ti to v krátkej dobe podarí. Budem ti moc držať palčeky
@eko22 ďakujem ❤️

@alexandraalexandrova ahoj aj ja som pocula ze kolko rokov ste spolu atď. A to ked sme boli spolu 22 rokov a z toho 13 rokov manzelia, to moze tak dlho trvat kym to prejde? 😥 aj tych 13 je vela. Uz teraz nevladzem z toho ako mi ide rozum na plne obratky... vidim posun po 2 mesiacoch a teda riadny. Uz viem fungovat ale este nie na 100% ale stale ho mam v hlave.
Chce to cas a obklopit sa ludmi, ktorí pomozu a vypocuju. Nastastie ja takych mam okolo seba tak snad to bude kratsie ako 13 rokov. 😜
Hlavu hore prestaň sa ľutovať nestojí ti za to keď spravil čo spravil buď rada že si sa zbavila takej falošnej osoby .....on ti spravil takúto vec a ty ideš plakať??? Nelutuj sa mení jediný na tejto zemi na teba čaká niečo lepšie....všetko má svoje pre a proti...a hlavne všetko má svoj dôvod to znamená že pre niečo sa to tak stalo čiže určite príde niečo lepšie staré zlé odislo a uvoľnilo cestu niečomu novému a lepšiemu...držím palce....🤗🤗🤗
Presne tak ako podľa mňa by si mala byť rada, že sa vyfarbil teraz a nie napríklad za roky, ktoré by si s ním ešte navyše stratila. Podľa mňa si silná a v pohode sa budeš vedieť od takého ... odpútať. Nemá ti byť podľa mňa za čím ľúto
@misulienkamisa ďakujem ti 😘 a úplne s tebou súhlasím. Určite radšej teraz, ako za niekoľko rokov. Určite by to bolo ťažšie, keby prišli deti, spoločný majetok a pod. Podľa toho, ako sa zachoval teraz, mi je jasné, ako by sa zachoval aj potom - ešte horšie. Prišla by som nielen o ilúzie o šťastnom vzťahu, ale o oveľa oveľa viac. Takže áno, máš pravdu - napokon som rada, že ukázal svoju pravú tvár včas. A pomaly sa z toho dostávam aj psychicky.
@katjuschka17 ono to nie je celkom tak...niekedy zijes s niekym 20 rokov, ale pocas toho vztahu sa uz psychicky odputavas, dokonca su vztahy ktore ked skoncia relane, uz tam davno prebehol psychorozchod a su prekonane vsetky jeho fazy...zalezi od toho ako sa dvaja rozidu. Je rozdiel ked ta opusti niekto koho stale milujes a si nanho velmi silno citovo naviazana a je rozdiel ked s niekym zijes 10 rokov iba zo zotrvacnosti ale v podstate vas uz nic nespaja a puto je uz davno pretrhnute...takze zalezi do akej kategorie spadas ty...
@kikaba44 zdravim, chcem sa spytat ako sa podarilo nakoniec vyrovnat s tym rozchodom z pred dvoch rokov. Prechadzam niecim podobnym a zaujala ma tato diskusia. Kedysi davno som uz zazil roz hod po rokoch, bolo to podobne, atrasne nutkanie, sny s nou velmi zanechali stopy, myslienky, ze ina nebude, ze uz nikdy nepride taka nahoda ako ked sme sa spoznali naposledy... S odstupom casu, ako sa to nakoniec podarilo prekonat?

@leuchtturm
@katina02 ďakujem baby. 😘