Ako sa vyrovnať s toxickými rodičmi?
Ahojte prosím nenadavajte mi idem sa len zveriť s niečím nakoľko už nevladzem a rozmýšľam nad zlými vecami, hneď takto na úvod poviem že som mladá maminka 2 ročnej dcérky. Nakoľko otec malej nás opustil keď bola malá ešte v perinke ostala som bývať u rodičov, moji rodičia nejsú tými najlepšími ľuďmi su veľmi toxický a jedine čo ich zaujíma su peniaze, nič iné sa okolo nich netočí. Keďže som otehotnela posledný ročník na strednej a pracovala som popri škole nemala som toľko odrobené aby som mala normálnu materskú, chcela som ísť niekoľko krát pracovať lebo mama celý život nepracuje živí ju otec, ale nej sa nechce byť doma s malou mala som veľa príležitosti na prácu a za pekne peniaze. Ona mi povedala nie ty si mama ty sa staraj, dobre to chápem len z materskej im dávam 250€ a moc mi nezostáva aby som si mohla niečo aj ušetriť lebo samozrejme prášok jedlo hygiena malá teraz chodíme na vyšetrenia lebo majú podozrenie na niečo u malej a tiež to málo nestojí. Mam priateľa ktorý sa nám snaží pomáhať, ale nakoľko je tu somnou tiež našim dáva 300€ takže platíme 550€ ako keby sme boli v prenajme, tak sme si povedali že by sme šli sami bývať lenže na byt na ktorý chceme ísť je drahší depozit a nakoľko dávame oby dvaja našim peniaze neni z čoho si našetriť. Tak sme poprosili rodičov či by nám nepomohli aspoň polku nám požičať, lenze oni nechcu vraj to su naše sračky a mame si našetriť, neviem čo mám uz robiť chceli by sme byt sami lebo stále sa mi stará do výchovy malá je úplne prehodená, a je strašne zlá. A uz svoje súkromie veď neni normálne aby sa mi niekto stále hrabal v skrini a neustále ma komandoval, snazim sa varím upratujem začala som piecť torty ale ešte to tak nevynáša, brala som aj lieky na nervy lebo boli obdobia keď som bola sama s malou a robili doslovne peklo na zemi a vlastne robili ho odmalička takže sa to podpísalo na mojej psychike. Koľko krát som sa snimi snažila komunikovať slušne ale snimi sa nedá jednoducho nie, stále začnú po mne vykrikovať a urážať ma proste som uz bezmocna a počítam že zachvíľku skončím na psychiatrii.
teraz sa vyfarbili teraz vidíš kto ťa vychovaval.. pekne stresy si musela mat.
Hlavne kľud. Neskoncis na psychiatrii tam skončia oni - keď ich raz opustis.
Zlatko,netreba túto diskusiu vymazávať! Niesi prvá ani posledná v tejto situácii. Skúste si naozaj s priateľom nájsť brigádu,aby ste mali na depozit a začnite sami. Síce skromne,ale bez stresu. A na ukľudnenie si pozri niektoré diskusie tu ma MK,keď tu baby riešia napr. potrat,lebo sú v sračkách a samé. To jej tie isté trubky,čo teba hejtujú,radia,aby to nerobila a ako to zvládne,aká je silná a podobné litánie👍
@pribinak to ze nadáva není fajn ale vy nenadavate však ved ona je na nervy ma to doma veselé a nie len za dieťa ale keby mate zamestnanie ako ja tak by ste tieto mladé co nadávajú pochopili co je to žiť s takými rodičmi...by ste sa čudovali ešte aká vie byť rodina. Je nahnevaná lebo hľadala niečo ako vyzurit sa pomôc a tu sa to nej pustili..
Autorka a nekomunikuj,ako pohonič! Chápem,že más nervy,ale zato môžeš byť slušná😉
to koľko vaši platia za byt? to vám aj peru a varia? keď tam, bývate mali by ste platiť polku nákladov na bývanie, stravu a ostatné mať vlastné, a čo najskôr sa osamostatniť, a zo spoločným bývaním s priateľom by som počkala keď budete vo svojom.
@damira90 ale máš dojem že rodičia ju tam držia na reťazy?
Kde dáva chalan zvyšok peňazí keď nevie naskriabat na depozit? Ona nech jej chalan po práci postráži dieťa a mize ísť na brigádu..,,upratovať, dokladať, žehliť, ….
Nikde nič nepíše o výživnom
Ďalšia vec, situáciu kde je si zariadilla ona sama, rodičia ju mohli poslať kade-ľahšie, je dospela
Nikto sa do nej nepustil, len jej nastavili druhu stranu
Tato situacia je nevhodna pre vsetkych. Ber to tak ako to je, nechcu pozicat, nechcu. Musite si poradit sami.
Pozicajte si v banke, fungujte spolu a spolu zarabajte. Ma priatel stabilnu pracu? Nemozete ist aspon na nejaky cas k priatelovym rodicom, ak su normalnejsi?
