Ako spravodlivo rozdeliť domáce práce medzi partnerov?
Ako to máte rozdelené vy, ak ste obaja zamestnaní a nemáte ešte deti? ako si to rozdeliť, aby to bolo spravodlivé? napríklad jeden povysáva,druhý umyje dlážku,alebo jeden dá prať,druhý to vyloží? ako sa dohodnúť? hlavne keď partner je zvyknutý z domu od mamky robiť NIČ...
@rorino tak ale vidis, co pise autorka. Tu asi iba razna diskusia a dohodnutie pravidiel 🤷♀️
Ja som taká rada, že mám muža, čo bol už z domu zvyknutý na normálny prístup k domácim prácam! Ja neviem, či by som na toto mala nervy.
my sme si nikdy nič striktne rozdeľovať nemuseli, proste vidí, vníma, urobí. Manžel teda nevarí, nevie to, iba cez leto griluje, to mu ide a baví ho to. Neperie, ale prádlo bez problémov zvesí (keď cez sezónu suším vonku), vidí bordel na zemi, vezme vysavač a vysaje, vezme decká a uprace s nimi komplet ich izby, vyberie myčku, garáž je jeho rajón...
Autorka,
je to tvoj muz ci frajer ? Ak frajer, odid z kratsej cesty. To su muzi hnidy... vyuzivacne
@mell27 😂 tak to je tiez pravda, niekedy je lepšie sebeckeho blbečka vymenit hneď na začiatku ako sa nervovat s prevychovou.
Ale to asi nieje rada ktorú chce autorka počuť, komentáre už zmazala takže život ide ďalej …, už len princovi vyupratovat bytík nech ma na Vianoce čistucko a nakupit mu darčeky aby aspoň niečo pod stromčekom bolo, lebo on jej nedá nic 🤷🏼♀️
@simsalabim no a možno nepomôže ani to...
@rorino tak tak 🤷♀️ Ale potom by mala vediet, co robit.
Od stredoveku muž sedí doma pri krbe , pije pivo a maximálne dvíha nohy keď žena s metlou zametá. Prirodzene s patričnou blbou poznámkou čo zase otravuješ. Moja partnerka je z toho nadšená , konečne má doma chlapa ako za starých časov a nie bábovku čo chodí s ňou na nechty a komentujú Love island. 😝
@damian85 hihi, pravy chlap veru, co chodi na modreho konika a diskutuje o zenskych problemoch.
@ciernysokol 😂👍 Veru, pravý chlap, ako zo starých čias, ťuká do mobilu príspevok na ženské fórum a neochotne dvíha nohy, aby manželka mohla pozametať. Sen každej z nás! 😍🤣
Od zaciatku nasho vztahu robil vsetko co bolo treba. Dokonca aj ked chodil k nam k rodicom, tak zvykol umyt, alebo utriet riad ked sme dojedli. Ked sme zacali spolu byvat, tak varil len on, lebo ja som nevedela a nemala k tomu vztah. Stale lepsie vari ako ja.
Posad si ho a pekne mu vysvetli, ze pokial mate spolu zit, tak prilozi ruku k dielu. Nebudes ku otrocit a starat sa o neho ako o dieta. Pokial chce zenu a deti, tak sa musi zmenit jeho pristup k tebe a domacnosti.
A ako dlho soolu chodite a ako dlho spolu byvate?
On ak to ale nerobi sam od seba, uz predsa nebyva s mamou, ale s priatelkou, tak to podla mna lepsie nebude.
Uz teraz robis aby si mohla... no a jemu minimalne neoper, moze si to v potoku vymagat ked pracku nevie pouzit
Obaja sme robili vsetko. Väčšinou som upratovala ja, kedze bol kazdy tyzden na sluzobke na 3-4 dni. Ale zas varil na 90% on (mna to nebavi) a ked nebol odcestovaný, tak sme upratovali spolu.
@ciernysokol To robim na tajňasa , obliekam sa do šiat mamky a s vareškou v ruke si otvorim MK.....Ale to nevie
@damian85 no to určite...
ale každy sebecky chlap si najde ženu a to vždy...lebo ho lubi, lebo ma peknu ofinu, lebo... vlastne ani neviem, čo na ňom vidia, ale niečo mať ten chlap musi, ked ho neopustia a držia sa ho zubami nechtami
@karolinakr Ja napríklad vraj pekne srkám pivo a dvíham nohy.
