icon

Ako sa vyrovnať z rozvodom?

30. nov 2021

Ahojte. Idem si pre radu k vám. Ako sa da najlepšie da vyrovnať s rozvodom.

maminastatinom
2. dec 2021

Tak by bolo vhodné si po piatich rokoch povedať, že to tak asi malo byť a dopriať bývalej život ktorý práve prežíva. Ak je šťastná nezávidieť, ale jej to dopriať. Ak si to nezaslúži, tak si ju to dobehne, ale to už nie je tvoj problém. To už posúdia tzv. božie mlyny ktoré melú pomaly ale isto, nemyslíš? A prestaň už myslieť len na seba, stal sa z teba evidentne riadny egoista ktorý myslím celé dni len na svoje ego, svoj blahobyt.

autor
2. dec 2021

@maminastatinom 😟 dúfam časom to s psychológom dokážem zmeniť.

luccija
2. dec 2021

Aký máš vzťah so synom?je úplne zbytočne rozmýšľať po 5 r či mala či nemala dôvod sa s tebou rozviesť, koho to bola chyba a pod ..je to za tebou.
Človek sa zamiluje do druhého aj v manželstve kde mu nič nechýba🙂
Skôr hľadaj problém prečo si nevieš nájsť spriaznenú dušu, o tom ako tráviš čas, si sa stretávas s ľuďmi, ako zvýšiť šance sa zoznámenie...to, že si kontaktoval psychológa je výborné máš nárok od poisťovne aj na sedenia zadarmo raz ročne pozistuj si....

autor
2. dec 2021

@luccija si synom mam dobrý vzťah. Si myslím že aj on je spokojný. Stretávam sa ľuďmi. Chodím medzi ľudí. Aj si podpíšem ale neviem kde robím chyby keď ma odmietajú.

majasalvator
3. dec 2021

Asi tlačis na pílu.Hladaj najprv kamarátku na prechádzku alebo vilet.Niekoho s kým si môžeš zavolať alebo popísať.Nie hneď niekoho ako známosť.Mas moc času ktorý nevieš použiť k tvojmu dobrú.Najskor sa musíš naučiť na svoju samotu.Ale nie zo starými myšlienkami.Co bolo sa už nevráti a ty musíš ísť ďalej.Zabudni na ex.Rob si program pre seba a tvojho syna.

autor
3. dec 2021

@majasalvator práve že nie. Ale človek musí hľadať keď nechce byt sám a aby zabudol na sex tak ju musí niekto nahradiť aby nebolo prazde miesto v srdci. Prežívať nové zážitky aby sa staré stratili z pamäte.

majasalvator
3. dec 2021

Pride to po čase nájdeš keď budeš najmenej čakať.Ked budeš nasilu zháňať nenájdeš nič spoľahlivé .Nájdi si koníčka aby si zamestnal hlavu a nemyslel na to že ti niekto chýba.Sportuj , čítaj chovaj rybycki proste zamestnajú sám seba.Vies koľko je osamelých ľudí a musia žiť ďalej.Ty máš tiež zodpovednosť máš ešte syna si tu pre neho .

autor
3. dec 2021

@majasalvator ja sa o neho zaujímam aj starám. Už som 5 rokov sám. Už mi chýba polovička. Nie nadarmo sa oslovuje poľovickou. Je ťažké byť sám.

majasalvator
4. dec 2021

Keď ti chýba polovička ako si ju skúšal nájsť?Chodis do práce máš koníčka záľubu.Co robis vo voľnom čase?

autor
4. dec 2021

@majasalvator áno robím. Chodím medzi ľudí. Aj na prechádzky. Síce teraz moc príležitosti nie je si ist sadnúť alebo od kina ale prechádzky sa dajú absolvovať. Ale v tejto dobe niekomu veriť po sklamaniach je ťažké. A problém je taký že ani očný kontakt sa nedá nadviazať. Väčšina žien sú namyslene a pozerajú na majetok. Česť vynimkam nechcem nikoho uraziť a sú také.

majasalvator
4. dec 2021

Čaká ťa ešte dlhý boj ti nedôverujes a to je to najhoršie čo môže byť.Aj sklamanie v živote sa deje pre niečo.Nieco sa musíš naučiť aj z negatív.Nie si sám čo nemá polovičku.