@pribinak tak ty si tiež prípad sám o sebe. Pekne.. pekne.. stalo sa. Véd im platia celý nájom pomaly ci medzi riadkami sa dá citat naj ze... kam dáva ma im dat celú výplatu napr zo 700 ma dat 500 rodičom priateľky kde žije v tej izbe tiež není myknuty mne to pripadá ze rodine to celkom aj vyhovuje tie prachy ....a decko pod kontrolou s vnucatom. Pozname taketo chore rodiny. plus "kopať si donej" vy neviete ze taky rodicia žiaľ EXISTUJU .
Aby ste sa neprekvapili a neboli ešte rodicia happy ze majú love. Nie ze sú tam. ;) ale budem ticho radsej
Autorka neviem ci to este čítaš ale skus si najst nejaku brigádu ked si doma, napriklad niekomu pozehlit, upratovat, dohodni sa vecer alebo na vikendy, ked dieta postráži priatel, priateľovi rodicia a tak. Alebo ak nieco s dietatom, roznášanie letákov, reklám, strazenie deti, nakupi starším, tam mozes mat pri sebe aj dieta. Nieco si nasetrite a potom chod do podnájmu. Mali by ste mat nasetrenu taku sumu aby ste pol roka vedeli vyžiť, ked priatel pride o prijem. Na druhu stranu, ten priatel tu tiez nemusi byt vecne, Cize ty musis mat vzdy plan B. Plan B spočíva v tom, ze pojdes iba do takeho rizika, aby si vedela financne utiahnuť seba a malu bez priatela. S rodicmi by som sa dohodla, ze budete platit napriklad o 50€ menej aby ste si vedeli usetrit a odist. Daj si niekde do miestnej komunity na fb inzerat, ze hladas pracu na výpomoc v domacnosti, nakúpiš, ozehlis atd.. ze mas male dieta a ostala si na dieta sama. Ak mas bio otca na rodnom liste, ries vyzivne. Vyhladaj si bezplatnú právnu pomoc. Ak nie, tak mas asi svoje dovody. Nespoliehaj sa na priatela a jeho prijem. Zameraj sa na to ako to vies zvladnut ty aby si sa osamostatnila.
A áno mam pocit ze rodicia ju tam drzia. ;) lebo eu zjavne manipulátory buzerujuci. A ona je tak doondata z toho ze sa nevie pohnúť....... lebo ju plasili urcite ze bez nich umre. Ale veľmi jednostranne ste mamičky múdre sväté najbezchybnejsie kazatelky
@pribinak áno si prípad lebo jednosmerné rozmýšľaš hneď zlý chalan kde su prachy . Asi není taky zloduch keď je tam snou to ako vážne mladšie dieta hlavne ze to nieje rodič musí byť zlé a podle to rodič je len dobrý?
Podľa mňa im to vyhovuje a prípad som napísala lebo hneď pozeráš všetko precitaj posebe ideš proti tej mladej...a staráš sa do peňazí on tiež není debil ze bude pchať jej rodine prachy a ešte toľko by mal. Dobre si ich drzia teda vnúča a pekne srotuju peniažky....dobre si ju vycvicicili jak opicku ľutujem tu mladú.... ze je na nervy.
Nechcem sa hádat ale ja neverím nikomu kto nevidi snahu ako jej rodicia ( ak sa mlada snaží aj tie torty spomenula) tak sa moze aj zodret oni ju majú jak opicku podľa mna..dobre tlaky musí mať dúfam že čoskoro bude lepšie.
Jedna vec je ocakavat od svojej matky, ze Ti bude robit babysitterku, ze jej sa nechce zostat doma, lebo TY si otehotnela na strednej, to je teda silna kava. Tipujem, ze mama je rada, ze ma konecne dospele deti a skratka nema chut vychovavat znovu batola. Tiez by som nebola nadsena z takeho vysledku mojej vychovy a mojho casu a energie investovaneho do mojej dcery, aby mala dobry zivot a ona pride na strednej tehotna. Je to tvoja starostlivost. Bud rada, ze mas zatial kde byvat. To je z pohladu matky. Dokazem pochopit, ze jej spravanie TY vnimas ako toxicke, Ty asi nevidis, alebo nechapes pozadie, preco sa tak sprava. Rozumiem tomu, kazde dieta si myslim ze matka sa ma rozkrajat pre svoje dieta a robit vsetko co mu na ociach vidi. Ked sa vam doma tazko dycha, mozete sa vzdy popytat po ubytovniach pre mladych, alebo pre mamicky. Pochopila som, ze keby ste nedali rodicom spolu s priatelom 2-3 mesiace ten prispevok na byvanie, mali by ste na depozit. Skus sa popytat v mamickovskych skupinach, ci nie je niekto v podobnej situacii a nepotrebuje docasnu spolubyvajucu s dietatom, tam by si asi nemusela platit depozit. Alebo existuje nieco ako zlty melon, alebo tak nejako sa to vola, kde sa ludia skladaju mesimi ciastkami inym ludom na pozicku Vacsinou to vyuzivaju ludia, co by nedostali pozicku v banke. To by Vam tiez mohlo pomoct s tym depozitom. Ak mas vyhliadnuty byt, ktory by vam najomnici prenajali aj s malou, si v lepsej situacii ako vacsina mladych rodin, vacsinou s malym dietatom do prenajmu ludi nechcu, lebo potom je podla zakona problem dostat ich z bytu, ak nahodou neplatia najom. Drzim palce
@simona20201309 rodicom davaju spolu 550...zda sa vam to malo???
