Ako ste "vysťahovali" deti z domu?
Ahojte, mam 21 ročnú dcéru a ma 2 rocne dieťa čiže je na rodičáku. Ma priateľa už asi rok a pol, najprv sa nehrnuli hneď do bývania keďže sa spoznávali a nie je otcom malému. No problém nastal, keď som od nej žiadala 250 eur na nájom. Chlapec je viacmenej v zahraničí takže to nič. Ale dcera Ma razantne odmietla ze nemá z čoho dávať toľko peňazí keďže ani výživné neberie na dieťa. Ako postupovať? Dala som jej ultimátum do októbra odísť. No zatiaľ vraj nenasla vyhovujúci nájom a plný internet je len bytov....
Jej otec ta okašlal a zanevrela si na dcéru. Teraz máš druhého manžela a šťastnú rodinku. Dcéra do nej už nezapadá, nech vypadne. Smutné..
ak si aj mala s dcérou aj iné trápenie, napr. počas puberty, a preto stále spomínaš “tolerovala som dlhé roky”, to neznamená, že musíš byt hladná aj k vnukovi. Navrhni jej, že jej pomôžeš s ním, aby si našla prácu a osamostatnila sa.
BOZE PRVU vec co zajtra rano spravim poviem matke ako ju lubim...dakujem bohu ze som bola usetrena takejto chodiacej maternice....aby bola mojou matkou, poulicna macka ma v sebe viac citu
Autorka je nezamestnaná, celý deň sa doma nudí. Autorkin manžel nie je otec dcéry. Autorkin manžel živí autorku a platí energie za dcéru a vnúča, ktoré nie sú jeho. Otázka je, kto je otcom ďalších autorkiných detí a či je manžel spokojný s tým, že všetkých živí. A tam asi pramení autokine rozhodnutie do mesiaca odstrániť dcéru a vnúča.
Autorka už dlho ma tu na MK takto niečo nenasralo 😡🤬
Fakt, keby mi toto niekto hovorí v real živote, asi mu dám po hube 👊🤬
Ty si presne že typ matere (nie, pre mňa matka /mama nie si) ktorá y deti mať nemala. To čo je za názor, že keby mala 18 vysťahuješ ju aj tak? Kks, hnus. Teba na nej sere čo, že robí také isté veci ako ty - na hovno výber partnera ktorý má v <~> ju aj dieťa alebo že nepracuje tak ako ty? Fakt nemáš právo jej niečo vyčítať.. Ty si stará žena ktorá je nezamestnaná, ona ešte decko bez školy a praxe a má ísť pracovať?
Fakt neverím, že toto je real téma.. Nebere mi 🧠, že niekto môže byť takáto sviňa voči svojej dcére a vnukovi /vnučke.
@hladamematku Veru aj ja mam teraz chuť bežať za mojou maminkou a vybozkávať ju zato aká je úžasná 🥰 Človek si uvedomí, čo má až keď sa stretne s niečím takýmto, no stale mam v sebe akúsi nechuť verit tomu, žeby šlo o reálnu tému, neverím, že jedna žena a "matka", by mohla byt až takáto hyena (a to nechcem urážať hyeny).
@hladamematku aj ja som nad tým rozmýšľala že zavolám ráno svojim rodičom a pozvem ich na obed a tam im opakovane sa poďakujem čo pre mňa a moju dcéru urobili .
Nechapem ako niekto moze az takto nenavidiet svoje vlastne dieta 🤷♀️
@subartic pozri, ak by teraz dala dieťa do jasiel a šla by do práce, o rok by mala o jeden rok praxe viac ako bude mať, ak zostane doma. O jeden rok viac pracovných skúseností, ktoré si všimne zamestnávateľ, ktorý jej môže dať napr. vyšší plat, keď jej skončí rodičovský príspevok, pretože za ten rok môže ukázať, čo v nej je a ak narazí na dobrú firmu, možno motyka vystrelí. Podľa teba je lepšie sedieť doma, poberať dávku a spoliehať sa na rodičov, ja si to nemyslím. Opakujem, tu sa nejedná o malé bábätko, ale o 2-ročné dieťa. Zase sa netvárme, že také dieťa nemôže ísť do jasiel. Každopádne neverím tejto téme hlavne po posledných príspevkoch od autorky, ktorá chcela dcéru vyhodiť už ako 18-ročnú len preto, že mala 18. 😀 Buď sú tam tie vzťahy totálne narušené alebo je to vymyslené. A ak bude autorkina dcéra po samotnej autorke, tak chúďa jej dieťa - zavesí sa na ďalšieho muža, spraví si s ním ďalšie dieťa a bude sedieť ďalšie roky doma ako nezamestnaná - vzor v rodine očividne má.
