icon

Ako sa vysporiadať s hlučnými susedmi pred 22. hodinou?

2. jan 2024

Prosim Vas, existuje "nejaká páka" na hlučnych susedov pred 22hou? Vsak ludia, co maju male deti, alebo vstavaju skoro do prace maju cakat do 22j, aby mohli zavolat policiu a potom este cca 30 minut, pokym to policia poriesi? Vsak male deti chodia spat bezne aj pred 20tou a vtedy sa to neda nijako poriesit? Dik za rady🙏

amarilka26
3. jan 2024

Neexistuje vobec nic, dnes su ludia lahostajni, neohladuplni, arogantni a ved, oni su predsa vo svojom, tak si mozu robit co chcu, hrozna doba. Ja mam nastastie chlapa typu "chodiaca skrina" takze sme si urobili poriadky so susedmi raz dva. Ale tiez uvazujeme nad domcekom, vadi mi pocuvat ranne chrchlanie prefajcenych pluc suseda, nemozem vetrat, lebo sused hadam aj spi s cigaretou v papuli na balkone. Zial aj dnesne zakony praju len dementom, zlodejom, podvodnikom a neprisposobivym, takze slusny clovek nema pravo na pokojny zivot.

moneequa
3. jan 2024

@ibatanecnica ale deti nevies vypnut, hudbu ano..

minenkak
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
3. jan 2024

Treba aj trochu porozumenia. Nerob iným to, čo nechceš aby oni robili tebe.

lizatko1009
Autor odpoveď zmazal
minenkak
3. jan 2024

@nelca0510 no tak ako ja musím akceptovať tri susedove uvreštane decká, ktoré nám furt cumia na terasu ,tak isto ako ja musím akceptovať suseda čo chodí v noci o druhej do práce a drbne tak vchodoymi dverami že má zdvihne postele,tak ako ja musím akceptovať zvedavého starého pána ktorý musí všetko vedieť,tak ako ja musím oproti mladých susedovcov akceptovať,keď majú návštevu a nechajú topánky rozhodene po celej chodbe,tak áno musia akceptovať aj moju hudbu ktorú púšťam nahlas ale nie tak aby dvíhala u susedov taniere.Ano to je život v bytovke a byť tolerantný neznamená len byť ticho a nie nerobím,že robia oni budem ja jednoducho tu žijem

ibatanecnica
3. jan 2024

@moneequa ale vieš aj deti, niekedy je to aj o výchove, keď ti také dieťa behá na odrážadle nad hlavou, tiež sa mu to dá zobrať. alebo zobrať deti von. Raz sme mali susedu, tá s deťmi ani von nechodila, tak sa museli vyblázniť doma. Keby boli vonku, susedia by mali kľud. Len jej sa nechcelo chodiť, pretože sledovala všetky možné seriály. Zatvorila sa do izby alebo jej seriál TV hučal aby ,,prekričal,, decká. Takže bývalo veselo.

ibatanecnica
3. jan 2024

@minenkak asi tak, nám teraz jeden sused začal robiť v noci diskotéky, hučal celý byt. Tak ja som mu zase zabezpečila budík. Pochopil a už má hudbu tichšie pustenú. Trochu ju počuť ale neotriasa sa celý byt a celú noc.
Ono by to malo byť odtiaľ potial. Uplne ticho v paneláku nebude ale zase aby to až obťažovalo okolie, to zase nie.

tom_i
3. jan 2024

Kde začína a končí tolerancia? Ťažká otázka. Naša suseda, keď dala prvý raz ráno o 5tej decko do chodítka, v paneláku ešte ticho, dlhá chodba, dlažba... Mali sme pocit, že chodí nákladiak u nich v byte a to sme nad nimi. A to nastal randal keď tá spod nich zazvonila. Bolo po spánku či driemani v celom baraku

saxana000
3. jan 2024

Predat byt a odstahovat sa doprec na samotu.kde len vevericky tisko chvostikmi listky pohladzaju...

misiak7777
3. jan 2024

@amarilka26 za mnou tiež raz prišiel sused typu skriňa, a aj posledný krát. Nečakal že žena môže byť taký vulgárny nervak 😂😂 ale bola to jeho chyba, vadilo mu že vysavam poobede, lebo vyspaval opicu. Aj sa ospravedlnil a ostali sme v pohode 🙂

babulkomale
3. jan 2024

@amelie2017 omg 🤦 to asi nie su Slovaci, ze?

