Ako si poradiť s odmietaním svadby?
Ahojte, potrebujem sa asi len vyplakať. Včera som sa zas po dlhšej dobe spýtala priateľa ako svadba, kedy bude. On mi iba ironicky odpovedal jasnee že bude však v sobotu a smial sa. Ja už ozaj neviem, sme spolu 4 roky, má 35 rokov, žijeme spolu a vždy keď začnem túto tému tak ma iba veselo odbije. Dieťa nemáme chcem až po svadbe no neviem či sa toho takýmto spôsobom dočkám.
@zanka777 oni sa nikdy nedohodli ze svadba bude medzi nimi dvomi. Tam len niekedy davnejsie bola rec na temy svadba rodina deti . Asi v case randenia ked sa len ukaze ze sa clovek fymto veciam nebrani. Netreba sa o tom bavit kazdy tyzden staci raz a poriadne . Tak realne. Ze by bolo fajn urobit to buduce leto ze tam a tam by bolo fajn ? Aky Asi budget by chceli na to obetovat . Ak chcu klasicku svadbu tak ju treba zacat planovat teraz aby to v lete bolo . Alebo si mozu vybrat uradnu svadbu bez mecheche aj na jar alebo si mozu vybrat destination wedding. Mat svadbu niekde na plazi pri mori . Moznosti je vela len sa treba porozpravat ci aspon jednu z tych moznosti chce snou aj on . Je sanca ze on svadbu nechce vobec vyhovuje mu to ako to je . Alebo len caka kym stretne inu s ktorou tu svadbu bude mat po roku vztahu .. treba Aby bol uprimny a otvoreny konecne hoci sa na tuto temu nechce bavit .
autorka, mate svoje byvanie, byvate spolu, mate hypo, ci ako? neboji sa ze sobasom pride o nejaky majetok?
@luxus10 Ja mám 2 byty, on má dom, nemáme spoločný majetok ani hypo
@luxus10 ja som dobre finančne zabezpečená, nemyslím si že by sa toho bál
autorka, dobre, takze toto mozeme vylucit, ked mate kazdy svoje...a byvate spolu, ci oddelene?
@luxus10 spolu bývame celé 4 roky
Svadba je kopu starostí a nie každému sa do toho chce..
Známemu sa nepáčil ten cirkus okolo, vzali sa na úrade a odleteli na luxusnú dovolenku, nijak inak by sa do toho nenechal dokopať..
@zmrzlinka2021 už nie.
A teraz keď ťa požiada o ruku,tak nebudeš mať pocit,že je to len pro forma? Len preto,že ho s tým drankas?
Ty nechceš manželstvo bez akože romantického požiadania ale zobral by si ťa.To fakt tvoje rozhodnutie záleží na tom jednom okamihu?
Keby si si ho naozaj chcela vziať,tak vybavis svadbu a ste svoji.
Nepozeraj toľko romantiky
Ak túžiš tak veľmi po svadbe,tak ho romanticky požiadaj ty ☺️. Som toho názoru,ak ste si vo vzťahu "rovní", nezáleží na stereotypoch v spoločnosti. Ženy môžu riadiť korporáty,žeriavy, kamióny, ba aj tanky,prečo by nemohli žiadať svojich mužov o ruku. Každému páru vyhovuje niečo iné, tí sa chcú vziať,hentým zasa vyhovuje žiť "na divoko". Horšie je,keď v páre jeden chce a druhý sa vyhýba. Ale určite by som ho nebombardovala výčitkami, požiadavkami a zdúvala sa. Keď to bude tak cítiť, požiada ťa,keď sa nevie rozhýbať, požiadaj ho ty a prsteň si tiež sama vyber, aký chceš (len dúfam že pri cene ho nevykotí skôr,ako pri požiadaní) 😅.
Ono chlapovi je po 4rokoch fungujuceho vztahu asi divne robit necakane romanticke gesta...normalne sa prakticky porozpravajte o buducnosti bez srandiciek ze "v sobotu", trvas na plane a dalsom posune a hotovo...nemusi to byt hned, ale aspon zasnuby urobte, svadba sa planuje aj rok, tehotenstvo tiez trva...pokial mate dobry vztah a hmotne zazemie, nie je dovod sa svadby bat...pobavte sa len o jej forme, chlapi zvacsa maju des z velkych svadieb
autorka-a urcite ste sa bavili aj vaznejsie o tom, kde je pes zakopany...povedal ti to jasne, v com ma on problem?
Nechápem tieto romantické predstavy, keď spolu žijete už 4 roky. My sme spolu chodili 3 roky, nebývali sme spolu, keď som vytiahla tému svadba. Ale s tým, že buď sa vezmeme, alebo ideme od seba. Ja som vedela, že chcem byť manželka, že nechcem byť iba priateľka. Pre mňa byť snúbenica je to isté, ako priateľka. Na druhý deň obehol môj muž sály, vybrali sme termín, zásnúbili sme sa až po zajednaní sály. Ale ty chceš romatické požiadanie o ruku, tak čakaj.