Wow takze jej otec na nu kasle, jej matka ma novu rodinu a taktiez na nu kasle a vlastne si ju chcela vyhodit uz v 18 keby neotehotnela 🙈 akoze si mater roka fakt. Ja sa ani nedivim, ze sa nechala zbuchnut prvym blbom, kt jej zrejme prejavil aspon kusok lasky kedze ma rodicov akych ma.
Dieta je hlavne vizitkou rodica.
Niektoré ženy by proste nemali mať deti. Tie ženy si nezaslúžia byť a nazývať sa matkami a ich deti si nezaslúžia také matere. Autorka aj ostatné deti po 18tke vyhodis z domu? Ak ti na dcére niečo vadí, tak to aká je je v prvom rade tvoja zásluha.
Dlhé roky? Ved ma 21 preboha!!! Co si chcela aby od 10 pracovala? Si horšia než macocha
Predpokladám, že nový manžel je otec ďalších 2 detí. On pracuje a finančne ťahá celú domácnosť. Autorka celé dni sedí doma na riti. Keďže deti má už staršie. Nový manžel očividne nieje ochotný trpieť vo svojom dome dievča, ktore nieje jeho a ešte aj s jej dieťaťom. Autorka očividne svoju dcéru nenávidí. Možno kvôli jej otcovi? To vie len ona. Len dcéra nemôže zato s kým si ju jej matka spravila. Dievča sa celé dni s dieťaťom premoce očividne preto, že vidí a cíti, že je doma nechcená, že ju vlastná matka nenávidí lebo má novú rodinu.
Milá autorka väčšiu chuderu, ako si ty som ešte nevidela. Pamätaj, že raz sa ti všetko vráti aj s úrokmi.
Dcére prajem, aby sa čo najrýchlejšie postavila na vlastné nohy a utekala od teba čo najďalej aj keby to mal byť azylák a na teba sa už ani nepozrela.
Daj si pozor, aby si raz mala kde bývať. Lebo keď ťa muž kopne do riti, tak ako nezamestnaná vysoko skákať nebudeš.
@lalala94 si robíš srandu .. rok pracovných skúseností , viac praxe ?Ako v čom ? v upratovaní , v pásovej výrobe alebo MC Donalde ? Otázky typu kto vám postráži dvojročné dieťa keď bude choré , jasle hneď a zaraz na počkanie -všetci na ňu čakajú , možno súkromné zoženieš , od 350 eur hore. Žiješ na Slovensku ? Ja áno a vlastním firmu ktorá robí aj externe personalistiku mnohým firmám, viem ako to chodí .
Dievča teraz potrebuje rodičov ktorí jej pomôže , otec nefunguje a matka len čaká kedy vypadne a viac tam k nim nepríde . Jej situácia je katastrofálna. Aj keby nebola tehotná jej situácia by bola katastrofálna. Veď ona len zopakovala chybu svojej matky , presne takú istú akú urobila ona sama. Zabudol vôl že teľaťom bol .
Panebože to by som nikdy neurobila dieťaťu v tak ťažkej chvíli.Podrzala by som ho.Ja som pred rokmi išla rovno z pôrodnice ku rodičom a pritom som nemusela,mali sme vlastné bývanie s mužom.Jednoducho som chcela podporu ako prvorodička od mamy.Odisla som od rodičov, keď malo dieťa skoro rok lebo medzitým mi vybehli nejaké zdravotné problémy.Nic som neprispievala.Dokonca starí rodičia kupovali malému, čo bolo treba.Ze komu majú dávať, keď nie svojmu vnúčatu.Ja čo som ušetrila rodičovský tak mi doložil muž na auto.
