icon

Ako sa vyrovnať so zradou vo vzťahu?

meluzina29
29. nov 2025

Žienky poraďte... po troch rokoch spoločného bývania a po osmich rokoch vzťahu mi zrazu priateľ povedal, ze sa chce rozísť... okrem toho, ze mam totálne hlavu v smútku a naozaj neviem co robit tak aj nechápem co sa stalo... všetko bolo ok, este tento týždeň sme spolu aj spali, aj milujem ta mi hovoril a zrazu takto...
Občas sme sa pohádali, ved to asi každý, ale iba na prkotinach a povedali sme si prepac a bolo to ok.
Snažím sa doma robiť toho co najviac. Vždy mame upratane, vyprate, vyzehlene, navarene je a aj do roboty mu varím stale jedlo. Chodím normálne do prace, nakupujem nam veci do domácnosti... neviem ako ďalej naozaj... este aj darčeky mam pokupene na Vianoce ,pre neho a jeho rodinu... mam pocit, ze som bola zradena človekom, ktorému som najviac verila...

bomba36
30. nov 2025
@meluzina29

@tykat no ze si myslí, ze to takto ďalej nepôjde a ze je nešťastný vo vzťahu.
A deti nemáme...

@meluzina29 nechápem, prečo si mu skákala okolo riti ako decku.. doma nič nemusel, ty samozrejme full servis a mladý pán sa začal nudiť. Ďakuj všetkým svätým že ti k tomu ešte nepribudli deti. Fakt. Otvárala by som šampanské, čaká na teba niečo lepšie, len teraz o tom ešte nevieš.

sima979797
30. nov 2025
@anonym_dc3876

@meluzina29 taketo veci muz rozprava, ked uz ma vo vyhlade inu. Rovno sa na to spytaj, ak ti to pomoze.

@anonym_dc3876 presne ale vacsina zatlka az ja som to potom vzdycky zistila

joannita
30. nov 2025

Dámy, tym že robíte mužovi slúžku, ho k sebe nepríputate. Práve naopak! Muž si vás prestane vážiť a ľúbiť vás.
Autorka, úprimne, neľúbi ťa už. A má inú. Áno píšem to takto nepriamo, lebo som to zažila niekoľko x a VZDY v Tom bola iná. Proste to hral nejakú dobu na 2 strany a vybral si.
Žiaľ toto sa proste stáva.
Chápem že je to hrozne ale si ešte veľmi mladá, nájdeš si muža a budeš mať rodinu, len ho nechaj ísť ďalej.
Môžeš si prenajať nejaký byť, alebo aspoň izbu?
Nevnucuj sa mu, tým to len zhoršia. Ukáž že si samostatná a proste odíď. A kým tam ešte budeš bývať, nerob mu slúžku, nevar mu obedy do práce a neper jeho špinavé ponožky, tým ho k sebe nepríputas.

tiezjedna
30. nov 2025

@meluzina29 to ma veľmi mrzí :/ Asi jediná útech v tejto chvíli je, že to prišlo v čase, keď je to "iba" priateľ. Žiaden manžel, žiadne deti... Prajem ti veľa síl.

seli4
30. nov 2025

@meluzina29 och viem ako ti je 😥💔 mojej sestre sa presne toto isté stalo, po 10 rokov krásneho vzťahu dokonca bez hádok, bývali spolu viac ako 5 rokov a mali nádherný láskyplný vzťah až do samého konca (našťastie tiež deti nemali), on z ničoho nič oznámil rozchod...bola v tom iná žena :( 😣 a najhoršie bolo pre sestru keď sa dozvedela že to bola jeho kolegyňa v práci a boli spolu už pekných pár mesiacov🙄😣😥...ja toto nikdy nepochopím ako môže človek toto spraviť, byť s dvoma naraz a tváriť sa že nič :( s tou kolegyňou je on doteraz už majú bábo...a sestra...šťastná v novom vzťahu a tiež už majú spolu už druhé bábätko 💖😊 viem že teraz je to pre teba ťažké.. treba prijať aj pomoc, psychickú, fyzickú...nedomietaj seba, nie zlá...v živote sa niekedy dejú veci ktoré ovplyvniť nevieme...skús s ním komunikovať nech ti úprimne povie čo je vo veci prečo tak zrazu z ničoho nič zmenil názor... neschovavaj svoju bolesť ani prekvapenie...Ale ver že ťa čaká niečo oveľa oveľa lepšie a že všetko sa deje tak ako má, niekedy aj cez bolesť sa v človeku rodí niečo krásne, uvoľňuje sa priestor novému lepšiemu 💫..to spoznáš už iba časom, ktorý lieči, držím moc palce 😘🫂

