Ako si vysvetliť správanie bývalého partnera?
Pred časom sme sa rozišli. Ja som to nechcela, bolo to z jeho strany. Čiže ja tým stále dosť trpím. Ževraj ho znervózňujem, hádam sa s ním ( aj bežná komunikácia na vyjasnenie bola pre neho hádka) on je v strese atď. Stále je mi z toho ťažko, dokonca chodím k psychologovi (zlý vyber, nepomáha mi). Ale zistila som tam, že na priateľovi som bola závislá - úplne toxická vzťahová väzba. Priateľ bol dosť manipulatívny. K veci. Horko ťažko som nejak držala “no kontakt” ale darilo sa mi, zamestnala ma práca. Dokonca som sa cítila chvíľami aj dobre. Potom mi asi pred mesiacom napísal. Ako mu chybám akoby mi zavolal, videl ma .. neodpovedala som. Potom zase, že chybám mu a “ľubi ma” a že keby ma objal vie že už by ma nepustil atď. … Odpovedala som, že keď mu tak chybám a ľúbi ma prečo mi teda nikdy nezavolal, neprišiel, neobjal .. odpoved bola, že vie žeby sme sa zase len hádali a on mal stres .. Samozrejme sa ma to dotýka. Keď mi niekto napíše že ma ľubi a chybám mu, čakám zatým aj nejakú “akciu” On to však asi píše iba tak … Myslite, že opäť iba manipuluje? Ako sa predtým celym ochrániť? … opäť sa mi to teraz všetko vrátilo, prejde to vôbec niekedy? Ďakujem za povzbudenie a pekne sviatky 💙
@anonym_autor Ahoj, a preco si doteraz nespravila jednu tak zakladnu a jednoduchu vec, a to zablokovanie jeho cisla (prip.aj soc.sieti ak ho tam mas)?
Dalsia vec, nie je absolutne dolezite ci sa on snazi teraz o manipulaciu...pokial sa ty chces uzdravit, nemas mu odpisovat (najväcsia chyba, kedze si mala na neho taku väzbu), ako som uz pisala vsade blokovat a za tretie nepytvat sa v tom co on ako mysli ci nemysli! Toto by si mala mat u prdele z vysoka aj daleka. Tolko moja rada.
@motylik2559 áno ja teoreticky to všetko chápem, viem že by som mala. Viem, že by mi to malo byt jedno, viem ako sa ku mne choval a že to nebolo v poriadku. Len proste stále ma niečo k nemu ťahá a neviem si len tak povedať že s tým už prestanem. Snažím sa. Mám lepšie a horšie obdobia ale fakt sa snažím … a keď si myslím že som už celkom v pohode prídu sviatky a príde na mna taký smútok .. neviem to inak pomenovať. Mám 30+
Ty sama si najvacsi problem . Ze nici ta samota . Nevies byt stastna a spokojna sama so sebou . Ked toto nedokazes ako mozes ocakavat ze stebou bude stastny a spokojny Niekto druhy ? Tvoj ex ani nemusi byt manipulator psychopath a Neviem co vsetko ho tu nazvali zeny na zaklade par tvojich slov , V podstate ked sa na celu vec pozriem logicky nezaujato ( nedrzim stranu nikomu v tejto story ) On mal stres s vasej komunikacie tak vztah ukoncil, to nie je ziadne manipularstvo . Urobil spravne. Len v slabej chvilke ti pise ze mu chybas.., a teba hneva ze ziadne ciny??? Cize by si chcela aby dosiel a zas mal stebou nejaky vztah . Lebo teba “ niċi samota .” Ta toxicita je v tebe . Psychicky zdravu osobu nema co nicit samota ,
Dala si mu v sprave najavo, ze kedykolvek si zamanie, ozve sa, zavola, namota ta, ty pribehnes, prijmes ho…
@miadi tak neviem, aj pwychicky zdrava osoba sa po rozchode zrovna asi neciti najlepsie 🙈
Autorka to ze sa citis smutne a osmelo je uplne normalne a v poriadku. A ano, prejde to. Casom. Je najlepsie je naucit sa zit sam so sebou, byt stastny sam so sebou a hovori sa, ze aj laska potom pride.
