Ako sa vysporiadať s nevhodnou poznámkou manžela?
ahojte, ako by ste zareagovali, keby Váš muž podpichne na niečo ohľadom Vášho výzoru, na čo ste extrémne háklivá, máte z toho komplexy a nízke sebavedomie, lebo sa Vám kedysi aj decká v škole za to vysmievali... napr. že máte krivé nohy, zuby, pehy. On síce netušil, že mám z toho komplexy (nechcela som na to nikdy poukazovať) a prišlo mu to asi vtipné, ale veľmi ma to sklamalo, urazilo + mám PMS, proste všetko sa to tak nejako zhluklo dokopy.
niečo som mu na to povedala (nie som typ, ktorý vie nazad dotyčného uraziť, príde mi to detinské), ale zostala som v šoku, lebo toto som fakt od neho nečakala a možno som dúfala, že si to na mne nevšimol, alebo mu to nevadí...
@autor Este raz - nemas to ako maskovat, ked ta videl nahu. Neviem o akych moznostich tocis...zla plet sa da zakryt kremom, male prsia sa push upkou, nadvaha sa da riesit oblecenim, odstavajuce usi ucesom, krive nohy nijak, siroke boky nijak. Takze to nemas ako maskovat, slovo maskovat je nepouzitelne pri dennom spoluziti....
@mircalla a teda je ok, že mi s výsmechom povedal, aby som s tým niečo robila?? tebe by sa to dobre počúvalo, od človeka, od ktorého by si to nečakala?
Výsmech, ponižovanie, ani zhadzovanie do vzťahu nepatria.
Takže, ak ti to povedal s výsmechom, nie je to v poriadku.
Povedala si mu, že ti to vadí, hádam to pochopil.
Bolo by ale fajn, aby si mu vysvetlila, že máš traumu z detstva, lebo sa ti za to posmievali a teba to trápi.
Takto možno on nepochopil, prečo je to pre teba také vážne.
Kazdemu sa decka za nieco posmievali. Niekto bol rysavy, niekto skulil, niekto mal krive zuby, dalsi rackoval. Kazdy jeden z nas mal nejaku "vadu", za ktoru bol tercom vysmechu. Kazdeho jedneho z nas to ranilo, neboj sa, ze si v tom sama. Lenze casom sme sa prijali taki aki sme, naucili sa s tym zit, povzniest sa nad krivdy z detstva a zistili sme, ze su ludia, ktori su na tom ovela, ovela horsie a vlastne mame obrovske stastie, ze sme len skulavi, mame krive zuby, recovu vadu alebo sme "kybel neprerastli". Naozaj netusim aky hendikep sa ti podarilo pred muzom skryvat tak dlho. Ale iste je, to skryvanie nemalo ziaden vyznam, lebo si to vsimol rovnako ako si to vsimli deti v skole. Ale keby si sa prijala taka aka si, tak by sa ta jeho poznaka nedotlka. Nauc sa zit sama so sebou, nauc sa mat samu seba rada taku aka si. Pretoze potom sa ti bude zit lepsie. Nikto ti nebude ublizovat, lebo ak aj povie nahlas to co je na tebe vidiet, budes vediet, ze ta neuraza, len konstatuje fakt, ktory ty poznas a s ktorym si vyrovnana.
@mircalla a teda je ok, že mi s výsmechom povedal, aby som s tým niečo robila?? tebe by sa to dobre počúvalo, od človeka, od ktorého by si to nečakala?
@autor Ja nehovorim, ze to je ok. Hovorim, ze sa nudis a je to vymyslena tema
Fakt si myslis, ze uverim tomu, ze si si ozaj myslela, ze si vlastny manzel daco nevsimol a teraz len tak z nicoho nic po x rokoch manzelstva ti povedal s vysmechom, zeby s tym mala daco robit potom ako x rokov mlcal?
@mircalla ty nečítaš, že sa to snažím nejako eliminovať?? zamaskovať??? vtedy neboli také možnosti, tak jasne, že si to všimli.
@autorka napadli ma odstavajuce uši? Ked ta urazil, by som mu naspäť povedala, že ďakujem, viem o tom ale nemusís sa chovať ako grobian. Ja ti tiež nepripomínam ze nie je zrovna Brad Bitt. Osobne by som ho neurazala ze impotent alebo tucko... to sa iba znížis na jeho úroveň
Prosím vás, napíšte mi niekto, čo to skrýva.
Fúzy?🙈
Prsty sa tiež dajú odrezať, už ako deťom sa to robí, nie to nič komplikované. Skrátka odrežú a zasiju. Skôr tie nohy do O, to je dosť problem riesiť, nízky vzrast, zležaná hlava ...
@rejka7 To sa nedozvieme, mozno ma 6 prstov, kedze pise, ze nieco navyse
Nic sa neda maskovat pred vlasnym muzom, neverim tomuto
@mircalla Aj prsty sa už dajú dat preč. Moja suseda mala 3 bradavky, ale teda nebolo to vidno, ale aj to sa dalo odstrániť. Možno nejaký fľak na koži, ktorý nejde len tak ľahko preč? Ale toto že by si muž nevšimol, že sa pred ním maskuje?
