icon

Ako sa vyrovnať s rozchodom s narcistom?

fatim
27. dec 2024

Mala som vzťah, ktorý som musela ukončiť. Veľmi ma to teraz mrzí, ale musela som sa zastať dcéry. Mám dcérku z prvého manželstva , teraz ma 8 rokov. Trištvrte roka mám priateľa, ktorý si nevedel nájsť k dcérke vzťah. Volal stále ku sebe len mňa a ja som dcéru nechávala doma s mojimi rodičmi. Zo začiatku som to brala ako vzájomné spoznávanie ,ale situácia sa nemenila. Aj keď bol s občas s malou stále poukazoval len na to aká je nevychovaná a zlá. Že ju dobre nevychovávam a niesom prísna, že mi skáče po hlave a pod. Situácia sa vyhrotila na Vianoce keď stále ju napomínal a zachádzal do takých rečí ako je rozmaznaná a Ježiško jej darčeky zoberie, že by si zaslúžila bitku a neupratuje po sebe hračky a pod. Veľmi ma to ubíjalo. Chcel aby sme sa k nemu nasťahovali, ale nedávno mi povedal, že on nevie či si zvykne na dieťa a ked nie, tak taký je život. Veľmi sa ma to dotklo, pretože spoločné byvanie je veľký krok a ja som sa nechcela dožiť toho, že keď sa mu nieco znepáči vykopne nás preč. Vzdy sa vsetko točilo len okolo neho. Bola som už fyzicky a emociolánalne vycerpana,. Dnes so to uzavrela, Napísal mi, že som zle vychovala dceru a teraz som vsetko na neho hodila. Citim sa zle:(

Strana
z2
rorino
27. dec 2024

@fatim Nechápem,čo ťa vlastné mrzí.Dieta je v tomto prípade prvoradé a nejaký zakomplexovaný mačo je už upratany.Takze hlavu hore a užívaj si spoločné chvíle s dcérkou 😏

milos81
27. dec 2024

@rozculena mala by to, mala by ono, nebudem viniť dieťa z toho, že je nevychované na základe nejakých ponožiek, ktoré bez problémov vyberiem ja a trvá to 5 sekúnd, má 8 a je to dieťa pre pána Jána 🤦

vivuska666
27. dec 2024

Dnes vecer si s dcerkou si doprajte nieco fajne ako oslavu, ze ste sa zbavili cierneho mraku co nad vami visel. Zbavili ste sa primitiva!!!

danica2711
27. dec 2024

@fatim gratulujem ti k múdremu rozhodnutiu

natalyya
27. dec 2024

So svojim priatelom som sa spoznala pred vyse rokom, par tvorime necely rok. Ale moju dcerku prijal taku aka je. Od zaciatku ma s nou uzasny vztah. A nikdy ani len nenaznacil nic take, ze som ju mala vychovat inak. Ale je pravda ze ma 43 rokov a je bezdetny, takze ani by mi moc nemohol vycitat nic ohladom vychovy, ale ani to nerobi

mateson2004
27. dec 2024

Teraz si ani neuvedomuješ, ako dobre si spravila.

nika185
27. dec 2024

časom by sa to len stupňovalo a potom by bol aj ku tebe taký a k dcérke horší, daj mu košom, radšej sama s dcérkou ako s debilom, ktorý mi psychický zničí dieťa a časom aj mňa a nedaj sa uprosiť, že sa zmení, lebo nezmení, nečakaj kým zostaneš tehotná, neobzeraj sa dozadu, tam cesta nevedie, pozeraj dopredu, aby prišiel niekto, kto vás bude obe ľúbiť a nie komandovať, držím palce

marca12
27. dec 2024

@fatim Dobre si urobila.Vzdy musis hladiet na dceru. Takehoto chuja by som k dietatu ani nepustila. A pamataj to,ze ti nieco vycita,neznamena,ze je to aj pravda.

natalyya
27. dec 2024

A nas vztah vlastne zacal tak, ze ked som chodila von s dcerkou, tak sa k nam vzdy prihovoril, potom ju sem tam postrazil, ked som potrebovala niekam odskocit, takze od zaciatku ju mal rad a stale mam pocit, ze ju berie ako vlastnu.

