Ako vedúce postavenie ženy ovplyvňuje manželstvo?
Dobrý deň všetkým, ktorý sa zapojja do diskusie.
Idem si po názor, resp. ma zaujíma váš pohľad na situáciu, v ktorej sa nachádza môj dobrý kamarát.
Táto téma je o nahliadnutí možného vplyvu líderského postavenia v práci ( dosť vysoké postavenie a o vplyve a dopadoch na manželský život, zvyšujúce nároky a iných potrebách. Môže práca súvisieť?
Manželia vo veku okolo 40tki..
● žena okruhlej no peknej postavy, matka dvoch detí.
milujúca manželka, všetko ok, dobrá povaha...
● muž pohladný, pracovitý, dobrák, rodinne založený, pomáha okolo dom. prác, opora, milujúci rodinu...
● manželstvo okolo 10 rokov, ( dovolenky, výlety, auto ( stredná vrstva)..
● rozdelené úlohy fungujú, deti záujmy, krúžky, venujú sa obaja rodičia..
● žena si dorába VŠ, po materskej nastupuje na vedúcu pozíciu, velmi dobré ohodnotenie, vážené postavenie...
● žena dosť pochudne, začne sa obliekať, opeknela...
● vzťah na úpadku, ( zrazu manžel nieje dobrý muž, len dobrý otec, city na nule, že sex je o ničom, konverzácia len skrz deti...že potrebuje vodcu atď.. nezáujem veci riešiť, ( muž robí všetko čo sa dá, chce zachraniť rodinu..
@maxxim Jeziiiin... to by bola dobra stať do psychologickeho thrileru. Nieco ako Noci s nepriatelom😀
Na lasku treba dvoch, ale na rozchod/rozvod jedneho. Co chce alebo bude robit tvoj "kamarat", na tom nezalezi.
@oliolijanka 😊....
Áno, výstižné...ale on svoje deti nikdy nikomu nedá. Ak niekyo podá žiadosť o rozvod , tak to bude ona. On je ochotný pretrpieť hocičo, ale rozvod on nepodá a urobí všetko aby deti dostal on. Na SK pokisl nieje matka alkoholička alebo žena bez domovs tak deti berie žena... ale ja mu dám právnikov takých že tá žena pohorí, lebo je to jej roztopašnosť ak sa mu bude vyhrážať deťmi...
Napriek tomu, ze sa chce pre deti obetovat by som mu odporucila najst si dni pre seba (vybrat sa von, venovat sa svojim zaujmom....). Nereferovat zene kam a co ide robit, len detickam povedat, ze ma nieco dolezite a kedy sa vrati. Trocha tajnosti a nezavislosti vo vztahu treba. Idealne je mat svoju vlastnu partiu a trocha si uzivat aj nezavisleho zivota.
Co sa tyka dovodov takejto zmeny je zrejme, ze sebavedomie a pocit, ze uz bude len perfektne prichadza s vekom a postavenim. Lenze to tak velmi casto nie je. Vek po 40-50ke sa preklapa k tej narocnejsej casti zivota a postavenie nie je istota. Raz si hore, raz dole. Najma na dochodku uz ani nikto nebude vediet, aky "dolezity" si bol v zamestnani...
Napriek tomu, ze sa chce pre deti obetovat by som mu odporucila najst si dni pre seba (vybrat sa von, venovat sa svojim zaujmom....). Nereferovat zene kam a co ide robit, len detickam povedat, ze ma nieco dolezite a kedy sa vrati. Trocha tajnosti a nezavislosti vo vztahu treba. Idealne je mat svoju vlastnu partiu a trocha si uzivat aj nezavisleho zivota.
Co sa tyka dovodov takejto zmeny je zrejme, ze sebavedomie a pocit, ze uz bude len perfektne prichadza s vekom a postavenim. Lenze to tak velmi casto nie je. Vek po 40-50ke sa preklapa k tej narocnejsej casti zivota a postavenie nie je istota. Raz si hore, raz dole. Najma na dochodku uz ani nikto nebude vediet, aky "dolezity" si bol v zamestnani...
@roja01 on sa to teraz tak snaží robiť.
@anonym_23c0af pohlad na vec, kritiku možno aj jeho aby skúsil pochopiť jej konanie a skúsiť ho nasmerovať na to aby sa zmenil i on...
@maxxim prečo to riešiš?
buď chlap a rovno povedz,že to je tvoj problém,nie sa tu vyhováraš na kamaráta.
