Ako sa vyrovnať s tým, že ex má známosť a zaťahuje do toho našu spoločnú dcéru?
Ahojte, možno sa potrebujem len vyrozprávať, možno kus povzbudiť. S bývalým som sa pred rokom rozviedla, naše vzťahy sú na bode mrazu. To, že teraz je s dotyčnou pani, s ktorou ma počas manželstva podvádzal, tak snažím sa neriešiť to. Mňa do toho už nič nie je, on si to vybral. A je to jeho život. Ale dnes som sa dozvedela, že keď bola naposledy u exa dcéra, prespal tam aj syn dotyčnej. Amňa to veľmi ranilo alebo naštvalo, alebo neviem ako nazvať tú moju emóciu. V podstate ma trápi to, že ex asi chce, aby vychádzala s dotyčnou a jej deťmi, napriek tomu, že kvôli nim dcéra prišla o svoje bezstarostne detstvo, zázemie, domov... Možno pre niekoho blbosť. No ja som asi priveľmi citlivý človek a mrzia ma takéto veci. Ako sa s tým čo najrýchlejšie vyrovnať?
@ckocka ja viem ze dcera nie je iba moja, to mi je jasne. Nemyslim si ze so mnou nie je mozna dohoda. Aj na sude sme sa dohodli. Ale ak by jej otec stal o spravnu vychovu, starat by sa uz predtym. Co zial nerobil. Jemu mnohe veci proste nedojdu. Ma svoj svet. A nechcem to tu fakt podrobne rozoberat, myslim ze to v hlave uz nema uplne v poriadku. A myslim to vazne, nie ze by som na neho chcela kydat.
Tak požaduj psychologické vyšetrenie.
@ckocka tak je mozne ze by dokazal zblbnut aj lekarov. Aspon si myslim. Ale advokatka mi povedala, ze ak pri dcere spravi preslap, ze hned nech sa podanavrh na zmenu prav...
Netusim inak ako sa v takejto veci postupuje.
Tvoj ex je manipulátor?Či máš podozrenie aj na nejakú poruchu osobnosti (tá býva v tomto prípade takmer vždy prítomná)?Ak áno,popozerať si videá s tou tematikou na YouTube,je to tam veľmi dobre vysvetlené-dokonca až tak,že by to v prípade potreby pochopila aj dcérka a tak by sa naučila ako má vnímať a chápať otca.
@anig aj manipulator, aj alkoholik... A myslim ze nejaka porucha tam je. Ale dokazy nemam. Ja som uz nejake videa videla. Skusim opatrne mozno aj dcere pustit. Napriek tomu ze vela razy videla ako sa sprava, ma ho rada. Totizto to videla u mna.
Úplne ťa chápem,ja mám to isté.Preto aj dcéru chápem,balansuje medzi tým,že ju boli to,čo ocko robí,ale pritom chce byť s ním,bo ho miluje 😞 moja trpí presne týmto,rozprávali sme sa o Tom a raz ma prichytila,že pozerám tie videá,boli perfektne vysvetlené,pochopila trochu aj jeho správanie,aj svoje vlastné pocity a myslím,že jej to pomohlo.Vies,tu ti pomôže iba pracovať s ňou,aby ona vedela to všetko správne spracovať a pochopiť,nehrať sa pred ňou na hrdinku,ale tiež opísať pravdivo,že čo cítiš a tak jej dáš najavo,že ju chápeš a že ste v Tom spolu.
@anig dakujem. Skusim.to nejak. Viem ze dcera to lahke nema veru. Urcite je z mnohych veci zmatena. A myslim ze to bol.pre nu trochu aj sok-ze z nicoho nic v dome jej otca, kde sla na vikend, musela stravit noc s cudzim chlapcom. Mne hlava neberie ako dospely clovek toto vie spravit svojmu dietatu. Ale zas, z tych videi viem, ze taki ludia uplne inak vnimaju veci.