autor
4. dec 2021

@majasalvator už je ťažké si dôverovať. To sa musí človek naučiť. Ale samému je to ťažké. Už aj takéto písanie je dobré na psychiku. Keby sa ma človek komu zdôverit tak bi bolo všetko iné.

majasalvator
4. dec 2021

Ale veď nie je problém niekomu sa zdôveriť.

majasalvator
4. dec 2021

Kľudne pis

autor
4. dec 2021

@majasalvator Áno to je pravda ale ta dôvera sa musí najprv získať. A to je problém lebo každý do očí pekne a za chrbtom ohovara.

majasalvator
4. dec 2021

Ti sa môžeš ale zdôveriť aj niekomu koho nepoznáš a môžeš si tu dôveru časom vybudovať.Pomaly odhaľovať to čo ťa trápi a komunikovať na diaľku.

bluehorsee
4. dec 2021

Ako tak čítam vaše odpovede ku komentárom, mám pocit, že váš problém ani tak nieje, že sa neviete vyrovnať s rozvodom, ale s tým že ste sám. Dokonca možno svojej ex vo vnútri prajete nech je šťastná, ale vás trápi hlavne to, že vás šťastie obchádza.prestane počúvať samovražedné porozchodové pesničky od Elánu a ako písali žienky predo mnou musíte sa prestať ľutovať. Pretože čo vyžarujete, to si aj do života priťahujete. Toto chcete v živote?
Nie! Tak hlavu hore a šup vykročiť za zmenou. Viete koľko je slobodných žien, alebo mamičiek, ktoré dopadli ako vy? A rady by niekoho spoznali...
Tak prečo namiesto ľutovania sa nenapíšete kľudne aj tu na MK výzvu že si hľadáte kamarátku(nemusíte od toho h eď očakávať vzťah na život a na smrť) vyjdete si niekde na prechádzku, do prírody.. Uvidíte ako vám to dobre padne. Zvýši sa vám sebavedomie, zlomené srdiečko sa začne liečiť keď si sám uvedomíte že nieste ešte opísaný a keď si práve nesypete popol na hlavu tak ste vlastne super chlap,a keď sa usmejete a nebudete sa ľutovať ženy sa o vás zaujímajú... Musíte výjsť z tej pohodlnej ulity kde ste sa zašil lízať si rany a pustiť si do života niečo iné, krajšie.v tej ulite už nieje nič, práve naopak, vonku vás určite čaká niečo čo vás urobí šťastným, len to musíte chcieť. Dohoda?

vibamaja
4. dec 2021

Jedina cesta ako z toho von, je prestat sa lutovat. Zameraj sa na seba. Chod behat. Zacni cvicit. Kup si lepsie oblecenie. Rob veci, na ktore si predtym nemal cas. Napr. citaj knihy, uc sa jazyk... Hlavne, sa zamestnaj, aby si nemal cas mysliet na to, ze Ti chyba polovicka... Psycholog Ti v tom pomoze a Ty nikomu nemusis hovorit, ze k nemu chodis...
Az ked zmenis myslenie, postoj k inym, k sebe... zacnes sa mat rad, zacnes robit veci, co mas rad, tak az vtedy mozes cakat nejake zmeny v svojom zivote... Nasilu nic nedocielis, ani si nenajdes zenu... Cim skor sa vzchop a zmen. Drzim palce.

autor
4. dec 2021

@bluehorsee
@vibamaja ja sa neľutujem. Len ma bolí že sa ku mne chovaju ako vzduchu. Cez deň fungujem normálne. Ale ten pocit je vo mne že ma niekto nečaká doma nikto sa nepýta ako sa máš čo si robil atd. Proste to je ťažké. Ja som typ človeka ktorý chce niečo ako oporu podporu ktorú viem opätovat. Večer pri tv sa pritulit. Pokecat. Moc ľudí mi hovorí že som citliví.

majasalvator
5. dec 2021

Už si skúšal nejaké zoznamky?

autor
5. dec 2021

@majasalvator áno. Osobne vyskúšané. Počítačom riadené ak myslíš na badoo partner na úrovni. To je len klamstvo kvôli členstvu aby ľudia platili.

