icon

Ako vedúce postavenie ženy ovplyvňuje manželstvo?

maxxim
4. jan 2026

Dobrý deň všetkým, ktorý sa zapojja do diskusie.
Idem si po názor, resp. ma zaujíma váš pohľad na situáciu, v ktorej sa nachádza môj dobrý kamarát.
Táto téma je o nahliadnutí možného vplyvu líderského postavenia v práci ( dosť vysoké postavenie a o vplyve a dopadoch na manželský život, zvyšujúce nároky a iných potrebách. Môže práca súvisieť?
Manželia vo veku okolo 40tki..
● žena okruhlej no peknej postavy, matka dvoch detí.
milujúca manželka, všetko ok, dobrá povaha...
● muž pohladný, pracovitý, dobrák, rodinne založený, pomáha okolo dom. prác, opora, milujúci rodinu...
● manželstvo okolo 10 rokov, ( dovolenky, výlety, auto ( stredná vrstva)..
● rozdelené úlohy fungujú, deti záujmy, krúžky, venujú sa obaja rodičia..
● žena si dorába VŠ, po materskej nastupuje na vedúcu pozíciu, velmi dobré ohodnotenie, vážené postavenie...
● žena dosť pochudne, začne sa obliekať, opeknela...
● vzťah na úpadku, ( zrazu manžel nieje dobrý muž, len dobrý otec, city na nule, že sex je o ničom, konverzácia len skrz deti...že potrebuje vodcu atď.. nezáujem veci riešiť, ( muž robí všetko čo sa dá, chce zachraniť rodinu..

Strana
z3
domkakvet
4. jan 2026

@maxxim to nie je o jej veducej pozicii, ale o jej povahe a ako sa hovori, ked je koze dobre, tak sa ide na lad smykat. Cize mozno v novej praci stretla niekoho kto ju viac ocaril, nove dobrodruzstvo, to su povahy, ktore vymenia chvilkovy pozitok za roky dobreho spolocneho zivota, nehovorim, ze je to aj jej pripad, ale moze to tak byt a ak by to tak bolo, tak sa s tym neda urobit nic.

melanta
4. jan 2026

Podľa mňa nastala jedna z týchto troch situácii:
1. Ona bola vždy cieľavedomá, on nie, tento rozdiel ignorovali a teraz ich dobehol. Proste ľudia musia byť aj v tomto kompatibilní. Ak nie sú, skôr či neskôr ich to dobehne. Nie je to ani jeho ani jej chyba.
2. Ľudia sa menia. Je to normálne. Je normálne, ak sa človek začne venovať vzdelávaniu s cieľom rásť a mať sa finančne lepšie. To neznamená, že je ona zlý človek. Jednoducho chce žiť inak, mať viac, aj pre svoje deti. Nevidím na tom nič zlé. Práve naopak. Prečo je muž out, to nevieš, to by si sa musel opýtať jej. Možno ju nikdy nepodporil a chcel, aby sedela doma na riti.
3. Možno je to prípad, aký popísala domkakvet.

Mimochodom, zvláštne, že muž rieši na mk svojho kamoša. Nevyriešiš to za neho. A hlavne všetko je len domnienka, pokiaľ nemáš stanovisko aj druhej strany. Možno ty si myslíš, aký je kamoš super manžel a možno vôbec nie je.

maxxim
autor
4. jan 2026
@domkakvet

@maxxim to nie je o jej veducej pozicii, ale o jej povahe a ako sa hovori, ked je koze dobre, tak sa ide na lad smykat. Cize mozno v novej praci stretla niekoho kto ju viac ocaril, nove dobrodruzstvo, to su povahy, ktore vymenia chvilkovy pozitok za roky dobreho spolocneho zivota, nehovorim, ze je to aj jej pripad, ale moze to tak byt a ak by to tak bolo, tak sa s tym neda urobit nic.

