Ako sa vyrovnať s rozchodom a bývalým partnerom?
Ahojte
Trosku dlhší text ak ho cely prečítate budem vďačná. Mne už nevedia ani psychológovia pomôcť nik. Tak možno niekto má podobnú skúsenosť. Odišla som od priateľa po 8 rokoch kde už bol aj spoločný dom. Ani raz som neľutovala až teraz po 3 mesiacoch. Áno aj ja som narobila kopu chýb ktoré sa neodpúšťajú. Ale ak prečítate príbeh pochopíte. Vzťah s mojim ex bol ako na hojdačke. Neni zlý chalan vždy splnil vo som chcela kúpil čo som chcela ale začal sa meniť. Pivo že pije to som vedela ale ako sme začali spolu bývať to už viac pív, vina tvrdého. Niekedy u susedov a niekedy doma si otvoril sám víno. Ja som s alkoholom sekla. Vždy keď začal piť to skončilo detto na mol (vracanie pocikanie v posteli) prosila som ho nech prestane sľúbil mi to. Potom povedal zr sa kvôli mne meniť nebude. Prestal so mnou spávať že načo že raz za mesiac pripadne dva týždne stačia že jeho to nebaví. Vadenice prišli kvôli peniazom zatajoval mi väčšie finančne obnosy stále kontroloval má že ja moc minam nemáme peniaze a neviem čo. Prišli aj slovne prestrelky keď som dole nebola upravená že vyzerám jak hnoj a som všetko možné vulgárne. Ja som to trpela že však to je normálne. Evidentne nie je. Že keby jeho neni som nič bez neho nič nezvládnem mozem byt rada že ho mám. Posledný rok som doma ani nebola čo ľutujem že možno som sa mohla snažiť viac . Odišla som od neho lebo som nezvládala pozerať sa na to ako sa vadíme. S nádejou na lepsi život. Áno mám nového priateľa. Avšak zistila som že ex priateľ je ako odtrhnuty z reťaze stále v krčme s partiou do nášho ešte spoločného domu si vodí bar jake ženy. Robí veci ktoré som chcela robiť s ním ale vždy povedal a načo ja som už stary (29) ja sa chcem usadiť a teraz sa nestíham čudovať. Je mi z toho zle či som dobre spravila alebo mala s ním byt. Či by sa zmenil. Ďakujem za prečítanie ❤️
@anonym_autor určite si s ním mala zostať a urobiť si s ním aspoň tri deti. Takého muža už tak ľahko nenájdeš. Miliónový človek, čo by iné za to dali, keby ich muž chlastal, pošťal sa a zgrcal. Určite by sa zmenil po pár rokoch by aj stolica išla do gatí. No nemiluj ho!!!!
Dobre si urobila,takýto človek sa nikdy nezmení.Len sľuby a sľuby...
prečo by sa menil? stále pije, žuruje, toto nevyzerá na usadeného chlapa. vôbec teda neviem ako si ty prestavuješ lepší život keď on teraz robí veci ktoré s tebou nerobil?? tvojmu príspevku vôbec nerozumiem ..
prečo by sa menil? stále pije, žuruje, toto nevyzerá na usadeného chlapa. vôbec teda neviem ako si ty prestavuješ lepší život keď on teraz robí veci ktoré s tebou nerobil?? tvojmu príspevku vôbec nerozumiem ..
@biba_18 autorka len ľutuje za domom. Keby jej dal dom ani si len na neho nespomenie. To je celé. 😉
Dobre si spravila, že si odišla. Zaslúži si lepšiu.
A ten dom je aj tvoj alebo len jeho?
Teba len štve že možno a iba možno ma sex s inými
Ale alkoholik v jeho stave co sa pocikava asi veľa toho nenamuti
Alkoholik nebude mať dlhú životnosť, zomrie v bolestiach a sám vo vlastných zvratkoch. Môžeš byť rada že si odišla od tejto stratenej existencie.
@anonym_autor a ten dom mu akože chceš nechať?
@anonym_autor a ten dom mu akože chceš nechať?