matkahelka
30. nov 2025

@meluzina29 chlapi su ako opice, ktore sa musia drzat nejakej liany a tu povodnu lianu pustia, az ked sa mozu chytit novej liany. rada do buducna: zeny odchadzaju zo vztahu, ak su nestastne. muzi odchadzaju zo vztahu, ak maju inu zenu. nemas co analyzovat. velkou chybou bolo investovat do jeho byvania a spoliehat sa na to, ze tam zostanes navzdy. ries si cim skor svoje vlastne byvanie, pretoze aj ked si najdes ineho chlapa s bytom, moze sa ti stat to iste a je to potom o to horsie, ak su vo vztahu aj deti a zena nema kam odist.

anonym_c8b062
30. nov 2025

Mňa naučili skúsenosti iných žien, kamaratiek, aj tu na mk, že je treba byt vzdy pripravený, ze vsetko pekné môže zo dna na den skončiť a nemam sa az tak upinat na manžela, aj ked mi sľuboval pred oltárom vernosť alebo spolu az do smrti, stat sa moze vselico a moze mu pocarovat iná. Žijem pre prítomný okamih a plánujem len na krátku budúcnosť. Ked si niekedy predstavím po prečítaní par príspevkov tu ,ze by ma opustil, rozmýšľam ako by som to zvládala, co moje srdce a ego ak by v tom bola iná zena . Na jednu stranu by som asi praskla od nervov a emócií, ale druhu by som si asi povedala, ze ok tak idem žiť svoj život, sama za seba a deti a jeden muž moj život nezničí. Ale vsetko chce čas. Muži opúšťajú svoje zeny v 99% kvoli inej žene. Aj s povedzme zlou ženou vydrzia žiť a neodidu pokial neriešia nieco s inou. Vo vašom pripade, ked bolo vsetko ok ,lasku vyznaval, sex v pohode, bez nejakých výčitiek, ze ho život s tebou nudí, v tom bude na 100% ina zena. Mrzí ma to ,ale skus sa nepozerat na to, ze idu Vianoce, ťažké by to bolo pre teba aj v iny cas , ty sa zameraj na seba a začni žiť svoj život, doteraz ako čítam si robila vsetko preto aby by si bola dokonalá pre neho, tak bud teraz pre seba🍀🫶

lucylaw
30. nov 2025

Na 99,9% má inú a s tým proste neurobíš nič,mňa tak opustil exmanžel po 12 rokoch vzťahu,8 rokoch manželstva a nechal ma samú s 2,5 ročným dieťaťom,tiež mi tlačil kaleráby do hlavy,ako je nešťastný a bla bla,ale ja som od začiatku vedela,že je to kvôli inej,keďže už cca.pol roka som denne počúvala o jeho kolegyni a nakoniec to tak samozrejme bolo..Chlap málokedy opustí po rokoch niečo zabehnuté,ak nemá vo výhľade niečo iné, obzvlášť keď je zvyknutý mať doma full servis,snáď si nemyslíš,že to teraz doma bude robiť všetko on sám..Je to smutné,ale bohužiaľ,taký je život,viem,že to bolí,ale musíš si začať plánovať život nanovo a hlavne poučenie do budúcnosti - zariaď si vlastné bývanie a nikdy nebuď v tejto veci odkázaná na chlapa a nikdy neinvestuj do nehnuteľnosti niekoho iného..

anonym_d8f291
30. nov 2025
@meluzina29

@anonym_d8f291 tak aká je potom záruka? Co ma žena teda robit? Ked všetko spomínané je malo + sex počas týždňa a cez vikend aj dvakrat do dňa..

@meluzina29 No nic. Vies, zeny nie su na svete na to, aby chlapovi splnili vsetko, co mu na ociach vidia🙄

anonym_b1bb75
30. nov 2025

Ja to skratim: nasiel si inu s ktorou citi vzrusenie z noveho a nepoznaneho. V tebe mal istotu a pohodlie, no zrejme sa nudi po tych rokoch. Drz sa, neni to koniec sveta aj ked teraz sa citis hrozne💙

anonym_97c5fb
30. nov 2025
@anonym_efc1ab

To iste, len 12 rokov vztahu a 10 manzelstva. Bol taky nejaky nervozny, este tyzden pred tym mi povedal, ze nechce o nas vztah prist, aj lubim ta padalo pred spanim. No a potom sa vzal z nicoho nic, bez vysvetlenia a prisiel sa uz len zbalit, jedine, co som z neho dostala bolo, ze chce zit svoj sebecky zivot. Ja to nikdy nepochopim. Zrutila som sa a davam sa dokopy este aj rok a pol potom. Robila som rovnaky servis ako ty. Neviem, nepochopim, co sa v cloveku tak zlomi, ze namiesto toho, aby sa snazil problem vykomunikovat, alebo skusit napriklad parovu terapiu, jednoducho podniknut kroky na to, aby som vztah zachranil, radsej ho pochovam a v ruinach necham cloveka, ktory ma miluje.

