icon

Ako si poradiť s odmietaním svadby?

26. nov 2024

Ahojte, potrebujem sa asi len vyplakať. Včera som sa zas po dlhšej dobe spýtala priateľa ako svadba, kedy bude. On mi iba ironicky odpovedal jasnee že bude však v sobotu a smial sa. Ja už ozaj neviem, sme spolu 4 roky, má 35 rokov, žijeme spolu a vždy keď začnem túto tému tak ma iba veselo odbije. Dieťa nemáme chcem až po svadbe no neviem či sa toho takýmto spôsobom dočkám.

mikadooo
26. nov 2024

Škoda že žiješ v nejakej vysnívanej ilúzií a kvôli tomu si kazíš prítomnosť. Normálne s ním ostaň bez svadby a kašli na celé zásnuby. Z tvojich reakcií som pochopila, že aj tak tú svadbu v podstate nepotrebuješ a nejde ti o ňu, chceš mu do hlavy nasypať svoje romantické predstavy, pre ktoré on nemá pochopenie. Nie, nedá sa to "na želanie". A z reakcie tvojho chlapa - prečítaj si svoj vlastný úvodný príspevok, on ťa "vysmial", som pochopila, že on má tieto romantické ženské somariny úplne na háku... Tak buď trochu asetrívna, premysli si, čo vlastne od tohto týpka očakávaš a čo ti vôbec môže dať. A či si ho teda chceš vziať a mať s ním dieťa ako manželka, alebo vlastne ani nie a hrať sa na submisívnu slečinku, ktorej to vlastne ani nevadí, že po 4 rokoch nič nemá, ani len ten prsteň a vlastne sa sem prišla síce vyplakať, ale vlastne je všetko v poriadku s jej chlapom alebo čo 🤷. Ja tiež snívam o kadečom, ale držím sa v realite, čo sa plakania týka, neotravujem si tým hlavu dlhšie ako je nutné, hlavne ak je niečo také že nereálne. Tak si s ním kurnik sadni večer a povedz mu že je to pre teba sakra dôležité a chceš to mať ako v romantickom filme a uvidíš z jeho reakcie, či sa bude zas len chechtať. Podľa mňa proste v duchu prevracia očami a keď svadba tak šup na úrad a bez týchto tanečkov okolo. Ale tak nepoznám ho, možno sa fakt že chudáčik štyri roky bojí, že by si povedala nieeee 😱.

som_realistka
26. nov 2024

Čítala som, ale ak ty raz za čas otvoríš tému svadba a on ju s trápnym vtipom zmetie zo stola, tak to vôbec nevyzerá, že sa chystá s tebou zostarnut. Skôr to vyzerá, tak a mam zas na chvíľu pokoj s témou ssvadba.proste je to o rozhovore, ako tu už povedalo dosť žien, ste spolu dosť dlho na to, aby boli tieto veci jasne. Pre teba je to dôležité a trapis sa, ale stále čakáš, lebo je to super chlap, a urobí co ti na očiach vidí.

bobaas
26. nov 2024

@cimage a správne. Najprv fara, potom "Mara"

bobaas
26. nov 2024

@bobaas tu nejde o niečo vysnívané. Ale prakticky nevidím dôvod, prečo by mala ustúpiť zo svojich požiadaviek. Preto, že pán "zasunul som, už som geroj" je vládca sveta? Ona bude tehotná, porodí, bude sa starať.

marca12
26. nov 2024

Tak otvor kalendar a vyber datum a oznam mu,ze v ten den sa budete brat. Len takto nanho musis ist,ked sa nevie rozhybat.

