icon

Ako ste "vysťahovali" deti z domu?

23. sep 2023

Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....

helen_167
25. sep 2023

Nechce sa mi tu citat vsetky komentare, ale podla mna je chyba je aj v TVOJEJ vychove, to ze je dcera pohodlná,a atd.
A dalsia vec ja som musela chodit na brigady, prispievať rodicom na domacnost,upratovat, varit, sem tam som aj dostala facku 😀, bolo nas viac súrodencov a to som si myslela, ze ake mame tazke detstvo, resp. Rodicov, a citam tu tento príspevok a zistila som ze vlastne , moji rodicia su skveli ❤️ oproti tebe, nehnevaj sa...
Riesenie je na dohode o vas dvoch. Akoze 250€ je fakt vysoka suma pre matku s dietatom.nezabudaj tato situacia je len do casu, malinke vyrastie zachvilku. A dcera moze ist do prace. Byvanie je neskutočný luxus v dnesnej dobe.vela stastia 🤗

zabka1987
25. sep 2023

Ak je to reálny príbeh prosím ta ,povedz jej nech mi napíše , rada im poskytnem našu letnú kuchyňu kompletne zariadenú . Do plaču je človeku keď toto čítam . Pripadne mi pošli na nu telefónny kontakt

zoja1234
25. sep 2023

@autorka no, ty si si ju v prvom rade nahovno vychovala. Je to hlavne tvoja chyba, ze nemala ciele, vízie, budúcnosť, asi nemá ani žiadne poriadne hodnoty vstepene, morálka nič, v puberte si ju asi nechala behať kade tade s chlapcami, a šla a behala až kým neotehotnela s kdejakym niktošom.. Zla výchova jednoducho

gita17
25. sep 2023

Ty si taka matka nanic

zuzkaemmka17
25. sep 2023

Toto sa az zle cita 🤦‍♀️

melani19
25. sep 2023

Nemaa nudzu o peniaze … alw vyhodit dcerku. Pravdepdobne spravila zle rozhodnutie . Chapem. Ale kazdy sa uci zvlastnych chyb. Ked nie ju ale vlastne nuca by si rovno dala aj na ulocu len nech mas pokoj? Ma 21 stale je len pubertiacka. Toto jej davas ako za priklad?
Tak nech da dieta do jasli a ide pracovat. Ale pises ze mina oeniaze na stravu a na svoje dieta. Dostava 345€ a chces odnej 250€? A potom z coho kupi plienky a mlieko a stravu? Prirom pises ze peniaze mate ….
Ano asi si na anu nahmevana , ale ako pises nie jw s dietatom radsej ani doma. Asi ani ty nebudes ukazkova mama ?!

sibliny
25. sep 2023

Ako odíde cesty naspäť nebude viac ju proste nechcem u MŇA vidieť, sama vie že keby mala 18 by som ju vysťahovala sama ale žiaľ ostala tehotná

tu si sa prezradil/a. ale dobreee
idem objat svoje deti radsej este raz.
ja dakujem.

andigab
25. sep 2023

@lonely66 tak bola si múdrejšia než dcéra autorky príspevku. Mohla aj ona venovať sexuálnej výchove svojej dcéry viac času a poučiť ju. Predchádzať je lepšie než hasiť už veľký problém. Ale nevykopla by som svoje dieťa na ulicu. Mne mamka dala veľa lásky a ja ju dávam ďalej svojim deťom. Mali by u mňa aj v problémoch strechu nad hlavou. Nejako som nenašla primárny dôvod vyhadzove dcéry s vnukom z domu. Skôr chce mať pokoj. Stačí to? Ani u nás nie sú jasle, tak kam dať dieťatko, ak má mladá ísť do práce? Kapacita škôlky 15 detí, ak je viac, smola. Neviem, kam má dievča ísť, ak ju matka vyhadzuje

