icon

Ako sa zbaviť závislosti na partnerovi?

29. júl 2024

Uvedomujem si. Že nezdravo lipnem na partnerovi. Ide už asi o nezdravú závislosť. S partnerom to tiež nie je ľahké, keď nie je podľa neho tak je zle. Viac krát mi povedal škaredo, raz je dobre, raz zle. Keď je zle, tak robím všetko preto aby bolo dobre, ponižujem sa, nemám žiadnu hrdosť. Mám potrebu partnerovi stále volať, či je všetko v poriadku. Keď raz za čas niekde ide mám až úzkosť, hneď ma napadne či niekoho lepšieho nespozná, pretože chuť na sex nemá. Nemá žiadne libido. Energiu dava do práce. Kvôli tomuto mám hrdosť a sebavedomie 0 bodov… dosť to aj zabolí keď niekto koho ľúbim ma stále odmieta. Mávam z toho depresie. Keď má dobrú náladu tak je ako med keď zlú tak plačem. Najviac ma trápi, že o mňa nejaví záujem v intimite. Málo bozkov aj dotykov, vraví že ženy pozeráme telenovely a potom chceme romantiku. Mám pocit, že všetko sa odzrkadľuje z tej intimity. Už sa mu ak bojím povedať keď mám chuť aby sa nenahneval… spíme spolu raz za 2 týždne. Mám pocit, že som stratila samu seba počas tohto vzťahu… neviem ako sa zas najst. Ako keby mi nič nedávalo bez neho zmysel. Vždy keď sa pohadame vždy sa zľaknem, že ma nechá. Neviem ako nebyť takáto a ako sa konečne spamätať. Tento týždeň zas cely preplacem kvôli hádke. Pri tom som mladá (25) on (40)…. Neviem čo mám robiť. Rozchod by ma ešte viac psychicky zničil. Ako sa tej závislosti zbaviť ?

autor
30. júl 2024

@vorkola áno ja si uvedomujem že by som sa mala odstrihnúť… aj som sa pokúšala nejako asi vytriezviet potrebujem… ja si uvedomujem že by ma to nemalo tak ťahať, sama tomu nechápem asi preto že je to môj prvý vzťah? Nemám žiadne kamarátky. Taká sama sa aj vo vzťahu cítim . Prednejšia mu je robota, cudzí ľudia. Áno k svojej rodine sa nespráva pekne čo aj ich trápi.. tak ako sa od neho odpútať ? Ja keď sa povie rozchod tak hmed panika stres , slzy .. až záchvat pomaly .

autor
30. júl 2024

@anna777115 on sám v každej hádke povie daj mi už pokoj nájdi si druhého už čo na to bude mat chuť

komplikovana
30. júl 2024

Cely zivot sa ucime. Mozno tento vztah ta ma naucit byt sebestacnou, nezavislou, vyrovnanou osobou.

autor
30. júl 2024

@marianarem súhlasím , terapii určite by som mala skúsiť, zatiaľ som bola raz u psychologicky ale ro asi za jedno sedenie sa nedá… asi trwba pravidelne. Terapia by mi padla vhod, presne potrebujem nájsť samu seba lebo úplne sa cítim stratené opustene… niekedy som bola taká sebavedomá , vysmiata, uvoľnená , teraz mi twnto stav zobral veci z ktorých som sa tešila som ako kôpka nervov ale myslím si že z toho môže nedostatok sexu… veď primton partner prejavuje partnerke nehu, on niekedy ma postiska, niekedy keď ja jeho mi povie daj mi pokoj. Teraz ame sa zas pohádali išiel na týždňovku a ja sa budem trápiť cely týždeň… povedal mi v hneve že on sa neteší na mna domov ale na postel keď príde a mna to potom rozplače a keď vidí že plačem mi povie že nie som normálna