Veľmi smutno je mi z postoju, ktorý zastáva autorka príspevku. Mám dcéru a neviem si predstaviť, že by som ju nepodržala psychicky a finančne v takejto situácii dokedy by potrebovala. Takisto moji rodičia by ma nikdy nenechali ,, v štichu" a doteraz mám u nich vytvorené zázemie a kam sa vrátiť. Spomenuté bolo, že jej dcéra má 2 ročné dieťatko a veci preňho si financuje z rodičáku. Všetky maminy veľmi dobre vieme koľko stoja plienky alebo celkovo strava. Rodičák nie je žiadna výhra. Viaceré z vás odporúčajú čo najskôr dať dieťa do jaslí. Dochádza vám však, že dieťa po nástupe do jaslí/škôlky býva často choré a máloktorý zamestnávateľ to toleruje. Nechcem nikoho súdiť, ale zdá sa mi to úplne neempatické a tak, že autorka má iný meter na dcéru a svoje ďalšie deti. To aj syna bude o rok/dva posielať preč z domu keď dosiahne plnoletosť ?? Pritom podľa všetkého dcéra väčšinu času netrávi doma, nie je drogovo závislá ani žiadna asociálka. A veta, že jej s vnukom nepomáhate ma dorazila úplne...
@subartic prepáč, ale ty si fakt naivná, asi preto, že si bola v takej situácii ako autorkina dcéra - dieťa si mala ako nezabezpečená 21-ročná študentka bez ničoho a živili vás tvoji rodičia a rodičia tvojho muža, zrejme niekoľko rokov. To asi hovorí za všetko. Stále tu iba točíš o podpore matky. Ok, tu nemá, tak aké je tvoje ďalšie riešenie? Nech sedí teda doma na riti a čaká, že o rok, keď jej skončí rodičovský príspevok to bude lepšie? Bez ničoho? Radšej rok práce vo výrobe a získa nejakú pracovnú skúsenosť + viac peňazí ako 300€, ako byť doma a nemať nič. 🙄 Či o rok sa stane zázrak a bude mať viac pracovných možností ako McDonald, výrobu, či upratovanie? Prosím ťa, vraciam sa k svojmu predošlému príspevku - má zvážiť svoju situáciu a to reálne. Ona má 21 rokov, 2-ročné dieťa, snáď ukončenú aspoň strednú školu a žiadnu podporu v rodine. Toto sú všetko faktory, ktoré by ma na jej mieste brutálne motivovali k tomu, aby som nezostávala dlhšie doma, ale snažila sa čo najskôr osamostatniť a zohnať si robotu. Ale ok, ty by si zrejme radšej bola doma a čakala na zázrak - autorkina dcéra bude pravdepodobne tiež ten typ.
@lonely66 očividne ako si napísala, lepšie sedieť doma do troch rokov, a potom si požiadať o predĺžený rodičák do šiestich rokov kvôli vymysleným chorobám. Škoda slov na toto.
Autorka, a prečo práve syn je jediný, komu nevadí dcéra s dieťaťom? Zachvilu bude mat 18r, možno aj on očakáva vyhadzov….
@autorka Nechceš jej ďalej pomáhať, nikto ju tam nechce, prečo? Nerozumiete si, hádate sa, maly byt, nechceš počúvať detsky plač? S peniazmi problém nie je, no pokial ti ich nedá, tak ju vyhodíš… Ty ju ale vyhodiť chceš, lebo tie peniaze reálne nepotrebuješ, je to suma, ktorá nezodpovedá jej momentálnej situacii a ani nákladom, ktoré s jej prítomnosťou máš (stravu si kupuje sama, chodí sa tam len vyspať, viacej sa už urobit ani nedá).
Byt je tvoj, no i dcera je TVOJA. Pomáhať jej ďalej nemusíš…? No nie som si istá, existuje vyživovacia povinnosť ako k manželovi, tak ku rodičom, ako i ku deťom.
