Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
@lonely66 vsak niekde pisala,ze nie je v podstate problemova,ale ze je to jej byt a chce pokoj! Tak ako sudim?vsak som napisala,ze po jej komentaroch…zatial som si nevsimla,aby nieco vyslovene napisala,ze bola problemova. Ok,mala dieta v 19,otec aa nezaujima,ale je prva a posledna,co aa jej to stalo?citaj este raz,ako sa vyjadruje aj o malom…
dufam, ze toto je vymyslena tema
dcera nevyuziva mama hotel, skor vidim problem v tom, ze su tam narusene vztahy a preto bude fajn ked dcera odide pre jej vlastne dobro, autorka asi nie je rodinne zalozena zena a ma rada uz svoj klud, odrastene deti ma. Dcera sa snazi, plati na seba, na vnuka, doma nepomaha, lebo ani doma skoro neni a ked je, tak po sebe poprace. Proste autorke vadi prae to male dieta, jedine vnuca.
Treba odporučiť dcére aby sa prihlásila na nejaké denné štúdium, ešte bude mať nárok aj na výživné od tu píšucej matky. A môže bývať naďalej.
@lonely66
Áno tiež môžem potvrdiť,suseda s onko ochorením dostala cievnu mozgovú príhodu a zo dňa na deň ostala pripútaná na lôžku a odkázaná na pomoc druhých ľudí. A nejaký domov sociálnych služieb jej odhadli za cca 7 mesiacov. 🤔. A naozaj bola odkázaná na pomoc od druhých ľudí,aby je podali aj ten pohár vody.
Len keď sa ja chovám ako koko celý život,nemôžem sa čudovať keď sa ku mne ľudia zachovajú ako k psovi keď to ja budem potrebovať.
@subartic ale no, tak to už si ulietavame na obláčik. 🙂 V reálnom dospeláckom svete, kde si každý platí ubytovanie absolútne nikoho nezaujíma, či je väčšinu času vonku alebo doma - platiť treba. Jej dcéra nedáva ani cent, býva ZADARMO. Ja nikde netvrdím, že suma 250€ je adekvátna, ja tvrdím to, že 2-ročné dieťa môže ísť pokojne do jasiel a autorkina dcéra do práce, ale to by musela mať aj ona záujem. Sorry, tebe vážne príde ok, kvasiť v jej situácii doma s dieťaťom, žiť z RP a ani nežiadať o výživné? To je nonsens. Je v jej záujem, aby išla do práce, mala viac peňazí, získala prax a osamostatnila sa, ona ale radšej väčšinu času trávi mimo bytu a žije z dávky. No krásny príklad zodpovednosti, poľutujme ju. Dieťa si urobí s debilom, o peniaze si nepožiada (dôvod netuším), zostane sedieť doma u matky - samoživiteľky, ktorá ešte živé dve ďalšie deti a ona je tá zlá.
Mňa tvoje slová rozplakali. Mala som podobnú matku ako si ty. S ale dosť veľkým rozdielom, ja som svojej musela odovzdať celú výplatu, starať sa o domácnosť, variť, prať a počúvať jej povely. Musela som proste prejavovať vďačnosť za "ubytovanie" a poslúchať, lebo jej byt, jej pravidlá. Dodnes nemá pocit viny, je presvedčená, že jej konanie bolo správne a teraz, keď už je v pokročilom veku to dokonca popiera.
Odpustiť sa dá, zabudnúť nie.
Moji chlapci sú už dospeláci, jeden býva sám, ak by bolo treba, nikdy im nezabuchnem pred nosom, viem totiž aký je to pocit byť nevítanou, niekým navyše a hlavne, keď je to na mieste, kde mladý človek hľadá útočisko, istoty, podporu, pochopenie, je to jeho domov.
Príspevok na domácnosť schvaľujem, ale v primeranej výške, aj môj musel dávať kým bol doma a mal príjem a rovnako to teraz bude s druhým, ktorý práve začal po škole pracovať. Ale žiadať 250€ na bývanie sa mi zdá byť veľmi veľa.
@lalala94 prosím ta akých viac peňazí , v 21 rokoch so strednou školou ak ju má dostane tak minimálku to je 700 eur v hrubom v čistom nejakých 540 eur + bonusy. 250 ue rdá matke , 250 za jasle a je tam kde bola . A aké kvasenie , stará sa o syna , nie je vôbec doma. Teraz j umám mama podržať , usmerniť , teraz jej má pomoct , nie ju tolerovať ako napísala roky ˇ( ani neivem aké ).
Žiadny ružový obláčik , ale reálne som to odžila, len ja mám aj skvelých rodičov a aj muž mal skvelú mamu .
@suzitok a aké máte vzťahy?
Ty si riadna striga matka

@lonely66 A ty vies kolko stoji domov dochodcov? Zvacsa potrebujes aby ti ho dieta dofinancovalo, bo dochodok nestaci. Aj o tom je "pohar" vody.