Ako taktne riešiť problém s vlasmi v jedle?
Ahojte. V nedeľu sme pozvaný na obed ku svokrovcom. Máme také ok vzťahy, my neriešime ich ( je to manželov nevlastný “otec”, niesu zosobášený ) a oni neriešia nás ( samozrejme najdu sa veci, za ktoré sú problémy ). Svokra varí tak 50/50 pre mňa, ja som zvyknutá úplne na inú kuchyňu, menej mastnú a olejovú. No len ten najväčší problém. Zakaždým keď sme tam boli či už na menšiu návštevu alebo obed, v každom jedle bol vlas od svokry. A nie len jeden a úprimne, v každom. Mne sa z toho zakaždým úbohá žalúdok a oni sa doma ( svoja a svokor) zasmejú že jéj zasa ho tu máme ( ten vlas). Pre príklad minule robila vývar a v ňom plávali asi 3. Neveim ako vysvetliť svokre, aby sa neurazila, že mi je z toho na vracanie a znechutí mi to celú návštevu, že ďalej u nej neplánujem nedávať nič. Viem, že keby jej to poviem na rovinu, tak sa urazí a je schopná otočiť svoje správne o 180 a začať všade ohovárať a vymýšľať si.
Preto pisem, ak sa ma zduvat, tak tam ani nechod, nech nema sa preco zduvat (ze odmietas jest uz navarene) a nemusis kukat na jej oduty ks*cht. Alebo si daj zo slusnosti aspon kavu, caj ci dzus. Snad fakt tam nestihne nic padnut pocas nalievania, zalievania. 😅
A ked si das aspon to nieco male, snad nebude urazena, ze odmietas jej pohostenie. A ak bude, uz by som tam fakt nepachla, urcite to nemas za potreby.
Aj ma to celkom zaujíma ako to dopadne 👍
@januska20 tak to aj mňa 😄
ja ťa chápem, ja som toto mala u tety. keď som tam šla mala som vždy týždennú psychickú predprípravu, a nie vždy som to dávala, nakoniec to dopadlo tak že som jedla úplne miniatúrne porcie ako pre bábiku ... ...
Tvoj muz by to mal vytiesit, pre mna jedinym moznym sposobom, a to ze pojdete vsetci do restauracie... nie oblubenej, ak su toteda burani 🙂
Ked si nasla vzdy vlas tak sa nedivim, ze ti nechuti, tiez som raz vi 2x nasla od svokry, ale ona je cistotna len podmienky polnej kuchyne v ktorej nam v lete vari su proste zlo a je mi jej luto 🫤 zatial mi zle nebolo a bol to jeden maly vlas..ech
To, že by ma poohovárala po rodine by ma vôbec, ale vôbec netrápilo. Tí, čo vedia, aká je, jej aj tak neuveria a ostatní by mi v živote nechýbali
Mne sa dosť dávno, keď som mala 16r na návšteve stalo ze som našla v polievke šnúrku ktorou sa niekedy viazla koreňová zelenina v obchode....
Ono je dost blbe odmietnut jedlo ak vas pozvali priamo na obed. Radsej sa teda porozpravaj s muzom, nech tam chodite inokedy, to sa uz normalne odmietnut da. Pripadne sa mozes ponuknut, ze urobis kavu/caj, k tomu donesies kusok napeceneho kolaca alebo domace syrove tycinky, a z toho si das. Len teda tym casom, kedy sa u nich jedava sa treba vyhybat.
Povedz ze mas pokazeny zaludok a drzis dietu, zober do krabicky suchu varenu ryzu, kusok kuracieho prsa a varenu mrkvu. Do kabelky slane tycinky a suchy rozok. Hotovo. A moze sa svokra otriasat vlasmi nad hrncami ked to ostatnym.nevadi.
Ty si ich uz niekedy pozvala na obed? Nech vedia ze domacnost moze byt aj nezamastena a jedlo bez vlasov.
@zooeynka ano boli pozvaný, no ja nevarím podľa jej gusta ( na žlčníkový záchvat). Spravila som im panenku s omáčkami na výber a americké zemiaky. A potom som sa dozvedela že sa jej nepáčilo. 😄
pekná telenovela na piatok, sorry nedočítam do konca, bolia ma z tých tvojich ypsilonov oči....na tom by si mala radšej popracovať a nie počítať vlasy v polievke.
No nic, bud sa prekonas a zjes vlasovy obed alebo jej povies ze si neprosis. A zakazdym. Vzdy ta zahadne boli zaludok ked k nim ides a jest proste nebudes.
Niekedy sa to stane, ale ak je to pravidlo, mal by im /jej niečo povedať tvoj muž. No nejedla by som, ak by sa to zase stalo a ešte srandicky k tomu, povedala by som, že je mi z toho zle a nech sa urazí.
@bmolko ok pani učiteľka 😄 ako povieš ☺️
@zuzana76 keď píšem na rýchlo, tak si to ani neuvedomujem 😄 inak som mala z diktátu vždy 1
Ak tam mávaš vlas v jedle pravidelne, tak tam nie je náhodou, ale úmyselne.
Podľa toho, čo si o svokre napísala je to dosť toxická osoba a nezavďačíš sa jej. Na žiadne obedy by som k nej nechodila a obmedzila by som vzťah na minimum.
@soncafarma presne to ma napadlo, ze v jedle je mi nechutný aj moj vlas. Uz som si myslela, ze som divna ale vidim, ze je nas viac. @autorka ked vidis vlas, treba slusne poďakovať, ze to uz jest nemozem.
Vymyslí si že si prešla na vegánsku stravu zo zdravotných dovodov a hotovo...ak je svokra z dediny nebude vedieť nahradiť vajcia, mlieko, syr smotanu a tieto veci a teda ani variť úplne bezmäsité bez ničoho ako sa povie 🤣 a máš vystarane dokonca života len uz nesmieš nikdy pred nimi jesť nič normálne 😄 napadlo ma to vďaka mojej sestre ona je veganka tým pádom neje nikde nič na návštevách 😄 aj keď sem tam niekto pripraví aj niečo veganske
Fuj ja by som to nejedla. Ešte len čítam tvoj príspevok a dviha sa mi žalúdok.
Tak jej nabuduce povedz,nech da vlasy zvlast na tanier a sama si nahadzes kolko budes chciet. Ale to sa stavalo aj mne zakazdym.....nikto nemal vlas iba ja........aj som hned na zaciatku obeda urobil srandu a tanier hned vymenil s niekym a cuduj sa vlas bol v tom co som zobral.......uz sa z toho potom aj smiali

@heidi4 asi to tak budem musieť robiť. Nech sa zduje ako chce, aj tak budem od teraz tá nevďačná nevesta ktorá ani neocení to, že si dala námahu navarit pre nás.