Bytov je na prenájom vela. Vieš aj koľko stoji podnájom? Áno? Môže si ho dcera dovoliť zaplatiť z jej príjmu, zostane jej na stravu, potreby pre dieťa? Či to ta už nezaujíma? Čo hovorí dcera, prečo neodíde? Kam ma odísť? Môže dať dieťa do jaslí? Ma nejakú prácu? Hľadá si ju? Bude sa stíhať o dieťa starať sama, zaniesť a vyzdvihnúť ho z jasliciek, keďže zostane na neho sama?
Reálne riešenie a možnosti hľadajte spolu s dcérou. Ak si len dupnes s tým, že si chceš iba presadiť svoje a iné ta nezaujíma, nepomozes ani sebe ani jej. Situácia sa nezmení. Teda pokial ju neplanujes vyhodiť na ulicu. Ale v tom prípade by som nerozumela, prečo žiadas o radu na MK.
@daniela1911 100%, syn bude isto tahat kade lahsie ,on dieta cakat nebude
😂😂😂 modrý koník.... nikde inde nenájdeš na problém "dospelá nezamestnana dcéra s 2r vnukom u mňa bývajú" riešenie "zamestnaj sa ty a pomôž im sa osamostatniť" 🤣🤣🤣 áno autorka, čo si to dovolujes doma vo svojom byte lehnit na gauči keď môžeš ísť robiť aby dcérka mohla byť s vnuvikom doma do 3r, potom ideálne predĺžený rodicak, ale stačilo by aj dolapiť iného otecka aby išla hneď na dalsiu materskú 😎 snáď sa zadarí od toho čo robí v zahraničí, ten ani domov chodiť nemusí, hlavne nech pošle prachy
@ivik4 tak ten otca má, takze to nebude asi take dramatické 😀
Pockaj ked sa vystahuje a poziada si vyzivne od vas rodicov, na seba, lebo sa nedokaze zivit, v dnesnej dobe si viem predstavit ze este vy jej budete platit 250€ 😁
Tak ty by si ju ani nemohla v 18 vysťahovať lebo si povinná sa o nu starať do 26.Tak sa vyhovárali na upsvar keď si chceli ľudia žiadať o hmotnú núdzu po stredných školách
@lalala94 len je dost problem zohnat pracu v case skolky, jasiel, ked jej matka jej nechce pomoct, nema vztah s vnukom, pre mladu toto musi byť šok, ze je matka, hoci sama materstvo nezazila, prve je praca a to jej zelam vela stastia, deti stale chore ..musi zohnat niekoho kto jej pomoze s vyzdvihovanim z jasiel, dnes sa robi vsade od 6 tej, 12 tky, soboty, nedele, v noci toto je problem ze je sama a pracovny cas, praca zosuladit.
chuda dievca.. snad je na tom psychicky dobre, lebo ja v jej situacii by som sa asi radsej hodila pod vlak aj s tym dietatom.. aby som teda nebola nikomu 'na krku'
@dagmarovita vieš, ak na to pôjde štýlom nedá sa, tak môže ísť rovno na ÚPSVaR a zostať nazamestnanou alebo sa teda zavesí na toho druhého muža a urobí si s ním ďalšie dieťa. Pre mňa je toto nepochopiteľné, práve tá situácia v akej je by bola pre mňa hnacím motorom, ale tak zjavne to má každý inak (vidno aj v tejto diskusii).

@lalala94 ve´d nemusíš pokračovať . Hej a po roku pod most , nie všetko sa dá čarovným prútikom ako si ty myslíš. Ak by jej matka bola normálna všetko by prišlo v správny čas . Aj zamestnanie aj odsťahovanie a aj vzťahy by boli dobré . Len keď niekto chce vyšmariť decko v sračkách tak nepomôže nič, tu by nepomohla ani vysoká škola ani jednoducho NIČ. Už v 1 8 stich ju chcela vyšmariť hoc aj keby nebola tehotná .
Môj syn končí vysokú školu a pokiaĺ si nanájde stabilnú prácu dám mu plnu svoju podporu .