icon

Ako v 40 rokoch zistiť, že ste gay?

1. aug 2024

Ako moze niekto zistit az napriklad v 40ke, že je gay? Je to preto lebo to celý život nejako potláča a nechce si to priznať alebo z ničoho nič sa z heterosexuála stane gay?

veltraud
1. aug 2024

@danyelia nemaju rovnake prava. Nemozu si zobrat milovaneho cloveka, doktor nwmoze celozivotnemu partnerovi povedat zdravotny stav, nededia po sebe, ak nemaju/nestihnu spisat zavet (k detom schvalne nezachadzam). Stale su zosmiesnovany, v mnohych pripadoch diskriminovani. To nie je pretlacanie, oni nechcu nic naviac, chcu dorovnat...

lenkakravcova
1. aug 2024

@viestta ak by to väčšine nevadilo, tak by už dávno mali partnerstva atď.

Lenže problém nie sú ani tak L a G, ale tie ostatné sprostosti. Akože dobre, sú a boli lesbičky a geyovia, bolo ich málo a skutočne ak takí boli tak žili v tichosti, nikto ich neriešil, nechodili s vlajočkami atď. A hlavne neboli úlety ako identifikujem sa ako niečo (pričom viditeľne a dokazateľne som niečo iné). Podľa mňa tie ostatné veci - trans, bisexual, kadejaké fluidni neviem čo nakoniec tým obyčajným lesbičkam a geyom dosť riadne škodia.😶

lenkakravcova
1. aug 2024

@veltraud hej ti normálni.. lenže potom tu máš lgbt+ ktorí chcú aj tie veci navyše: aby mohli trans súťažiť v kategóriách do ktorých boli preoperovani alebo podľa toho ako sa len navonok identifikujú. alebo právo dat si zmeniť pohlavie v 14 rokoch, kedy nemáš ani právo kúpiť si fľašku alkoholu, ale máš mať právo dodrbať si život..

danyelia
1. aug 2024

@veltraud Tak ani ja ako žena heterosexuálka si nemôžem zobrať za nevestu ženu, ani heterosexuálny muž si nemôže za ženícha zobrať muža 🙂 Zdravotný stav neprezradili ani môjmu partnerovi, keď som bola chorá, nemohol mi prevziať ani výsledky vyšetrení. Po partnerovi by som nededila tiež, ak by nemal napísaný závet. Zosmiešňovaní sú iba vtedy, keď sa polonahí premávajú na Pride a neviem, kde ich diskriminujú a prečo (v potravinách, banke, v reštaurácii?) Teda tieto práva máme úplne rovnaké. Aj moja malá dcéra si raz chcela zobrať za ženícha psíka, no vysvetlila som jej, že sa to nedá 🤷🏼‍♀️

danyelia
1. aug 2024

@viestta A Ty ako vieš, že to vadí len niektorým a nie väčšine?

viestta
1. aug 2024

@danyelia ie, ja ostavam pri tom, ze niektorym to vadi

stellarstar
1. aug 2024

@lonely66 to je kto?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
veltraud
1. aug 2024

@danyelia mozes mat sobas s milovanou osobou, slubit jej vernost a lasku na cely zivot? Mozes, predpokladam. Homosexualom z nepochopitelneho dovodu toto umoznene nie je, nemaju pravo na zaklade svojej orientacie. Clovek by nemal byt diskriminovany na zaklade toho, aky je. Mame demokraciu.

danyelia
1. aug 2024

@veltraud ...ale aj ukotvenie v Ústave, že manželstvo je zväzok muža a ženy 🤷🏼‍♀️ Možno o pár rokov sa budú dožadovať svadby aj ľudia so svojimi zvieratkami...Čo ak aj oni sa budú cítiť diskrimniovaní a budú sa dožadovať svojich ,,práv,,?

viestta
1. aug 2024

@danyelia vsak nemusia byt manzelia, registrovane partnerstvo by riesilo vela veci aj pre heterosexualne pary a tych mame tisice

danyelia
1. aug 2024

@viestta A načo bude heterosexuálnym párom registrované partnerstvo keď máme manželstvo? 🤔

viestta
1. aug 2024

@danyelia lebo to chcu a maju na to pravo

danyelia
1. aug 2024

@lonely66 V skratke...jeden z prípadov

danyelia
1. aug 2024

@viestta ...a potom budú chcieť aj manželstvá, adopcie detí, svadby s lustrami 😃 V Amerike skutočný prípad. Ono sa to všetko začína nevinne, veď ,,len,, registrované partnerstvá, len záchody pre 3 pohlavie, len to a to. Ale kde sa to celé skončí?

viestta
1. aug 2024

@danyelia teba musi Fico milovat

danyelia
1. aug 2024

@viestta Teba zase musí milovať Šimečka 😄

viestta
1. aug 2024

@danyelia no a? Vsak mame demokraciu, kazdy moze milovat koho chce

danyelia
1. aug 2024

@viestta Veď jasné, len to nemusíme vykrikovať do celého sveta 🤪

veltraud
1. aug 2024

@danyelia povazujem sa za toleranteho cloveka a v poslednom case coraz viac narazam na rozkol v sebe ako byt tolerantna k netolerantnym ludom. Nerozumiem, preco ma niekto potrebu starat sa do zivotov druhych a obmedzovat ich, ktori nijako ich bytie a slobodu neobmedzuju. Napr. Mame nabozensku slobodu - pricom nabozentvo si mozes vybrat, a dokonca nemusis, ale ideme riesit ludi, ktori sa rodia s "inou" orientaciou... za mna uplne ok budu aj registrovane partnerstva ako prvy krok. A ustavu mozno menit ;) co sa stava... a nejdeme prirovnavat homosexualov so zoofilmi, vsak sa k tomu neznizime?

