icon

Ako sa vysporiadať s dotieravou bývalou priateľkou?

4. aug 2024

Baby, prosím, napíšte mi vaše názory, čo si o tom myslíte. Pred viac ako rokom som sa dala po rozvode dokopy s jedným mužom (44 rokov). V tom čase si kamarátsky písal so svojou dávnou ex, s ktorou chodil pred 20 rokmi chvíľu. Podotýkam, že sa poznajú dlhé dlhé roky aj pred tým chodením a poznajú sa aj ich rodiny, čiže oni potom naozaj udržiavali kamarátsky vzťah. Ona dávno vydatá, bezdetná a s týmto mojim priateľom pred rokom riešila to, že sa jej v živote zjavila stará láska a začala sa s tým mužom aj stretávať, priateľ ho pozná, tak že sa proste niekomu potrebovala zdôveriť, atď, čo som aj chápala. Priateľ jej dohováral, aby neklamala svojmu manželovi, ale ona to proste extrémne prežívala a stále si našla dôvod, prečo mu písať, aj každý deň (ona žije v inom meste ako my, tu má len rodičov). Raz tu bola za rodičmi, priateľ ma s ňou aj zoznámil, aj sme pokecali, proste nehľadala som v tom nič. No ale potom po asi 2 mesiacoch začala byť už naozaj doterná a písala vkuse. Príklad: my dvaja spolu na kúpalisku a ona mu posielala svoje fotky s mužom s otázkou, že na ktorej je krajšia 🙈 to už wom mu povedala, že sa mi to jej kamarátstvo celkom nezdá. Potom prišli situácie, že jej nezdvihol telefón, lebo bol so mnou a nepočul a ona mu napísala, citujem: priateľka/nepriateľka, ja sa s tebou potrebujem okamžite rozprávať, tak mi dvíhaj! Alebo sme išli na dovolenku, otravovala, napísal jej, že ideme preč a vrátime sa v utorok poobede, že nech dovtedy dá pokoj. Bolo utorok 12:00 a ona hneď volala! No psycho proste. Pričom on už nejavil záujem o kontakt s ňou, aj jej to dal najavo a ona stále nič. Potom sme sa kvôli nej aj pohádali, tak jej proste už na jednu správu neodpísal a prestal jej dvíhať, tak to nejak skončilo. No ale teraz po takmer roku sa mu ozvala akoby nič s otazkou, či s ňou nepôjde na kávu. Odpísal jej, že nemá čas. Ale do mňa už vošiel jed a vrátili sa mi nepríjemné pocity, ktoré som v súvislosti s ňou prežívala. Priateľ povedal, že nespraví nič, čo by sa mi nepáčilo. Ja mu dôverujem. O to nejde. Ale povedzte mi, o čo vlastne ide tejto osobe, prečo nedá pokoj. Ako by ste sa cítili vy, keby ste niečo také riešili vo vzťahu. Preháňam? Mám to brať na ľahkú váhu? Podľa mňa nemá o neho záujem, ale akosi si stále. Namýšľa, že ona bola pre neho tá top a že má nad ním moc.
Ďakujem za dočítanie 🙏

Strana
z3
kp7333
5. aug 2024

toto su zeny psychopatky a manipulatorky bez chochmesu a zdraveho usudku. to len bloknut a ked nepomoze, tak lopatou po hlave.

autor
5. aug 2024

@cacianka presne takto to bolo u nas, on za tym nic divneho nevidel, kym som mu jasne niektore veci nevysvetlila. Potom mu normalne docvaklo a pospajal si aj niektore veci z minulosti. Pricom ja mam stale za to, ze ona nemala realne zaujem o neho, len teda putala na seba pozornost a zvysovala si svoje slabe sebavedomie. Zije v meste 100 km od nas, rozvadzat sa nemieni, lebo ved ona svojho manzela lubi a hlavne je to jej zivitel, ona v podstate nezaraba, resp.len nejake vreckove, ale sama by z toho nevyzila. Len akoby pitrebovala mat okolo seba chlapov, co sa o nu postaraju a kazdy za nu nieco vyriesi, lebo je absolutne nesamostatna a neschopna zivota.

cacianka
5. aug 2024

@muchotrafka298 asi tak, ja som už bola nastavená, že si s ňou pekne pohovorím a pritom ju zje.bem ako sirotu. Nie preto že žiarlim na muža, alebo sa bojím ako mi ho preberie, to vôbec nie, ale to boli telefonáty ako keby utiekla z Cajly, a chlap to nevie rozoznať, analizovať, nerozumel tomu ( to vieš chlap) . Keby bzikol k nej , ok je mu lepšia, ale toto už boli psycho hovory. Mne ide huba kvetnatejšie a priamo k veci, mám slušnú slovnú zasobu, reakčný čas krátky, zapaluje mi to , tak viem vychytať muchy rozhovoru žena/žena, 100 x lepšie ako muž/žena. ale muž to poriešil, síce kostrbato, ale poriešil. je to cca 2-3 roky, aj som na ňu zabudla, ale dnes sa na ňu veru popýtam, juuuuj

cacianka
5. aug 2024

to sú také momentálně vopožděné osobky, my krásne mudre a inteligentné ženy rozoznáme plevy 😝

muchotrafka298
5. aug 2024

@cacianka toto treba mat pod kontrolou, taketo kamaratky neprinesu nic dobre. lebo oni presne vedia, ze co a jak a treba to zarazit uz v zarodku. ja nie som ziarliva ani hystericka, ale odtial potial.