@anonym_efc1ab takže za tým jeho sebeckým životom bola druhá žena?

anonym_d8f291
30. nov 2025
@marci9

Asi mu to tvoje večné upratovanie, pranie, žehlenie a varenie už liezlo na nervy.

@marci9 Mna taketo typy irituju, co maju partnera ako modlu a pomaly chodnik pred nim nezametaju😏

anonym_efc1ab
30. nov 2025
@anonym_97c5fb

@anonym_efc1ab takže za tým jeho sebeckým životom bola druhá žena?

@anonym_97c5fb to som sa nedozvedela, chce si uzivat pred 40tkou zjavne... nemam slov😔

bludna
30. nov 2025

@meluzina29 Cakala som, ze napises ako ta zradil ale on ta predsa nijak nezradil, len sa s tebou rozisiel. Je to blbe, ak to jeden vo vztahu nechce ale stava sa to a treba sa s tym vysporiadat. Varenie, pratanie, zehlenie vobec neries. Staraj sa o svoje pohodlie, aby tebe bolo dobre a nejakemu muzovi to raz urcite bude sympaticke. Rozhodne viac nez zena so zasterou a prachovkou v ruke.

thunderbird
30. nov 2025

Jednoducho, zivot cloveka je o dozrievani, vyvoji a seba poznavani. Vsetci si tu prechadzame akymi si zivotnymi etapami, kde sa najprv musime niecoho vzdat a opustit to, aby sme sa mohli posunut dalej. A tym si vytvarame v sebe priestor pre nieco nove. Kde to nedokazes urobit vedome, tak zivotne okolnosti ta k tomu donutia. Nikdy sa nicoho pevne nedrz, nauc sa vsetko nechat cez seba plynut. Budes slobodnejsia, stastnejsia, spokojnejsia atd...

marca12
30. nov 2025

@meluzina29 Pises,ze si robila vsetko,navarene,oprate atd. Ale v 21. storoci chce muz od zeny viac ako len sluzku doma. Nepises nic o spolocne stravenom case,spolocnom humore,o smiechu a celkovo o kvalite vztahu. Dnes ma navarene kde kto,ale harmoniu vo vztahu ma malokto.

tiezjedna
30. nov 2025
@matkahelka

@meluzina29 chlapi su ako opice, ktore sa musia drzat nejakej liany a tu povodnu lianu pustia, az ked sa mozu chytit novej liany. rada do buducna: zeny odchadzaju zo vztahu, ak su nestastne. muzi odchadzaju zo vztahu, ak maju inu zenu. nemas co analyzovat. velkou chybou bolo investovat do jeho byvania a spoliehat sa na to, ze tam zostanes navzdy. ries si cim skor svoje vlastne byvanie, pretoze aj ked si najdes ineho chlapa s bytom, moze sa ti stat to iste a je to potom o to horsie, ak su vo vztahu aj deti a zena nema kam odist.

@matkahelka ešte by som doplnila, že nie vždy musí byť dôvodom odchodu iná žena. Mám v okolí niekoľko 40+, ktorí "sa potrebovali nadýchnuť"🙄 žiť zase len pre seba, nielen pre rodinu, pričom mať rodinu a žiť pre ňu bol svojho času ich popud a rozhodnutie (žiadne náhodné tehotenstvá a svadby z donútenia)...

meluzina29
autor
30. nov 2025
@marca12

@meluzina29 Pises,ze si robila vsetko,navarene,oprate atd. Ale v 21. storoci chce muz od zeny viac ako len sluzku doma. Nepises nic o spolocne stravenom case,spolocnom humore,o smiechu a celkovo o kvalite vztahu. Dnes ma navarene kde kto,ale harmoniu vo vztahu ma malokto.

