Ako sa vyrovnať so zradou vo vzťahu?
Žienky poraďte... po troch rokoch spoločného bývania a po osmich rokoch vzťahu mi zrazu priateľ povedal, ze sa chce rozísť... okrem toho, ze mam totálne hlavu v smútku a naozaj neviem co robit tak aj nechápem co sa stalo... všetko bolo ok, este tento týždeň sme spolu aj spali, aj milujem ta mi hovoril a zrazu takto...
Občas sme sa pohádali, ved to asi každý, ale iba na prkotinach a povedali sme si prepac a bolo to ok.
Snažím sa doma robiť toho co najviac. Vždy mame upratane, vyprate, vyzehlene, navarene je a aj do roboty mu varím stale jedlo. Chodím normálne do prace, nakupujem nam veci do domácnosti... neviem ako ďalej naozaj... este aj darčeky mam pokupene na Vianoce ,pre neho a jeho rodinu... mam pocit, ze som bola zradena človekom, ktorému som najviac verila...
@meluzina29 otrepané, ale účinné - chce to čas. Ber to nie ako koniec, ale ako nový začiatok. A do budúcnosti, ak budeš po čase v ďalšom vzťahu, v žiadom prípade sa nesnaž toho robiť čo najviac, muži si také žeby vážia len v ojedinelých prípadoch. Majú ich za domáce spotrebiče, ale nie za tie cice, s ktorými si začali vzťah. Prirovnaj si to k darčekom, keď ti kúpi prsteň raz do roka. poteší ťa, ak by si ho dostala každý týždeň, 26. v poradí ani nevnímaš. Tak on nevnímal, že si mu varila do práce. Drž sa, posielam ti virtuálne objatie.
@meluzina29 a dovod rozchodu? Mate deti?
@meluzina29 Viem sa do Teba vcítiť. Najlepšie sa s tým vyrovnáš, keď nestratíš svoju hrdosť. Nechaj ho odísť a časom sa dozvieš, čo sa stalo.
Úplne ti rozumiem, a ak je to definitívne, bude to chcieť len čas, nič iné nepomôže.
Rozprávali ste sa o tom, čo sa stalo a prečo sa takto rozhodol? Pokojne, bez sĺz a emócií
@tyrkysova_lentilka no ze si myslí, ze takto to ďalej nepôjde a ze je nešťastný vo vzťahu. Pričom ani raz doteraz to nepovedal a nerozprávali sme sa o tom. Pričom som skúšala hľadať riešenia ako ďalej, ale ze podla neho to nepôjde.
@meluzina29 a dovod rozchodu? Mate deti?
@tykat no ze si myslí, ze to takto ďalej nepôjde a ze je nešťastný vo vzťahu.
A deti nemáme...
@meluzina29 Viem sa do Teba vcítiť. Najlepšie sa s tým vyrovnáš, keď nestratíš svoju hrdosť. Nechaj ho odísť a časom sa dozvieš, čo sa stalo.
@anonym_7dcc24 lenže ja neviem ako... on kúpil dom, kde bývame. Ja som tu kupovala spotrebiče, pracu som si našla tu, keďže sme sa sťahovali.. ja prídem o všetko a neviem kde si mam hľadať bývanie, keďže veľa ponúk v okolí nie je ani...
@meluzina29 viem uplne presne ako sa citis, nechce so mnou komunikovat a vraj nie je stastny a nevie preco - este pred 2 tyzdnami sme boli aj na vylete. Sme spolu o nieco dlhsie ako vy…. Mne sa srdce zlomilo na milion kuskov a on rano vsade a pracuje akoby sa nic nestalo. Na preplacen dni a noci a on v druhej izbe v poriadku.
@tyrkysova_lentilka no ze si myslí, ze takto to ďalej nepôjde a ze je nešťastný vo vzťahu. Pričom ani raz doteraz to nepovedal a nerozprávali sme sa o tom. Pričom som skúšala hľadať riešenia ako ďalej, ale ze podla neho to nepôjde.
@meluzina29
To je trošku z jeho strany výhovorka, dôležité je prečo to nepôjde ďalej a prečo je nešťastný
To čo si písala ďalej s bývaním a prácou tvojej situácii tiež nepomáha. Ja som to mala jednoduchšie v tom, že byt sme mali spoločný na spoločnú hypo a rozumne sme sa dohodli. Tie ostatné časti života som mala stabilné.