akiana
25. sep 2023

“mina prenho a pre seba a na stravu” no ty si fakt mater roka. Dievca plati z toho mala co dostane vsetko co moze, a ty ju ides o par tyzdnov vyhodit na ulicu s dietatom, lebo sa ti mali? A z coho ma tych 250€ vycarovat bez prijmu?? smutno mi ostalo z toho notmalne

andigab
25. sep 2023

@akiana verím ti, tiež premýšľam nad tým, čo bude mladá robiť. Mnoho dcér takýchto matiek skončí pri prvom chlapovi, ktorý ju prichýli a trpí mu všetko, lebo nemá na výber. Chúďa dievča a maličký chlapček. Mnohé ženy končia na interrupcii, aby toto nemuseli zažívať a ona to podstúpila. Držím jej aj synčekovi prsty, nech si nájdu domov, kde budú milovaní.

damira90
25. sep 2023

Mam pocit ze autorka je diktátor a pekná narcistka..ani neviem zratat u koľkých rodín a v škôlkach bývajú u matky dcera..a VERU AJ S UZJAPANYM dieťaťom vy ste nebola decko ? A keď máte na p.... vzťah asimto svedčí o vás vy ste matka...a dcéra je odraz vás. Vidím to ceky život. Určite vás vnuk vnučka vás budú milovať ze ste písal inak ich vyhodiť z bytu keď ešte cely deň je prec - ale isto vás môže okaslat... a byt ten vnuk ak ta dcera nieje nejaká pijanka alebo co tak vás nechcem mnohé sa tešia ze sú spolu. Aj skromne ale vy ste asi INA LIGA. 🙂 keďže mate krásny vzťah to napovedá o vás samej.... podľa mňa ona čaká ledva kedy odíde. A keď si toto prečíta tak ju nečakajte keď OSTARNETE .

damira90
25. sep 2023

A vášmu vnukov vnucke prajem veľa zdravia.. podľa mňa sa ani neviete porozprávať ci ju niečo trápi len seba vidíte.

akiana
25. sep 2023

@andigab Ak cela tema nie je vymyslena, tak sa mi to javi tak, ze autorkin prvy muz, otec tejto dcery, sa na nich vysral, a ona nepochopitelne znenavidela dceru za tuto zradu. Teraz ma noveho manzela a s nim novu rodinu, do coho dcera uz nepasuje, tak sa jej treba zbavit. No hnus proste, a som si ista, ze tie dve podstatne mladsie deti nebudu musiet ist z domu, ked dospeju.

@autorka: Tvoj novy manzel je v pozicii, aby financoval tvoje dennodenne sedenie na riti a celu domacnost. Nanho raz zmurkne mladsia a stavnatejsia, a aby si potom jedneho dna v dome nebola navyse ty.

damira90
25. sep 2023

@kaktusik007 ved ona raz ostarne a potom ona povie ze potrebuje pomoc stara a mlada nebude.

damira90
25. sep 2023

@akiana ani sa nerozculuj lebo toto sú nejaké ťahy od starej.. zbytočne si pokazis večer.

damira90
25. sep 2023

Ale asi ZIARLIVOST to istí:D.

loliki
25. sep 2023

Ja by som navrhovala vysťahovať autorkinu tému z MK. Toto je zlé čítať. A ona už aj tak nereaguje.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
25. sep 2023

Že keď sa odsťahuje,nebude cesta späť - a čo spravila konkrétne? Zavraždila niekoho,vyspala sa s otcom,alebo neupratala si po sebe kúpeľňu,že ju nechceš do smrti vidieť? Brala drogy? či sa prespala niekde? No to nebude prvá ani posledna

zuzi_747
25. sep 2023

Dúfam že ti to raz povie na oplátku ona, keď budeš v neskoršom veku potrebovať opateru, nebodaj doplatiť starobinec