fatim
autor
27. dec 2024

@natalyya to je uplne nieco o inom. A mna sa spytal tento , ze keby sa nahodou so mnou nieco stalo, ci mam niekoho v rodine komu by malá išla. Rozmyslal nad tým, len aby mu náhodou nezostala. To neni žiadna láska, žiadna obeta.

elenka74
27. dec 2024

@fatim Ja si myslím, že by vám to nefungovalo, aj keby si bola sama bez dcérky. Je to arogantný, narcistický sviniar.

michal_dr
28. dec 2024

@fatim citiš sa zle? To nemyslíš vážne, však? 😉 Troška úsmevu... ty si totiž nič zlé vo vzťahu neurobila, z toho čo si uviedla.
Smutno? Ano, to ti verím, pretože si bola zamilovaná, citila si, ze niekto po dlhom čase prišiel a mal záujem... plne ti rozumiem v tomto

Pozri na tuto situaciu, tento vzťah i z inej strany a možno ti to troška pomôže...
Muž vedel, a bol si vedomý toho, že si mamina a máš dieťa. Toto je najzakladnejší fakt, nezatajila si to.
Ano, na začiatku sa chcu hlavne "dvaja" spoznat, ci si vôbec spolu sadnu, či je chémia atd, takze to sa da pochopiť, že ta chcel spoznat...

Ale to, čo opisuješ neskôr, tak by sa inteligentný muž správať v žiadnom prípade správať nemal...
Dieťa, je súčastou teba, súčasťou vzťahu a mal ho tak brať. To, že iba s tebou chcel travit čas a o dieta sa nezaujimal, nemal zaujem si s nim vytvorit vztah, uz mohlo byt pre teba istym signalom, ze to pre vas (ty a dieta) nema zmysel do budúcna, partnerstva.

Jeho spravanie k tvojej dcerke a jeho komentare boli absurdne a vyčitky k tvojej výchove, drzostou voči tebe, pretože na to v žiadnom prípade nemal právo, súdit ta.
Muž má byť žene podporou, nie ju zhadzovať. Poznám dve ženy s detmi bez partnerov a klobuk dolu, pretože je to veľmi náročné a vyčerpávajúce. Byt na vsetko sama.
Muž v takomto vzťahu nemá právo zasahovať do výchovi dieťaťa, tobôž sa vyhrážať, či biť a vytvárať stres dietatu ako si uviedla. Je mi to nepochopitelne, ak mal averziu voči detom, nemal do vzťahu s tebou ísť.

Necíť sa v žiadnom prípade zle, nebuď smutná... Nič zlé si vo vzťahu neurobila, nikomu si neublížila. Máš dcérku a keď vyberáš partnera, vyberáš "už teraz i otca". Z toho popisu, možno v sexe bol super, ako milenej ok, ale ako partner a otec svojim spravanim nestal za zrnko maku. Moj názor.

Hlavu hore, utri slzu, objim dcerku a nelutuj rozchod, muž, ktorý vie "čo chce" si ženu a dieta váži, hľadá cestu, nekomanduje, nevyhraža sa a ženu nezhadzuje 😉

fatim
autor
28. dec 2024

@michal_dr Ďakujem veľmi pekne za povzbudzujúci príspevok. Pretože tým, že je to stále čerstvé, prichádzajú mi do hlavy myšlienky, kedy je mi to ľúto, niekedy cítim aj pocit viny, nakoľko on vždy všetko tak pretočil , že ja som z toho vyšla ako tá zlá. Ale keď si to rekapitulujem všetky tie situácie , tak som so svojím rozhodnutím spokojná. Pomáhajú mi aj tieto príspevky, že mám názor aj z inej strany. A naozaj je to tak, že som sa snažila ako najlepšie som vedela a som si istá, že by to nefungovala aj keby som dcérku nemala, pretože je to typ muža, ktorý je manipulatívny a toxický a to by som neskôr doplatila.

fatim
autor
28. dec 2024

Ďakujem všetkým za príspevky, veľmi ma povzbudili a pomohli. Vždy keď si ich prečítam, viem, že som naozaj dobre spravila. Dnes je to druhý deň od rozchodu a musím povedať je mi lepšie, cítim úľavu. Ďakujem ešte raz, verím, že teraz bude všetko už len lepšie.

Strana
z2