Čo tvoja rodina, kamaráti, práca, máš niekoho na koho sa môžeš obrátiť a pomôže ti?
Ak je to už definitívne, skús dať priestor emóciám a plaču, porozprávať sa s niekým, zvládnuť ten prvotný šok. Až následne budeš schopná riešiť čo ďalej ... ako dlho môžeš/chceš ostať v tom dome, nájsť si iné bývanie, prípadne sa odsťahovať do iného mesta
@meluzina29 budes to mat tazke, ale casom to prejde, to ze ste boli spolu este tak dlho, tak to je o to horsie v tom, ze to bude chciet viac casu.
@meluzina29
To je trošku z jeho strany výhovorka, dôležité je prečo to nepôjde ďalej a prečo je nešťastný
To čo si písala ďalej s bývaním a prácou tvojej situácii tiež nepomáha. Ja som to mala jednoduchšie v tom, že byt sme mali spoločný na spoločnú hypo a rozumne sme sa dohodli. Tie ostatné časti života som mala stabilné.
Čo tvoja rodina, kamaráti, práca, máš niekoho na koho sa môžeš obrátiť a pomôže ti?
Ak je to už definitívne, skús dať priestor emóciám a plaču, porozprávať sa s niekým, zvládnuť ten prvotný šok. Až následne budeš schopná riešiť čo ďalej ... ako dlho môžeš/chceš ostať v tom dome, nájsť si iné bývanie, prípadne sa odsťahovať do iného mesta
@tyrkysova_lentilka ja sa za to velmi hanbím, nechcem to nikomu hovoriť. Taká som bola šťastná, ked sme sa spolu nasťahovali, tak som si predstavovala ako tu spolu budeme mať deti a zostarneme spolu.. rodicia a blízke kamarátky bývajú v úplnej inej časti Slovenska. V praci som menila kolektív pred časom, cize to tiez velmi nie je v hre. Ja fakt neviem ako sa z toho vyhrabem. Velmi sa bojim toho, co ma čaká ďalej
@tyrkysova_lentilka ja sa za to velmi hanbím, nechcem to nikomu hovoriť. Taká som bola šťastná, ked sme sa spolu nasťahovali, tak som si predstavovala ako tu spolu budeme mať deti a zostarneme spolu.. rodicia a blízke kamarátky bývajú v úplnej inej časti Slovenska. V praci som menila kolektív pred časom, cize to tiez velmi nie je v hre. Ja fakt neviem ako sa z toho vyhrabem. Velmi sa bojim toho, co ma čaká ďalej
@meluzina29
Ty sa ale fakt nemáš za čo hanbiť, podľa toho čo píšeš si robila čo si mohla pre ten vzťah, niekedy to proste nevyjde ako by sme chceli
Úplne rozumiem každej obave, ktorú máš a je ich určite až až. Ale ver mi, že je to skúsenosť, ktorá ťa niekam posunie a až to prestane tak intenzívne bolieť, budeš silnejšia ako si kedy bola. Ale toto teraz ešte nepotrebuješ počuť
Je dôležité, aby si sa o tom s niekým rozprávala a nedusila to v sebe. O celom vzťahu, o tom čo sa stalo, čo cítiš. Je jedno či to bude niekto koho dobre poznáš, niekto "virtuálny" na MK alebo odborník, len ventiluj tie pocity, aby si to teraz zvládla so cťou a v budúcnosti nič neľutovala.
@meluzina29 toto je strašné...rozchod pred Vianocami... musí to byť pre teba ťažké, neviem si to predstaviť, to je ako zlý film ..ale nič sa nedá robiť a keď sa trošku spamätaš, musíte sa dohodnúť, čo ďalej... po toľkých rokoch musí aj on navrhnúť nejaké riešenie, nie je to len na tebe, že on sa s tebou rozchádza a ty musíš odísť... aspoň, že nie ste manželia a nemáte deti...
ale nedus to v sebe, nehanbi sa a povedz to niekomu blízkemu - mame, sestre, kamarátke...potrebuješ aj fyzickú podporu...prajem veľa síl
@tykat no ze si myslí, ze to takto ďalej nepôjde a ze je nešťastný vo vzťahu.