@domkakvet ďakujem.
Myslím si že ako rodina boli súdržný, odhliadnúť na drobné prkotiny..a to viem velmi dobre a taktiež kamoš sa mi zo všetkím zdôveril, s trasúcim sa hlasom . Dokonca jej uveril" že je zlý muž, chce na sebe pracovať, doťiahol ju k poradni, k psychologovi, no márne... ona má svoj pohlad a nechce nič meniť. Majú dve zdravé a krásne deti, už zastabilizované bývanie, a všetko okolo toho. Keby som ho nepoznal tak netvrdím nič, ale on je proste človek, ktorý ma rodinné hodnoty nadovsetko a všetko čo súvisí z rodinou má a prvom mieste. Prihlasil sa na poradnu aby to ustál, aby budoval sebaúctu ak príde to najhoršie...

anonym_23c0af
4. jan 2026

@maxxim a čo chceš robiť s našimi názormi?
...kamarátka sa pýta

goodidea
4. jan 2026
@maxxim

@domkakvet ďakujem.
Myslím si že ako rodina boli súdržný, odhliadnúť na drobné prkotiny..a to viem velmi dobre a taktiež kamoš sa mi zo všetkím zdôveril, s trasúcim sa hlasom . Dokonca jej uveril" že je zlý muž, chce na sebe pracovať, doťiahol ju k poradni, k psychologovi, no márne... ona má svoj pohlad a nechce nič meniť. Majú dve zdravé a krásne deti, už zastabilizované bývanie, a všetko okolo toho. Keby som ho nepoznal tak netvrdím nič, ale on je proste človek, ktorý ma rodinné hodnoty nadovsetko a všetko čo súvisí z rodinou má a prvom mieste. Prihlasil sa na poradnu aby to ustál, aby budoval sebaúctu ak príde to najhoršie...

@maxxim čiže ona sa chce rozviesť?

maxxim
autor
4. jan 2026
@melanta

Podľa mňa nastala jedna z týchto troch situácii:
1. Ona bola vždy cieľavedomá, on nie, tento rozdiel ignorovali a teraz ich dobehol. Proste ľudia musia byť aj v tomto kompatibilní. Ak nie sú, skôr či neskôr ich to dobehne. Nie je to ani jeho ani jej chyba.
2. Ľudia sa menia. Je to normálne. Je normálne, ak sa človek začne venovať vzdelávaniu s cieľom rásť a mať sa finančne lepšie. To neznamená, že je ona zlý človek. Jednoducho chce žiť inak, mať viac, aj pre svoje deti. Nevidím na tom nič zlé. Práve naopak. Prečo je muž out, to nevieš, to by si sa musel opýtať jej. Možno ju nikdy nepodporil a chcel, aby sedela doma na riti.
3. Možno je to prípad, aký popísala domkakvet.

Mimochodom, zvláštne, že muž rieši na mk svojho kamoša. Nevyriešiš to za neho. A hlavne všetko je len domnienka, pokiaľ nemáš stanovisko aj druhej strany. Možno ty si myslíš, aký je kamoš super manžel a možno vôbec nie je.

@melanta ďakujem.
Riešim to pre to , lebo zmena nastala krokom povýšenia.....a zároveň je to moja domnienka pretože ho poznám. A píšem to tu preto, lebo som tu už dlho registrovaný a zvážil soom možnosť spýtať sa tu, lebo ženy to môžu vidieť inak. Ale ďakujem ešte raz.
Možno vtedy sa odhodlala spraviť tento krok

maxxim
autor
4. jan 2026
@goodidea

@maxxim čiže ona sa chce rozviesť?

@goodidea to mu priamo nepovedala, iba to že už k nemu neciti nič. Že ho má rada len čisto ako otca jej detí, že celých xx rokov bol neschopný v posteli, že ju nepriťahuje ako muž, ( okrem detí vôbec nekomunikujú) že proste chcela od muža aby bol líder vo vzťahu ... ( je pravda že on pritakával len aby bolo dobre, a jej možno pretiekli nervy ak mala toho dosť, ale... ťažko...

goodidea
4. jan 2026
@maxxim

@goodidea to mu priamo nepovedala, iba to že už k nemu neciti nič. Že ho má rada len čisto ako otca jej detí, že celých xx rokov bol neschopný v posteli, že ju nepriťahuje ako muž, ( okrem detí vôbec nekomunikujú) že proste chcela od muža aby bol líder vo vzťahu ... ( je pravda že on pritakával len aby bolo dobre, a jej možno pretiekli nervy ak mala toho dosť, ale... ťažko...

@maxxim potom prečo s ním chce byť? Nechápem preco sa s ním nerozvedie ..aký ma zmysel na jej finančne zabezpečenej pozícii byť v takom vzťahu

oliolijanka
4. jan 2026

@maxxim Typicki muzi. Nehladate chybu vo svojej malosti, ale v prilisnej velkosti zeny.