@marca12 ano, ospravedlňujem sa, zle som to asi podala a sústredila som sa na to, ze ved co viacej este sa dalo urobiť...
Čas sme spolu trávili. Mali sme naplánovaný výlet do zahraničia, v lete sme chodievali na dovolenky, trávili cele dni tym, ze sme tam boli jeden pre druhého. Spoločne obľúbené seriály a filmy, spoločný humor a vlastne vtipy, ktore dávali zmysel len nam. Dlhé diskusie do noci o rôznych témach a otváranie rôznych veci, ktore sme mohli povedat nahlas len medzi 4 očami. A v neposlednom rade tajomstva, ktore sme "povystrajali " spolocne a vedeli sme, ze nikto iný by to nechápal...
Každý den som mala úprimný zaujem o to ako sa mal v praci a aký mal den. Vždy som ho pri všetkom vypocula...

matkahelka
30. nov 2025
@tiezjedna

@matkahelka ešte by som doplnila, že nie vždy musí byť dôvodom odchodu iná žena. Mám v okolí niekoľko 40+, ktorí "sa potrebovali nadýchnuť"🙄 žiť zase len pre seba, nielen pre rodinu, pričom mať rodinu a žiť pre ňu bol svojho času ich popud a rozhodnutie (žiadne náhodné tehotenstvá a svadby z donútenia)...

@tiezjedna zijes asi v zvlastnej bubline, ked takych poznas viacero. ja ziadneho. vsetci, co sa dusovali, ze sa "potrebuju nadychnut", uz mali vo vyhlade inu zenu.

tiezjedna
30. nov 2025
@matkahelka

@tiezjedna zijes asi v zvlastnej bubline, ked takych poznas viacero. ja ziadneho. vsetci, co sa dusovali, ze sa "potrebuju nadychnut", uz mali vo vyhlade inu zenu.

@matkahelka nežijem... tých pár prípadov, ktorých mám na mysli nie je z jedného obdobia, ale v priebehu rokov. Avšak výždy to bolo krátko po ich 40.

lucitta9
30. nov 2025

@meluzina29 zazila som, po 4 rokoch vztahu, po zasnubach…v den, ked sme mali odist spolu na dovolenku, sa so mnou rozisiel. Vraj to uz neciti ako predtym. Dovtedy mi nic nenaznacil, ze nieco nie je v poriadku. Vsetko bolo super, sex perfektny, balila som na dovolenku. Ked mi to povedal, bola som v soku. Nechal ma doma samu a on siel na dovolenku sam.
Po case som zistila, ze v tom bola ina zena. Zrejme sa vedel dobre pretvarovat, aby som si nic nevsimla.
Bolo to velmi tazke a velmi velka lekcia do zivota. S odstupom casu som samozrejme stastna, ako to dopadlo. Spoznala som potom mojho teraz uz manzela.
Chce to cas, musis si to odsmutit, vyplakat sa a ist dalej. Len ho o nic nepros, neponizuj sa, nemalo by to ziadny vyznam. Ked to prislo takto nahle, myslim ze v tom bude ina zena.

anonym_8bd7fd
30. nov 2025
@lucylaw

Na 99,9% má inú a s tým proste neurobíš nič,mňa tak opustil exmanžel po 12 rokoch vzťahu,8 rokoch manželstva a nechal ma samú s 2,5 ročným dieťaťom,tiež mi tlačil kaleráby do hlavy,ako je nešťastný a bla bla,ale ja som od začiatku vedela,že je to kvôli inej,keďže už cca.pol roka som denne počúvala o jeho kolegyni a nakoniec to tak samozrejme bolo..Chlap málokedy opustí po rokoch niečo zabehnuté,ak nemá vo výhľade niečo iné, obzvlášť keď je zvyknutý mať doma full servis,snáď si nemyslíš,že to teraz doma bude robiť všetko on sám..Je to smutné,ale bohužiaľ,taký je život,viem,že to bolí,ale musíš si začať plánovať život nanovo a hlavne poučenie do budúcnosti - zariaď si vlastné bývanie a nikdy nebuď v tejto veci odkázaná na chlapa a nikdy neinvestuj do nehnuteľnosti niekoho iného..

@lucylaw Ak sa mozem opytat, je stale s tou kolegynou? Podarilo sa aj tebe najst k vam niekoho dobreho?

bluka2
30. nov 2025

Mozno len moj pocit, nepoznam vas, ale znies trochu ako submisivna zena, trochu akoby jeho mamicka. Mozno ma nejaku inu, ale mozno nechce proste taky vztah, kde ty sa tak snazis. Netreba sa zaujimat kazdy den o tom, ako bolo v praci. Niekedy mozes byt aj unavena a mat v hlave svoje veci a vyvarat mu ako detom do skoly podla mna v tomto storoci uz fakt nemusi byt. Robil tie veci niekedy on pre teba?

anonym_d8f291
30. nov 2025
@bluka2

Mozno len moj pocit, nepoznam vas, ale znies trochu ako submisivna zena, trochu akoby jeho mamicka. Mozno ma nejaku inu, ale mozno nechce proste taky vztah, kde ty sa tak snazis. Netreba sa zaujimat kazdy den o tom, ako bolo v praci. Niekedy mozes byt aj unavena a mat v hlave svoje veci a vyvarat mu ako detom do skoly podla mna v tomto storoci uz fakt nemusi byt. Robil tie veci niekedy on pre teba?

