Ako ste zvládli nútené vianočné stretnutia?
Ako to dopadlo? Nahnevali vas pribuzni nejakymi nevhodnymi recami pocas Vianoc?
U nás zatiaľ tieto sa sviatky excelovali moji rodičia - začínajúci hoarderi, žijú v obrovskom dome a polovica podlahovej plochy je sklad na ich zbytočnosti. Pracujú, vraj nemajú čas to pretriediť. Nevyhodia takmer nič (staré koberce napríklad), čo keď sa to ešte zíde. Na povale cukor na desiatky kíl a iné takéto chuťovky (nie, včely nemajú). Prach okolo televízora, pod gaučom, dve kúpeľne, čo by sa patrilo vyrajbať - keď sa ponúknem, že to spravím, tak sa mama urazí. Dnes mi na rozlúčku povedala sarkasticky, že jej je ľúto, že som musela tráviť Vianoce v takom neporiadku a medzitým mi povedala, či neprídeme ešte teraz niekedy na nedeľný obed. Rozhodne by som to ale neklasifikovala ako nútené stretnutie, ale keď už takmer vždy od nich odchádzam s plačom, to mi nepríde normálne.
Na žiadne nutene navstevy nechodim, načo? Vsak som hadam dospela a nebudem robit nieco, co nechcem…
@knieza_pribina mne naši dali orechy pred sviatkami. Otvorila som krabičku, keď som šla piecť a z nich vyletel búf molí. Tak som urobila šuhajdy s višňami. Prišli sme na sviatky k našim ( dobrovoľne,) a vravím - móle. A oni nič. Otec ešte že mala som to preplachnut. Žiadna panika. Ok. Tak na tému, to nie téma pre nich. Ok. A na druhý deň o 9 večer, keď sme všetci pozerali telku, buchot, reku či už niekto triedna petardy a to nie, to len mama si spomenula po vyše dní, čo som im povedala a začala robiť kontrolu, upratovala a chodila nám ukazovať mŕtve molie nebožiatka, čo našla v krabici od orechov a lipy. Ale ja to beriem ako vtipnú storku a určite prídem znova za nimi. Sú občas čudní, ale moji. 😀

autorka, mna zajtra takato navsteva caka 😬 netusim, ako to zvladnem, uz teraz mi je nekomfortne, najradsej by som odisla niekam prec na nevyhnutny cas, ale to nemozem 🤷 tak to musim nejak vydrzat, sama neviem ako