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
babo_n
25. sep 2023

Mamička moja zlata milovaná 🙏🏼❤️ toto je extrém

vivienkalejova
25. sep 2023

@mima172 úplná pravda ja bi som to svojim deťom nedokazala spraviť dala bi som im aj to posledné a aj ich deťom

vivienkalejova
25. sep 2023

@gita17 ale že úplne na nič a iné sa tu sťažujú akú majú starostlivu matku buďte radi ŽENY.!!!! A VÁŽTE SI ICH ABI STE NEDOPADLI TAKTO AKO DCÉRA TEJTO BEZCITNEJ ŽENÍ NERADA SÚDIM ĽUDÍ ALE TÁTO ŽENA SI TO URČITE ZASLÚŽI

vivienkalejova
25. sep 2023

@babo_n ženy ta žena sa asi zbláznila

silviaa
25. sep 2023

Wau! Ty si matla roka! Nemam slov..

vivienkalejova
25. sep 2023

@subartic presne napríklad mi z mužom mame 4 deti a rodiny vlastný dom a plus svokor živím ho periem mu všetko platím ja ako je elektrina, voda, plyn, zásoby na celi mesiac ktoré sú v hodnote 500€ plus iné výdavky 300€ a svokor je u nás od kedy mu zomrela žena 4roki a ani raz mi neprispel je zdravý a pracuje čiže zarába pekne peniaze nemusí si ani na nič odkladať lebo keď muzova mama zomrela všetko sme zaplatili mi dali sme urobiť dvoj hrob a ešte aj sme dali urobiť aj ich spoločný pomník a ešte na nás nadáva kričí po nás. Aty plánujes vyhodiť vlastne dieťa jej z dieťaťom ti si bláznivá ŽENA!!!!!

chillibubble
26. sep 2023

toto tu je podla mna vymyslene, ale pre vsetky co jej tu pisete ako ju chapete, tak si uvedomte, ze v prvom rade rodicia mozu za to, ako sa spravaju ich deti v puberte a co si odnesu do dospelosti. boli tu tipovane drogy(v takom pripade malo dievca uz davno chodit k psychologovi, ale to malo byt starostou matky). cokolvek tam bolo, pri milujucom rodicovi by bol dopad na spravanie minimalny. tu zlyhala vychova a zaujem rodicov. a ak je toto nahodou pravda, tak absolutna bezlaska matky.

a toto som citala nedavno, takze chuda dievca ale najviac na to doplati to male dieta
"Najviac ohrozené chudobou sú na Slovensku deti a rodiny s jediným rodičom. Chudoba ohrozuje až 890-tisíc ľudí. Najchudobnejších desať percent slovenských domácností má čistý mesačný príjem spolu s dávkami od štátu na úrovni 572 eur.

Najčastejšie sú to rodiny s nezamestnanými. Chudobní sú však aj ľudia, ktorí denne chodia do práce, ich deti chodili do škôlky, potom do školy a môže sa zdať, že sa im ako rodinám darí. Majú však iba minimálnu mzdu, čo je dnes 700 eur – alebo dokonca ešte nižšiu, keď pracujú na dohody alebo cez rôzne pracovné agentúry.

Ak predpokladáte, že najviac chudobných je medzi dôchodcami, je to omyl. Chudoba ohrozuje každé štvrté dieťa do 17 rokov a takmer každú druhú rodinu s jedným rodičom – a teda opäť deti."

leskovael
26. sep 2023

Och až sa mi to ťažko číta. S dieťatom pomôcť nechceš aspoň párkrát do mesiaca, stavim sa dcére ich prítomnosť dávaš vyžrať, dieťa spozná takúto babku... Je to smutné. Áno, dcéra je dospelá, viem ze aj dieťa prišlo pravdepodobne z nezodpovednosti ani niesi povinná starať sa o vnúča a o dospelú dcéru, ale ako matka by som to skúšala inak. Nech si nájde prácu, dieťa do jaslí, aby si zvýšila príjem. Nemusí byť doma 3roky ak na to nemá podmienky. Ale riešenie sa dá hľadať aj inak, nie takto, ako ty😏

alana1
26. sep 2023

My sme bývali u mamy s dieťaťom a v roku 2010 sme jej platili 120eur...tiež som bola na rodicaku