icon

Ako vážne brať manželovo klamstvo?

Včera o 11:41

Ahojte chcela by som sa opytat nezainteresovaných ludi na názor. Prisla som manželovi na klamstvo ohľadne tipovania zápasov. Nie je gambler, ani nic podobne. Celkom dobry muž aj otec. Len v minulosti zvykol klamať lebo nechcel znášať následky a je to skor typ ze sa nechce rozprávať o problémoch sam od seba. Ja klamstvá neznesiem, na tipovanie sme sa dohodli ze kludne ked chce nech dava ako uzná za vhodne ale nech mi to povie. Predsa su to nase spoločne financie a mozeme to spolu aspon sledovať a tešiť sa ci to vyjde alebo nie. A sľúbil teda ze mi povie. Lenže co čert nechcel nahodou som nasla listok. Ospravedlnil sa s tým, ze mi to chcel povedat az ked bude vediet ci vyhral alebo nie. Pre mna velmi blbá výhovorka. Očakávam, ze ked nieco sľúbi dodrží to.
No a prosim o názor, ako sa k tomu postaviť. Zatial som sa nastavila tak ze sa budem viac venovať sebe aj na úkor poriadku varenia atd. Tiez asi bude nejaka pauza od sexu, velmi mi ubližuje ked klame aj ked je to pre niekoho hlúposť mne ide o dodržanie toho slova. Zažil niekto podobnú situáciu? Prosim anonymy, ktoré by si radi kopli nech si nájdu inú tému rada by som citala iba k veci. Dakujem

Strana
z4
autor
Včera o 19:41
@janickacrazy

@anonym_autor ak máš prístup k jeho mobilu alebo IB, tak aspoň skontroluj, koľko peňazí má na účte a ozaj si dávaj pozor, veľa sa ukáže aj pri tej hypotéke, ak vám ju nedajú, tak budeš vedieť, prečo. Ono to vždy začína nenápadne. Môj bratranec tak prehral byt, v ktorom bývali, žena nič netušila, až jedného dňa sa to prevalilo, keď už bolo veľmi zle.

@janickacrazy dakujem za radu, ib sme teraz prešli spolu. Žiadne tipos tam nema, tvrdi ze ma naozaj chcel iba potešiť výhrou a niekam ist. No ja neviem ci tomu veriť a mam obavy aj z tej hypo ci do toho ist ked nemame 100% dôveru. Asi si to musim nechat este prejst hlavou. Každopádne dakujem za skúsenosť 🙂 budem viac obozretna

anonym_de2ff0
Včera o 20:47

Nech sa dobrovoľne zapíše do Registra vylúčených osôb, nebude môcť gemblovať, ale ani tipovať zápasy. Ak hovorí že už to nerobí tak s tým nebude mať problém.
https://www.urhh.sk/zodpovedne-hranie/register-...

anonym_42c705
Včera o 20:49

Situacia moze byt velmi zla a on zufaly.... Povedal mi, ze ide podat tiket a ja som mu podakovala, ze mi to povedal"... jeho vyklad-ona mi to odobrila, mozem pokracovat❗on uz moze byt v takej spirale dlhov, ze mate vo vchode nohu exekutora. No snad si to vcas podchytila. Nnemas nejaku kamosku, dobru uctovnicku co trosku vidi aj do takychto pankov, zjednat s nou stretko kvoli hypo🐴a veci vyplavaju na povrch, ak podnika len na svoje gemblenie a poplati nieco do rodiny.

sova7
Včera o 20:56
@anonym_autor

@janickacrazy dakujem za radu, ib sme teraz prešli spolu. Žiadne tipos tam nema, tvrdi ze ma naozaj chcel iba potešiť výhrou a niekam ist. No ja neviem ci tomu veriť a mam obavy aj z tej hypo ci do toho ist ked nemame 100% dôveru. Asi si to musim nechat este prejst hlavou. Každopádne dakujem za skúsenosť 🙂 budem viac obozretna

@anonym_autor keď píšeš že platí v hotovosti na ib budú výbery ale nie to kde a na čo peniaze použil. Keby platil kartou tak to zistíš kde a za čo či mýlim sa? Tiež on vie že máš s klamanim vo vzťahu zlu skúsenosť? To jeho že ťa chcel prekvapit až vyhra to znamená že keby nevyhral tak sa o tom že stavkoval vôbec nedozvies? Ta vaša finančná situacia rôzne úvery účty objednávky máš v tom prehľad? Lebo do toho chaosu ešte hypo. Neuvažovala si s tým že idete brat hypo urobiť nejaký audit poradiť sa s nejakym poradcom urobiť poriadok v tom všetkom aby si mala prehľad koľko kde za čo odchádza a či si nepoziciava? Prípadne sa poradiť ako zuzit alebo zrušiť BSM z dôvodu rizikového spravania manžela pri podnikaní a vedení uctov? To by ti právnik poradil keď mu opises situáciu.