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_23c0af

@maxxim a čo chceš robiť s našimi názormi?
...kamarátka sa pýta

@anonym_23c0af pohlad na vec, kritiku možno aj jeho aby skúsil pochopiť jej konanie a skúsiť ho nasmerovať na to aby sa zmenil i on...

maxxim
autor
4. jan 2026
@oliolijanka

@maxxim Typicki muzi. Nehladate chybu vo svojej malosti, ale v prilisnej velkosti zeny.

@oliolijanka vieš to trocha rozvetviť? 😊

maxxim
autor
4. jan 2026
@goodidea

@maxxim potom prečo s ním chce byť? Nechápem preco sa s ním nerozvedie ..aký ma zmysel na jej finančne zabezpečenej pozícii byť v takom vzťahu

@goodidea lebo deti...

goodidea
4. jan 2026
@maxxim

@goodidea lebo deti...

@maxxim tak odkáž kamarátovi nech aspoň v tomto "má gule" a podá žiadosť o rozvod on

maxxim
autor
4. jan 2026
@goodidea

@maxxim tak odkáž kamarátovi nech aspoň v tomto "má gule" a podá žiadosť o rozvod on

@goodidea on to nikdy neurobí prvý.

goodidea
4. jan 2026
@maxxim

@maxxim lebo nemá gule presne to čo vadí jeho manzelke, a toto nikdy prirodzene nezmení pretože by musel zmeniť svoju povahu "dobráka", apropo podľa mňa on sám k sebe nemá rešpekt podobne ako nemá rešpekt k nemu jeho manželka..keď už terapie nezabrali, ani rozhovory ani nič ..jeho manželke vadí že nieje líder vo vzťahu tak sinsalabim nech je líder vo vzťahu ..jeho manželka presne pomenovala čo jej vadí

anonym_e3d767
4. jan 2026
@maxxim

@maxxim ty im do hrncov nevidis, ktovie, mozno ju niektora oblast v manzelstve cele roky zozierala, a teraz ma konecne moznost na chlapa sa vykaslat, resp. ostava len kvoli detom.
A hlavne, ak zacala zarabat viac, uz nie je od neho zavisla, nepotrebuje sa s nim uzierat.
A mozno ho este ma rada. Skusila by som priamy rozhovor - da sa este vTah zachranit, a co preto moze muz urobit? (Muz, kedze je v pozicii opustaneho).

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_e3d767

@maxxim ty im do hrncov nevidis, ktovie, mozno ju niektora oblast v manzelstve cele roky zozierala, a teraz ma konecne moznost na chlapa sa vykaslat, resp. ostava len kvoli detom.
A hlavne, ak zacala zarabat viac, uz nie je od neho zavisla, nepotrebuje sa s nim uzierat.
A mozno ho este ma rada. Skusila by som priamy rozhovor - da sa este vTah zachranit, a co preto moze muz urobit? (Muz, kedze je v pozicii opustaneho).

@anonym_e3d767 priamy rozhovor nezabral, boli v manželskej poradni a ona sa vyjadrila že je dobrý otec ale zlý manžel, že neciti od neho tú chlapskú vodcovskú povahu, že je málo akčný a že on len ptitakáva vo všetkom..
On si zaplatil ( nejakú poradnu cez net kde vystupuje admin ako profi poradca a v skupine je mneho x mužov , ktorí majú podobné problémy a chcú zmeniť vzťah na ktorom im záleží. Je to inak dosť známa poradňa...Je ochotný sa zmeniť, nastaviť iný režim, budovať seba samého, ale zároveň si budovať sebaúctu že odtial po tial...
Začal aktívne cvičiť, ( nemusí ale chce)..a hladá spôsob nastavenia komunikácie.

