icon

Ako ste "vysťahovali" deti z domu?

23. sep 2023

Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....

Strana
z16
fotoportret
Odpoveď bola odstránená
andigab
26. sep 2023

@nikaleo17 ste až z Ulíča, dosť od nás. Sestra je advokátka, premýšľam, či sa jej opýtať na túto možnosť. Tú z predošlej odpovede o právnej pomoci. Nemôže to tak ostať, to nie je žiadna spravodlivosť.

andigab
26. sep 2023

@biela_sova krásne Barborka, čo robíte. Pozrela som Váš instagram. Lásky je menej než šafránu a je tiež ako soľ, nad zlato ❤️

nevenka
26. sep 2023

@hedviga2 odpovedala som jemu, ako moze niekto povedat, ze take decko by nechcel.
Citujem: "nevie ani kto je otcom malemu tak gratulujem. Ani ja by som nechcel taku dceru."
Az mi zle prislo. Co na to napisat? To je v pohode vyhlasit o svojom dietati?

karolinakr
26. sep 2023

@nikaleo17 ja si myslím,že stojí za to si našetriť po nejakom čase a riešiť to súdnou cestou..Jedna teta tiež prerobila rodičovský dom,doopatrovala mamu,súrodenci nie a nakoniec ma zákaz vstupu tam? Ja som normálne rozčúlená, len keď také čosi počujem..Tie peniaze si treba vymáhať ! A mama sa aj predtým tak prejavovala? Ja toto nechápem.Je nejaká vypočítava? A ako,že vyhodila.?.Šetri si po 20eur každý mesiac na právnika a pýtaj späť za každú cenu. To čo je za matku?

lujza123
26. sep 2023

@simona92101 rodičak s pridavkami je 400 e + minimálna mzda 500 € . Z toho zaplatí aj jasle aj izbu si prenajme v zdieľanom byte. Nemusí byt u matky ktorá ju tam nechce.
Nieje to med lízať ale dá sa to zvládnuť, tá psychická pohoda zato stoji

biela_sova
26. sep 2023

@andigab Joooj dojata som, dakujem. Ja by som najradsej vyobjimala vsetky deti a dala im pozornost a lasku. Aj ja si nesiem traumy z detstva (a to som mala najrespektujucejsiu maminu, aku som si na tu dobu mohla priat). Jasle, skolka, skola....ine deti. Mam jednu vyhodu, ze si detstvo velmi dopodrobna pamatam. Preto detskym mozgovym pochodom rozumiem😊😊 No a, tu ma jedna pani obvimila, ze nie som skutocna pravnicka😆 Ano, som neskutocna🙃 Bez toho, aby som bola v politickej strane, a mala som za sebou politocku loby, sa mi dari menit podstatne zakony podstatnym sposobom. Po nociach z dlhej chvile chytim cervenu fixku a ciarkam si. Potom elaborat s navrhmi posielam ministerstvam s navrhmi na zmeny. Odovzdala som "zakon antistalking" osetrujuci prenasledovanie zien (ako napr pripad z Povazskej Bystrice), kde som podciarkovala psychiatricky profil pachatela a jeho afektivitu. A som ambasadorka projektu Ochran.ma, narodna linka nahlasovania dwtskej p.rnografie, takze spolu s ich timom varime sprisnenie postihov za toto. Prehovaram aj k samotnym p.dofilom, vyziadali si video, ako im pomoct sa liecit. Skratka, nemam to lahke a pre pani spochybnovatelku , mam cerveny diplom z prava 😉🥰 Ale ostava, ze som nenormalny pravnik, tak spravne svihnuty, lebo toto vsetko robim zadarmo, z lasky k ludom. A dakujem pani prezidentke za podporu v mojich legislativnyvh iniciativach🙏🙏🙏