marianarem
26. nov 2024

Podla mna, ked si tuto temu uz viackrat vytiahla, tak je to uz teraz jedno, ako to bude. Aj keby ta poziadal, tak uz aj tak niekde vzadu v hlave budes mat to, ze si mu to musela predhodit ty a neprisiel s tym sam. U nas to teda tiez nebolo romanticke a hybnou silou som bola viac ja. Na druhej strane moj muz ako manzel exceluje vo vsetkom, co je naozaj dolezite. Je to skutocny partner, opora vo vsetkom, da sa s nim normalne bavit a dohodnut, kazdy den na zaklade niecoho vidim, ze ma ma rad, sme si najblizsi ludia, aj ako otec sa velmi angazuje, sme prenho priorita, aj doma porobi vsetko mozne. Asi by som bola rada, keby so svadbou prisiel prvy on, ale toto vsetko, co do nasho vztahu a do nasej rodiny dava, svedci o tom, ze mna aj maleho naozaj chce. A co moze byt viac.

larisa
27. nov 2024

Myslím si že teba si nechce zobrať za manželku. Veď prečo by sa oženil keď všetko má aj bez svadby. Samozrejme okrem deti. Ak chceš dieťa tak sa rozhodni či takým človekom čo si ta nechce zobrať si urobíš detí. Navrhni mu bud sa zoberiete alebo idete od seba.

zmrzlinka2021
27. nov 2024

@sima234 má to urobiť preto, lebo ju ľúbi

mnamko
27. nov 2024

Ja by som urobila toto.Isla by som na matriku ,vypitala papiere na sobáš, ktoré treba vypísať,dala na stôl a povedala
Takže svadbu chceš v sobotu ,ok tieto datumy sa mi páčia ( vyber si predtým), ktorý sa páči aj tebe?.A uvidiš reakciu.
Ak povie ,že mu to je jedno tak vyber ,vypiš papiere a ,povedz vtedy a vtedy sa berieme.Uvidiš vtedy ozajstnú reakciu.A zasnuby ozaj niesu podstatne,lebo zasnúbená mozeš čakať na svadbu aj do smrti

janamoto78
27. nov 2024

Ak ti na tej svadbe tak veľmi záleží, tak ho o ruku požiadaj ty. Ak ťa odmietne aj potom, musíš sa zariadiť inak.

jvasenka
27. nov 2024

skús to otočiť s požiadaj ho ty. možno z toho nakoniec budete mať srandu 😂
a milujem presne tie konikovske odpovede urcite ta nechce, naťahuje ta, nechce deti a pod 😂😂

vecicky1805
27. nov 2024

Rýchla pomoc daj mu prečítať túto diskusiu 😂😂😂😂

janaspa
27. nov 2024

Nemá náhodou problém s finančným zabezpečením? Nieje len veľmi zodpovedný a pragmaticky? Tiež mám známeho čo sú spolu 10r má 40 ona tuším 36....

zuzuliennka1
27. nov 2024

keby mal 25 a ste spolu 4 roky a nevie sa dokopat, to by sa zcasti dalo chapat.
ale 35 rocny chlap uz davno vie, co (ne)chce. a tu sa z jeho strany svadby nedockas. ma full servis, naco si to komplikovat

janaspa
27. nov 2024

Je aj možnosť že je ťažký introvert a nieje rád stredom pozornosti. Veľa chlapov sa na svadbe neuvoľní...

yayko
27. nov 2024

Ja si osobne myslím, že on ani len netuší, že teba to tak trápi a že by si tu svadbu a zásnuby a všetko naozaj chcela. Keď si to vytiahla, možno to bral len ako rypanie a srandicky preto aj tak odpovedal. Normálne mu to povedz, určite by o teba nerád prišiel len kvôli tomu, že nechápe ženské zmýšľanie🙂

blonde_bella
27. nov 2024

Čo si normálna....takto sa podhadzovat...... Môj manžel bol s bývalou 5 rokov a nič...tiež zobrala....a dúfala...
Mne po 3 mesiacoch oznamil, že by chcel 3 deti a svadbu....
Ak sa 4 roky nevymackol, strácas čas...lebo už ma 35,.nie 25....to je chlap ktorý už vie....

