Ako sa vyrovnať so stretávaním vraha na ulici?
Ahojte, prichádzam s trochu inou otázkou.
Môjho muža zabili a mňa pri tom zranili. Išlo o násilný čin.
Zanechalo to vo mne veľkú stopu. Nikdy som sa s tým nezmerila.
Vrah sedí vo väzení. Odsedel si 2/3 trestu a požiadal o podmienečné prepustenie.
Ako sa zmieriť s tým, že ho tu budem stretávať? Na ulici, v meste, v kine, v obchodnom centre?
Ako by ste to dokázali vy?
Pokiaľ by ho pustili skôr na podmienku bude mať monitorovacie zariadenia a zákaz sa k tebe približiť.To že ťa nezabil neznamena že ťa bude len tak naštevovať a budeš ho stretavať.Určite bude mať obmedzenia čo sa týka teba.
@alickapusinka nebude, on sa mna nepokusal zabit, ja som nebola jeho ciel. Cize nie su zakonne dovody na vydanie zakazu priblizenia. Ja sa o svoj zivot nebojim. Mam problem s tym, ze ho budem stretavat ...
@anonym_autor ako vieš,že požiadal o podmienečné prepustenie? To ti niekto oznámil?
@anonym_autor ako vieš,že požiadal o podmienečné prepustenie? To ti niekto oznámil?
@rozculena dostavam vsetky notifikacie co sa tyka jeho. Vsetky odvolania, ziadosti, cokolvek sa tyka jeho ako poskodena dostavam na vedomie.
@anonym_autor to je strašné......stále si v strese.......
@rozculena zvykla som si na to. Mam samostatne sanony, kde mam vsetko co suvisi s vysetrovanim, s dlhym sudnym procesom, rozsudkami a napokon vsetky jeho listy na sud, kde sa dovolava prepustenia.
@anonym_autor Úprimne, toto by som ani ja nezvládla, musí to byť ozaj ťažké, mrzí ma, že niečo také prezivas. Úprimne, asi by som mu ublížila. Nie nadarmo bol v minulosti trest smrti. A môžete tu písať o humanite, pokroku, právach vraha, atď do zblaznenia, je to úplný nonsens. Ak niekto ÚMYSELNE zabije niekoho, a ešte k tomu ukladne, alebo obzvlášť trýznivým spôsobom, ten nemá čo tu hľadať ! Nie to ešte viacnásobné vraždy, ako napr.M.Cernak, a podobná háveď, ktorú chcú ešte pustiť na slobodu ! Veď to je úplne proti zdravému rozumu
No neviem, teoreticky si asi vedela že to raz príde a pustia ho či? Nezamýšľala si sa nad tým nikdy čo potom? Možno je problém že to nemáš v sebe spracované, ale je to minulosť, on si svoje odpykal. Ak sa ho bojíš neviem či je možné požiadať o zákaz priblíženia. Ale ak by bolo možné skúsila by som požiadať, kedže napadol vtedy aj teba.
@marsmykkok Ako jej pomôže zákaz priblíženia? Ak sa taký rozhodne napadnúť ju, celý papier je jej na prd.max sa dostane po jej vražde naspäť do väzenia a ver tomu, že mu to bude jedno. Autorke tento zákaz nijak nepomôže-ak naňu zabudol, práve naopak sa mu pripomenie.
Autorka, rozhodne psychológ, toto asi sama nerozlúskneš a máš este ďalšie ""kotvy v živote.
Veľmi Ti držím prsty, aby Si sa stala odolnou a našla tie správne kroky pre seba a cítila sa bezpečne.
@rozculena zvykla som si na to. Mam samostatne sanony, kde mam vsetko co suvisi s vysetrovanim, s dlhym sudnym procesom, rozsudkami a napokon vsetky jeho listy na sud, kde sa dovolava prepustenia.
@anonym_autor Este dodam, k tomu zakazu priblizenia, existuje aj take, kde ho budu monitorovat technickymi prostriedkami, cize ano pomohlo by ti to. Lebo akonahle by sa priblizil k tebe na vzdialenost, ktoru ma on zakazanu, zalarmuje to policiu alebo organy, ktore to maju na starosti. Este som si to aj preverila a ty ako osoba, ktora bola sucastou trestneho cinu zranena, mas narok podat ziadost o zakaz priblizenia. Tiez si bola obetou aj ked si nebola cielom. A taketo obete akou si aj ty z hladiska obavy o svoj zivot, pripadne dusevne zdravie mozes o to poziadat. Treba tam spisat vsetky dovody, preco o to ziadas a ano patri medzi ne aj dusevne zdravie, strach a pod. Takze hlupost, ak si myslis,ze na to nemas narok. Ale to uz len tak na okraj🙂🤷♀️ Drz sa
Odsledovala by som si ho a postarala sa, aby porusil podmienku. A siel naspat.