autor
30. júl 2024

@jumama psychológa určite vyhľadam, anglicky viem môžem pozrieť aj videá… ono ja tomu ale nechápem niekedy bol iný ale potom zrazu zmena vôbec už nie je taký ako som ho spoznala… a ja nechápem prečo že čo sa stalo. Hovorí že ho stále podozrievam niekedy som viac teraz si už na to dávam pozor. Sem tam mi niečo ujde ale jemu tiež… ale tak každá žena by bola opatrná keby ju partner odmieta a keby sa k nej takro správa… a čo sa týka rodiny moji rodičia majú spolu ideálny vzťah . Poznajú sa od 15 a stále im to klape… samozrejme občas hádky ako v normálnom vzťahu. Možno skôr starý rodičia tí ro majú hrozne iba na seba stále nadávajú nevedia so sebou pekne vôbec po tých rokoch. Alebo krstná mala takeho zleho manžela nakoniec sa ukázalo že ju odvádzal ale potom si našla takého ktorý ju miloval. Na rukách ju nosil. Všetko by pre ňu urobil.

autor
30. júl 2024

@ktochytavzite ale nechce sa mu vôbec…. Ja keď musí poviem tak nech mi rukou trosku pomôže tak sa urazí že ma mindraky už z toho… sex raz do mesiaca ( z mojej iniciatívy) urobí aa do pár minút iba leží ja si to odmakám a ja z toho ani nemám nič aj mu je to jedno. Alebo si mysli že stačí len zabudnúť a že to je všetko …

autor
30. júl 2024

@anna777115 ako o materiálne veci mi moc nejde… skôr o tú pozornosť asi skôr. Tá minod neho chýba dosť keď mi ju nedáva pri sexe

autor
30. júl 2024

@komplikovana možno áno

autor
30. júl 2024

@komplikovana najviac sa bojím že keby k tomu došlo tak by som stratila aj samu seba. Nevedela by som čo so sebou. Ostala by som sama. Chýbal by moc som sa na neho naviazala, cítim úzkosť keď sa mínus deň neozve . Bojím sa že by som sa úplne zrútila .

mk22
30. júl 2024

Co by tí presne chýbalo??
Véd ta nechce, posiela preč, máš si nájsť iného, nemiluje ta, si mu ukradnutá.. Véd ti to hovorí jasne a priamo.
Véd to už aj blbý by pochopil.
Nemá o teba ako o ženu zsujem.
Po týždni sa na teba neteší.. Co ti ešte ma povedať?? Alebo ako ti to ma povedať?

Začni žiť normálny život. Vráť sa rodičom, študuj, nájdi si brigádu..
Toto co žiješ je co? Doprosovat, prosíkat..normalne ta posiela za iným a ty cusis a čakáš..
Tak čakaj, no, ešte zopár rokov..

komplikovana
30. júl 2024

Autorka ty ale nie si on. Samu seba by si nestratila, lebo je dost mozne, ze mas zle nadefinovanu samu seba. Mas sa naucit byt sama so sebou. Nepozerat na samotu ako na strasiaka. Su v tom aj pozitivne veci.

ktochytavzite
30. júl 2024

Tak možno ti tu pozornosť dáva inak?Napr že ťa vezme do režimy,výlet,kúpi kvet ,kúpi darček,navarí prejdete si spolu deň,udalosti vo svete a pod.Pre neho sex asi nebude taký dôležitý ako pre teba,jednak ze aj vekom sa to znižuje a jemu stačí 2x do mesiaca,ty máš iné nároky,čiže bud to prijmes ako fakt a nebudeš o sexe toľko rozpravat(sama píšeš ze intímnom ok ale 3kd príde na sex znervoznie) alebo si nájdeš mladšieho co ti bude stačiť a budeš s ním žiť.Ja nechápem jednu vec,prečo sa mladé baby ulakomia na starých chlapov,je normálne ze vaše tempo je úplne inde,ty potrebuješ žiť,on už potrebuje oddychovať pri telke.