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_e3d767

@anonym_e3d767 áno, nevidím všetko a aj sám priznal že možno zlyhal, ale jeho povaha je prirodzená. Je to človek, ktorý má tiež ambície a rastie i v profesíjnom živote , len on má na prvom mieste svoje deti, ( on sám vyrastal v neuplnej rodine a vie čo by rozvod spôsobil u detí...)
Deti ho zbožnujú a už sa mu zdôverili že ich bolí srdiečko , oni to vnímajú a cítia že sa z mamou neobijmajú, ...

anonym_598ff2
4. jan 2026
@maxxim

@maxxim tak ked je v posteli neschopak, zena zistila, ze bez neschopaka v posteli a betasamca sa obide a este chce v zivote nieco zazit. Ved aj muzi to tak robia, pri krize stredneho veku opustaju svoje rovesnicky a hladaju si o 20 rokov mladsie zeny a zakladaju nove rodiny.

moonlight1210
4. jan 2026

1. Na jednej strane ma ona pravo rast dalej a opustit vsetko, co by ju brzdilo. To je jedna vec.

2. Na druhej by som jej odporucila zamysliet sa, ako to bolo, kym este rastla.

Lebo ak stretne teraz niekoho, ten ju uz pozna ako peknu, sikovnu, s dobrou poziciou a peknym platom. To bude na nej tiez milovat (ojrem ineho). Preto ho zaujme. Lebo tym sa budu totiz doplnat.
Ak sa nieco stane, ona pride o pracu, peniaze, opat o postavu (zdravie), tak je dost mozne, ze ostane na to sama.
Lebo taku ju ten clovek nepoznal, a tym mu nezaimponovala.

Kdezto jej muz tu bol s nou aj v case, ked nebola najkrasia, nebola este na ziadnej pozicii, este nic neznamenala. A on to ani po nej neziadal. Mal ju rad taku, aka bola.
Ma ju rad stale. Dokonca chce na sebe pracovat kvoli nej.

Takze si treba premysliet, co ma aku hodnotu a trvanlivost.

Ak to chce pocut obchodnicky, tak pomer vykon/cena.

3. A tretia vec - velky pozor na zelania.
Ona chce doma vodcu, pekneho muza. Nieco ako ona teraz.
Ibaze… ak sa on posunue, moze zazit to, co ona. Zrazu zisti, ze sa mu otvoril svet plny novych moznosti.
A ona pre zmenu mu prestane stacit.

A to aj keby zrazu v nom uvidela muza svojich snov. Akcneho, razneho, pohladneho (zene casto staci, ze ine zeny zacnu po jej muzovi pokukavat, a zrazu vidi aj tie kvality, co predtym prehliadala).
Ale ona sama uz nebude dost. Naopak si vypocuje, ze svojim pristupom city k sebe zabila.

Takze pozor hladiet na partnera ako na otravnu istotku a pozor na zelania.
Moze ostat v koncovke nemilo prekvapena.

Tieto tri veci by mala zvazit, nez sa “pojde na lad smykat”.

goodidea
4. jan 2026
@maxxim

@anonym_e3d767 priamy rozhovor nezabral, boli v manželskej poradni a ona sa vyjadrila že je dobrý otec ale zlý manžel, že neciti od neho tú chlapskú vodcovskú povahu, že je málo akčný a že on len ptitakáva vo všetkom..
On si zaplatil ( nejakú poradnu cez net kde vystupuje admin ako profi poradca a v skupine je mneho x mužov , ktorí majú podobné problémy a chcú zmeniť vzťah na ktorom im záleží. Je to inak dosť známa poradňa...Je ochotný sa zmeniť, nastaviť iný režim, budovať seba samého, ale zároveň si budovať sebaúctu že odtial po tial...
Začal aktívne cvičiť, ( nemusí ale chce)..a hladá spôsob nastavenia komunikácie.

@maxxim ak na sebe začal pracovať za účelom záchrany vzťahu, držím prsty

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_598ff2

@maxxim tak ked je v posteli neschopak, zena zistila, ze bez neschopaka v posteli a betasamca sa obide a este chce v zivote nieco zazit. Ved aj muzi to tak robia, pri krize stredneho veku opustaju svoje rovesnicky a hladaju si o 20 rokov mladsie zeny a zakladaju nove rodiny.

@anonym_598ff2 a v tom je ten problém. Jej sa otvorili dvere do ineho života, je obklopená ludmi, ktorí jej dvoria a svet v ktorom vidí iné vymoženosti, je zrazu unášaná veciami, ktoré chce zažiť. Ale to nemusí priniesť dlhodobé šťastie a dlhodobý pocit byť na výslní. On si ju bral z kilami navyše", pozeral sa na ňu ako na ženu iných dobrých kvalít, nikdy jej nedal najavo že je horšia ako ktorakolvek iná žena. Lúbi svoju rodinu sko sa patrí a sám môžem potvrdiť že je to človek , ktorý je úprimný a zdvorilý. Čo by iné ženy dali za takého muža... a on vie že musí zabojovať aby ustál tento čas , a vytrval vo svojom trápení a chce sa zmenit a priblížiť k jej očakávaniu.... lebo rodina je to najcennejšie čo má a prečo žije.
Poviem to možno sprosto, ale žena, ktorá má vieru, nieje tak lahko vonkajšími vplyvmi ovplyvnitelná. Má viac pokory a vymoženosti ,,práce" vkladá do svojej rodiny.