Absolútne nič nemáme rozdelené. Niečo niekedy robím ja niečo iné priateľka. Niekedy jeden uprace celý byt a druhý nič. Niekdy si to rozdelíme nech upraceme rýchlo. A niekedy sa nechce nikomu nič upratovať tak sa na to vykasleme a upraceme iný deň.
Vždy je najdôležitejšie pohodlie, ani jeden z nás sa necítime pohodlne v bordeli takže nemusíme sa báť ze by sme neupratali týždeň, jeden dva dni nikomu neublíži.
Od takeho utekaaaaj! Ked pride dieta, vsetko sa zhorsi. Ostanes doma, no a co, ze budes mat dost co robit so sebou, aby si sa zotaviĺa po porode (6 tyzdnov v kuse krvacat, hlava sa ti bude tocit z anemie...), s dietatom, ktore bude mat ako novorodenec prevrateny rezim, v noci sa vobec nevyspis, cez den bude v kuse na prse, a do toho bude on cakat full servis, ved si predsa DOMA. A este sa odstahuje na gauc do obyvacky, lebo ON sa nevyspi! Co je ten chlap zo zlata, ci co, ze s nim este ostavas? 3 mesiace na prehodnotenie jeho postoja (predtym slusne odkomunikovat: Chcem, aby si robil to, to a to, ja budem robit to a to a ked si pomozeme, budeme to mat hotove rychlejsie a mozeme viac casu stravit ..., aj ja budem oddychnutejsia a prijemnejsia 🙂 ). Ak 3 mesiace nepomozu, nepomoze uz nic :/
Autorka, ked s nim nevies pohnut rozumnou recou, nerob nic ani ty a potom on sam uvidi ako sa zije v takom byte, ked si ani nebude mat co ciste obliect...vyhoda ze nemate deti, teda ozaj sa da vydrzat aj v nekomforte. Per pripadne len sebe, lebo "dlho nikto neopral a na jeho veci uz nebolo miesto v pracke", tak si moze oprat ked chce, ty nestihas, lebo ved si bola v praci a uz chces oddychovat. Nastavit zrkadlo a diskomfort, pochopi alebo kasli na neho.
Keď ste obaja zamestnaní, nemáte deti, tak by ste si to mali rozdeliť buď štýlom:
- jeden pranie, vesanie (je zbytočne toto detit na dvoch)
- druhý riad
Jeden jedna práca, druhý druhá. Približne rovnaké množstvo (vzhľadom na čas).
Áno presne tak sme to mali aj ako slobodni a bezdetny a tak to mame aj teraz ako manželia s deťmi.. ja navarim on umyje, ja dam prať a povesiam on sprace suche, on povysava ja umyjem dlážku.. a prišlo to akosi prirodzene vôbec sme sa nad tým nemuseli nejako dohadovať a rozdeľovať úlohy
@sussie1 je mi to jasne a presne si myslim ze tak by to aj bolo,raz sme sa o tom bavili a pytala som sa ho ci by prebaloval a povedal ze nie ved ja to budem robit,mame aj zvierata a o tie sa staram vylucne ja...
@mtn112233 mna sa este pyta ked je nieco sa susiaku ze ci je to suche????ako to mam vediet,zistim tak isto ako on ze to chytim...ach jaj
akokolvek sa svokra o svojich synov starala, zili obaja od 19tich na intrakoch daleko od rodneho mesta a neskor aj pracovali daleko od rodneho mesta.. takze ja aj svagrina sme nasli chlapov co to vsetko zvladali uz roky sami...moj exmanzel ale rovno z mama hotela dosiel so mnou zit ...ani s novou manzelkou si nevie ani cestovinu do vriacej vody dat ak ma sam prat odnesie to do cistiarne a ak ma upratat objedna upratovacku a ked ma nakladat mycku alebo umyt riad radsej bude objednavat jedlo a jest s umelym priborom... a naozaj nerobim si srandu ...radsej z flase alebo krabice bude pit, aby nemusel umyt pohar

@panonia 😅