autor
30. júl 2024

@vorkola veď to ja si to aj uvedomujem že takéto správanie si nazasluzim. Že s iným by mi bolo lepšie. Možno to ak preto tak beriem že je to môj prvý vzťah. Strašne som sa na neho naviazala keď nie je doma Tal som sama stále celé dni iba čakám kým príde a všetko nemu podriaďujem. A potom ma mrzí keď príde po celom týždni domov a aj tak chce odomna pokoj keď nemá dobrú náladu potom plačem a on mi povie že som chorá. Že nech mu dám pokoj. Nemám ani kamarátky všetci sa odsťahovali. Rodine sa vyhýbam lebo by si všimli že som nešťastná a majú dosť svojeho . Dúfam že ma osvieti. Asi nejaký návod hľadám ako ho prestat ľúbiť a pochopiť že mi bude lepšie.

autor
30. júl 2024

@mk22 tak chýbal by mi on v hádke ma stále sporitela preč . Ale potom keď jw dobre tak je milý prítulný . A tak sa to potom vo mne bije ako píšem nejako by som sa chcela najskôr odpútať nájsť si kamarátky a potom nejako silu to ukončiť . Keď sa rozídeme budem sama ani si neviem predstaviť že by som sa mala vrátiť k rodičom popravde.

autor
30. júl 2024

A ja nechaoem , veď sa snažím byt na neho mila. Pekne sa upraviť skoro stále sa mu prispôsobujem aby mal pokoj. Keď niečo človek chce musí vystihnúť lebo dobrú náladu ale takto sa toez nedá a takro sa správa aj k jeho mame. On by aj sám terapi potreboval .

mk22
30. júl 2024

Pozri, bud to chceš zmenit, alebo nechceš.
Je to iba na tebe.

Všetko čo robíš a ako robíš smerom k nemu, robíš zle.
Prečo sa mu stále vo všetkom prispôsobujes??
On o to ani nestojí. Nestojí o teba ako o ženu.

Myslím ze si sa vykecala, ale keďže ho miluješ, budeš sa prispôsobovat, plakať, čakať.. Tvoje rozhodnutie, no škoda času.. Snáď to to docvakne čím skôr.

enmery
30. júl 2024

Toto je strašné. Najviac ma mrzí, keď niekto ešte uvažuje, že toto nie je na psychológa. Je. Toto nie je ani vzťah, ani zdravý. Ani život. Netreba riešiť jeho, on sa nezmení. Problém je to, čo sama sebe robíš. Ty sa nemáš rada a zároveň očakavaš, že Ťa bude mať rád Tvoj frajer?Terapia trvá dlho a podmienka je, že tam povieš úplne všetko, bez klamanie. Mnoho ľudí hovorí, že ale prd mi to pomohlo. Potom pri rozhovore zistím, že nepovedali terapeuotovi ani 10%....😒Po tvojích odpovediach som pochopila, že ty neurobíš nič. Preto Ti veľmi prajem, aby si Tvoj frajer našiel inú alebo už nemal nervy a rozišiel sa s Tebou. Definitívne. Potom konečne pôjdeš k psychológovi a vyklopíš mu všetko a bude mať šancu Ťa dať dokopy a Ty si nájdeš normálneho chlapa, kde budeš týždeň šťastná a nie týždeň plakať a sa trápiť pre nič.

ahhola
30. júl 2024

Vyuzi tyzden, kedy je prec na pobalenie a zmiznutie. Ulavi sa vam obom. Jemu, lebo nestiha sex s mladou babou, tebe, lebo nezijes s rocnikom 2000,ale 1984.
Chod k svojim, z tohoto nekuka nic. 😈

sashulla
30. júl 2024

Strašne ma mrzí, že toto prežívaš. Máš najlepšie roky, viem že to nie je len o tom, ale práve teraz by si si mala najviac užívať všetkého aj sexu. To si len myslíš, ze si na neho naviazaná, mam pocit, ze sa v tom aj sama utvrdzujes. Nájdi si psychologa. A vykašli sa na neho. Si mladá baba mas život pred sebou. Čas je drahocenný nemíňaj ho s niekym takto neperspektivnym pre teba. A ak je to len o fyzicne tak veľa ľudí to rieši prosto mileneckým vzťahom. Krutis sa okolo neho, dávaš mu veľa, keby on opatoval aj tebe tak ok. Ale evidentne len dávaš a druhá strana len berie.