maxxim
autor
4. jan 2026
@goodidea

@maxxim ak na sebe začal pracovať za účelom záchrany vzťahu, držím prsty

@goodidea odkážem mu tvoj úprimný odkaz...

anonym_1d4301
4. jan 2026

Môj pohľad je že jej to všetko po rokoch doma zdvihlo sebavedomie až nezdravo a zabudla že má byť nohami na zemi.Ale to je môj názor na opis toho čo je napísané.V skutočnosti to tak byť nemusí.Len tí dvaja ľudia vedia ako je to naozaj za zatvorenými dverami

anonym_598ff2
4. jan 2026
@maxxim

@anonym_598ff2 a v tom je ten problém. Jej sa otvorili dvere do ineho života, je obklopená ludmi, ktorí jej dvoria a svet v ktorom vidí iné vymoženosti, je zrazu unášaná veciami, ktoré chce zažiť. Ale to nemusí priniesť dlhodobé šťastie a dlhodobý pocit byť na výslní. On si ju bral z kilami navyše", pozeral sa na ňu ako na ženu iných dobrých kvalít, nikdy jej nedal najavo že je horšia ako ktorakolvek iná žena. Lúbi svoju rodinu sko sa patrí a sám môžem potvrdiť že je to človek , ktorý je úprimný a zdvorilý. Čo by iné ženy dali za takého muža... a on vie že musí zabojovať aby ustál tento čas , a vytrval vo svojom trápení a chce sa zmenit a priblížiť k jej očakávaniu.... lebo rodina je to najcennejšie čo má a prečo žije.
Poviem to možno sprosto, ale žena, ktorá má vieru, nieje tak lahko vonkajšími vplyvmi ovplyvnitelná. Má viac pokory a vymoženosti ,,práce" vkladá do svojej rodiny.

@maxxim ja osobne si myslim, ze kopec ludi to olutuje, ktori opustia z takychto dovodov svojho povodneho partnera. A aj poznam z okolia, ze si tie zbujacene hormony krizy stredneho veku olutuju.
Ale tak vzdy je to o tych dvoch, ti si to musia riesit.

maxxim
autor
4. jan 2026
@moonlight1210

1. Na jednej strane ma ona pravo rast dalej a opustit vsetko, co by ju brzdilo. To je jedna vec.

2. Na druhej by som jej odporucila zamysliet sa, ako to bolo, kym este rastla.

Lebo ak stretne teraz niekoho, ten ju uz pozna ako peknu, sikovnu, s dobrou poziciou a peknym platom. To bude na nej tiez milovat (ojrem ineho). Preto ho zaujme. Lebo tym sa budu totiz doplnat.
Ak sa nieco stane, ona pride o pracu, peniaze, opat o postavu (zdravie), tak je dost mozne, ze ostane na to sama.
Lebo taku ju ten clovek nepoznal, a tym mu nezaimponovala.

Kdezto jej muz tu bol s nou aj v case, ked nebola najkrasia, nebola este na ziadnej pozicii, este nic neznamenala. A on to ani po nej neziadal. Mal ju rad taku, aka bola.
Ma ju rad stale. Dokonca chce na sebe pracovat kvoli nej.

Takze si treba premysliet, co ma aku hodnotu a trvanlivost.

Ak to chce pocut obchodnicky, tak pomer vykon/cena.

3. A tretia vec - velky pozor na zelania.
Ona chce doma vodcu, pekneho muza. Nieco ako ona teraz.
Ibaze… ak sa on posunue, moze zazit to, co ona. Zrazu zisti, ze sa mu otvoril svet plny novych moznosti.
A ona pre zmenu mu prestane stacit.

A to aj keby zrazu v nom uvidela muza svojich snov. Akcneho, razneho, pohladneho (zene casto staci, ze ine zeny zacnu po jej muzovi pokukavat, a zrazu vidi aj tie kvality, co predtym prehliadala).
Ale ona sama uz nebude dost. Naopak si vypocuje, ze svojim pristupom city k sebe zabila.