@moonlight1210 ty si Chuck Norris Liam Nielsen a Tom Cruise v jednom. V realite by si sa “ postarala “ aby porusil podmienku jedine tak ze by si za to zaplatila životom . Normalny clovek a vrah kto ma vacsiu sancu? V realite nie v Hollywoodskom filme. Sorry bez urazky.
Mne tiez zomrel manzel, nie nasilnou smrtou, ale tiez som vdova.
Tie, co ti tu radia, ze by sa odstahovali, tak to sa hraju len na macherky. Mne najvacsi komfort da, ked pridem domov, do nasho domu, ktory sme s manzelom kupili a prerobili. Ked manzel zomrel, tak som sa bola prejst v tej casti Londyna, kde za slobodna byval, bola som na tych miestach, kde sme boli spolu a aj teraz, ked niekde idem, kde sme boli s manzelom, tak mi to pohladi srdiecko, ale to sa velmi tazko vysvetluje.
Teraz do mna nabural chlapik do auta a auto ide na totalku prec. Velmi, ale velmi som to auto oplakala, lebo sme ho kupovali s manzelom spolocne a vzdy ked som v nom sedela, tak som mala pocit, ze tam sedi manzel so mnou.
U mna je teraz cez 3 roky, co manzel zomrel a musim povedat, ze mentalne sa uz konecne davam do poriadku. Ale mne manzela nikto nezabil, a to je ten rozdiel.
Ja pre teba nemam radu, mam pre teba iba pochopenie.
Nepises, z akeho si mesta, ak si z maleho, tak je tam vacsia sanca, ze na neho niekde narazis. Ak si z Bratislavy a podobne, tak tam uz mensia, ale nahoda je blbec.
Pokial ten vrah nema naozaj dobru podporu rodiny (asi islo o ozbrojeny trestny cin?), tak je velka sanca, ze sa do vazenia zas vrati.
@anonym_autor mozno by som na to upozornila ako anonym na nejakej mestskej fb stranke… nieco v tom zmysle, ze viete, ze v meste sa pohybuje vrah. Aby som ho donútila odstahovat sa, ak by som ho v meste strela. Realne si myslim, ze sa do mesta nevrati. Kde by si nasiel pracu? Kto ho bude zivit? Neboj tie roky v base mu nebolo dobre a nebude mu ani ked ho pustia.
Ja by som sa urcite odstahovala, ale chapem, ze pre inych to moze byt prospesne uplne naopak, mame ine zivoty. Ja by som sa v prvom rade toho chlapika asi bala. Celkovo sa bojim ludi schopnych takychto cinov, preferujem to o nich nevediet, ak su taki (zrejme) aj v mojom okoli. Ci podla motivu si si ista, ze tebe neuskodi? Lebo su taki, co vyjdu z lochu a po chvili tam putuju znovu
@moonlight1210 ty si Chuck Norris Liam Nielsen a Tom Cruise v jednom. V realite by si sa “ postarala “ aby porusil podmienku jedine tak ze by si za to zaplatila životom . Normalny clovek a vrah kto ma vacsiu sancu? V realite nie v Hollywoodskom filme. Sorry bez urazky.
@aandrea9 Raz by mi siahol vedome a cielene na rodinu, tak sa sposob najde, ako ho dostat spat do vazenia.
@miadi nerozumiem preco si myslis, zeby som to mala zaplatit. Nie je nutne sa k nemu ani priblizit, ani to urobit priamo. Nemusi ani tusit, odkial vietor fuka. Nepotrebujem nutne pomstu v style, ze vie, kto mu to urobil, ani sa pochvalit, ze som mu to zariadila ja. Potrebujem ho vo vazeni. To staci.
Ja neviem, čo by som robila ale možno by som ho práve chcela aspoň raz stretnúť. Strašne by mi urobilo dobre napríklad, ak by som videla, že ho to celé mrzí, že mu došlo, čo urobil a fakt ho to celý ten čas trápi. To by mi napríklad pomohlo a ľahšie by sa mi ho potom stretávalo. Ale ak by som vedela, že je to človek, ktorému je to jedno, tak neviem. Mrzí ma, čím si prechádzaš.