Mne tiež veľa veci neberie doteraz hlava,že čo dokáže urobiť človek s ktorým si dlhé roky,je medzi vami láska,máte deti, samozrejme že aj problémy....ale riešiť problémy tak,že pôjde za inou?A ešte do toho toľko ľudí zatiahol,veľa ľudí sai obrátilo chrbtom a pritom mňa sa ani neopytali,že ako to vnímam ja,ale čo.zo mňa spravili 🙊🙉🙈 ale,už mám takýchto ľudí vypratanych zo svojho života,len učím už len deti,aby toľko netrpeli a hlavne určité typy ľudí si nepripúšťali ku telu,tolerovali ich takých akí sú,ale aby vedeli,že nie sú také,ako ich projektuju tie osoby,že majú právo byť smutné,aj sa hnevať a že so mnou môžu hovoriť otvorene (totižto hlavne staršiu dcéru trápi,že pred ockom a jej rodinou nesmú hovoriť o mne,čo so mnou robili,proste ja som v ich rodine tabu,z celého nášho domu zmizli všetky spoločné fotky,na ktorých som bola aj ja,celý dom si zrazu prerobil,vyzerá akoby som tam nikdy nežila a aj sa on a hlavne jeho matka tvária,že som nikdy tam nežila ani neexistujem 🙂),mne sa ťažko počúva,čo mi deti vravia o ňom,o jeho spôsoboch výchovy,ale nezasahujem, vypočujem a teda snažím sa im dať najavo,že aspoň ja som tu pre nich(bo ocko má veľký problém s nimi sám vydržať 3 dní vkuse raz za dva týždne).A verím tomu,že tvoja dcéra musí byť veľmi teraz zranená,keď v jej izbe zrazu bol cudzí chlapec....že už ani tá izba nie je jej... nehovoriac o Tom,že jej určite chýba čas osamote s otcom...môžeš jej len dať najavo,že jej pocity nie sú zlé,nech sú momentálne akékoľvek,má na ne právo,ty ju chápeš a stojíš pri nej,no žiaľ ty s tým,ako sa chová otec nič neurobíš,on si sám vybral cestu,je dospelý a dospelý musí prebrať zodpovednosť za svoje činy a skutky.Ona len môže akceptovať jeho rozhodnutia,hoci jej ubližujú a môže si z nich vziať do budúcnosti ponaučenie.Ona potrebuje istotu a tou istotou a oporou si ty❤️
Hod to za hlavu, aj ty si mozno este niekoho najdes a lepsieho, ktory bude mat dieta. Uz nie ste partnermi ale stale ste rodicmi
Chapem, ze boli, ze jeho stastie stoji na tvojom nestasti ale zivot sktmratka ide dalej
@anig dakujem este raz za povzbudive slova 💗
@kitycat ja viem ze zivot ide dalej. Rozum to vsetko vie, no jednoducho emocie alebo pocity ovladnut nedokazem.
Toto by si si mala poriešiť hlavne s bývalým a dohodnúť sa na nejakom kompromise,aby čas,ktorý má vyhradený na dcéru venoval výlučne jej a nie novej žene a cudzím deťom. Ak s dotycnou žije,tak asi sa to veľmi inak nedá, ale zamýšľala by som sa ako a kde sa stretávat s dcérou osamote a ona nech sa venuje svojmu dieťaťu v tom čase alebo nech si spraví svoj súkromný program.
@anita6666 no akože väčšiu blbosť som ešte nečítala, prepáč 😃. Vieš si Ty predstaviť že by si mala priateľa/snúbenca/manžela ktorý by ti každé dva týždne povedal sorry moja, ale moja bývalá manželka si neželá, aby som sa s tebou stretával/s tebou mal program/s tebou žil, keď je u mňa moja dcéra z manželstva... chápem aj zakladateľku témy na jednej strane, ale ako tu bolo viackrát spomenuté, toto je vec, s ktorou sa je potrebné sa zmieriť. Lebo rozvedení ľudia majú právo aj na ďalší život.
@kamajka ja viem ze sa s tym jednoducho budem musiet zmierit. No nemyslim ze najstastnejsie riesenie je zatlkat ze s nou je a zrazu bum, dcera tam ide na vikend a su tam pre nu uplne cudzi ludia.
Možno to inak riešiť nevedeli, alebo nemohli, veď aj pre to druhé dieťa bola Tvoja dcéra úplne cudzia, deti sa vedia s vecami vyrovnať veľakrát lepšie a rýchlejšie ako dospelí, to len my to vnímame ako tragédiu, apokalypsu. Polož sama sebe otázku, aké by bolo najšťastnejšie riešenie? Podľa mňa by si si odpovedala, že žiadne.
@kamajka urcite sa to dalo riesit aj inak. Ta zena ma svoje byvanie, ma dalsie 2 deti, ktore tam neboli. Teda nebolo to tak, ze nemaju kde inde byt. Ale je to jedno. A pre toho chlapca je to uz asi normalne, pri takej matke na cokolvek zvyknuty. Jednak strieda chlapov, o tohto syna sa casto staraju jeho stari rodicia atd.