Takze pozor hladiet na partnera ako na otravnu istotku a pozor na zelania.
Moze ostat v koncovke nemilo prekvapena.

Tieto tri veci by mala zvazit, nez sa “pojde na lad smykat”.

@moonlight1210 ďakujem. Resp. Ďakujeme.
Všetky konverzácie mu vytlačím a to čo si napísala je čistá pravda.
Raz je človek hore, raz dole a nik nevie čo sa môže stať. Či zdravie, choroba, úcta, neúcta, byť na výslní alebo v depresí... ale byť z človekom, ktorý má hodnoty za každého ,, počasia " je dar.

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_598ff2

@maxxim ja osobne si myslim, ze kopec ludi to olutuje, ktori opustia z takychto dovodov svojho povodneho partnera. A aj poznam z okolia, ze si tie zbujacene hormony krizy stredneho veku olutuju.

@anonym_598ff2 samozrejme že je to o 2 , že je to o ich živote, ale mám presvedčenie že je to hlúposť aj za predpokladu že sa jej otvorili dvere do niečoho, o čom sa jej nikdy ani len nesnívalo. Za mlada v škole bola šikanovaná, nebola ničím zaujimavá, okrem dobrého srdiečka, do ktorého sa jej chlapec zalúbil. Brala ho ako manžela, pýšila sa sním, ( on je vysportovaný od mlada, myslím že aj zaujimavý typ človeka) a ona keď dosiahla kvality, na ktoré pred tím ani nepomyslela, začala sa vyžívať v tom že je nenahraditelná. Že je zrazu pekná dáma , ktorá si zaslúži muža na úrovni. Ktorý ju bude čakať na novom mercedese a bude chlap, akého si predstavovala vo snoch. Že príde princ na bielom koni, no mám dojem že namiesto princa v budúcnosti príde skôr poštár z dôchodkom..

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_598ff2

@anonym_598ff2 takích poznám aj ja. Žial, je ich stále viac a viac. Príde kríza a namiesto riešenia sa hladajú nové dobrodružstva. A skutek utek...

anonym_598ff2
4. jan 2026
@maxxim

@anonym_598ff2 takích poznám aj ja. Žial, je ich stále viac a viac. Príde kríza a namiesto riešenia sa hladajú nové dobrodružstva. A skutek utek...

@maxxim no ona ked je presvedcena, ze ma na lepsieho chlapa, tak nebude spokojna, dokedy si to nevyskusa. Mozno, keby s tvojim kamosom vydrzala v tomto manzelstve este takych 5 rokov, prisiel by jej urcity vek a pokles hormonov, mozno by ju to casom preslo. Ale to je o nastaveni, o tom spravnom case a okolnostiach.

maxxim
autor
4. jan 2026
@anonym_598ff2

@maxxim no ona ked je presvedcena, ze ma na lepsieho chlapa, tak nebude spokojna, dokedy si to nevyskusa. Mozno, keby s tvojim kamosom vydrzala v tomto manzelstve este takych 5 rokov, prisiel by jej urcity vek a pokles hormonov, mozno by ju to casom preslo. Ale to je o nastaveni, o tom spravnom case a okolnostiach.

@anonym_598ff2 drahá žienka, ja to viem že to tak bude. Myslím že aj on to tak cíti. Ale ako ho poznám, tak on vydrží, pretože na sebe pracuje. On nieje nešikovný, ani škaredý, no má na 1 mieste hodnoty , ktoré sú v tejto dobe exkluzívne...pre ženu a dobrý rozvoj detí. On si zažil čo je vyrastať v neúplnej rodine, čo je to keď muž pohŕda ženou, jeho mamou, on vie čo je to pre deti oddelené bývanie...a on to nedopustí pre kvety jeho vnútorného bytia. Aj keby mal 10 rokov žiť v pretvárke a v seba zapretí, tak jeho deti budú žiť a vyrastať v láske a v úplnej rodine. BOH s ním má velké plány on to vie, velmi dobre a je ochotný vymeniť svoje blaho za blaho detí, pretože ho potrebujú ako aj svoju mamu. Radšej zavre oči nad svojím osudom, akoby mal zničiť detstvo svojím deťom. On svoju rodinu miluje nadovšetko a je ochptný podstúpiť aj svoju hrdosť, len aby xžili ako rodina.

Strana
z3