@moonlight1210 Toto sú len silácke reči a nereálne rady. Ako by si to urobila?
@anonym_autor "aj keby boli chori? A stari? A potrebovali by tvoju pomoc? Aj keby si s nimi musela chodit ku lekarom, podstupovat liecbu a operacie... ak tu niekto nema co robit, tak je to on. Pevne verim, ze sa po prepusteni odstahuje co najdalej." - však práve preto ti nikto neporadí, lebo nikto z tu prítomných nepozná tvoju situáciu, tvoju povahu, a pod. Nikto nevie, či to bol nejaký skrat dotyčného, alebo či dotyčný je schopný pokračovať v trestnej činnosti a či ti niečo nehrozí.
Nikto ti tu relevantne neporadí. To treba riešiť so psychológom.
@chrobak7 kto hlada cestu, najde. Tvojou chybou je, ze si predstavujes, ze sa to musi urobit osobne. Najlepsie zoci-voci. Taky filmovy styl.
Mne tiez zomrel manzel, nie nasilnou smrtou, ale tiez som vdova.
Tie, co ti tu radia, ze by sa odstahovali, tak to sa hraju len na macherky. Mne najvacsi komfort da, ked pridem domov, do nasho domu, ktory sme s manzelom kupili a prerobili. Ked manzel zomrel, tak som sa bola prejst v tej casti Londyna, kde za slobodna byval, bola som na tych miestach, kde sme boli spolu a aj teraz, ked niekde idem, kde sme boli s manzelom, tak mi to pohladi srdiecko, ale to sa velmi tazko vysvetluje.
Teraz do mna nabural chlapik do auta a auto ide na totalku prec. Velmi, ale velmi som to auto oplakala, lebo sme ho kupovali s manzelom spolocne a vzdy ked som v nom sedela, tak som mala pocit, ze tam sedi manzel so mnou.
U mna je teraz cez 3 roky, co manzel zomrel a musim povedat, ze mentalne sa uz konecne davam do poriadku. Ale mne manzela nikto nezabil, a to je ten rozdiel.
Ja pre teba nemam radu, mam pre teba iba pochopenie.
Nepises, z akeho si mesta, ak si z maleho, tak je tam vacsia sanca, ze na neho niekde narazis. Ak si z Bratislavy a podobne, tak tam uz mensia, ale nahoda je blbec.
Pokial ten vrah nema naozaj dobru podporu rodiny (asi islo o ozbrojeny trestny cin?), tak je velka sanca, ze sa do vazenia zas vrati.
@oslo1 dakujem, je to presne tak. Tie miesta kde sme chodili, kaviarne kde sme sedeli, park kde sme sa prechadzali... prve zoznamenie, prva pusa.. nas spolocny priestor, vsetky spolocne veci. Nostalgicky ich mam doma a nevyhadzujem, nemozem. Presne si to vystihla. Kto toto nezazil zrejme nikdy nepochopi.
Ja neviem, čo by som robila ale možno by som ho práve chcela aspoň raz stretnúť. Strašne by mi urobilo dobre napríklad, ak by som videla, že ho to celé mrzí, že mu došlo, čo urobil a fakt ho to celý ten čas trápi. To by mi napríklad pomohlo a ľahšie by sa mi ho potom stretávalo. Ale ak by som vedela, že je to človek, ktorému je to jedno, tak neviem. Mrzí ma, čím si prechádzaš.
@bubuzu ja som ho stretavala osobne predtym, nez siel do vazenia. Nepozrie sa mi do oci, vyhyba sa mi. Ale osobnostne ide o psychopaticku osobnost, so sadistickymi skonmi = nema pocit lutosti v sebe, nema ziadne city... cize nikdy to neolutuje. A aj keby, mne to manzela nevrati. Lutost je mi na nic. Chcem aby do konca zivota za to pykal vo vazeni.
Podľa mna sám pôjde mimo (republiku), kde ho nikto nepozna, kde nebudu vediet o jeho minulosti, lebo tu bude nezamestnatelny
Poviem to hlúpo, ale môžeš byť rada, že vo väzení vôbec bol, bohužiaľ ľudský život má dnes menšiu hodnotu ako to že okradneš štát o nejaké eurá... Musíš to brať, že trest dostal a zároveň že ani jemu nebude príjemné pohybovať sa medzi ľudmi ak to o ňom vedia, bude sa ťažko začleňovať do spoločnosti. Zober si napríklad prípad pri Sáse kde podnikateľ zrazil tých mladých hasičov lebo išiel rýchlo, pravdepodobne dostane podmienku a to musí byť pre pozostalých ešte ťažšie že vôbec nebude potrestaný. Viem, že tam to bolo z nedbanlivosti, u muža zámerne, ale výsledok je rovnaký-smrť a život človeka nik nevráti.