amarilka26
3. jan 2024

@misiak7777 ak je clovek normalny, tak sa vzdy da rozumne dohodnut. Najhorsi si bezchrbtaci, co si myslia ze im patri svet a mozu vsetko 🙂

ibatanecnica
3. jan 2024

@amarilka26 a takých je čoraz viac.

harrisson
3. jan 2024

@soraya25 co si nepríjemná?

amarilka26
3. jan 2024

@ibatanecnica presne tak.

nikpa
3. jan 2024

@lizatko1009 nepovažujem za hluk zvuk práčky, mixéra a pod... Kto áno, naozaj by mal zvážiť nech sa odsťahuje do domu. Bývanie v bytovke je totiž len pre tolerantných 😀
A zase správam sa tak ako by som chcela aby sa správali ostatní ku mne...

valeria_h
3. jan 2024

Tak teraz som sa presvedčila, že ľudia sú jednoducho hovädá sebecké. "Ja si budem robiť čo chcem, ja si budem púšťať hudbu, lebo my musíme počúvať plač bábätka" (to je predsa niečo celkom iné). Keď to tu čítam, tam ďakujem Bohu za mojich susedov dôchodcov. Otrasné správanie 🤢

banderaska29
3. jan 2024

bohužiaľ, toto je údel panelákového bývania. tam nie je žiadna diera v legislatíve, ani v zákone, ktorý chráni obyvateľov, resp. umožňuje obyvateľom chrániť sa voči neprimeranému hluku mimo vymedzeného času považovaného za "nočný kľud". ja žijem v dome, nemôžem si to vynachváliť, pretože by mi bolo nepríjemné rušiť niekoho a nezvládla by som byť rušená ani obmedzovaná. ale nebolo tomu vždy tak 😀 kedysi som bola panelákove dieťa a nezabudnem na tie zvukové všehochute.

potom je to už iba o dohode medzi susedmi, ale pravdupovediac to je záležitosť tolerantných jedincov schopných kompromisu.

petra92
3. jan 2024

@dominikak4 ja by som to nerobila 🙈Kamoška vymenila veľký dom na dedine (v podstate 5 minút od mesta autom 🤦‍♀️) za byt v meste. Po 2 rokoch opäť utiekla s deťmi na dedinu do domu 🙉Tiež vravela, že v meste má všetko po ruke. Ja som žila 16 rokov v dome na dedine a teraz 15 rok v byte v meste (tiež nemáme na dom v meste 😏) a veru menila by som hneď keby išlo iba o mňa.

petra92
3. jan 2024

My tu máme samých retardov susedov🤷‍♀️ Jeden nám furt hádže bordel na terasu keď je ožratý, jeho žena nám chodí klopat či jej nepomozeme lebo ju zase vyhodil z bytu 🤦‍♀️Ďalšia nám práši koberec na terasu, minule jej chlap vynadal, že ešte raz tak si to príde pozametat. Vedľa je ukrajinka so synom, asi 10 ročným, ten dupe jak narušený aj po 23tej,naháňa sa so psom, v garsónke 🤦‍♀️Boli sme tam asi 5x, vždy len on bol doma, kade mu mater chodí neviem, volali sme majiteľovi bytu, keďže sú v podnájme, nech im dohovorí a nič. Naše 2 deti nerobia taky hluk ako on sám,cez deň prdím na to aj keď je to des ale v noci ma fakt vytáča. Teraz čakáme tretie a teda už ma vôbec nesere, že bude v noci plakať a podobne keďže susedia sú dementi, ja budem tiež 🤷‍♀️ A skúsi mi niektorí z nich zaklopať...

luciaruz
3. jan 2024

Ja som toto riešila onoho casu. Je na to zákon, sused nesmie obťažovať susedov hlukom smradom atď... to si viete vygoogliť. Len je to tazko vymožiteľne. Museli by ste na suseda zavolat políciu, od policie si vyžiadať potvrdenie. A až potom ist na políciu podat trestné oznámenie, čineviem aké... To potvrdenie, ze ste volali policiu vam pomôže, bez toho vraj vobec nepochodite na súde. Súd mu aj tak iba uloží pokutu, radovo pár stoviek euro... za celú túto perepúť vám to za to nestojí. My si v dome nechavame odkazy na bráne, alebo ak vieme presne o koho ide, tak odkaz na ich poschodí.

medda_beda
3. jan 2024

@lenka.25 U nás je nedeľa normálny deň a nevidím dôvod brať nedeľu ako iný deň.Prečo by som mala.Ja o 12 obed nemám a nemusí ma zaujímať, že niekto áno tak isto ako niekoho nezaujíma, že ja v nedeľu vstávam do práce.Nejaké bežné domáce práce vadia fakt len nenormálnym ľuďom.