alickapusinka
5. aug 2024

No určite mäkky je ju bloknuť nechce nie že je mäkky ak by bol normálny a mal s tebou vážný vzťah ani by an nu nereagoval.Asi mu robi dobre že ma o neho viac žien zaujem. Baviť sa s kamarátom áno od do ale nie že okamžite jej ma zavolať to je čo.Má muža tak nech neotravuje tvojho priateľa.Kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod.Ak ju už chcel davno ju stopne vymeni si číslo a zablokuje to nie že je súcitný to sú zdne dvierka podľa mňa.Ja by som takto nedokazala žiť že môjmu mužovi by nejaka vypisovala.Toto je vzťah vas dvoch nie kamarátstvo.Ak by chcel ju zablokuje.A nei že nie hľada iba skryte výhovorky.

autor
6. aug 2024

Tak rozpravali sme sa a sam mi ukazal tie ich posledne spravy spred par mesiacov. Moj priatel je gentleman, ale vyslovene ju tam poslal do pecka, narovinu jej napisal, ze nie je zvedavy na jej fotky a na jej vymyslene problemy, ze mu ma dat pokoj a nezasahovat mu do vztahu. A viete, co ona na to? Velke ospravedlnovacky, prepac, prepac, nechcela som ti sposobit problemy vo vztahu, nevedela som, ze by to tvojej pristelke mohlo vadit, atd. Nebudem ti uz posielat fotky, budem sa uz spravat normalne, no proste sluby, len aby sa s nou neprestal bavit. Priatel vlastne az vcera precital tu spravu a povedal mi, ze vidis, ona mi nechcela zle, len je taka tupa, ze jej to nedochadzalo. Ale ja jej neverim, moj nazor je taky, ze je to len jej hra. Ziadna zena nemoze byt taka tupa. Ved si to vzdy staci otocit na seba, ci mne by sa pacilo, keby nrjaka zenska otravovala mojho chlapa a mam v tom jasno. Co si o tom myslite? Je to vypocitava svina za mna.

muchotrafka298
6. aug 2024

Takyto scenar by ani Spielberg nenapisal 😂 To si myslela, ze fakt jej na tieto hovadiny niekto skoci? Ona si nemyslela, ze by Ti to mohlo vadit.......si robi srandu? Jasne, ze tvoj nazor a intuicia su spravne, ona toto vsetko len hra, lebo ho nechce "stratit". No presne ako pises.....ktora zena by bola OK s tym, keby jej partnera takto ina zena obtazovala vypisovanim, vyvolavanim, fotkami? Zo podla mna ziadna.

jizanka
6. aug 2024

Je to pěkná mrcha a ví moc dobře co dělá....

muchotrafka298
6. aug 2024

Mimochodom ona ma manzela???? No tak by som jej napisala, ze mam spravene printscreeny z ich kompletnej konverzacie a ked neprestane, tak to posielam jej manzelovi. A finito.
Mne sa stala podobna vec, po rozchode ma zacal kontaktovat kamarat zijuci mimo SR, zenaty otec dvoch deti. Posielal mi rozne navrhy, fotky (VsetkyViemeCoho), ja som mu napisala niekolkokrat, ze ked neprestane, tak mam printscreeny a vsetko poslem jeho zene (ktoru som mimochodom poznala). A ze "Ty by si nebola taka 🐷" No asi bola, nech vie, co ma doma. Ale prestal a vlastne ma vsade zablokoval.

autor
6. aug 2024

No ved zahrala to ako vzdy na hlupucku... Ja som inak taka krava uprimna a naivna, ze mne hned nedojde, ze ludia klamu... Mne jej vcera normalne prislo luto po precitani tej spravy. Ale teraz mi to cele dopina. Svina hnusna. A sa cudujem, ze priatel tiez taky naivny, ze sa tak o nej vyjadril. Ved jemu pred tymi 20 rokmi zdrhla za inych chalanom, vratila sa, ked jej zistili ochorenie. A vlastne cele mesiace v minulom roku s priatelom riesila to, ze muzovi za chrbtom si nasla ineho....

autor
6. aug 2024

@muchotrafka298 no este to dnes naposledy preberiem s mojim a aj mu poviem, ze ked henta neda pokoj, napisem jej ja, ze si zacnem pisat s jej manzelom, ale o nej. Uz ma nasrala.

muchotrafka298
6. aug 2024

Jemu asi treba obrazne povedane "svihnut lopatou po hlave" a vysvetlit veci ako 5 rocnemu decku, ze je to manipulativna mrcha, co neda pokoj, kym ju nezablokuje. On voci nej nema ziadnu "povinnost" na zaklade toho, ze je jeho ex. Jej treba razne povedat, ze nech okamzite prestane a hlavne mu povedat, ze toto su vsetko psychohry na to, aby sa teba zbavila, lebo jej stojis v ceste. Nie ty ako osoba, ale ako jeho partnerka. Ona by to urobila hocikomu, ci si to ty, ale nejaka ina zena co by bola s tvojim partnerom.