@bluka2 Tzv. "sluzticka".

lucylaw
30. nov 2025
@anonym_8bd7fd

@lucylaw Ak sa mozem opytat, je stale s tou kolegynou? Podarilo sa aj tebe najst k vam niekoho dobreho?

@anonym_8bd7fd Nie,s tou kolegyňou už nie je,boli spolu cca.2 roky,počas ktorých sa asi 10-krat rozišli (to som vždy vedela podľa toho,že sa vtedy chcel ku mne vrátiť 🙈)..Potom si našiel súbežne popri kolegyni ďalšiu,s tou začal po mesiaci bývať,rovno ju aj s našim synom zoznamoval,po pol roku ho vyhodila,dva mesiace boli od seba,znovu sa dali dokopy a rovno ju aj nabúchal,aby si ju poistil,takže s tou je doteraz..Odišiel od nás v roku 2017,ja som mala odvtedy jeden 2,5 ročný vzťah,ďalší trval rok a teraz posledný pokus 4 mesiace,na začiatku októbra sme sa rozišli a úprimne,už ani neverím,že si dokážem nájsť niekoho normálneho,takže momentálne som vo fáze,že už len čakám na zázrak..

anonym_8bd7fd
30. nov 2025
@lucylaw

@anonym_8bd7fd Nie,s tou kolegyňou už nie je,boli spolu cca.2 roky,počas ktorých sa asi 10-krat rozišli (to som vždy vedela podľa toho,že sa vtedy chcel ku mne vrátiť 🙈)..Potom si našiel súbežne popri kolegyni ďalšiu,s tou začal po mesiaci bývať,rovno ju aj s našim synom zoznamoval,po pol roku ho vyhodila,dva mesiace boli od seba,znovu sa dali dokopy a rovno ju aj nabúchal,aby si ju poistil,takže s tou je doteraz..Odišiel od nás v roku 2017,ja som mala odvtedy jeden 2,5 ročný vzťah,ďalší trval rok a teraz posledný pokus 4 mesiace,na začiatku októbra sme sa rozišli a úprimne,už ani neverím,že si dokážem nájsť niekoho normálneho,takže momentálne som vo fáze,že už len čakám na zázrak..

@lucylaw Drzim palce, aby si stretla niekoho fajn pre vas oboch 😊

lucylaw
30. nov 2025
@anonym_8bd7fd

@lucylaw Drzim palce, aby si stretla niekoho fajn pre vas oboch 😊

@anonym_8bd7fd Ďakujem ❤️

mysicka36
1. dec 2025
@meluzina29

@anonym_7dcc24 lenže ja neviem ako... on kúpil dom, kde bývame. Ja som tu kupovala spotrebiče, pracu som si našla tu, keďže sme sa sťahovali.. ja prídem o všetko a neviem kde si mam hľadať bývanie, keďže veľa ponúk v okolí nie je ani...

@meluzina29 A jéjé 😔 To ťa pekne využil. Toto je taký strašný podraz, no bohužial dosť častý.
A ani nemá tie gule povedať pravdu. Lebo ja tipujem, že sa chystá vymeniť "spotebič" v jeho dome. Jednoducho sa nabažil.

mysicka36
1. dec 2025
@meluzina29

@anonym_d8f291 tak aká je potom záruka? Co ma žena teda robit? Ked všetko spomínané je malo + sex počas týždňa a cez vikend aj dvakrat do dňa..

@meluzina29 Záruka nieje prakticky žiadna.

Pre mňa ako manželku po xy rokoch je len záruka, že ak by mu (alebo aj mne) takto preplo, tak ani jeden z nás neodíde s holou riťou, lebo za 18rokov manželstva sme vybudovali spoločný dom a museli by sme sa dohodnúť, kto ostáva a kto koho vyplatí.
Stáva sa aj také, ale ľahšie sa mi bude plakať s takým zázemím a budem mať na nové vlastné bývanie, aj keď skromnejšie.

anonym_1f2e76
1. dec 2025

@meluzina29 napíš mi súkromnú pravú mňa nechal chlap po 16 rokoch a mame spolu aj dieťa takže viem ako sa cítiš nie si v tom sama