@januska12323 Nie chcem aby má vyplatil alebo predal ale bohužiaľ keď menil robotu tak hypotéku na neho dať nemôžem skrz banky
Je cas prebrat sa… majetkove vyrovnanie - podat navrh na sud. Naco cakas? Na koho je hypoteka? Zajdi do banky a nechaj si poradit. Penaize su jedna vec a bud rada, ze si sa ho zbavila. Aj ked mas este hlavu v smutku - podla spravania uplny dobytok. Bud rada, ze nemusis riesit deti. Fakt ozrate postate individuum a za nim smutit … tak na to treba hodne zatmenie alebo byt uplne mimo zdraveho rozumu. ked t napadne lutovat, ze „ Je mi z toho zle či som dobre spravila alebo mala s ním byt. Či by sa zmenil.“ vylep sama sebe facku … snad ta potom take hlupe myslienky opustia. Mas sancu na normalny zivot, tak ju vyuzi
@januska12323 Nie chcem aby má vyplatil alebo predal ale bohužiaľ keď menil robotu tak hypotéku na neho dať nemôžem skrz banky
@anonym_autor keď sa neviete dohodnúť rieš to cez súd, môže vás prinútiť aj dom predať.
@anonym_autor určite si s ním mala zostať a urobiť si s ním aspoň tri deti. Takého muža už tak ľahko nenájdeš. Miliónový človek, čo by iné za to dali, keby ich muž chlastal, pošťal sa a zgrcal. Určite by sa zmenil po pár rokoch by aj stolica išla do gatí. No nemiluj ho!!!!
@anonym_aa336d Muz roka proste, treba sa k nemu vratit🤣🤣
Spravila si veľmi dobre však si prečítaj po sebe čo všetko si o ňom napisala
Vela ludi nema pochopenie a este ti nalozia. Nechapem. Prva vec je ta najlepsia ze si naozaj odisla. Vaz si samu seba. Aj keby to nedopadlo s domom dobre aj od nuly je lepsie zacinat ako byt s takych no chujom. Kazdy iny muz by ti dal viac. Najblizsie kroky k pravnikovi a pytat sa ake mas moznosti. Roky spolocneho byvania vydavky spolocne dom sa da do predaja. A vyplati ta ak mu to sud nariadi. Ty si pekne zariad iba svoj novy a 100x lepsi zivot.
Aj ty chces sa ozierat,a zurovat??Nuz mohli ste to robit spolu,no nie???
Nie,dobre si urobila a ani na sekundu neuvazuj,ze by si sa k nemu vratila.Take myslienky si okamzite zakaz v hlave a skor mysli na to zle,co bola vecsina ako si iluzie davat do hlavy.
Drzim palce az sa konecne odmotas od neho a tu snuru pretrhnes.
@anonym_autor jednoduché riešenie. Nehnuteľnosť predať, vyplatiť hypotéku ak je a zvyšok si rozdeliť.
@mysicka36 ja by som to rada predala ale keď on ani počuť o predaji aj keby sa postavím na hlavu
tak to ja som anjelik potom, co tu citam o chlapoch lol
@anonym_autor mrzí ma tvoja situácia, vnímam tam veľa ľútosti, hnevu aj smútku z tvojej strany (asi si mala iné predstavy o vzťahu s ním na začiatku...)
Neviem, či si tu dostala odpoveď ohľadom tvojej 1. otázky na začiatku: "Ako sa vyrovnať s rozchodom?" a tvojou 2. otázkou medzi riadkami: "Bola tam šanca na zmenu, keby ostanem a sa viac snažím?"
Začnem odpoveďou na 2. otázku, lebo je jednoduchšia. Myslím, že môžem sebavedomo napísať, že odísť z takéhoto vzťahu bolo nielen múdré rozhodnutie, ale aj zdravé - a partner by sa nezmenil tým, že by si sa viac snažila. Vnímam, že berieš na seba zodpovednosť za to aký ten vzťah bol alebo mohol byť, keby ty.... Bohužiaľ z praxe viem, že ženy, čo ostanú v takýchto vzťahoch dlhšie a "snažia sa viac" sa cítia horšie a ľutujú, že neodišli skôr, lebo už aktuálne prítomné "varovné signály" ako: nadmerná konzumácia alkoholu, urážky, ponižovanie, odpor ku zmene atď. sa väčšinou ďalej stupňujú. Čiže za mňa si môžeš fakt s čistým štítom povedať, že si urobila všetko, čo bolo v tvojích silách doteraz a že nič čo by si spravila by tomu už nepomoholo. A možno je na mieste aj "oplakať" tu stratu z "možnej budúcnosti, keby...", lebo možno aj to je jedna z vecí, prečo sa ešte na bývaleho partnera sústreďuješ.