Šťastná babka toto nerobí. Platiť ok samozrejme ale buzeracia znie ako: ešte sa necítila na babku ;) tak ju ničia jak vedia. Zhabat + pocity onicom pridávať aby im neušla nenasetrili si typická manipulácia zo strany rodiny. Kiež by to tak nebolo
Ahoj, napíš mi, mala som to presne také isté ako ty teraz môžem ti skúsiť poradiť 🫶🏻
@poleva áno, zdá sa mi to sakra malo 500e pre troch ludi s bývaním, stravou a starostlivosť o malú.
Kde by vyzili rodina s malým dieťaťom z 500e???
Strava je dnes poriadne draha.
Nehovoriac o tom, že dieťa rastie + vitamíny, lieky, .... ja neviem, ale moja materská 420e išla LEN na dieťa.
Áno, dá sa aj uskromniť, samozrejme ze na dieťa stačí aj tých 200e, ale kde je strava pre dospelých?
Prášok na pranie, hygienické potreby, tu nejaké lístky na autobus ci benzín do auta, mobil, internet???
Tak keby sme my mali dat s mužom len 500e za nás troch a mame v tom mamahotel......... tak aj s tým najnižším platom mam za 3mesiace na depozit
@simona20201309 my do ich života s vzťahov nevidíme..ľahko sa súdi..U mňa keby byvali moje deti a chcela by som im pomocť, plus nejake vnúčatko isto by som nepýtala za bývanie, ale povedzme len za tu stravu co je tych 550 eur akurat dost..A este by som aj vnúcaťu kupila co by potrebovalo..Ale to som ja .Tu vidno ze autorka to ma s rodičmi ťažke asi tam nie je bohvieaky vzťah..my do toho nevidíme.musia si to poriesit sami..Nie kazdy syn ci dcera ma dobre vztahy s rodicmi a opacne..Su vselijake babky aj dedkovia 🙂 ja by som svojim pomahala 🙂 ..ale S tym zeby sme si sadli a dali pravidla co dalej...atd
Milá autorka, ak stále riešite situáciu a neviete kudy kam, pokojne sa mi môžete ozvať cez súkromnú správu. Všetko dobré ♥️ s úctou Zlatka 🌹
Skuste poziadat o obecny byt, mozno sa zadari. Alebo najs najlacnejsi podnajom, skusit sa dohodnut aby ste nemuseli dat kauciu. Alebo nie taku vysoku. Proste prec, drzim ti palce, aj ja mam toxickych rodicov, a tiez sa mi velmi nedari, akurat ze ja si viem u nich setrit, nakolko neziadaju odomna peniaze za byvanie, ale robia zomna sluzku, a dennodenne pocuvam zijete zadarmo tak predsa aspon tolko a hento a tamto mozes spravit, na vianoce mi vyhodili na oci aky darcek som ich kupila mohla som aj drahsi....my prerabame domcek, ale ide to pomaly. Keby som inac rozmyslala urcite najprv do najlacnejsej diery by som sa odpratala od nich az potom vymyslala ze kupovat a prerabat stary dom.
Skor ty a tvoj priatel ste toxicki a vyuzivaci. Nasackujete sa do tvojej deckej izby, este ocakavas,ze sa ti matka bude starat o dieta a ako bonus este cakas peniaze od nich? Si normalna? Nikto nie je povinny vam pomahat donekonecna
Pre oci zeny...ktora matka by od vas pytala 250€?kazda mormalna matka pomoze dcere aj vnucke a moze si setrit alebo aspon pre dieta ..

Bude to len horšie. Budu ti komandovat výchovu a budeš musieť byť vzorná matka ani oddychnut ani pomaly späť s priateľom s takým ironicky mi sa nedohodneme! Aj keď sa ti bude zdať že áno ( je to len klam ) koli ich kontrole. Chod keď aj do garzónky za ten kľud ti to stojí.. lebo sa budeš ztoho spamätáva ďalšie roky.
Nech sa dobro vráti k rodičom ktorý prijali dieťa aj keď je dcéra mlada ..tu? Nezištne nepomôžu.
Neboj sa všetko sa km vráti zabudla aké ťažké bolo
byt s deckom tvoja mama! Nerobila? To je vzor už len . Nesnažila sa nesnaz sa ty ľahko sa jej vyskakuje na teba ked nemáš na VYBER.
Chudatctvo. A toto píšem autorke neopovazte mi niektorá napísať .... teraz za to bude ukrizovana že ma decko na strednej? Ste sa vyfarbili. V núdzi spoznáš priateľa v núdzi spoznáš RODINU .
Neboj sa dieťa vyrastie...raz sa im to otočí presypacie hodiny fungujú tomu ver. Keď bude v škôlke pôjdeš robiť.
💔