Podľa mna sám pôjde mimo (republiku), kde ho nikto nepozna, kde nebudu vediet o jeho minulosti, lebo tu bude nezamestnatelny
@tramtada31 nie, nepojde. On onedlho bude v podcastoch a bude mat vlastny kanal. Isiel Reichel mimo SVK? Alebo Kastan, Kanasz? Nie oni tu zostavaju a teraz sa opat dostavaju do popredia.
Poviem to hlúpo, ale môžeš byť rada, že vo väzení vôbec bol, bohužiaľ ľudský život má dnes menšiu hodnotu ako to že okradneš štát o nejaké eurá... Musíš to brať, že trest dostal a zároveň že ani jemu nebude príjemné pohybovať sa medzi ľudmi ak to o ňom vedia, bude sa ťažko začleňovať do spoločnosti. Zober si napríklad prípad pri Sáse kde podnikateľ zrazil tých mladých hasičov lebo išiel rýchlo, pravdepodobne dostane podmienku a to musí byť pre pozostalých ešte ťažšie že vôbec nebude potrestaný. Viem, že tam to bolo z nedbanlivosti, u muža zámerne, ale výsledok je rovnaký-smrť a život človeka nik nevráti.
@marsmykkok on uz teraz ma vytvorene vonku zazemie. Neboj sa, ma kde byvat, ma na com jazdit, a pracovat manualne nemusi. Bude sa mat lepsie ako my vsetci okolo a bude sa nam smiat do tvare. To je realita dnesneho dna. Oni si hovoria dokonca ctihodni obcania.
@tramtada31 nemozem ist mimo republiku. Mozno clenske krajiny EU by ho prijali, ale tam, kde potrebuje viza, SA nedostane.
Autorka, je to clen byvalej mafie? Lebo ti SA teraz postupne dostavaju Von.
@aandrea9 Raz by mi siahol vedome a cielene na rodinu, tak sa sposob najde, ako ho dostat spat do vazenia.
@miadi nerozumiem preco si myslis, zeby som to mala zaplatit. Nie je nutne sa k nemu ani priblizit, ani to urobit priamo. Nemusi ani tusit, odkial vietor fuka. Nepotrebujem nutne pomstu v style, ze vie, kto mu to urobil, ani sa pochvalit, ze som mu to zariadila ja. Potrebujem ho vo vazeni. To staci.
@moonlight1210 ale autorka nehľadá sposob ako ho dostať za mreže ale ako sa vyrovnať s tým, že už za mrežami nebude.
@chrobak7 kto hlada cestu, najde. Tvojou chybou je, ze si predstavujes, ze sa to musi urobit osobne. Najlepsie zoci-voci. Taky filmovy styl.
@moonlight1210 Tak mi prezraď aspoň jeden spôsob, ako by si ho dostala späť do basy, aby si neurobila niečo protizákonné.
táto vláda umožňuje všetkým bastardom slobodu
@moonlight1210 Tak mi prezraď aspoň jeden spôsob, ako by si ho dostala späť do basy, aby si neurobila niečo protizákonné.
@chrobak7 si dost rozumny, aby si vedel, ze toto zavisi od konkretnej, vtedy aktualnej situacie. Takze s takymito populisticko-sugestivnymi vyzvami na mna nechod.
@moonlight1210 ale autorka nehľadá sposob ako ho dostať za mreže ale ako sa vyrovnať s tým, že už za mrežami nebude.
@aandrea9 ja som hovorila za seba, co by som urobila ja. Ja autorku k nicomu nenutim.
A skade vieš ze ostane v tom meste on?
Tiež v našom meste jeden mladík zabil svojich spolusediacich v aute, z mesta odišiel.
A skade vieš ze ostane v tom meste on?
Tiež v našom meste jeden mladík zabil svojich spolusediacich v aute, z mesta odišiel.
@vilma7 má tu rodinu, má tu kamarátov, má tu zázemie, má tu biznis. Má tu všetko.

Pokiaľ by ho pustili skôr na podmienku bude mať monitorovacie zariadenia a zákaz sa k tebe približiť.To že ťa nezabil neznamena že ťa bude len tak naštevovať a budeš ho stretavať.Určite bude mať obmedzenia čo sa týka teba.