anonym_5e958c
Včera o 20:59

Píšeš, že ti manželove stávkovanie nevadí. Ty si uvedomuješ, aké je to návykové a že ak už nie je, tak skôr či neskôr bude gambler? Píšem ti to ako expartnerka gamblera. Aj u nás to začalo takto "nevinne". Najprv si sem-tam podal tiket. Potom už týždeň po výplate nemal žiadne peniaze, ale nepriznal sa mi, že ich prehral. Neustále mi klamal. Napr. že sa pokazilo auto, tak musel zaplatiť opravu v servise a pod. Potom som náhodne našla doma schované papiere o úveroch vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur, ktoré si zobral z banky. Nevedel mi vysvetliť, kde tie peniaze minul. Žiadala som ho, aby mi otvoril svoj internet banking, že chcem vidieť, kam odchádzajú jeho peniaze. Nechcel mi to dovoliť. Bol stále lakomejší a lakomejší, nechcel mi dať peniaze na nič, stále rozprával len o peniazoch. "Nemám peniaze, potrebujem peniaze, nemám peniaze, potrebujem peniaze..." Napriek tomu, že mi sľúbil, že už nikdy si nevezme žiadny úver, sľub nedodržal a bral si ďalšie úvery. Nakoniec spáchal samovraždu. Toto chceš?

neznamy30
Včera o 21:39

nie on ti klame lebo sa ťa akokeby ,,bojí,, robí to z neustaleho podozrievania že urobi chybu...

neznamy30
Včera o 21:41
@anonym_5e958c

Píšeš, že ti manželove stávkovanie nevadí. Ty si uvedomuješ, aké je to návykové a že ak už nie je, tak skôr či neskôr bude gambler? Píšem ti to ako expartnerka gamblera. Aj u nás to začalo takto "nevinne". Najprv si sem-tam podal tiket. Potom už týždeň po výplate nemal žiadne peniaze, ale nepriznal sa mi, že ich prehral. Neustále mi klamal. Napr. že sa pokazilo auto, tak musel zaplatiť opravu v servise a pod. Potom som náhodne našla doma schované papiere o úveroch vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur, ktoré si zobral z banky. Nevedel mi vysvetliť, kde tie peniaze minul. Žiadala som ho, aby mi otvoril svoj internet banking, že chcem vidieť, kam odchádzajú jeho peniaze. Nechcel mi to dovoliť. Bol stále lakomejší a lakomejší, nechcel mi dať peniaze na nič, stále rozprával len o peniazoch. "Nemám peniaze, potrebujem peniaze, nemám peniaze, potrebujem peniaze..." Napriek tomu, že mi sľúbil, že už nikdy si nevezme žiadny úver, sľub nedodržal a bral si ďalšie úvery. Nakoniec spáchal samovraždu. Toto chceš?

@anonym_5e958c fú tak toto je život..

anonym_5e958c
Včera o 21:43

...ešte doplním. Vypočuj si na nete GAMBLEROV PODCAST. Sú to výpovede skutočných gamblerov a ich partneriek. Veľa z toho pochopíš. Všímaj si, či je tvoj manžel stále na mobile. Dnes už to nie je tak, že gambler musí chodiť do herne. Stávkujú online cez mobil. Mobil vo vrecku je herňa vo vrecku. A potom sústavne sledujú mobil. Aj v noci. Ja som o tom, že sa dá stávkovať cez mobil, nevedela a nechápala som, prečo môj partner neustále kuká do mobilu. Celé noci nespal, ale sledoval stávky,preto bol sústavne unavený. Všímaj si tieto veci.

zara3
Včera o 22:38

@anonym_autor mne je jedno, co tu ostatne pisu, aj ze by klamali tiez...😮
Ja ta chapem, mate peniaze spolu a ano mala by si vediet, kam idu. My to mame tiez takto nastavene, samozrejme pokial si chceme kupit malickosti, to neriesime, sme radi za seba navzajom, ked si doprajeme sem tam nejaku radost. Ale aj o tej si potom povieme, tesime sa spolu- ja si myslim ze vo vztahu by to tak malo byt, to nieje o kontrole, ale o tom, ze vieme o sebe a napriklad, keby ze chcem daco kupit a manzel mi nepovie, ze utratil tolko a tolko, potom budem prekvapena a sklamana ze , ked na to nebudem mat. To je aj o respektu navzajom.
A tiez neznasam klamstvo. Akekolvek. Ja tiez neklamem a aj ked nemusim, poviem, ze som kupila toto a toto, vsak spolu vsetko planujeme, nakupujeme aj pre deti do buducnosti nieco. Ja furt hovorim, kto raz zaklame, zataji, ten bude klamat furt, a z maleho klamstva sa raz moze stat velke.
Treba to hned zatrhnut. Bohuzial, on je uz dospely, jemu nemozes zakazovat. Bud on pochopi alebo nie - a to je ten problem. Skus si s nim sadnut a povedat mu ako to citis. Dajte si aj to vinko, bud kludna lebo on vie, ze povolis, pozna ta, ze to prejde a budes ok. Vysvetli mu, ako ta to boli, ze sa ti nieco pokusal zatajit a ako by bolo jemu v opacnom pripade. Drzim palce.

Strana
z4