icon

Ako slušne odmietnuť prehnané nákupy pre chorú kamarátku?

3. júl 2025

Ahojte, ako by ste riesili tuto situaciu?
Kamaratka je chora na PN od piatka, bez vychadzok, nema rodinu. Pytala ma ci jej mozem urobit nakupy. Ja ze ok, ale nech porozmysla, co chce, ze jej urobim vacsi nákup a donesem. Byva na stvrtom bez vytahu, tak tiež nech tam nechodim ako na klavir. Bola som jej na nakup od minuleho piatku uz styrikrat, dnes volala zas,ze potrebuje vody atd. To bude piatykrat, zajtra bude tyzden,co je doma.
Rozmyslam ako jej slusne vysvetlit, nech ma neprehana kazdu chvilu. Mam dve male deti...co by ste jej povedali? Akoze na jeden stranw rada pomozem, ale mne to pride,ze je tenka hranica medzi pomahanim a zneuzivanim.

janinah
3. júl 2025

Osamely clovek na PN si môze ist sam kupit jedloOdloziť blocky,poistovňa a kontrola to rešpektuje.Ked bude mesiac na Pn to akoze esiac nevystrci nos na cerstvy vzduch? Preco nema vychadzky? Ma infekcnu chorobu alebo zlomenu nohu? Nech o vychadzky poziada,ak to mzdr,stav dovoluje,tak dr.ich napise. A si si ista,ze tie v6chadzky ozaj nema?

mamina7070
3. júl 2025

To je jednoznacne zneuzivanie, hned to utni.

benit
3. júl 2025

Nas takto svokra prehanala cez koronu aj za 1ks kyslej smotany. Tak sme jej vysvetlili, ze ochotni sme urobit nakup, ale nir kazdy ddn chodit po 1 vec, ze aj my chodime raz tyzdenne a viac chofit nebudeme. Nech si spise zoznam a hotovo. Naucila sa. Len to treba pivedat naptismo a bez okolkov. Aj teraz jej prinesiem co potrebuje, ale uz vie, ze chodim raz za tyzden.

autor
3. júl 2025
@baboobchod

To je tá, čo si u teba “objednala” miliardu kuchynských roliek? 🤣

@baboobchod ta prva ano, tato je druha😭😄

marcellka32
3. júl 2025

Objednala by som Tesco nákup priamo k nej

olimuc
3. júl 2025

Zneuziva ta … ona do obchodu ist moze a neviem o vacsiom meste, kde by nebola pitna voda z vodovodu … a ten ma. Tvoja kamaratka nema doma ani Internet ani tablet? Ked nie ides raz na navstevu a spolu s nou objednas … sedi doma na zadku nejaky smartphone ma za par susnov … nie je taka stara aby sa nenaucila.

autor
3. júl 2025
@marcellka32

Objednala by som Tesco nákup priamo k nej

@marcellka32 to je inak dobrý napad, len aby to nezneuzivala,ze objednam raz a budem objednavat stale, ked to je asi taky typ,co zneuziva

autor
3. júl 2025
@olimuc

Zneuziva ta … ona do obchodu ist moze a neviem o vacsiom meste, kde by nebola pitna voda z vodovodu … a ten ma. Tvoja kamaratka nema doma ani Internet ani tablet? Ked nie ides raz na navstevu a spolu s nou objednas … sedi doma na zadku nejaky smartphone ma za par susnov … nie je taka stara aby sa nenaucila.

@olimuc ja som ju naucila na smartfone, ktory som jej pomohla vybrat,alw zhodnotila,zw je to komplikovane a potom to predala a net zrusila 🤐

laila22
3. júl 2025

Už si tu písala pred rokom to isté..

autor
3. júl 2025
@benit

Nas takto svokra prehanala cez koronu aj za 1ks kyslej smotany. Tak sme jej vysvetlili, ze ochotni sme urobit nakup, ale nir kazdy ddn chodit po 1 vec, ze aj my chodime raz tyzdenne a viac chofit nebudeme. Nech si spise zoznam a hotovo. Naucila sa. Len to treba pivedat naptismo a bez okolkov. Aj teraz jej prinesiem co potrebuje, ale uz vie, ze chodim raz za tyzden.

@benit dobre stw jej povedali, ja mam inak mensi problem stopnut blizsich ludi ako tajych, s ktorymi nemam blizsi vztah, co je uplne divne

autor
3. júl 2025
@laila22

@laila22 nebudem sa uz opakovat,ak chces,citaj prispevky,ak nie,tak nie

autor
3. júl 2025
@laila22

@laila22 a pred rokom som tu nic tajw nepisala. Pisala som raz vo februari tohto roku a o inej kamaratke

autor
3. júl 2025
@janinah

Osamely clovek na PN si môze ist sam kupit jedloOdloziť blocky,poistovňa a kontrola to rešpektuje.Ked bude mesiac na Pn to akoze esiac nevystrci nos na cerstvy vzduch? Preco nema vychadzky? Ma infekcnu chorobu alebo zlomenu nohu? Nech o vychadzky poziada,ak to mzdr,stav dovoluje,tak dr.ich napise. A si si ista,ze tie v6chadzky ozaj nema?