Navrhni mu rozchod.
ON evidente si ťa vziať nechce .Rozíd sa s nim a najdi si takého ktorý si ťa vezme a budete mať spolu dieťa založite rodinu.Ten nebude chcieť ani dieťa.My ženy môžme mať deti do určiteho veku ale chlap aj na 60 alebo 50 rokov.Aby si neostala sklamana že budeš mať už dosť rokov a prešvihneš dobu mať dieťa aby nebolo neskoro.Ked sa smeje ked hovoriš o svadbe tak s toho nič si myslím.Si robí srandu ak by si ťa chcel tak za 4 roky si ťa už vezme.Ale nechce.A TY zbytočne čakáš.
Tak ide ti o svadbu ci o romantiku..niektori muzi na romantiku skratka nie su a nic sami nevymyslia..ak je tvoj priatel taky ale inak je to skvely dobry clovek kludne prevezmi iniciativu aj ty sama
Moje romanticke poziadanie o roku bolo, ze som na pc nieco hladala a priatel dosiel za mnou z kuchyne, ze na buduci rok sa berieme tam a tam. Ja, ze ok. Potom som sa pustila do zhanania a vybavovaciek.
Doteraz neviem ako ho to prave v tej chvili pri vareni napadlo. Potom o par mesiacov neskor som dostala prsten na vylete v Prahe. Smiala som sa, ze si to pekne poistil, kedze vsetko bolo vybavene, saty som mala uz doma, tak som nemohla povedat nie.
Tym chcem povedat, ze ta romantika ide trochu mimo chlapov. Ked nieco vymyslia, tak to je len kvoli nam, ze my by sme to tak chceli. Pochybujem, ze by sami od seba zapalili sviecky, pripravili veceru, poklakli, ako vo filme, atd.
Inak autorka, ak by si ho aj "dokopala" k romantickým zásnubám, tak potom čo, budeš už spokojná lebo si "už" snúbenica aj ked na svadbu budeš čakať ďalšie roky. Mám pocit, že pre teba sú zásnuby viac ako svadba 🤦♀️
Vztah mate "pekny" pokial si na neho dobra a neotravujes zo svadbou.
Tohoto pred oltar nedostanes, este s nim strat zopar rokov, necha ta a obratom sa ozeni. Len tak. Lebo prave vtedy a prave s tou novou sa mu uz chcelo. 😅
u nás sa tiež žiadna romantika nekonala.....boli sme gratulovať na MÚ známym k sobášu....len tak medzi rečou povedal,že aj my by sme sa už tiež mohli vziať...na druhý deň som začala vybavovať.Chodili sme spolu 3 roky
Napíš tak o rok, či ešte stále čakáš.
@jullyeverest ono sa do dá vysvetliť aj opačne ak ju naozaj ľúbi a je pre neho práva tak by nemal byť pre neho problém si ju vziať, alebo sa má s ňou rozist. Keďže ju naozaj nelubi
A nemyslí si, že so svadbou len žartuješ? lebo ak mu na jeho vtipky odpovedáš vtipkami, možno to berie tak, že si ho len doberáš atď. alebo ste mali vážny rozhovor, kde so mu vážne, úprimne a priamo povedala, že túžiš byť jeho manželkou v blízkej budúcnosti?
Nechápem to zastavanie sa chlapov vo všetkom, “joj môj je introvert on by to nedal” alebo ze je to naňho moc a boji sa veľkých svadieb a blabla. Z toho robíte jakeby sa mal 5 ročný postaviť pred celú škôlku a zarecitovat Hviezdoslava. Alebo ze či jej nebude trápne ho “dokopat” k svadbe lebo teda povedať chlapovi “budúci rok sa berieme 12.augusta, prsteň som si vybrala” je už len terno a vôbec to nie je dokopanie.
Buď chlap chce alebo nechce. Myslím ze medzi veľkolepými gestami ako vo filmoch a suchým vybratím termínu je veľa priestoru ;)
@zmrzlinka2021 ale sama autorka píše, že jej priateľ nie je veľmi na romantiku. Prečo od neho čaká niečo, na čo vie, že si jej priateľ nepotrpí. A nie, nie všetky ženy si potrpia na romantiku. A bohužiaľ, život nie je vždy romantický, treba byť pripravený aj na realitu 🤷♀️
A inak aj hororové či akčné filmy sa točia preto, aby sme sa teraz začali zabíjať 🤦♀️🤦♀️🤦♀️

Pises, ze s nim zostanes aj bez svadby. Tak preco ju vlastne potom tak chceš? Lebo je to pekné?