Najstastnejsie by bolo keby travil cas ex s dcerou, a nie navyse s jeho zenskou a jej synom. Vsak na to ma dost casu ked tam dcera nie je.
Možno dalo, možno nie. Možno to tak chceli, čo Ty vieš? Možno tá žena má záujem spoznať a tráviť čas s Vašou dcérou. To čo Ty píšeš o nej nemusí byť vôbec pravda, cítiť z Teba že Ťa celá situácia trápi ale to jednoducho nemôžeš žiadať od svojho bývalého, čo ak on tiež chce aby sa dcérka stretávala aj s jeho novou partnerkou? Veď je to normálne, ľudia sa rozchádzajú a schádzajú, a nie je to ani prvý ani posledný prípad kde sa spoznávajú deti z rôznych manželstiev. K tomu čo píšeš o tej jeho priateľke to si s istotou dovolíš tvrdiť že ju tak poznáš aby si ju označila za ľahkú ženu? Ak strieda chlapov teda, myslíš, že Tvoj bývalý muž to nevidí? Si jednoducho nahnevaná, viem, chápem a máš na to plné právo. Ale nemôžeš nijak do toho zasahovať. Aj Ty sa môžeš stretávať s ďalšími ľuďmi aj v prítomnosti svojej dcéry, bez toho aby si to niekomu musela vysvetľovať.
Neviem ako ti poradit a ci vobec toto chces pocut ale ja som z rovedenej rodiny. Bola som prisudena otcovi na tu dobu tak si vies predstavit aku som mala mamu ... nonstop plac ze ja tam ist nechcem ale ked si nasla muza bol velmi super a vychadzali sme si. Aj ked mal moj otec na moju mamu tazke srdce ... stale mi opakoval ale je to tvoja mama ... myslim si ze pre tvoju dceru je vhodne aby spolu s dotycnou vychadzali. Aj ked je aka je. Myslim si ze nechces dosiahnut aby tvoja dcera nechodila uz za otcom alebo ano ?
@kamajka tak podľa toho čo som o tej žene počula ešte predtým než mala pomer s mojím ex, tak to bola ženská ľahších mravov. poznala som ju len zbežne síce, ale keďže pracovala na mieste, odkiaľ som ja odišla, tak do uší sa mi kadečo dostalo, a nemyslím tým žiadne ohováračky, ale info ohľadne jej života, detí, chlapov, aj jej psychických problémoch. a či to vie ex, no ono je mu to už asi aj jedno. ako som písala, tu do podrobností ísť nechcem. on má prepitú hlavu, možno aj z toho prameniace psychické problémy, je manipulátor. a je toho viac. a teda dotyčná má povesť poslednej š.... v tom meste. plus že chlapa vyžmýka z peňazí a potom si nájde ďalšieho. ale aj to už nie je moja starosť. mesto kde bývajú, je malé mesto, mnohí sa tam poznajú, vidia sa denne, a aj keď len náhodou, kadečo vidia. a mne sa to niekedy dostane do uší. a nie, nie je to tak, že vyzvedám. to sa skôr väčšinou náhodne dozviem. pre mňa by bolo ľahšie o tom nič nevedieť. lebo viem že ma to potom trošku trápi. ale nie preto, že by ma to mrzelo, že sme sa rozviedli /i keď po pravde, ja sprostá ešte niekedy exa ľutujem/. som si vedomá toho, že žiadna normálna žena by s ním nebola. x-krát mu to vravela aj jeho matka. a je to tak. žiadna iná by mu netolerovala to, čo ja. tak si našiel partiu, ktorá mu vyhovuje, čo pije, a vie len roz.... nohy.
a viem že nemám právo zasahovať do toho, však to reálne ani nerobím. len proste ma to zaskočilo, a asi potrebujem čas to spracovať. a samozrejme mi to celé nejde do hlavy. aby dospelý chlap-otec nechal svoje dospievajúce a na svoj vek vyvinuté dieťa, aby spalo v manželskej posteli s cudzím chlapcom. podľa mňa je to už choré. a tie morálne hodnoty, ktoré ukazujú, no to je tiež také, kadejaké.
Každopádne podľa toho čo píšeš ide z Teba poriadna zlosť. To že sa Tebe niečo dostane do uší zákonite neznamená, že je to pravda. Pokiaľ človeka poznáš osobne len zbežne, a súdiš podľa toho čo sa Ti dostane do uší, nemôžeš nikdy s istotou povedať, že človek je taký alebo onaký. Zvlášť keď hovoríš že sa jedná o malé mesto. Ale to je v tomto prípade jedno. Ide len o to, čo na to Tvoja dcéra. Rozprávala si sa s ňou o tom, ako to ona vníma? Či jej to vadí, či je tá žena k nej zlá, alebo aj ten jej syn? Čo ak spolu vychádzajú dobre? A dáš ruku do ohňa za svoje dieťa, že Ti hovorí pravdu? Veci veľakrát sú inak než si myslíme, a deti nás klamú dennodenne, aby nám neublížili.