A deti nemáme...
@meluzina29 mozno prechodeny vztah, to sa stava. Vies na druhej strane je ferovy, nenatahuje ta, povedal to rovno, nemate deti vycuval z toho skor ako by ho okolnosti dotlacili do toho mat deti a zostarnut spolu. Skratka si uvedomil ze on to nechce.
To ze ty si menila pracu a budes musiet zacat znova, hladat byvanie...ano je to tazke. Ale povedz si chces aby ostal s tebou len kvoli tomu? Asi by si nechcela aby s tebou bol len zo sucitu, lutosti alebo strachu ze ci ty mas teraz zacat odznova. Uvidis, vyhrabes sa z toho, len hlavne sa nelutovat a nenastavit sa na zmyslanie ze aj ked si varila, upratovala, zehlila a prala a snazila sa tak co vlastne este chcel?
@meluzina29 taketo veci muz rozprava, ked uz ma vo vyhlade inu. Rovno sa na to spytaj, ak ti to pomoze.
@meluzina29 mozno prechodeny vztah, to sa stava. Vies na druhej strane je ferovy, nenatahuje ta, povedal to rovno, nemate deti vycuval z toho skor ako by ho okolnosti dotlacili do toho mat deti a zostarnut spolu. Skratka si uvedomil ze on to nechce.
To ze ty si menila pracu a budes musiet zacat znova, hladat byvanie...ano je to tazke. Ale povedz si chces aby ostal s tebou len kvoli tomu? Asi by si nechcela aby s tebou bol len zo sucitu, lutosti alebo strachu ze ci ty mas teraz zacat odznova. Uvidis, vyhrabes sa z toho, len hlavne sa nelutovat a nenastavit sa na zmyslanie ze aj ked si varila, upratovala, zehlila a prala a snazila sa tak co vlastne este chcel?
@tykat no lenže on na začiatku vzťahu, po pár mesiacoch, povedal ze rozmýšľa aký prsteň mi kúpi a ako ma poziada o ruku. A ja som cele tie roky - na narodeniny, na výročie, na Vianoce čakala a nic... ja mam teraz pocit, ze som žila v nejakom klamstve a stratila tym roky... dva mesiace dozadu sme sa rozprávali ako si predstavujeme spoločnú svadbu...
@tykat no lenže on na začiatku vzťahu, po pár mesiacoch, povedal ze rozmýšľa aký prsteň mi kúpi a ako ma poziada o ruku. A ja som cele tie roky - na narodeniny, na výročie, na Vianoce čakala a nic... ja mam teraz pocit, ze som žila v nejakom klamstve a stratila tym roky... dva mesiace dozadu sme sa rozprávali ako si predstavujeme spoločnú svadbu...
@meluzina29 chapem, no on uz to tak neciti. Mizno na to zbieral odvahu dlhsie. Dokazal ti to povedat. Nieco ho k tomu posunulo. Otazka co. Mozno sa zlakol svadby, ked ste sa o tom nedavno bavili.
A ked je celkovo nespokojny vo vztahu a chce to ukoncit tak ani nemas co napravit, lebo nevies co.
8 rokov je dlha doba, kolko mate rokov?
A po par mesiacoch vyberal.prsten... to su zamilovane zaciatky. A ty si potom 8 rokov cakala a zasnuby neprichadzali, uz to bol taky signal ze sa este nechce uplne viazat.
@meluzina29 chapem, no on uz to tak neciti. Mizno na to zbieral odvahu dlhsie. Dokazal ti to povedat. Nieco ho k tomu posunulo. Otazka co. Mozno sa zlakol svadby, ked ste sa o tom nedavno bavili.
A ked je celkovo nespokojny vo vztahu a chce to ukoncit tak ani nemas co napravit, lebo nevies co.
8 rokov je dlha doba, kolko mate rokov?
A po par mesiacoch vyberal.prsten... to su zamilovane zaciatky. A ty si potom 8 rokov cakala a zasnuby neprichadzali, uz to bol taky signal ze sa este nechce uplne viazat.