0silvia0
30. júl 2024

Si sexualne nevyburena, najdi si rovesnika, co si s nim co-to odsexujes. Tomuto uz lezies na nervy ako skemras o sex, aspon rukou, aspon hento toto. Je mu to uz trapne a asi ho ani sexualne nepritahujes. Keby si ho pritahovala, ver, ze je na tebe nonstop nalepeny.
Uz to konecne pochop a najdi si ineho, ako ti vravi tento tvoj frajer-nefrajer

stanulienkat
30. júl 2024

Neber to v zlom, ale mne pripadáš reálne hysterická a veľmi nevyzretá. Si na ňom závislá, stále sa mu vnucuješ, stále vyžaduješ jeho prítomnosť, pozornost a bola by si najradšej, keby ti chodil za zadkom. Ved ty ho neskutočne dusíš. Mne toto keby robil partner, ja by som sa asi zbláznila. Keby mi nedal dýchať, non-stop by po mne chcel pozornosť. On nemá od teba reálne oddýchnutie. Potrebuješ vážne psychológa, lebo tento vzťah a závislosť na ňom čo si popísala-mne to príde hrozné. Nepoznám nikoho kto by bol v tvojom veku tak neskutočne závislý od chlapa a to naozaj neber v zlom. Nie je to zdravý vzťah. Na druhej strane nechápem starého capa, co si narazí mladú pipku a potom ju nevládze obrábať.

sisska96
30. júl 2024

Však si nájdi mladého energetického muža. Na čo ti je 40nik, ktorý sa správa 70 ročne dedo . Keď nemá kvalitný životný štýl, už ide potom dole vodou.

pet888
30. júl 2024

Tvoja zavislost je rovnaka ako akakolvek ina zavislost a s nimi je extremne narocne len tak bez pomoci skoncovat.Tento muz ti dosiel do zivota,aby ti ukazal na tvoje zranenie a aby si zacala na tom pracovat.Tu je cesta naozaj len rozchod a cim viac budes milsia,tym je to len horsie,on ta uz ma ozaj jak za handru s prepacenim.
Ak mas velmi dobry vztah s rodicmi,tak im vsetko povedz.Viem,ze si to nevies predstavit,ale neskutocne sa ti ulavi,ked sa im otvoris a ver,ze oni ti pomozu a budu pri tebe v tom najhorsom po rozchode.Bude to zo zaciatku pekelne boliet,to ano,ale ked budes na sebe pracovat (na internete je o tom mnozstvo informacii ako sa liecit zo vztahovych zavislosti),tak o dva roky mozes byt uz v novom peknom vztahu.

autor
30. júl 2024

@wonder13 áno aj ja si myslím, že mám problem sama so sebou. Mna keď to tak strašne trápi a ubíja… ja by som chcela aby mi sám od seba dal pusu ako dakedy aby on o mna prejavil záujem aj intimite, keď sa na mna nepozrie ako ženu tak ma to trápi. Niekedy rozmýšľam potom či som dostatočne pekná. Pri tom chlapi sa celkom za mnou otáčajú aj mi vypisujú somariny preto nechápem čo pri ňom robím stále zle. Práveže ten môj strašne pribral, zostarol od kedy sme spolu mal by byt rad že ma ma veď mu dám skoro všetko aj intimitu by som chcela ale on to odmieta tiež nechaoem prečo… často z tohomobbinujem samu seba. Cítim sa vadne čo mi tiež na psychike nepridáva… atraktívny nie je , peniaze ma ale to minulej niekedy vyčíta že keď si niečo kúpim… povie že na vás všetkých musím robiť , pri tom by nemusel už ma dosť neviem načo to stále vymýšľa nové roboty potom je len stále nervózny. A ka som študentka nezarábam mám dosť náročne studium že popri tom nestíham , teraz mám po 4 rokoch konečne voľno 2 mesiace, potrebovala som kus zregenerovať lebo tiež už som bola z toho dosť vyhorena…