@kamajka ano, dcere verim. Nie slepo a bezhlavo. Lebo nie vzdy mi ipovie pravdu hned, ale nakoniec povie. Povedala ze jej to trochu vadilo, ze tam boli..a tu zensku rada nema. Neviem preco stale obhajujes tu zensku. Vies, nepisem tu vsetko. Ale sam ex predtym o nej nie najkrajsie hovoril, ale je to jedno. Vies, za cloveka hovoria aj ciny, jeho spravanie sa, vystupovanie. A aj ked dotycnu poznam zbezne, videla som par krat, ako sa chovala, rozpravala (este predtym ako si zacala s mojim ex). Nie je to tak, ze uverim vsetkemu. Jednoducho je viac veci, co tu pisat nebudem. A mna nemusis presviedcat o niecom, co tak nie je.
@kamajka napadlami este 1 vec, ktora kedze je pre mna nie podstatna, tak som si na to nespomenula. Obhajujes tu dotycnu pani. No od 1 mladeho pana mam priamo info z prvej ruky, ze jemu znicila manzelstvo. Len trochu inak. Trosku mi vtedy o nej hovoril, no ako pisem, nebolo to pre mna vtedy podstatne, komu inemu co spravila. Dalsia vec co som spominala, ma 3 deti s 2 chlapmi, ok. Ale aby takato zenska nemusela chodit do prace? Viac sa flaka ako pracuje, nikde dlho nevydrzi. Ti chlapi ju ziviviac menej zivia. Dalsia vec, byvala kolegyne mi spominala, ze zaciatkom roka, ked si potom zacala s mojim ex, ze riesila ineho zenateho. Ze jej kolegyna este pomahala s tym, aby to ukoncila atd. Takze nech manik nepresviedca, ze je to dobry clovek. Nie, nie je. A ano, hnevam sa na nu. Ludi vo vseobecnosti neodpisujem. No neznasam nespravodlivost a ludi co druhym ublizuju. A inak, moja otazka v uvodnom prispevku bola jasna.
Ja nikoho neobhajujem. Áno tvoja otázka v úvodnom príspevku bola jasná- ako sa máš s tým vyrovnať. Nuž, viac mi to pripadá tak, že sa s tým vyrovnať nechceš. Jediné, čo robíš v celej diskusii je to, že na terajšiu priateľku Tvojho bývalého manžela kydáš. Je to úplne nepodstatné, čo je ona zač. Podstatné je to, že to zrejme vyzerá tak, že Tvoj bývalý tú ženskú chce vo svojom živote mať a chce aby dobre vychádzala aj s Vašou dcérou. Ostatné je všetko iba Tvoj problém v Tvojej hlave.
@kamajka ano, je to moj problem. Ale neverim ze ta zenska chce dobre vychadzat s mojou dcerou. A nepresvedcis ma o opaku. Viem o co ide jej, a viem aj preco je ex s nou. Ja sa s tym skor ci neskor vyrovnam, ako som sa vyrovnala aj s ostatnymi vecami. Preco by som to nechcela? Len preto, ze tu napisem o nej, co robila, ako sa spravala? Nuz, pisem to pre vysvetlenie, aka je. A ze kydam? No moze byt, ale pisem len to, ako to vnimam ja. Co mi bolo povedane, co som videla a pocula aj na vlastne oci. Ja nazor na nu nezmenim. Ja ju exovi aj doprajem.

@hipuska tak to ti rozumiem. Tiez z kazdej 1 izby citit "moju ruku". Nad to som sa uz nejak povzniesla. Nic s tym uz neurobim. Ale chapem. Spat v mojich perinach, sediet na mojom gauci, mojich dekach... Jasne ze tie veci sa kupovali z vtedajsich spolocnych penazi, myslim to skor tak, ze mnohe veci som pozhanala, vsade som sa snazila vsetko skraslit.
No neviem, ale tiez neverim ze ta zenska by dokazala mat uprimne rada moju dceru. Tiez sa na mna neskutocne podoba 😂 ale nie preto. Ale ona ma 3 deti s 2 chlapmi, ani o tie sa poriadne nepostara.