icon

Ako sa vysporiadať s neželanými návštevami?

25. dec 2023

Ahojte chcem sa asi len vykecať… ste tu niektorí takí,co tiež moc nemusíte návštevy a hlavne nie tie “samopozívacie”? Kedysi som návštevy mala rada, nevadilo mi to, ale od kedy sa mi narodilo dieťa, neviem si pomôcť, ale mám toho plné zuby… znesiem jedine najbližšiu rodinu, to sú rodičia, svokrovci, súrodenci s rodinami… všetci títo ľudia vedia čo je to slušnosť, vedia ako dlho sa majú zdržať a kedy je čas ísť domov… ale ostatní Ach bože 🙈 sami sa pozívaju, vysedávajú tu aj 3-4 hodiny, niektorí aj dlhšie, nás nikto z týchto ľudí nevolá k sebe domov na návštevy, ale oni chodia, môjmu mužovi sa to zdá v pohode úplne, kamarátov som už davno zrušila, stretávame sa na neutrálnej pôjde, ale tí ostatní sú zo vzdialenejšej rodiny a nedá sa ich zbaviť… muž nie je na mojej strane…

Strana
z2
jamimo
25. dec 2023

mne sa tak stalo pred 2 týždňami. Zazvonil zvonček, v mikrofóne sa ozvala chlapova krstná mama (nekontaktujeme sa, nenavštevujeme z našej strany = máme svoje dôvody ...) : Haló, návšteva ide. Ja: Prepáčte, my za 15 minút odchádzame do Bratislavy, nemáme na vás čas a priestor, chystáme sa. (Povedala som pravdu, neklamem...) Dovidenia, zložila som telefón. Je mi úplne jedno čo si pomyslela, alebo myslí.
PS: ak by som aj len tak bola doma, tiež by som jej povedala, že nemám priestor. Lebo pre ňu nemám priestor a svoj čas a seba si vážim. Neznášam vtierky a stretávam sa len s ľuďmi s kt. sa cítim príjemne. Nie preto, lebo by sa patrilo, lebo sa to očakáva, alebo že "rodina" 🙄

denithestrange1993
25. dec 2023

Neda sa ich zbavit? Akoze ako? Tak ked niekto zavola,ze ma ide pozriet,povie nie som doma,som chora,nieco ine mam....Toto sa mi nikdy nestalo,zeby niekto zo vzdialenejsej rodiny prisiel len tak na blint ma navstivit. On ked ma tolko drzosti sa sam pozvat,tak ty musis mat este viac drzosti to zatrhnut. A ked muzovi to nevadi tak sa zoberiem aj s dietatom na prechadzku a on nech hosti tych ctenych hosti 😂. Ja mam rada navstevy,lebo vsetky su vitane a chcene,takych ludi co mi nie su blizki nepozyvam.

srdeenko19
26. dec 2023

Presne to mam ako ty. Kamošky, ani nikoho nepozyvam, nechcem, aby tu niekto vysedaval a ja som ho obskakovala. Pozývajú sa ľudia sami, ale ja sa vždy nejako vyhovorim, že sa stretneme niekde na káve, ihrisku s deťmi a tak. Ja tiež nikomu nechodím. Najradšej sme doma sami, sme takí introverti, no. Keď už návštevy prídu, najlepšie v lete, keď môžeme sedieť na dvore, na terase, deti sa vyhrajú. Teraz mam doma mesačne bábätko a hneď ako sa mala narodila, tak známe vypisovali, či môžu prísť pozrieť, ha ha. Nevidela som sa s niektorými aj roky, to považujem za extrém toto niekomu písať, že prídem na návštevu pozrieť malé novorodeniatko, mňa by to v živote nenapadlo. Bez chochmesu 🤣🤣

zmrzlinka2021
26. dec 2023

Autorka,my nedávame pozvania, u nás je každý človek dobrého srdca vítaný.

rorino
26. dec 2023

Zažila som raz takúto návštevu,odvtedy si dávam pozor aby som samozvanej návšteve nenaletela

rorino
26. dec 2023

@rorino poviem nie,nevyhovuje mi to,máme iný program,nehodí sa mi to,a podobne

sulavikova
28. dec 2023

Mužove návštevy chodia len do altánku. Pokiaľ sú zimomraví, majú smolu😂 Jeho rodina má dovolené len na narodeniny. Príde mi psycho, aby sa v nedeľu vyštafírovali a len tak sa ku nám bez pozvania dovalili. Bývame v jednom dome! Ja ku nim chodím tiež len 2xročne.

Strana
z2