Už som tu čítala, že vo sviatky sa nemá vysávať a podobné blbiny.To, že niekto chodí do práce od pondelka do piatku a cez víkend má čas mňa nemusí zaujímať a tak isto ma nemusí zaujímať, že niekomu dieťa spí o 13:00 keď ja mám jediný čas vtedy niečo urobiť.
Nikto nie je pupok sveta a cez bežný deň si človek môže robiť čo chce.Veľké búracie prace sa majú vopred hlásiť a sú povolené tiež len v určitom čase.

Si nepamätám, že by moja mama pred 10 rokmi tak vyvádzala pri malom decku, že všetci stíchnite lebo mne spí dieťa.Nikdy sa u nás po špičkách nechodilo a deti si zvykli aj na hluk počas dňa.

Ja niekedy spím 3 hodiny lebo počujem suseda chodiť ešte o 2 ráno, ale nemôžem to považovať za niečo čo robí úmyselne.

medda_beda
3. jan 2024

@lienka.7 A ešte by ma zaujímalo v čom je nedeľa o 12 hodine výnimočná lebo ja som si žiadnu výnimočnosť o tejto hodine nevšimla kedže bežne v našom paneláku ľudia normálne fungujú.

lenka.25
3. jan 2024

@medda_beda presne tak , nikto nie je pupok sveta a ani ty . Akože argument , že ty nemáš obed o 12:00 mi úplne stačí , tam konci cela debata s tebou .

lienka.7
3. jan 2024

@medda_beda ty si presne taký typ suseda, co ho všetci majú "radi" 👌
Chvalabohu, že my mame chapavejsich susedov. Nejaka ludskost a empatia u teba uplne v prdeli.👍

medda_beda
3. jan 2024

@lienka.7 Predstav si, že somnou nikto nemá problém pretože vysávanie a pranie nie je stanovené časovo počas dňa.Nikoho tým neruším kedže ani ja nepočujem susedov upratovať.
To, že niekoho musí trápiť tvoje dieťa alebo obed o 12 si skôr myslíš ty lenže takto funguje len a len tvoja rodina a to nejakú Fazekašovú fakt nemusí zaujímať keď tvoje dieťa zase ruší ju pri obede a tvoje upratovanie zase tiež nemusí vyhovovať tomu čo práve dospáva nočnú.

Či máš pocit, že keď ty si doma na materskej tak každý funguje tvojim režimom, že sa prestal točiť svet a všetci majú rovnakú pracovnú dobu, voľno v rovnaké dni?
Zobuď sa do reality.

Ja nijak neporušujem domový poriadok ani cez deň nerobím žiadny hluk navyše ani decko mi tu nereve takže áno som dobrá suseda 😉 a ani nepindám na ostatných, že ma budia v noci.

lienka.7
3. jan 2024

@medda_beda ako som napisala vyssie, ľudskosť a empatia z tvojej strany ako vyšita 👌

medda_beda
3. jan 2024

@lienka.7 A ku komu mám byť empatická keď nikomu nevadím? Mám si urobiť zoznam kto kedy spí, obeduje a upratovať raz mesačne či ako?
Ja nemám takých susedov ako ty, že ti vadia bežné veci uprostred dňa.
Ak sa niekto sťažuje tak na hlasnú hudbu, buchot po 22hej, nejaký hluk.
V živote sa u nás nikto nesťažoval na nikoho, že funguje v bežný deň a to tu hučí hudba z bytov bežne počas dňa.
Takých ľudí ako si ty nechce za suseda nikto!
Žeby sa vo vlastnom byte nemohol pohybovať lebo tebe spí dieťa cez deň 🤦 a ty máš v nedeľu o 12 svätú omšu.
Vo vlastnom byte si môže robiť každý čo chce pokiaľ nerobí nadmerný hluk.