Nuž buď je to "drama queen" alebo je to muž hulvát, každopádne sa to zrejme nedozvieme. Oveľa viac by ma ale trápil vzájomný vzťah - ona tají, on sa smeje...
A ešte k tomu introvertovi... ja som tiež extrémny, ale že extrémny introvert, ale môj muž vie všetko, pretože introvert nie je o tom, že mlčí....
@fiirsttiime to sa tiez neda moc maskovat (nie pred manzelom)
@mircalla niekoľko málo percent ľudí sa celosvetovo rodí s chvostom. Áno áno s chvostom. Je to výbežok chrbtice, operačne sa dá odstrániť, je to ale ťažšie, ale aj taký razštep podnebia tzv. zajačí pysk je komplikované riešiť
@mircalla niekoľko málo percent ľudí sa celosvetovo rodí s chvostom. Áno áno s chvostom. Je to výbežok chrbtice, operačne sa dá odstrániť, je to ale ťažšie, ale aj taký razštep podnebia tzv. zajačí pysk je komplikované riešiť
@rejka7 razstep podnebia rutinne riesili uz pre 40 rokmi. Viem, lebo som lezala na plastike v KE a bolo tam viacero dojciat s roznou formou raztepu, ktore boli operovane. Aj vtedy riesili polydaktyliu na plastike rutinne. Ono tych deti z roznymi vrodenymi vyvojovymi vadami tam bolo viac.
@rejka7 razstep podnebia rutinne riesili uz pre 40 rokmi. Viem, lebo som lezala na plastike v KE a bolo tam viacero dojciat s roznou formou raztepu, ktore boli operovane. Aj vtedy riesili polydaktyliu na plastike rutinne. Ono tych deti z roznymi vrodenymi vyvojovymi vadami tam bolo viac.
@viestta tak jedine tie nohy do O.
Véd toto všetko čo píšete je viditeľné. To by ten muž musel byť slepý aby to nevidel. Ja jej neverím ani slovo. Len nás tu naťahuje aby sme rozmýšľali. 🙈
Nech je to čo chce,ale dnes sa dá už asi riešiť všetko. A keďže máš z toho toľké roky komplex,už sa tak malo dávno stať. Ste ako malé deti,ty niečo skrývaš celé roky a on raz za celý vzťah "zatne do živého",a keby ste sa rozprávali, možno by to ani nespomenú.
Véd toto všetko čo píšete je viditeľné. To by ten muž musel byť slepý aby to nevidel. Ja jej neverím ani slovo. Len nás tu naťahuje aby sme rozmýšľali. 🙈
@bielasovicka ale veď keď sa smiali jej deti z toho, tak to musí byť vidieť. Akurát to maskuje, napríklad pri nohách, nosí dlhé sukne, alebo zlezana hlava, tak si tupiruje účes a pod.
Nech je to čo chce,ale dnes sa dá už asi riešiť všetko. A keďže máš z toho toľké roky komplex,už sa tak malo dávno stať. Ste ako malé deti,ty niečo skrývaš celé roky a on raz za celý vzťah "zatne do živého",a keby ste sa rozprávali, možno by to ani nespomenú.
@zuzanita1609 všetko sa ani zďaleka nedá riešiť.
@zuzanita1609 všetko sa ani zďaleka nedá riešiť.
@rejka7 Čo napríklad? Tak samozrejme,tie krivé nohy asi ťažko,ale aj keď som počula už o predlžovaní postáv, konkrétne nôh, lamanim kostí po určitých etapách a následne ich zrastení.
Podľa mňa to je buď nadmerné ochlpenie, alebo tie fúziky. To vieš maskovať, holenim, častým. Ale všímavý muž si to všimne. A nebude to komentovať. Najmä tie fúziky. A vytiahol to teraz, lebo jej chce ublížiť. Ale nech je to čokoľvek, autorka! Nenechaj si to! Predstav si, žeby sa to dialo tvojej dcére. Čo by si jej povedala? Nech pošle takého muža kade ľahšie, však? Nech sa zastane samej seba! Urob to tiež. Nelutuj sa. Si aká si. No boooze. Toľko rôznych ľudí je na svete. Život máš len jeden. Nenechaj si ho nejakým chujom pokaziť. Ak máš pocit, že mu ešte chceš dať aj po tom všetkom šancu, tak skús. Ale povedz mu- pretože si to ty,mali sme sa kedysi radi, máme dieťa, tak ti dám ešte šancu sa mi ospravedlniť a vysvetliť mi, prečo sa takto chovaš. Ale úprimne. Ak nie, tak choj niekam!
Prosím vás, napíšte mi niekto, čo to skrýva.
@abbey1 ja už mám pocit ze nízke IQ

@thereisabear keď mu to nevadí, tak ako mu môže vyletieť blbá poznámka. To je divné, však rozmýšľa čo povie, nie?
@rejka7 tak aj my s manželom sa občas podpichujeme, obaja máme nejaké telesné nedokonalosti, ktoré nám však na druhom neprekážajú. Ja niečo beriem na sebe mierne citlivo, manžel vôbec nič. Ale to neznamená, že sa mi nepáči alebo že sa nepáčim ja jemu.