@motylik2559 áno ja teoreticky to všetko chápem, viem že by som mala. Viem, že by mi to malo byt jedno, viem ako sa ku mne choval a že to nebolo v poriadku. Len proste stále ma niečo k nemu ťahá a neviem si len tak povedať že s tým už prestanem. Snažím sa. Mám lepšie a horšie obdobia ale fakt sa snažím … a keď si myslím že som už celkom v pohode prídu sviatky a príde na mna taký smútok .. neviem to inak pomenovať. Mám 30+
@anonym_autor Pozri, lenze snazit sa mozes kolko chces, ale pokial ho nezablokujes vsade a budes mu odpisovat, tak to tvoje nutkanie neskonci nikdy. Cim viac sa budes sustredit na to, ci napise, co napise, ci nieco spravi ci nie atd. tym horsie pre teba. Nie darmo tu mas nejednu radu, aby si ho blokovala vsade. Pokial mas realne zaujem sa z neho (a tej zavislosti) sa vyliecit, tak toto je najdolezitejsi a najhlavnejsi krok, aj ked je to pre teba moc tazke. Neodblokovat ani po mesiaci, ani po polroku pokial sa z toho celeho uplne nevyliecis. Myslim to v dobrom. Nie si prva ani posledna, ktora to takto tazko preziva ako ty, ale ver,ze lepsie sa z toho dostavaju zeny, ktore spravia tieto kroky. Drzim moc palceky
Dala si mu v sprave najavo, ze kedykolvek si zamanie, ozve sa, zavola, namota ta, ty pribehnes, prijmes ho…
@miadi tak neviem, aj pwychicky zdrava osoba sa po rozchode zrovna asi neciti najlepsie 🙈
@anonym_86e231 pp rozchode sa nikto neciti najlepsie . Opicu emoji si mozes nechat . Ona je uplne zufala ze nici ju samota . Tak zufalo ho chce spet . Preto ho neblokla a hneva ju len to ze sa on malo snazi dostat ju spet . Len napisal ze jej chyba . Ak je Podla nej manipulator a zly clovek . Tak nieco je totalne v neporiadku v nej ked ho chce naspet . A mala by sa zamerat na seba preco by radsej bola s blbcom ako sama ? Je uplne zbytocne riesit dakeho exa co bolo a preco vztah nefungoval. Treba sa zamerat na seba aby nebola Nabuduce zas s manipulatorom . Ked nebude riesit seba .. vyberie si rovnaky tip chlapa aj Nabuduce len pre to aby nebola sama . A nemusis mi odpisovat fakt nemam zaujem o anonymne perli . Keby si aspon pod svojim nickom ale anonym Proste neviem respektovat kedze si nevies ani stat za svojim v teme o nicom.
@miadi preháňaš … jasne že človek ktorý bol 5 rokov vo vzťahu sa potom keď to nedobrovoľne skončilo cíti osamelo … Je to maximálne prirodzené ..
@anonym_autor sama si nasla kamen urazu - ked to nedobrovolne skoncilo . . Ty mas potrebu kontrolovat tu situaciu. Ukoncil to on . A to ta hneva. Mne by skor bolo luto 5r zivota v niecom co nefungovalo kfe ste nemohli mat normalne konverzaciu. Places tu za niekym na koho nemas pekneho slova ale ja prehanam ? Tak skus trochu viac mysliet na vsetko co ti na nom vadilo a tes sa ze uz to nemusis tolerovat .

@anonym_autor Ahoj, a preco si doteraz nespravila jednu tak zakladnu a jednoduchu vec, a to zablokovanie jeho cisla (prip.aj soc.sieti ak ho tam mas)?
Dalsia vec, nie je absolutne dolezite ci sa on snazi teraz o manipulaciu...pokial sa ty chces uzdravit, nemas mu odpisovat (najväcsia chyba, kedze si mala na neho taku väzbu), ako som uz pisala vsade blokovat a za tretie nepytvat sa v tom co on ako mysli ci nemysli! Toto by si mala mat u prdele z vysoka aj daleka. Tolko moja rada.