luciferka93
27. nov 2024

Nezufala by som a netlačila na chlapa.... Nie každý chlap je taky ze sa ženiť nechce... Ja som s mojim 13 rokov... Po 10 rokoch ma požiadal o ruku, svadbu som chcela do roka môj nie ze načo ponáhľať.... vtedy som asi mesiac nato otehotnela po zasnubach a čuduj sa svete v 5 mesiaci tehu som sa vydávala 😄😄 niektorým chlapom to trvá... Ja som sa môjho spýtala ci somnou ráta v živote ako s manželkou a matkou jeho deti raz vždy mi povedal ze áno... Netlačí la som naňho a prišlo to všetko samo... A o to to bolo krajšie ako keby to urobil len preto ze som ja chcela 🥰 držím palce... Výhovorky že svadba bude v sobotu boli ja u nás, brala by som to skôr ako vtip 😉

natalka13
27. nov 2024

Cakas na princa na bielom koni.
Keby prisiel s papiermi , podme to vyplnit a vybrat termin to by si brala? Bez popytania poklaknutia prstena?

pestenuliky
27. nov 2024

Ja som sa raz môjho už teraz snúbenca spýtala že či somnou plánuje niekedy svadbu. 😃 povedal že áno, ale mám počkať…že to sa nedá len tak 😃…nechala som to tak, neriešila. Po 7 rokoch ma požiadal o ruku doma na terase vo vírivke, kym nám v našom spoločnom dome spali 3 naše deti. Takže to neber tak tragicky. Svadbu máme v máji. Oslávime tým aj výročie 8 rokov spolu. Mám 34.

any_soj
27. nov 2024

Ahoj. Aj iné témy, ktoré sú pre teba dôležité, zvykne zniesť zo stola vtipkovaním a koniec diskusie?

Pre mňa bolo na zasnúbení sa dôležité, že priateľ dozrel (po roku a štvrť chodenia, bez spolu bývania, bez sexu) k rozhodnutiu darovať sa mi a k odvahe ponúknuť sa mi, odvahe riskovať, k zraniteľnosti. Lebo "vezmeš si ma" je pre nás o tom.

Píšeš " Ja viem že keby mu poviem v sobotu ideme na úrad a berieme sa tak povie dobre, aj keby mu poviem idem vysadiť tabletky a uvidíme čo bude tak povie dobre, ja ho neviem dokopať k tomu peknému gestu žiadosti o ruku". Akože ešte pri tom úrade by som to prekusla, ale téma detí je pre neho taká, že ako povieš, tak bude? A kedy povieš, vtedy bude? Tak toto by som mala dosť problém prekusnut, ak by priateľ v tak dôležitej veci nemal vlastný názor a nediskutovali by sme o tom.

andy207
27. nov 2024

My napríklad zásnuby považujeme za úplne zbytočný medzikrok vo vzťahu, ktorý aj tak nič oficiálne neznamená. Zásnuby by mali byť asi nejaký bod, odkedy sa idú ľudia dohadovať na svadbe...čo sa dá teda aj bez toho, aby chlap kupoval žene nejaký prsteň. Ja som napríklad žena, ktorá nenosí absolútne žiadne šperky, čiže keby mi kúpil prsteň (alebo hociaký iný šperk), dobre by som sa nasr*la, že minul peniaze na takú zbytočnosť. A je jedno, či by to stálo 10€ alebo 100€. Ale ak tak veľmi túžiš po zásnubách a on sa nemá k ničomu, požiadaj ho teda ty...nebudeš prvá a určite ani posledná. Aj romantiku okolo toho iste lepšie naplánuješ aj zrealizuješ, lebo my ženy predsa myslíme na všetko 😉

vuvu163
27. nov 2024

Ak ta nepožiada o ruku na vianoce, tak sa od sťahuj. Lebo tak ma vážne po ruke všetko a svadbou nedosiahne žiadnu zmenu, iba možno pre neho nepríjemný záväzok. Takže by som sa odsťahovala, keď spolu chodíte, tak spolu žiť nebudete. Pochopí a ak to s nim nepohne, nemáš čo riešiť, svadby sa nedočkas. Na silu by som to nerobila, že nútiť ho, iba sa otvorene a väzbe porozprávať co a ako, lebo ty plánuješ rodinu a biologické hodiny tikaju, tak ci máš s nim rátať, alebo si máš hľadať iného.

