Ako sa vysporiadať s nezodpovednými kamarátmi?
Ahojte,máte aj vy niekoho v okoli s ktorým sa niečo dohodnete a on to ma na haku? Včera ma volala kamarátka behať o 9,mala som voľno tak som vstala o 7 kým som sa najedla atd.. a nakoniec nenapisala nič ani neprišla a ozvala sa až o 12. Ja som typ človeka,ktorý keď sa na niečom dohodne nejdem len vo vážných prípadoch aj to napišem a nie že človek čaká pripravený a nič.Mne to normálne ani nepride pri dospelých ľudoch.Ved keď nechce isť napišem nechce sa mi alebo nedohaduje nič. Potom sa človek zbytočne na niečo teší ,neviem či len ja mám také šťastie na ľudi ale pričetny človek toto robiť nemôže podľa môjho názoru. Rozhodla som sa ,že sa s tou kamaratkou nebudem uz na ničom dohadovať
@anonym_autor o 9 by som volala ja, ze kde je. A podla toho sa potom zariadila. Urcite by som necakala do 12. Podla jej vyhovorky/vysvetlenia by som sa zariadila nabuduce. V zmysle, ak sa na mna len vybodla, nabuduce uz by som sa ani nedohadovala s nou, ak by bolo jej vysvetlenie pre mna prijatelne, dala by som jej este sancu. Ale tiez nemam rada ak niekto nedrzi slovo. Len mi pride divne cakat doma a proste ani nezavolat druhemu, kde sa zasekol.
@nekonecna_katastrofa ono sa to nestalo prvykrat čo napisala ,že nestiha keby to bolo 1-2 krat pochopim
@nekonecna_katastrofa ono sa to nestalo prvykrat čo napisala ,že nestiha keby to bolo 1-2 krat pochopim
@anonym_autor za mna nieje ani problem,ze nestiha..to by mi nevadilo,ze zavola a aj keby to zrusila na poslednu chvilku...ved sa zariadim.ja by som ale nevedela existovat s clovekom,co sa neozve a ja by som mala cakat..to by sme sa asi moc nekamaratili.a ona sa vobec neozvala,ze hej meskam nestiham a ty si jej preco nevolala,ze kde je? Urcite by som necakala 3 hodiny.
Veď kľudne sa s ňou nabudúce dohodni, keď bude niečo chcieť a vykašli sa na ňu ty. 🙂
@anonym_autor tak ked vies, aka je, nabuduce jej 8:30 volaj, ci uz ide.
Ked povie, ze nestiha, tak jej povedz, ze dobre, tak ty ides bez nej. A normalne chod. Alebo jej povedz, ze to teda prelozite na inokedy a ides si teda robit ine veci. Uz nesuhlas s tym, ze do polhodiny pribehne. Trvaj na tom inom termine. Kludne jej povedz, ze uz si mala nieco naplanovane po tom behani, a ak vyrazite behat neskor, uz by si potom svoj denny harmonogram nestihala. A ist behat na kratsi cas sa ti neoplati.
Bud neoblomna.
Bud si zvykne, ze sa na nu necaka a zacne sa snazit, alebo nie.
Rozhodne ale nesed nahnevana doma a necakaj, kym sa ona zjavi. Lebo vysledok je, ze ty zabijas cas, nudis sa, hnevas sa. A ona si robi svoje veci, ako ona sama potrebuje, je spokojna, ako si vsetko zariadila a stiha. Takze ty mas zabity cas a nervy, a ona prijemny produktivny den a je spokojna.
Ak je nespolahliva, tak ju vzdy ked meska vynechaj a riad svoj den sama, aby si bola spokojna ty.
Ja mám fakt dlhoročne kamarátky a sme dohodnuté tak, že keď sa na nieocom dohodneme”budúci týždeň v stredu” a nikto
V utorok večer nenapíše, či to platí, tak to neplati a kazda si robi vlastný program😃 a nevyčítame si nič, lebo mame deti rodiny domácnost a niekedy fakt sa nám len nechce a nechce sa nám ani nič vysvetľovať. Takze odporucam proste vždy deň pred stretkom napísať”rano 9:00 pred domom? Alebo pri ihrisku” a tak dáš najavo, že s tým rátaš. Ale mám aj kamosku, s ktorou som sedela 8rokov na gympli a chodíme 2krat ročne niekam na vikend a prisaham, my si len nájdeme spoločný dátum, destináciu, podobne lety, vlaky a dohodneme sa 15.7.2026 o 12:00 viem nyt v Prahe, máš podobny spoj? A ak napíše áno, tak je to ako krvou podpísané…a viem, že jje nemusím nič pripomínať 😃 a detto ona keď ma naaahodou cestu v Bratislave napíše mi len, o 15:30 budem v Avionu dáme kavu? Ja odpisem ok a pridem tam bez toho, aby sme si pred rým volali a dohadovali sa. My si vždy robíme srandu, že sme stará škola, keď bola pevná linka a povedal
Sa čas a miesto a tam sme čakali. Ale dnes sú ľudia len s telefónmi v ruke a na ničom neplati.
Tak ja by som na tvojom mieste proste deň pred stretkom napísala, a keď neodpise robím si vlastný program
Veď kľudne sa s ňou nabudúce dohodni, keď bude niečo chcieť a vykašli sa na ňu ty. 🙂
@13uzivatelka11 nie je to seriózne, ale niekedy potrebné ako soľ. Zrkadliť. Lebo nejaké poznámky idú jedným uchom dnu, druhým von, alebo ju ofrfle že zbytočne trepe sprostosti, či je na smiech.
Urcite ti mala dat vediet, ved to je zaklad slusnosti. Stava sa, ze nieco ti pride do programu, ale treba komunikovat a dat to vediet druhej strane. Podla mna ona nevie, co je vazit si druheho, respektovat ho a byt empaticka. Taktiez jej chyba sebareflexia.
@anonym_autor tak keď vieš,aká je,načo sa s ňou dohaduješ.
S takouto by som sa ani nekamarátila,alebo úplne nezáväzne,bez dohadovania nejakých časov
@anonym_autor no, ja také kamarátky nemám, lebo sa už odfiltrovali… ja som bola roky sama na deti, domácnosť, praca… času malo, to ma naučilo neplytvať ním… čiže ak som sa s niekým dohodla a on meškal a nedal vedieť, hneď som ho kontaktovala a dožadovala sa v budúcnosti nápravy ( v zmysle, že napíše, keď mešká, alebo to ruší ). Toto mnohí považovali sa drzosť, takže sa vďakabohu odfiltrovali sami. Ludi, ktorí myslia len na seba v svojom živote nepotrebujem. Pre mňa polhodinu čakať na slobodnú kamarátku znamenalo o polhodinu dlhšie platiť opatrovateľku. A ona mala aj tak v paži…🤷♀️

@anonym_autor o 9 by som volala ja, ze kde je. A podla toho sa potom zariadila. Urcite by som necakala do 12. Podla jej vyhovorky/vysvetlenia by som sa zariadila nabuduce. V zmysle, ak sa na mna len vybodla, nabuduce uz by som sa ani nedohadovala s nou, ak by bolo jej vysvetlenie pre mna prijatelne, dala by som jej este sancu. Ale tiez nemam rada ak niekto nedrzi slovo. Len mi pride divne cakat doma a proste ani nezavolat druhemu, kde sa zasekol.