leskovael
5. dec 2021

Nechcem byť zlá, ale nebudem chodiť okolo horúcej kaše, tak mi prepáč moju priamosť...
Ľutuješ sa ako niečo nejde, zanevrel si na bývalú ok sklamala ťa, ale tým ako toto cele vnímaš pôsobíš ako usmrkaný chlap a to pre žiadnu ženu nieje príťažlivé. Či sa ti to páči alebo nie, ak chceš niekedy niekoho mať, jednoducho sa musíš naučiť žiť najprv sám...inak ti nikdy žiadny vzťah nebude klapat, lebo ak by si si niekoho aj našiel budeš podľa mňa ženu doslova dusiť a aj tak časom príde rozchod lebo nikto nemá rád... Si teraz sám a hotovo.. Veci treba prijímať tak ako sú a nie nad nimi neustále plakať. Najprv píšeš že cez deň funguješ normálne, pritom píšeš ako všade vidíš páry ako nakupujú atď. Väčšinou to tak je, akonáhle je človek po rozchode ktorý nechcel vidí všade zaľúbené páry (dosť veľké % možno práve rieši vzťahové problémy, su pred rozchodom atď takže nieje všetko tak, ako to vidíš ty) . Je to len o tom načo sa zameriavaš.. Neviem ako dlho trvalo manželstvo, ako dlho si sám. Koľko máš rokov.. Podľa mňa aj byť sám má aj veľa výhod, samozrejme každému vyhovuje niečo iné. Ale nikde nieje napísané že sám zostaneš navždy. Tak treba popracovať na tom, aby si nejako efektívne využil čas pre seba kým si sám.

majasalvator
5. dec 2021

Veď keby si trochu prezradil o sebe odkiaľ si a koľko máš rokov možno by si mohol zatiaľ pomôcť s nejakou pracov alebo asistovať pri prechádzke nejako tá zamestname .Pokecas stretneš sa z ľuďmi a možno nájdeš aj polovičku .Začať môže kde kolvek len nie doma na gauči v depresívnych myšlienkach .

majasalvator
5. dec 2021

Treba skúsiť byť aj trošku kreatívny.Nemam polovičku a chcem sa k niekomu túliť.Take bežné.Ale keby si napisal nemám ísť s kým na prechádzku a potlacim ti aj kočík ak nemáš koho ozvi sa.Som šikovný pomôžem ak potrebuješ niečo opraviť.....atď.More možnosti.Ponukni to čo ťa baví Spoj príjemné s užitočným.

autor
5. dec 2021

@leskovael
@majasalvator tak ja už neviem. Starám sa o syna. Fungujem normálne. Len mi je smutno a príde večer. Neviem ako to vistihnem ale asi že som citlivka. Proste ja som povaha ktorá potrebuje vedľa seba človeka. Neviem byť sám. Ex ma nezaujíma. Mám syna a robím preňho všetko čo je v mojich silách. Syn ma 8 rokov. Pred ním sa hrám na silného ocka ale nie som. Pomaly mam 40 na krku.

majasalvator
5. dec 2021

No a čo keď máš pomaly 40 .Ešte si neprezradil záľuby a záujmy.Co môže ženu k tebe priťahovať kde ťa stretne ?

autor
5. dec 2021

@majasalvator prvom rade môj syn. Môj pes. Prechádzky prírode. V lete aj dvor. Motocykel. V zime na dvore sa moc nedá robiť. Domáci kutil.

leskovael
5. dec 2021

Tak si citlivejšia povaha, to je všetko ok, každý je nejaký.. Pre niečo ti práve teraz do cesty nikto nechodí...Vôbec by som nevešala hlavu. 40tka nieje vek pri ktorom by sa mal cítiť človek odpísaný.. Skôr je problém to, že nevieš byť sám.. Človek by mal vedieť byť sám so sebou a to že občas chýba niekomu polovička je bežné.

autor
5. dec 2021

@leskovael tak je to ťažké hlavne cez zimu. Keď idú tie sviatky. Vonku sa nedá dlho byť lebo je skoro tma.

majasalvator
5. dec 2021

Bože máš toľko možností a nevieš sa zamestnať.Daj sa do skupiny psíčkarov v tvojom okolí.Mas motorku sú kluby motorkárov.Bud sám sebou a hlavne nečakaj že príde princezná a prebudí tá k životu.