Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
V krátkosti odpoviem na úvodnú otázku "Ako ste dostali deti z domu". Moja mama ma dostala z domu tak, že ma nechala vyštudovať, šetrila mi peniaze, a keď som si našla prvú prácu po vysokej škole v inom meste, tak mi dala peniaze na prvý nájom plus celú zálohu realitnej kancelárii. Druhý nájom som si už zaplatila sama (inak už vtedy to bolo 400 eur za jednoizbak, ten prvý nájom bol teda 800). Kým som bývala doma do 23 rokov neplatila som nikomu nič, dokonca som dostávala ehm vreckové.
Úprimne, som zhrozená, akú nenávisť cítim zo slov autorky k vlastnej dcére a k vnúčatu 😱 Nech dcéra spravila čokoľvek, raz je to predsa jej dieťa a v živote sa ma odpúšťať. Ale takúto nenávisť si žiadne dieťa nezaslúži. A už vôbec nie to malé vnúča, ktoré sa na svet samo nepýtalo a nemôže trpieť za chyby svojej mladej matky. 🙏 A ako čítam Vaše reakcie na akúkoľvek radu od mamičiek, viacmenej sa ani nečudujem, že zrejme mate problémy s dcérou... Očividne táto nenávisť k nej u Vás pretrváva už riadne dlho, ako ste sama napísala, že" ju tolerujete už roky" 🤦♀️ Deti nie sú hlúpe... Cítia, či ich rodičia ľúbia, alebo nie... A potom sa tak aj spravajú ☝️ Vyhadzovať na ulicu vlastné dieťa s malým vnúčatom 🤦♀️ Toto mi srdce ani rozum neberie 😱 Treba nájsť inú cestu. Ale očividne Vy žiadnu cestu hľadať nechcete,len sa ich oboch zbaviť 😔 Len si dajte pozor na to, že ich takto môžte stratiť navždy a raz si spomeniete, že sa daná situácia mohla riešiť aj inak k spokojnosti všetkých strán a rodina by ostala pohromade, aj keď v dvoch bytoch. Ten Váš byt Vám o pár rokov môže byť totálne ukradnutý. Chýbať Vám bude vlastná krv ☝️
@lonely66 takže ty si zakladateľka témy 👍
@maminkadeticiek presne toto ma napadlo..dievca ma z nej mindrak, cele dni uteka od nej, domov sa chodi vyspat a aj o to ju chce matka pripravit ..
Prepáč,no za mňa si citový mrzak.. vlastné dieťa chcieť vyhodiť s dieťaťom v 21 rokoch, píšeš ako keby mala 30+ , nemám k tomu ani čo viac napísať, nechcela by som ťa za matku a ju ľutujem , že ju takú má..
autorka nenavidis svoju dceru za JEJ chyby, ale ani ta nenapadne, ze ti robi zrkadlo, pozri sa na seba a na cely tvoj zivot, chyba nad chybou, najprv zacni od seba, napriklad tak na zaciatok, treba sa zamestnat... a dalej ani nejdem pisat, myslim, ze to nema zmysel
Ja ti to napíšem z iného pohľadu. Potom neočakávaj,že dcéra ta bude mať rada. Nás vyhodili a pokazilo to vzťahy. Už to proste v tom vzťahu zostalo. My sme platili,ale kto proste nechcem, tak nechce...
mozno ste na nu na vela veci na nu nastvana,mozno sa i pohadate.ale v hlbke srdca vas lubi ako vy ju.predstavte si ze ju vyhodite a keby sa jej nieco stane zle budete si to vycitat do konca zivota.pomozte jej ako mozete,ona Vam to na starost vrati,mozno vas doopatruje.neni nexodpovedna,neodhodila dieta,je starostliva a to ste ju naucili vy.dajte jej cas.pomozte jej,fakt sa vam to vrati na starost.
@akiana výborne si to skombinovala, musím sňať klobúk. Poznám dva prípady, kedy nový manžel znásilňoval dcéry/dcéru, od útleho detstva. A dievčatá boli k ..y, lebo preberajú matke muža. Bože, ako mne je z toho nanič! Normálne že do plaču kvôli tým nevinným dušičkám, ktorých život teraz by sme tiež žiť nechceli.
@mamelka Vyhodili? Svokrovci? Rodicia? A to normalne s aj s detmi? 🙁😳
@crystal333 ozaj je to lonely 66? Písala som jej, odpoveď bola úsečná a s poznámkou, či ešte mám nejaké osobné otázky na telo. Apropo, nemala dieťa ako slobodná matka, tak sa prd vie vcítiť. Ona bola o sexe poučená a dávala si pozor. Toľko jej odpoveď.
@veronicka88 pomôcť doma nemôže, asi cíti matkin nenávisť, pretože ráno odchádza, večer sa vracia. Kde sú tie bytôstky celý deň? Malý musí mať teplé jedlo, spinkať ... celé zle
Toto sú matere!ako by si hovorila o susedovom psovi.v núdzi poznáš priateľa a tu v núdzi poznáš vlastnú matku!!!
Prečo si dcéru neposlala do práce, dieťa do jasli(do škôlok berú aj od 2 rokov).. dcéra by mala rodicak(do 3 r.+plat), tak by ti poriadne platila cinzi.
Z tvojho príspevku cítiť strašnú nenávisť.. možno si ti písala v extrémnom hneve..láska je cesta. Až sa to zle číta..
@drahomirrra áno. Najstaršia mala 6mesiacov. Bolo to dávno. Úprimne? Mne a muzovi to len pomohlo. Je to dobre ako to je😉😊sme šťastní
Zaujimalo by ma, co take zle ta dcera urobila, ze si zasluzi taketo jednanie a zaobchadzanie od matky.
Počkaj kým nastúpi do práce
Je zaujímavé sledovať ako veľmi je 3 ročná rodičovská dovolenka zažitá v mysliach ľudí, akokeby je to svätá povinnosť a nieje žiadna iná možnosť.
Sama som bola v situácii ako autorkyna dcéra a možno preto nechápem prečo je na rodicaku s 2 ročným a nie v práci. Nikdy to nebude mať ľahšie, teraz ma ešte rodicak môže si dovoliť aj súkromnú škôlku, môže hľadať brigády, môže si dovoliť byt aj doma keď bude dieťa prvú zimu choré.
Za rok bude to bude oveľa horšie.

Pises ze neni problemova, sebe aj malemu si kupuje co potrebuje, uprace po sebe a vacsinu dna tam neni … neviem potom co ti vadi, ale ide z teba nenavist strasna ako z matky a pritom nemam pocit zeby ti nejak ublizila, len ze ti tam prekaza koli malemu lebo nemas svoj klud.
Ak ju nechces zbal ich a nech odovzda kluce, a ak si az taka harpia tak ich len zbal, daj kufre pred dvere a vymen zamok. Vnuk bude mat “radost” casom aku ma “babku”….