Dovolenka už je zaplatená ideme s jeho rodinou. Ja s nimi celkom dobre vychádzam oveľa lepšie ako on s nimi, s mamou sa nevie pekne rozprávať. Neváži si keď ho ma niekto rad. Niekedy by som mu aj priala aby sa mu to všetko vratilo aby ostal sám nech mu len ostatnú debilny kamaráti čo ho využívajú . Nech pochopí .

autor
30. júl 2024

@mk22 ja si na jednej strane uvedomujem že to chcem zmeniť Ale na druhej sa bojím. Nejako sa bojím že ho stratim a neviem ako to prekonať, fakt keď príde na slovo rozchod tak ja stres panika záchvat pomaly…. Ale uvedomujem si že to nie je pre mna zdrave a ťahá ma to dole.

autor
30. júl 2024

@enmery tak ja uvažujem o terapii viem že ro potrebujem , aj chcem to skúsiť . Keby si on našiel inú nikdy by som mu to neodpustila po tomto by ma to dalo ešte viac dole psychicky to už by som si naozaj pripadala úplne neschopné .

autor
30. júl 2024

@ahhola najskôr smer psychológ , potom by som sa moc trápila

autor
30. júl 2024

@sashulla veď mne je aj ľúto ako vidím ostatne pary ako si spolu užívajú, chodia na výlety, majú romantiku a ja stále doma sama. Keď príde pondelok týždni vždy čakám že sa na mna vrhne ale len žena daj mi najesť a potom idem pred telku… a ja potom zas smutná.

adka176
30. júl 2024

Musíš sa rozhodnúť hneď... keď tu budeš vymýšľať a ospravedlňovať svoje aj jeho konanie nikde sa nepohneš...ty si musíš povedať dosť a koniec čím skôr tým lepšie...to všetko pekné čo bolo to sú len tvoje predstavy o ňom, všetko je to v hlave, aj tvoja závislosti... namýšľaš si že to bez neho nezvládneš, že ti bude chýbať, ale to sú len tvoje vymyslené predstavy o spoločnom živote, ktorý on zjavne nechápe podľa tvojich predstáv.... musíš si nastaviť v hlave iný program...a to opačný, že ti zvládneš, že ho nepotrebuješ, že ideš od neho preč...to čo si naprogramujeme v hlave to žijeme....a to nás buď teší alebo zožiera.... bože dievča začni žiť... taká mladá, celý život si chceš s chruňom pokaziť? Chceš aby on bol prípadný otec tvojich detí....?????
Tú nie je čo riešiť, fakt sa ti čudujem a zvlášť keď máš rodinu, ktorá ťa podrží....
A ešte terapiu? Zbytočne vyhodíš peniaze a terapeut ti povie toto isté čo my ti tu hovoríme... bez ukončenia ti žiadny terapeut nepomôže... najskôr ukončenie a potom si nájdi kamošku alebo mamu a s ňou si dávaj terapie... odporúčam...

autor
30. júl 2024

@stanulienkat ale tak keď chodi preč na cely týždeň a iba vikendy doma tak mi to príde normálne že by sa mi mal po celom týždni povenovat hlavne po tej intímnej stránke. Ja ho nedusim ale keď to samo neprichádza tak čo mám robiť ? Veď nie je non stop so mnou doma led príde , ide pozrieť aj chlapov ide niečo robiť u na byt a led príde po celom dni tak je podľa mna pochopiteľne aby sa aj mne povenoval? Či mám čušať a by sama iba Večeru mu navarit aby potom išiel hneď za telku? Veď aj ja potrebujem chlapa, čo mám iba čakať kým príde a potom čušať?