Čo sa týka odpovedi k otázké: "Ako sa vyrovnať s rozchodom a bývalým partnerom?" nie je mi to úplne jasné, či chceš. Mám pocit, že to ešte nieje pre teba definitívny rozchod, kedže sa jemne k tomu vraciaš, čo si mohla urobiť v tom vzťahu, "čo ak" alebo si spomenula vetu ohľadne partnera "Neni zlý chalan vždy splnil čo som chcela, kúpil čo som chcela..." - to sú pre mňa signály, že to pre teba ešte nieje koniec.
@mysicka36 ja by som to rada predala ale keď on ani počuť o predaji aj keby sa postavím na hlavu
@anonym_autor ale ty nepotrebuješ jeho súhlas 😉
Podaj na súd majetkové vysporiadanie a tam už sa to vyrieši. On Ta jednoducho vyplatiť musí. A keď nenájde spôsob ako ta vyplatiť a dom si nechať (hypotéka len na neho, pomoc od rodiny atd), tak potom sa dom bude musieť predať (súdnym nariadením), aby Ta vyplatil. To sa neboj, ze by si sa teraz musela podriaďovať tomu čo on chce… Už si si odtrpela dosť, teraz pozeraj na to, čo chceš Ty.
Drz sa!! 💕
@anonym_autor ale ty nepotrebuješ jeho súhlas 😉
Podaj na súd majetkové vysporiadanie a tam už sa to vyrieši. On Ta jednoducho vyplatiť musí. A keď nenájde spôsob ako ta vyplatiť a dom si nechať (hypotéka len na neho, pomoc od rodiny atd), tak potom sa dom bude musieť predať (súdnym nariadením), aby Ta vyplatil. To sa neboj, ze by si sa teraz musela podriaďovať tomu čo on chce… Už si si odtrpela dosť, teraz pozeraj na to, čo chceš Ty.
Drz sa!! 💕
Autorka, bud rada, ze si zbavila takehoto bremena. Posmutis, poplaces a o par mesiacov sa tvoj zivot moze obratit k dobremu s milujucim partnerom.
@ketrint Neviem, ci ju vyplatit musi. Nikde autorka nepise, ze je na LV. To je mozno len domnienka autorky, ze ked kupoval priatel dom pocas vztahu s nou, mozno si ona mysli, ze jej polovica patri. Nevieme z akych penazi sa kupoval a kto je na LV. Je uplne mozne, ze autorka nema narok na nic.
Autorka, bud rada, ze si zbavila takehoto bremena. Posmutis, poplaces a o par mesiacov sa tvoj zivot moze obratit k dobremu s milujucim partnerom.
@ketrint Neviem, ci ju vyplatit musi. Nikde autorka nepise, ze je na LV. To je mozno len domnienka autorky, ze ked kupoval priatel dom pocas vztahu s nou, mozno si ona mysli, ze jej polovica patri. Nevieme z akych penazi sa kupoval a kto je na LV. Je uplne mozne, ze autorka nema narok na nic.
@katkazatka dom je na lv pol na pol…polovica je moja polovica jeho tak isto ako aj hypotéka…kupovali sme ho spolu všetko sme šli fifty fifty
Rozchod je to najlepsie co sa ti mohlo stat! Nezmeni sa nikdy. Nikdy nikdy chapes? Takato troska uz bude len vacsia troska a dlhy zivot ho zymto stylom necaka. Kazda normalna zena s nim nevydrzi ani mesiac. Az dokym sa prestane pretvarovat. Ci si urobila dobre? No najlepsie! A nehladaj si podobny typ, maj hrdost a nenechaj zo seba robit handru. Pri prvom ponizovani by som takeho chumaja poslala so ri.i. Vzchop sa, zacni robit nieco pre seba, precitaj nejake dobre knizky o sebahodnote, chod do spolocnosti. A dakuj panu Bohu. A teraz uz len alkaca smradlaveho podat na sud, aby dom predal a vyplatil ta. Necakaj!
@katkazatka dom je na lv pol na pol…polovica je moja polovica jeho tak isto ako aj hypotéka…kupovali sme ho spolu všetko sme šli fifty fifty
@anonym_autor ak je to tak, tak mas vyhrate. Ak nemate na to, aby jeden druheho vyplatil, dom treba predat a rozdelit sa 50:50.

keď som dole nebola upravená že vyzerám jak hnoj a som všetko možné vulgárne. Ja som to trpela že však to je normálne.
keby mi povedal takúto vetu tak odchádzam. nenechám sa urážať .