savarinka
27. nov 2024

Ja som s mojím už 11 rokov, v roku 2020 ma požiadal o ruku, ale keďže bola korona tak som sa vydávať v tej saskarni nechcela a tak mi teraz hovorí, že už je neskoro, keďže sme sa do roka a do dňa nevzali 😃 a mne to vôbec nevadí, máme dve deti, dom, auto a kocúra a fungujeme aj bez papiera. Ak ti záleží len na tom kúsku, tak potom je niekde chýba a určite ti ten deň neprinesie žiadnu inú zmenu vo vzťahu okrem priezviska ak by si si ho teda chcela zmeniť .

duppka13
27. nov 2024

Mas 28 rokov, ja som sa vydavala ako 33 rocna, myslim ze este trochu casu mas, a nikdy by som neprosila muza aby si ma vzal. Ja som na zaciatku vztahu jasne komunikovala, ze chcem deti a po svadbe, poziadal ma po roku a pol. Ak vam to inak klape tak este chvilu pockaj. Kludne sa moze stat aj ze sa rozidete a ty budes mat svadbu dajme tomu za dva roky ale nie s nim 🤣 a este dodam ze ako ide cas a s nim prichadza mudrost 😃 tak by som sa uz ani nevydavala

slovakboy
27. nov 2024

Daj mu kopačky a uvidíš, že ťa pekne požiada o ruku. Potrebuje trošku facku od života. Mä ťa istú tak si ťa neváži že ťa má. Urob sa vzácnejšou a neistou a on si ťa začne vážiť.

jeennyv
27. nov 2024

@autorka prerolovala som diskusiu, tak mate pekny vztah, aj financne ste ok, ale svadbu chces, ale nic…bude niekedy v sobotu hahaha..protirecis si nejak..ja by som povedala je termin nejaku sobotu daj a berieme sa, podla reakcie uvidus, na com a kde ste

sandrasstini
27. nov 2024

Ja moc nerozumiem tym veciam co pisete ze si ju nechce zobrat lebo ma full servis, tak naco by si ju bral. A akoze po svadbe sa co zmeni so servisom a zivotoˇ? Okrem pravnych veci a prav z nich.
Na zaciatku ste sa o tom bavili ci chce svadbu? Ak ty ju chces ze je to pre teba jeden z pilierov, a uz nie si ochotna cakat za mna mu to na rovinu povedat a uvidis co bude. Ale moj nazor ak je to super chlap, vsetko klape, a “len” nechce svadbu je to skoda no. Svadba stastie nezaruci, na druhej strane ked neustupis verim ze najdes takeho co bude naladeni rovnako, ale na hovno moze byt nieco ine a aj nemusi.
Vztah je o kompromisoch, ale niekedy to nejde. Drzim palce
Keby to otocim,ze ja sa vydavat nechcem ale ze fakt nechcem a dojde chlap s datumom ze vtedy si ma vezmes, asi by mi to vyrazilo poistky 😀 a zdrhla by som.

zuzuliennka1
27. nov 2024

@sandrasstini ved prave😁 ze nic sa nezmeni. Pre chlapa. Len treba chystat veci, riesit veci,.. a ked uz spolu su, servis ma, naco to este komplikovat udalostou ako svadba a riesit vsetko okolo.
Ja zas nerozumiem tomu, naco vo vztahoch cakat so svadbou xy rokov. Realne - na co?

sandrasstini
27. nov 2024

@zuzuliennka1 😀 sak to
Haha tak my sme spolu 12 rokoc pomaly a nejsme svoji, ja som nikdy svadbu neriesila, skor ma napadla skrz krasne saty a make up, ako daky milnik vo vztahu, muz je rozvedeny, takze ten je len rad ze netlacim na pilu, aj ked som povedala ze mozno zmenim vekom nazora budem chcet byt pani 😅 a nie slecna v 40tke. dieta nemame, jedine vtedy by som uz realne silno o tom uvazovala. Takze niekto to fakt neriesi a necaka na svadbu