biela_sova
26. sep 2023

@drahomirrra Napisem jej, jasne. Dakujem Ti za Tvoje dobre srdce. 🥲🥰🥰

biela_sova
26. sep 2023

@fotoportret Jeeeej dakujem Ti!!! Spomenul si si, dojima ma to. Ano, to som ja

https://www.youtube.com/watch?v=H_L5N10wuNE

Vidis, takto si ma "nacapal" v priamom prenose. Takto, ked mam dusevnu silu a energiu, si zajdem na konika a odchytavam obete domaceho nasilia. Pre laikov, domace nasilie nie je "iba" fyzicke, bitie, tyranie. Je to PRESNE AJ TOTO. Psychicky tyranie psychiatricky chorym neliecenym pacientom. VZDY je takyto toxicky clovek ako pani autorka naruseny, nelieceny a svonim okolym nezastaveny. Casto sa okolie boji konfrontacie s nim/nou, tak sa radsej tupo ticho prizera, ako nici svoju obet. V tomto pripade dceru s vnukom. Ale, preratali sa. Akonahle dcera opusti jej zivot, najde si inu obet z okolia. Kludne otcima ci ine z deti a bide sikanovat novu obet. Tento typ obsedantnej poruchy prinasa so sebou negativne posadnutie sa kymsi alebo cimsi. Mozte vidiet, ze bezdovodne jej skratka dcera aj vnuk vadili a hotovo, museli iat z domu. A pritom...tak lahko by sa autorke dalo pomoct medikamentozne. Sama musi mat zo seba nestastny zivot. Len...na SR vladne taky nesvar, ze psycjiatricka pomoc je hanba... lebo toto, co tu predviedla na konikovi, je asi hodne vystavenia si prihody do vitrinky... Ludia, liecte sa, mie je hanba vyhladat psychiatra, avsak je hanba nicit psychiku vnuka☝️

biela_sova
26. sep 2023

@valeria_h 🥰🥰🥰🥰

biela_sova
26. sep 2023

@damira90 hej, suhlasim. Ale myslim si, ze z tej zatepknutosti prave ludom prepina a stavaju sa psychiatricki pacienti. Obzvlast, ked im bolo ublizovane fyzicky ci psychicky v detskom veku. Tam dokazatelne prebiehaju ireverzibilne, nezvratne zmeny na mozgu 🥲🥲

drahomirrra
27. sep 2023

@biela_sova Tak sme kolegyne :D

Síce to tu na MK, ako aj v tejto republike občas vyzerá, že posledný nech zhasne, ženy tu nevidia, že v pozadí sa stále deje obrovské množstvo dobra. Aj to, ako pekne píšeš, že prezidentka podporuje vaše návrhy, hoci ju niektorí majú zafixovanú pomaly ako čerta s rohami. Nie, stále je tu množstvo dobrých ľudí, slušných, množstvo bojovníkov za deti, za ľudí, a nie, nie sú to tí, čo kričia z bilboardov, milé ženy.
Ďakujem za Tvoju usilovnú (a tak nedocenenú) prácu. Ja som takto "čiarkala" zákon o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ale u nás sú zdravotnícke odbory extrémne silné, žiaľ, vedia pretlačiť aj nemožné.

biela_sova
27. sep 2023

@drahomirrra dobre ranko pani kolegyna🙏🙏🙏 Obdivujem Tvoju pracu. So zdravotnickymi odvormi som si tiez zazila svoje. Rozbehla som taku medializovanu kauzu, ked NOU muselo zavriet chirurgiu prs kvoli nedostatku sanitarok a sestier...a v rovnakom case ako sestry sa tu hlasilo mnoho ua zdravotnikov, no tu mohli ua sestry robit iba ako zdrav asistentky, a chirurgia bola nadalej zavreta. Kolko zien nebolo zoperovanych. A odbory drzali....a drzali. 🙈 To je na dlho. Ale vtedy mi volal MUDr Krcmery, ze cital moj clanok na SME a lieta z neho 1,5m od stastia 🥰

tamtamka26
27. sep 2023

nečítala som všetky komentáre, ale ti napíšem len jedno - tvoja dcéra je odrazom tvojej výchovy... čo si ju naučila, to vie a tak sa správa. nedávno som čítala knihu Macocha. obávam sa, že ty si bola tá "matka", o ktorej bol dej.... :-/

drahomirrra
27. sep 2023

@biela_sova Och, pán profesor...nech spí sladko večný sen :( :(

biela_sova
27. sep 2023

@drahomirrra amen🙏🙏🙏

drahomirrra
27. sep 2023

@biela_sova Prosim nalinkujes mi tvoj clanok v sme? Neviem ho najst. Pokojne aj IP

marcelka49
Autor odpoveď zmazal
biela_sova
27. sep 2023

@drahomirrra paci sa Ti v sprave 🥰

petkazamborska
28. sep 2023

ja si tiez myslim ze je to vymysel...

nikaleo17
29. sep 2023

@karolinakr nie práveže to vyzeralo ze sa teší urobili sme si aj samostatný vchod

nikaleo17
29. sep 2023

@andigab ak by ste mohla bola by som vám vďačná

nikaleo17
29. sep 2023

@andigab a kde niečo také hľadať?

nikaleo17
29. sep 2023

@kika147 tak vidíš ani sa neozve aj keď jej napíšem naposledy ma zablokovala co narobím?

andigab
29. sep 2023
andigab
29. sep 2023

@nikaleo17 ak by niečo zlyhalo, píšte mi kľudne sem

Strana
z16