@maxxim lebo nemá gule presne to čo vadí jeho manzelke, a toto nikdy prirodzene nezmení pretože by musel zmeniť svoju povahu "dobráka", apropo podľa mňa on sám k sebe nemá rešpekt podobne ako nemá rešpekt k nemu jeho manželka..keď už terapie nezabrali, ani rozhovory ani nič ..jeho manželke vadí že nieje líder vo vzťahu tak sinsalabim nech je líder vo vzťahu ..jeho manželka presne pomenovala čo jej vadí
@goodidea on nemá gule ani to sem napísať,sa vyhovára na kamaráta....ale ako presne vie,čo odpovie dotyčná manželka,ako keby s nimi žil
Prestala si ho vážiť, lebo on si neváži seba... A nech by sa obetoval akokoľvek, všetky tie "vzletné" vety, čo si tu popísal o sebe (len tak mimochodom), tak nie deti nebudú žiť v žiadnej šťastnej rodine a obklopené láskou...
Ty sa daj vyšetriť čo najskôr a prestaň sa vyhrážať svojej žene tým,že jej vezmeš deti.Po tomto tvojom trpiteľskom výplode sa mi chce grcať a vôbec sa tvojej žene nečudujem,kopnúť do riti ťa mala už dávno
"drahá žienka, ja to viem že to tak bude. Myslím že aj on to tak cíti. Ale ako ho poznám, tak on vydrží, pretože na sebe pracuje. On nieje nešikovný, ani škaredý, no má na 1 mieste hodnoty , ktoré sú v tejto dobe exkluzívne...pre ženu a dobrý rozvoj detí. On si zažil čo je vyrastať v neúplnej rodine, čo je to keď muž pohŕda ženou, jeho mamou, on vie čo je to pre deti oddelené bývanie...a on to nedopustí pre kvety jeho vnútorného bytia. Aj keby mal 10 rokov žiť v pretvárke a v seba zapretí, tak jeho deti budú žiť a vyrastať v láske a v úplnej rodine. BOH s ním má velké plány on to vie, velmi dobre a je ochotný vymeniť svoje blaho za blaho detí, pretože ho potrebujú ako aj svoju mamu. Radšej zavre oči nad svojím osudom, akoby mal zničiť detstvo svojím deťom. On svoju rodinu miluje nadovšetko a je ochptný podstúpiť aj svoju hrdosť, len aby xžili ako rodina.
ale on svoje deti nikdy nikomu nedá. Ak niekyo podá žiadosť o rozvod , tak to bude ona. On je ochotný pretrpieť hocičo, ale rozvod on nepodá a urobí všetko aby deti dostal on. Na SK pokisl nieje matka alkoholička alebo žena bez domovs tak deti berie žena... ale ja mu dám právnikov takých že tá žena pohorí, lebo je to jej roztopašnosť ak sa mu bude vyhrážať deťmi..."
@oliolijanka 😊....
Áno, výstižné...ale on svoje deti nikdy nikomu nedá. Ak niekyo podá žiadosť o rozvod , tak to bude ona. On je ochotný pretrpieť hocičo, ale rozvod on nepodá a urobí všetko aby deti dostal on. Na SK pokisl nieje matka alkoholička alebo žena bez domovs tak deti berie žena... ale ja mu dám právnikov takých že tá žena pohorí, lebo je to jej roztopašnosť ak sa mu bude vyhrážať deťmi...
Oprava:
@maxxim A uz padaju vyhrazky. Ona pohori, lebo ty "kamaratovi" das pravnikov...🤔
Cize nejde o stastie deti, ale o potrestanie matky deti za jej roztopasnost. Lebo si neceni alebo nevidi jeho exkluzivne hodnoty pre zenu a dobry rozvoj deti.
Prezrad... to, ze on je v posteli so zenou taky neschopny, ma nejaky suvis s intimitou, ktoru tvoj kamarat do posledneho detailu zdiela s tebou?
