Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
@aga_aga ?
@1andrea111 vztahy dnes mame neutralne, skor kamaratske, nie ako matka s dcerou, ta blizkost mi chyba, aj mi vzdy chybala, aj ked som bola dieta, ona lasku neprejavila...je to proste taký clovek, beriem to tak..
Mam manžela, ja som nezamestnaná syn je na strednej skoro dospelý a mam ešte 11 ročnú dcéru žiadam od nej len peniaze alebo ak nie nech odíde, už tu proste ,,nemá miesto,, nikto ju tu nechceme okrem syna
Mrzí ma ze som rozpútala vášne a dostala kopu kritiky ale proste žiadame od nej odstahovanie aj s jej dieťaťom. Povedala som na začiatku ze jej pomôžem ale nemám záujem jej pomáhať pomáham jej kopec rokov a už ma nebaví
Ako odíde cesty naspäť nebude viac ju proste nechcem u MŇA vidieť, sama vie že keby mala 18 by som ju vysťahovala sama ale žiaľ ostala tehotná
Ty si nezamestnaná, čiže by si jej mohla pomôcť s dieťaťom a ona by mohla byť v práci..
Ale celé mi toto pripadá ako vymyslená téma alebo si úplná....
Autorka čo keby si sa zamestnala?
Zial vyzera, ze nema ani dobry priklad v rodine s tou pracou. Tu ja koncim, u mna je praca alfa omega a nie sa nechat zivit chlapmi.
@ropucha6 ano, boli moznosti, len sa to nedalo hned, ja som k nej isla vlastne este ako vydata, riesila som rozvod, vyzivne som nemala, nedalo sa zo dna na den poriesit vsetko a proste mi pomohla iba tym byvanim..za to som jej vdacna, lebo som nemala kam ist...akurat tie jej podmienky boli svojske
Podľa tvojich vyjadrení, čo čítam, z tvojich slov, úplne zreteľne cítiť, že ty svoju dcéru s vnučkou nemáš rada, ba až nenávidiš. A napísať o 21 ročnej dcérke, že si ju dlho tolerovala? Nehnevaj sa, ale to, čo sú za slová? Vieš čo, ty si úplne ako moja matka, môžete si podať ruky. Chodila som ešte len na strednú školu a vykrikovala mi, že iba ju využívam, aby som mala čo jesť a kde spať. To som iba do školy chodila (mala som 15) a učila sa, nepila som, nefajčila, ani len z kamarátkami som nikdy nemohla nikam chodiť. Tiež ma nikdy v živote nemala rada. Presne takýto štýl komunikácie má ako ty. Normálne mi ostalo až zle, lebo si mi úplne pripomenula moju minulosť, na ktorú by som najradšej zabudla..
Hmm asi fakt vymyslene
@lonely66 veď zareaguj , takže rodičovský 345 Eur, výplata 600 ( aj s bonusom ) je dokopy 945 eur z toho 250 eur matka, 250 eur jasle 500 eur a teda zostane jej 445 eur , to nevieme či v tých 250 eurách je aj strava ale podla príspevku pochybujem . Takže bude mať 445 eur na všetko ostatne . Podotýkam že tento príjem bude mať iba rok , potom spadne na minimálku alebo troška viac ako na minimálku . Ako mladej dievčine sa jej určite nepodarí len tak zohnať podnájom, možno nejakú robotnícku ubytovňu alebo fakt azylák . Po roku potom čo ?
Teraz je tu tá mama ktorá by jej mala pomôcť , usmerniť ju , povzbudiď ju a nie jej vyhukovať aby vypadla preč. Ja sa ani nečudujem že je dievča celý čas preč a nezdržuje sa doma , veď to musí byť pre ňu hrozné , od najbližšieho človeka keď je v sračkách toto počúvať.
@lonely66
Vieš,ono stále si veľa ľudí naivne myslí,že zlo ostane nepotrestané. Nie...vždy sa všetko zlé vráti(áno môžem potvrdiť aj z vlastnej skúsenosti),niečo skôr,niečo neskôr. A veľa ľudí si aj vie povedať,že to už bolo dávno a pod,ale máme tu aj takých ľudí ako som napr aj ja a ja si pamätám veľa vecí aj napr zo základnej školy,čo bolo pred 40+ rokmi. 😉
ak by mala 18 ešte by bola školopovinná , zrejme by si ju nevysťahovala.
Dlhe roky? Tak tam mas asi preklep. Nema 21 ale 31.
Autorka, ty si jeden toxicky clovek/rodic. Dufam, ze sa tvojej dcere podari od teba vypadnut a uz ta nebude musiet stretnut. Nie je v tebe kuska citu k vlastnemu dietatu a vnucatu. Nechapem, na co si si zadovazila este dalsie dve deti.
Ty nie si matka ale mater. Akože nehnevaj sa ale ako sa jedna žena/matka môže takto správať k vlastnej dcére a vnukovi?
Verím že dcéra to zvládne na 1* a tebe sa to všetko vráti. Nie preto že chceš aby sa postavila na vlastné nohy (to je ok) ale preto akým hnusným spôsobom to robíš (tvoj prístup a slová naozaj hnus).
@subartic Ona proste nenávidí svoju dcéru, takže by ju vysťahovala. Táto žena nemá žiadny cit k svojej dcére. Jej dcére, ani sa nečudujem, že sa celé dni nezdržiava doma, keďže vie, že ju matka neznáša. Ver mi, že keby mala kde, určite by sa odsťahovala, než žiť s matkou, ktorá ju nenávidí.
@gabu_lienka Presne tak, dobre píšeš. Ak táto téma nie je vymyslená, tak vlastne prajem, aby sa jej dcére aj s vnukom podarilo odísť od takej citovej mrzáčky. Nechcela by som, aby môj syn vyrastal s takou osobou vo svojej blízkosti.
Joj ake ste vsetky tolerantne a plne pochopenia pre 21r osamelu mamicku co nebude obtazovat svojho ex o vyzivne, ved ma mamu a doma prstom nehne 😂😂😂 berte si ju domov niektora !
Autorka: ja ta chapem. Mlada nech si poriesi otcovstvo a vyzivne - to nie je otazka toho, ci panko chce alebo nechce. S tvojou dcerou splodili dieta, obaja musia prevziat zodpovednost. Mlada by u mna dostala na vyber - bud si poriesi vyzivne, alebo ide do prace. Rodicak nie je povinnost, to je moznost. Luxusna moznost, nie kazdy si ju moze dovolit. Pomohla by som so starostlivostou o krpca (vybrat zo skolky kym pride z prace, pripadne ak bude robit nocne, tak povarujem…), ale bude platit polovicu nakladov na byvanie, energie a takisto sa fyzicky podielat na chode domacnosti. Ak sa jej nepaci - tam su dvere. Bola dospela na nechraneny sex, nech je dospela aj na dosledky.
Na starobu si spomenieš. Dúfam že to teraz urobíš sa TI na starobu vráti. Nárok na výživné má do 25 rokov.

@subartic dobre, končím s tebou túto diskusiu. Tak nech si teda sedká doma s 2-ročným dieťaťom a poberá rodičovský prípevok 300€ či koľko je ten znížený príspevok. Lebo ak by dostala ten plat, ktorý si napísala, tak 540€ s daňovým bonusom + rodičovským príspevkom, ktorý môže poberať súbežne s platom do 3. rokov dieťaťa je zjavne pre absolventku strednej školy bez praxe málo. Nech si čaká na dream job za 3000€ v čistom, všetci zamestnávatelia sa o ňu potrhajú.