@janinah ona mi povedala,ze nema. Ci ma ci nema, ja neviem ,kde je pravda. Ale poviem jej,ze si nakupit moze ist bez problemov. Hadam to pochopi,.ma herniu disku ako som pisala, ale to mam aj ja v tej istej casti, tak si nemyslim,ze jej jenejak zle. Nevyzera tak

autor
3. júl 2025
@viestta

Autorka, mna raz taky jeden tazko chory jedinec poprosil o nakup, preskrtala som zoznam raz dva. Ani cigarety, ani pivecko som nedoniesla. Viac ma nepoziadal 😅

@viestta tak to si dobre poriesila 😄dobre mu tak

autor
3. júl 2025
@diewcatqoo

A nezda sa ti divne, ze ta uz druha takto zneuziva? Nemas nejaky syndrom Matky Terezy alebo take nieco? S tebou musi byt radost zit 🙂

@diewcatqoo a preco si protivna 🙂 ? No asi zjavne mam,

autor
3. júl 2025
@januska12323

Radler a minerálka nie sú životu potrebné veci. Nauč sa povedať nie lebo budeš stále zneužívaná.

@januska12323 rada sa naucim,len ako? Mam ist ku psychologicke?

beckinka
3. júl 2025

Aj Wolt robí donášku potravín až k dverám.

diewcatqoo
3. júl 2025

Ale ved ja som to nepisala tak, ze to malo byt utocne. Manzelovi to nevadi, ze sa takto nechavas hocikym vyuzivat? Lebo neverim, ze nie. To som myslela pod tym, ze s tebou musi byt radost zit.

eliska13
3. júl 2025

Skúša tvoju trpezlivosť.Ty jej budeš ťahať ťažké Radlery?ja, že chce chlieb a dôležité veci.Potrebuje pozornosť nakúpila by som jej 2x týždenne to musí dospelému človeku čo žije sám bohate stacit

januska12323
3. júl 2025

Neviem či až k psychologičke. Ja by som začala postupne.
Áno, môžem ti niečo priniesť ale musíš vydržať do nedele, skôr do obchodu nepôjdem. Radler a vodu vláčiť nebudem, čo iné potrebuješ?
Nepovieš priamo nie a zároveň pomôžeš, nastavíš hranice.

siska53
3. júl 2025

A z akeho mesta ste? V mnohych funguje donaska či už tesco, edelia, kosik.......

autor
3. júl 2025
@diewcatqoo

Ale ved ja som to nepisala tak, ze to malo byt utocne. Manzelovi to nevadi, ze sa takto nechavas hocikym vyuzivat? Lebo neverim, ze nie. To som myslela pod tym, ze s tebou musi byt radost zit.

@diewcatqoo jasne,zd mu to vadi, uz bola parkrat prednaska od neho na tuto temu, mna to mrzi,ze sa musíme kvoli tomu vadit. Teda kvoli druhym ludom.

autor
3. júl 2025
@siska53

A z akeho mesta ste? V mnohych funguje donaska či už tesco, edelia, kosik.......

@siska53 z velkeho, funguje tu všetko,co si spomenula, ale chapes ,ked jej to budem objednavat,aj tak budwm musiet k nej ísť pre peniaze,ked to nechcem financovat zo svojho

autor
3. júl 2025
@januska12323

Neviem či až k psychologičke. Ja by som začala postupne.
Áno, môžem ti niečo priniesť ale musíš vydržať do nedele, skôr do obchodu nepôjdem. Radler a vodu vláčiť nebudem, čo iné potrebuješ?
Nepovieš priamo nie a zároveň pomôžeš, nastavíš hranice.

@januska12323 to je dobry napad, ale ona vie,ze potraviny tu mame na každom rohu a ze okolo nich chodim.kazdy den

autor
3. júl 2025
@eliska13

Skúša tvoju trpezlivosť.Ty jej budeš ťahať ťažké Radlery?ja, že chce chlieb a dôležité veci.Potrebuje pozornosť nakúpila by som jej 2x týždenne to musí dospelému človeku čo žije sám bohate stacit

@eliska13 jasne, radlery aj vody, alw tiež mi to je tazke, ved to ani ja nezvlacam, lebo vody a tazke veci kupuje manzel, ja len ked tak kupim flasu vody, mleika a strcim potom do kociara

autor
3. júl 2025
@hankab

Autorka, ty musis byt tak neuveritelne submisivna, ze si to priam musis pytat aby ta ti ludia v tvojom okoli takto zneužívali, inak si to ani neviem vysvetlit. 2x po sebe byt kamaratka so zenskymi, ktorym podas prst a zozeru ti obe ruky, to nemoze byt nahoda. Preto to proste nezatrhnes? Co take potrebuje clovek, ktory 7 dni sedi doma na riti okrem par potravin, z ktorych si nieco navari a peciva?
Len by ma skusila kamoska poslat 5x po sebe na nakup a este otravovat s celym paklom vody. Viackrat by si na nieco take netrufla ani keby zomierala, iba si z teba robi snad prdel alebo co.

@hankab ona podľa mna velmi vela je. Kupila som jej ud tri kilove chleby a dve velke vianocky a nič nemá. Ano som sibmisovna,ze az. Tazky zivot mam so svojou povahou

natalka13
3. júl 2025

55 rocna nepouziva internet? Nechce sa mi verit.

autor
3. júl 2025
@natalka13

55 rocna nepouziva internet? Nechce sa mi verit.

@natalka13 prisambohu. Nepouziva. Ppuzivat vie,ale sa jej nechcelo tym zapodievat

natalka13
3. júl 2025

Nechapem - casenka na doklady k lekarovi pozret ordinacne hodiny pocasie platby....

autor
3. júl 2025
@natalka13

Nechapem - casenka na doklady k lekarovi pozret ordinacne hodiny pocasie platby....

@natalka13 jej doktor je starý,co viem tak sa chodi objednavat odobne a pocasie si cita v novinach..