Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
@kaktusik007 neplatí, nepomáha, všetko robim sama, nie som azylovy dom
Chapem, ze chces klud a sukromie, ale pokial dcera nenastupi do prace, tadialto cesta nepovedie... ma aspon vybavene poriadne vyzivne? Alebo fakt zije len z rodicaku? Lebo to na ziaden podnajom inde (a ani tych 250e pre teba) proste nestaci... ona sediet ale doma nemusi, dieta moze do jasiel a ona do prace, rodicak jej ostane... bola by to cesta... zasa nie si hotel all inclusive samozrejme...
to nemyslíš vážne... kľud , isto sa to nejak spraví a bude všetko ok...
@anjelicek26 ma len rodičak
@deti95060810 myslím, tolerujeme už ju dlhé roky je načase odísť
z toho rodicaku co ona plati? prispieva ti na stravu? kupuje dietatku plienky, mlieko? Alebo ty vsetko platis a ona ma rodicak pre seba na kavicky?
To dieta ma otca - tak nech si doriesi vyzivne... na to tu mame sudy... velka blbost hrat sa na "hrdu", ze ona tie peniaze nepotrebuje...
21 rocne dievca je mlada zaba, pracovne skusenosti ziadne, ona sa doma stale citi ako dieta, predpokladam, ze nevari, neupratuje, vyjeda chladnicku a oddychuje, ze to je ten hlavny problem a nie to, ze by byvala u teba? ... neviem no musite sa porozpravat, nastavit pravidla a naplanovat stahovanie, ale prosim v horizonte, kedy to bude realne - dievca - hladaj jasle, hladaj pracu, pories vyzivne, pories stahovanie, davam ti na to rok...
Ja Ti toto schvaľujem ... býva u vás, stravuje sa u vás, jednoducho na domácnosť prispievať musí ... to, že má len rodičák, nemá z čoho, je výhovorka ... dieťa je dosť veľké, nech ho dá do jaslí/škôlky, ona nech ide do roboty ...
@kluska kupuje vnukovi plienky oblečenie kaše mina preňho a pre seba na stravu
daj jej realisticku sumu napr 100 € a podmienku ze zacne riesit vyzivne na sude
plus ze si najde brigadu napr na vikend a ty pomozes s vnucatom
Nie nevyhodili by som vlastné dieťa v tejto situácii ale mala by som určité požiadavky (časť domácich prác by som určite žiadala aby robila). Peniaze by som ja osobne od nej kým nerobí nechcela ale určite by ti vedela dať aspoň nejakú symbolickú sumu na nájom (50-100€).
ja by som tiez peniaze od nej nepytala na byvanie, kedze kupuje vsetko sebe a dietatu, skor by som jej dala podmienku, ze ma daco doma porobit, kedze byva tam tiez a aj bordel robi tiez
Ake dlhe roky ju tolerujes? Lebo do 18-19 resp. kym studovala, bola tvoja povinnosť ju "tolerovat"
Baby mnohe píšete že ako to môže urobiť a vy by ste to neurobili…..nie ste v jej situácii, neviete čo všetko už pre dceru urobili a spätná väzba a vďaka 0 bodov
Každý má len jedny nervy a každý príde do bodu že DOSŤ STAČILO
@autorka dcéra musí mat prácu aby sa osamostatnila. Povedala by som že zaplatím jej 2 mesiace škôlku či jasle pre dieťa, jeden nájom a bude si už potom musieť pomôcť sama
S dieťaťom jej nepomaham ani nebudem co si navarila nech si zje celé dni je s ním preč príde sa len len vyspať upratať po sebe bordel a poobede zas preč
Keď sú tu malý len kričí asi nejaký vzdor ale o co, vadí mi to preto chcem nech odídu dala som jej 3 mesiace a október buše tretí mesiac kedy ma šancu odísť potom prístupom tvrdšie
@lalala94 otec sa nepriznal takže neplatí, a nie ze problémová ale už mám všetkého dosť nie som povinna ju tu mať ani s jej dietatom
NECHCEM ICH TU JE TO MOJ BYT
Nech si porieši výživné a minimálne polovicu domácich prác. Potom príspevok na energie a neskôr keď si ani jedno nezačne plniť pošli ju k frajerovi.
Prečo si jej nehudla do hlavy, že má žiadať výživné?
Máš núdzu o peniaze, alebo prečo si sa rozhodla určiť takú sumu, keď vieš, že je na rodicaku?
Variť, upratovať má určite....v takej atmosfére bude lepšie, keď odíde.Chalan nie je otec dieťaťa robí v zahraničí určite jej nebude platiť 500 eur podnájom plus x na stravu.Uz si ten čas pokým je na RD mohla vydržať a dať jej platiť sumu, ktorú zvládne.Nema to ľahké ani ty...
toleruješ ju tam už dlhé roky ? Preboha má 21 rokov aké dlhé roky ?
Daj jej prečítať tuto diskusiu, stavim sa, ze hned vypadne a da ti nadobro pokoj
@autorka vieš čo, mám pre teba pochopenie. Ono každý normálny rodič pomôže svojmu dieťaťu, keď to potrebuje (a ty si to aj urobila, veď u teba žije aj s dieťaťom už dva roky), ale odtiaľ-potiaľ. 2-ročné dieťa naozaj môže ísť do jasiel/ do škôlky a ona do práce. Je to aj pre jej dobro. Má aspoň ukončené stredoškolské vzdelanie? Výživné určite nech vyrieši, najprv uznanie otcovstva a potom výživné. Ona nie je v situácii kedy by si mohla dovoliť len tak prichádzať o peniaze.
neverim, ze je toto realna tema
Je neskutočne smutné, žeby matka dokázala vyhodiť z bytu/domu vlastné dieťa a vnúča. Cítiť, že u vás absolútne absentuje láska. Ja som bývala u rodičov do 28 rokov, nikdy odomna nepýtali ani cent (samozrejme som vždy našla spôsoby ako nebývať zadarmo - nákupy atď) vždy chceli nech si šetrím peniaze do budúcnosti. Teraz už žijem s manželom, no ak by som potrebovala ísť žiť domov k rodičom, tak som si na 100% istá, žeby ma aj s dcérou privítali s otvorenou náručou. A to ako sa vyjadruješ o svojom vnukovi. Máš ho apson trochu rada? Ved to je tvoj vnuk, tvoja krv!!! Moji rodičia majú 4 vnúčatá, dve u nich prakticky vyrastali (spoločný dvor s bratom, ich synom), za každé jedno z nich by dali život. A o tom to je - rodina = láska. Keď toto chýba, to je hotová katastrofa 😪
Budem dúfať, že ide o vymyslenú tému na rozdúchanie vášní, neverím totiž, žeby jedna žena dokázala byť taká bez kúska citu.
Na to aby platil sa otec dietata priznat nemusi, na to sud nariadi testy DNA...
Normalne mi srdce zovrelo, mam 17 rocnu dceru a sama by som sa prefackala, keby takto rozmyslam :( Ma len teba a nikoho ineho, kto by jej momentalne pomohol. Uz to, ze neni s malickym cely den doma ukazuje, ze sa ti snazi vyhybat, lebo ti doma vadi...
Nie je je to výmysel vážne chcem aby už odišla mam tu ešte 2 deti núdza o peniaze nie je ale jednoducho ich tu nemienim tolerovat

nezarabajucu dveru na rodicaku si schopna vyhodit aj s vnucatom z domova??? nemam slov.