autor
6. aug 2024

@muchotrafka298 mas uplnu pravdu. Rozmyslam, ze mu ukazem aj tuto diskusiu, nech si precita nazory inych zien, mozno mu to otvori oci trosku

kp7333
Autor odpoveď zmazal
anos18
6. aug 2024

@kp7333 nepomylila si si náhodou diskusiu? 😁

kp7333
6. aug 2024

@anos18 ano 🙈

cacianka
6. aug 2024

@muchotrafka298 ale hlavne nech to vadí chlapovi, takéto naťahovačky, ona to nemá prestať posielať "lebo priateľke to vadí" , takéto trapošiny by mali vadiť každému normálne zmýšľajúcemu človeku. keby mne takto kamoška písala teda žena /žena, tak aj ju pošlem do PPP

cacianka
6. aug 2024

@muchotrafka298 to je k tomu už aj na psychitra, lebo nielen namotávanie chlapa, al euž nechutné manipulatívne a direktívne oje.by

stanulienkat
6. aug 2024

Ked mu bude volat, zdvihni telefon ty a hod s nou pokec, co vlastne od neho chce. Uprac ju.

autor
6. aug 2024

@cacianka ale ved presne to som hovorila aj ja, ze mne to nevadilo kvoli ziarlivosti, ale keby ho takto obtazoval aj chlap, tak tiez s tym nesuhlasim a rovnako aj mne kamarstka keby nonstop vypisuje, ved to je vazne otravovanie a zaberanie casu. Nevravim, ze keby sa kamoska ocitla v nejakej vaznej situacii a potrebovala by, aby som pri nej nejaky cas stala viac, ale hento bolo cez ciaru.

autor
6. aug 2024

@stanulienkat tak ratam s tym, ze ona sa nejaku dobu zas neozve, ale ak este, tak to budem ja riesit razne.

autor
6. aug 2024

@muchotrafka298 no dnes som mu naozaj polopate vysvetlila, ze su to proste odzuby, ze klame, neda sa jej verit. Ved klamala cely cas svojmu muzovi, o com sme my s priatelom vedeli, tak takyto clovek bez chrbtovej kosti je naozaj schopny vselicoho a nezasluzi si jeho lutost. Aj som mu povedala, nech nie je hlupy a nenecha sa manipulovat. Ona zo seba zamerne robi chuderku, lutuje sa, robi zo seba hlupucku naivnucku, pricom jej kroky su dopredu premyslene. Ked nezabera jedna taktika, tak ju meni na inu. Verim, ze dnesnym dnom sme temu tejto paychosky uzavreli nadobro.

nela82
28. apr 2025

Ako ste na tom teraz?

jednorozec007
28. apr 2025

Podľa mojej skúsenosti zo života, iste mali medzi sebou techtle mechtle, nie len to krátke chodenie a isto spolu roky spavali.Ona si myslí, že ho ešte môže ovládať a jemu tiež svojim spôsobom ako každému chlapovi imponuje, že oňho javí záujem.Keby mu to bolo vyslovene neprijemne tak jej to 2ma vetami veľmi rýchlo do telefónu pred tebou vysvetli, zablokuje si ju a je to vyriešené.Majú skratka ešte stále motanice medzi sebou.

autor
28. apr 2025
@nela82

Ako ste na tom teraz?

@nela82 ahoj, ďakujem za otázku, vyriešilo sa to. Od toho posledneho "odmietnutia" sa vlastne neozvala 🙏 ale ja si myslím, že je to len časovaná bomba. Priateľ mi to vlastne od začiatku hovoril, že ich kontakt vždy prerušil on, ona sa na chvíľu odmlčala a po nejakej dobe sa zas ozvala akoby nič. Ale teda verím mu, že tentokrát už jej prostr nenaletí. Povedala som mu, že podľa mňa mu jej záujem akýmsi spôsobom lichotil, uznal, že by to mohla byť pravda, ale zároveň teraz už naozaj nie je odkázaný na pozornosť cudzej ženy, takže je vlastne rád, že sa stiahla a on si teda aj myslí, že sa už neozve. Ja si to nemyslím, je to spiaci had. Dozvedela som sa, že sa mu vždy "kamarátsky" montovala do predošlých vzťahov. Napr.býval s frajerkou a ona sa k nemu nanominovala, že potrebuje veľmi akútne od neho, aby jej pomohol s diplomovkou a pod. Samozrejme tej aktuálnej priateľke to nebolo príjemné. On je dobrák, ťažko sa mu hovorí NIE. Ale teda ja som mu vysvetlila, že pokiaľ sa ja mám cítiť dobre v našom vzťahu, tak tam nesmie ona zasahovať a teda pochopil, rešpektuje, mnohé veci si spätne uvedomil a aj oľutoval.

nela82
29. apr 2025

No,príde mi ako psychopatka.

Strana
z3