@tykat ja mam 29 a on 32... teraz, po tých rokoch, si začínam uvedomovať, ze vlastne stale mi len dával falošnú nádej a nic sa nestalo. Reci typu, ze chce mať deti este pred 30tkou, ze ked budeme spolu bývať tak po pol roku sa zasnúbime, ze ked budeme obaja pracovat, tak si môžeme dovoliť svadbu...
Vekom som zistila, že chlap nelubi preto čo pre neho robíš, či varis, či nie, či upratujes, nakupuješ, chystáš desiatu.. prečo presne, to úplne neviem dodnes, ale pre vyššie opísané určite nie.
@meluzina29 ahoj, chcem ta len podporit, zazila som podobnu situaciu, 2 tyzdne pred Vianocami sa so mnou rozisiel priatel, mala som 28 rokov a na Vianoce som mala covid a bola som sama doma. Bolo to strasne, chcelo to len cas. Lasku si nevynutis a pre teba to bude casom lepsie. Ja som tesne po rozchode neplanovane spoznala mojho manzela a teraz mam 31 a uz mame aj babo. Ber to ako novy zaciatok, mozes sa prestahovat kam chces a zacat tam novy zivot, to lepsie ta este len caka. Drzim palce❤️
vo výhľade má nejakú inú cicu.
Milenka nic viac nic menej.
To iste, len 12 rokov vztahu a 10 manzelstva. Bol taky nejaky nervozny, este tyzden pred tym mi povedal, ze nechce o nas vztah prist, aj lubim ta padalo pred spanim. No a potom sa vzal z nicoho nic, bez vysvetlenia a prisiel sa uz len zbalit, jedine, co som z neho dostala bolo, ze chce zit svoj sebecky zivot. Ja to nikdy nepochopim. Zrutila som sa a davam sa dokopy este aj rok a pol potom. Robila som rovnaky servis ako ty. Neviem, nepochopim, co sa v cloveku tak zlomi, ze namiesto toho, aby sa snazil problem vykomunikovat, alebo skusit napriklad parovu terapiu, jednoducho podniknut kroky na to, aby som vztah zachranil, radsej ho pochovam a v ruinach necham cloveka, ktory ma miluje.
@meluzina29 viem uplne presne ako sa citis, nechce so mnou komunikovat a vraj nie je stastny a nevie preco - este pred 2 tyzdnami sme boli aj na vylete. Sme spolu o nieco dlhsie ako vy…. Mne sa srdce zlomilo na milion kuskov a on rano vsade a pracuje akoby sa nic nestalo. Na preplacen dni a noci a on v druhej izbe v poriadku.
@anonym_af2e9c boze presne toto som zazila, ale ze uplne presne. Aj po rozvode - on v pohode, vyrovnany, este ma tu drzost pisat mojim rodicom k sviatkom akoby sa nic nestalo a ja som to proste takmer nedala, lebo bol pre mna cely svet
Nic v zlom, ale aj ked budu za den 4 teple jedla a kazdy den vygruntovana domacnost a zasoby ako v supermarkete, aj tak to nie je zaruka toho, ze vas chlap neopusti.
Chlap dokaze zenu opustit kvoli lepsiemu sexu inde, je mu uplne jedno nejaky poriadok ci navarene, oni su tak naprogramovani-ako zvieratka...
Nic v zlom, ale aj ked budu za den 4 teple jedla a kazdy den vygruntovana domacnost a zasoby ako v supermarkete, aj tak to nie je zaruka toho, ze vas chlap neopusti.
@anonym_d8f291 tak aká je potom záruka? Co ma žena teda robit? Ked všetko spomínané je malo + sex počas týždňa a cez vikend aj dvakrat do dňa..
@meluzina29 našiel si inú. Nič iné v tom nie je, nehľadaj.
A snáď mas poučenie do budúcna, ze kvôli chlapovi nebudem sa prispôsobovať.
Asi mu to tvoje večné upratovanie, pranie, žehlenie a varenie už liezlo na nervy.

Úplne ti rozumiem, a ak je to definitívne, bude to chcieť len čas, nič iné nepomôže.
Rozprávali ste sa o tom, čo sa stalo a prečo sa takto rozhodol? Pokojne, bez sĺz a emócií