viestta
1. aug 2024

@danyelia preco? Laska je laska. Preco je laska muz- zena viac ako laska zena - zena alebo muz - muz?

danyelia
1. aug 2024

@veltraud @viestta Veď nech si má každý svoju lásku, ale nemusím o nej dookola počúvať, čítať a riešiť ju. Možno láska žena a muž je ,,viac,, v tom, že spolu dokážu splodiť dieťa a vytvoriť biologickú rodinu. To žena-žena ani muž-muž nedokážu. A že registrované partnerstvá sú prvý krok...a čo bude ten druhý a tretí? A prečo nie svadby so psom? Veď ten človek nemusí byť hneď zlý zoofil, len ľúbi svojho psíka. Alebo s lustrom? Veď keď si ten človek bude stáť za tým, že aj on má svoje práva a chce si zobrať za ženu napríklad plyšovú bábiku, prečo mu v tom chcete brániť? 😃

viestta
1. aug 2024

@danyelia ale ty ju stale dookola riesis. uz na druhej strane stale dookola to iste. Co ta trapi to co sa ta netyka? Teba nejak ovplyvni ak si tvoj sused vezme Jurka alebo hoc aj svojho Dunca alebo hoc aj ten luster? Teba niekto nuti chodit na ten treti neexistujici zachod? Staraj sa o seba a budes uplne v pohode. Ty tu fur pridavas dalsiu "problem". Koho je to problem? Tvoj? Nie, takze sa daj do kludu a ostatnych nechaj zit

veltraud
1. aug 2024

@danyelia mne osobne je jedno, kto co robi, pokial s tym zucastneni dobrovolne suhlasia, nikomu tym neublizuju a neobmedzuju slobodu. Ked nemozem splodit s mojim muzom dieta, je nasa laska menej? Nie sme rodina bez dietata? Kto dava komu pravo urcovat, ktora laska je "viac"? Laska je laska, pokial je cista a uprimna, je to skvele, je to carovne. Mne tiez pride cela diskusia o pravach homosexualov pritiahnuta za vlasy. Ich prava maju byt automaticky rovne, bez debaty. Ale kedze ma vela ludi iracionalny strach, treba sa o tom bavit. Svet by bol krajsi, keby nas viac pohanala laska ako strach. A ano diskusia a edukacia pomaha, vid ako sa zrovnopravnuju zeny. Tiez to trva, bolo sa treba o nase prava-zrovnopravnenie zakladnych prav- bit, kricat...

danyelia
1. aug 2024

@viestta Zbytočne sa naťahovať s niekym, kto nepochopil pointu toho, čo sa tu snažím vysvetliť - problém celého tohto trendu tolerancie, kam smerujeme ako spoločnosť, kultúra, umenie, šport (viď. celé OH, ceremoniál, športovci)...Tu vôbec nejde o lásku Jurka a Dunča, tí nech si robia čo chcú. Ty skús vnímať veci v širších súvislostiach a sledovať viac svet okolo seba, nie len Modrý koník...

viestta
1. aug 2024

@danyelia ja to vnimam v tej najsirej suvislosti a v rozmere lasky. Nic viac a nic menej za tym nehladaj. Ty si sem zamontovala kadeco ine a v uplnej podstate je to cele o tom aby ludia mohli milovat koho oni milovat chcu. To vase "miluj blizneho svojho..." niekedy plati, niekedy neplati. O tom porozmyslaj preco je to tak?

anketkarka
2. aug 2024

@veltraud za mňa sú ok LEN registrované partnerstvá. Tam by to malo začať a končiť. Lásku nikto nikomu neupiera, ale povolovať ,,iné" pohlavia, mixovanie kategórií v športe, adopcie, zmenu pohlavia pred dospelosťou a kadejaké iné výstrelky tejto doby sú pre mňa za hranicou prirodzenosti ľudského rodu. Jednoducho proti prírode a zdravému rozumu.

julish
2. aug 2024

@danyelia neuveritelne, ved je to ptave naopak: na pripade tej boxerky vidis, ako ostra hranica medzi muzom a zenou neexistuje. Ta zena je od narodenia “zenou”, nikdy nepodstupila tranziciu, ma zenske pohlavne znaky atd.

anavik29
2. aug 2024

Áno v boxe vyhral, za chvíľu ju dal dole...chudák, a ešte sa z toho aj teší...ja neviem, veď to nie je normálne, však muž má vraj 162x silnejší úder, ako žena...ako napísala jedna osoba ..."Ak si muž o sebe myslí, že je Napoleón, zatvoria ho na psychiatrií, ak si myslí, že je žena môže mlátiť ženy v boxerskom ringu"....

julish
2. aug 2024

@danyelia Nezer aj s navijakom vsetky spravy, ktore ti “bezplatne” weby ponukaju. komentátor českých HN Petr Honzejk:

"Ta alžírská osoba, co mydlí ženy v olympijským ringu NENÍ trans! A to, že je na olympiádě, NENÍ výsledek nějaký "korektnosti" nebo "úpadku Západu". Je to výsledek toho, že MOV suspendoval Mezinárodní boxerskou federaci a nechal zkoumání hormonální hladiny a DNA na federacích národních. No a Alžířani si zřejmě řekli, ok, když ta medaile leží na zemi, proč ji nesebrat. A poslali tu osobu, vzdor předcházející diskvalifikaci, do Paříže. Je to děsný, je to nefér, je to nebezpečný, je to ostuda, jistě. Ale fakt to není nic, co by jakkoli souviselo se změnama pohlaví."