@maxxim myslim, ze je prirodzene, ze zeny sa vedúcich pozíciách sa o seba staraju, maju urcity šatník, do prace chodia upravené. Takze v tomto by som neriesila zmenu. Vztah v úpadku, mozno bude problem prave v tom, ze ten chlap sa moc snazi. Ale kym s tebou spi, tak este tam nebude milenec. Ak chces zachranit vztah, zmen taktiku. Nebud vzdy po ruke, ostan dlhsie v praci, zacni sa viac o seba strat, kup si nejaky parfem, nove trenky, nove ponozky. Vyhod zo skrine vsetko roztrhané. Nenavar, nenakúp. Naštuduj si nejaku temu okolo jej prace a Skus viest o tom konverziaciu. Ak bude potrebovat aby si vybral deti, povedz, ze nemozes, musis v praci nieco vybavit dlhsie. Bud záhadný. Pri sexe náruživý a vymysli nieco nove alebo dones hracku. Proste nieco aby zacala premyslat, co sa deje.
@maxxim Jeziiiin... to by bola dobra stať do psychologickeho thrileru. Nieco ako Noci s nepriatelom😀
Na lasku treba dvoch, ale na rozchod/rozvod jedneho. Co chce alebo bude robit tvoj "kamarat", na tom nezalezi.
@oliolijanka
No co ma krízu stredného veku nielen muži ju mávajú on sa moze aj na hlavu postaviť ona ma viac rešpektu na novej pozícii, aj moja zena robila ako veľká generalna finančná riadtel a muži pod ňou. no tak som si kupil novy 5 BMW a začal som sa moderné obliekať zafarbil vlasy schudol a mala doma konkurenciu.
Oprava:
@maxxim A uz padaju vyhrazky. Ona pohori, lebo ty "kamaratovi" das pravnikov...🤔
Cize nejde o stastie deti, ale o potrestanie matky deti za jej roztopasnost. Lebo si neceni alebo nevidi jeho exkluzivne hodnoty pre zenu a dobry rozvoj deti.
Prezrad... to, ze on je v posteli so zenou taky neschopny, ma nejaky suvis s intimitou, ktoru tvoj kamarat do posledneho detailu zdiela s tebou?
@oliolijanka nemyslel som to tak. Len som chcel napísať to že deti sú naňho naviazané lebo snimi trávi čas. Robí všetko pre svoje deti vo volnom čase...
Ty sa daj vyšetriť čo najskôr a prestaň sa vyhrážať svojej žene tým,že jej vezmeš deti.Po tomto tvojom trpiteľskom výplode sa mi chce grcať a vôbec sa tvojej žene nečudujem,kopnúť do riti ťa mala už dávno
"drahá žienka, ja to viem že to tak bude. Myslím že aj on to tak cíti. Ale ako ho poznám, tak on vydrží, pretože na sebe pracuje. On nieje nešikovný, ani škaredý, no má na 1 mieste hodnoty , ktoré sú v tejto dobe exkluzívne...pre ženu a dobrý rozvoj detí. On si zažil čo je vyrastať v neúplnej rodine, čo je to keď muž pohŕda ženou, jeho mamou, on vie čo je to pre deti oddelené bývanie...a on to nedopustí pre kvety jeho vnútorného bytia. Aj keby mal 10 rokov žiť v pretvárke a v seba zapretí, tak jeho deti budú žiť a vyrastať v láske a v úplnej rodine. BOH s ním má velké plány on to vie, velmi dobre a je ochotný vymeniť svoje blaho za blaho detí, pretože ho potrebujú ako aj svoju mamu. Radšej zavre oči nad svojím osudom, akoby mal zničiť detstvo svojím deťom. On svoju rodinu miluje nadovšetko a je ochptný podstúpiť aj svoju hrdosť, len aby xžili ako rodina.
ale on svoje deti nikdy nikomu nedá. Ak niekyo podá žiadosť o rozvod , tak to bude ona. On je ochotný pretrpieť hocičo, ale rozvod on nepodá a urobí všetko aby deti dostal on. Na SK pokisl nieje matka alkoholička alebo žena bez domovs tak deti berie žena... ale ja mu dám právnikov takých že tá žena pohorí, lebo je to jej roztopašnosť ak sa mu bude vyhrážať deťmi..."
@anonym_23c0af ok, očakával som že takáto reakcia príde. Jednoducho, niektorí si musia kopnúť. A nie som to ja, ako tu niekto naráža že sa mám priznať... ok buďme sebecký a nezaujímajme sa o druhých. To je najjednoduchšie.
@oliolijanka
No co ma krízu stredného veku nielen muži ju mávajú on sa moze aj na hlavu postaviť ona ma viac rešpektu na novej pozícii, aj moja zena robila ako veľká generalna finančná riadtel a muži pod ňou. no tak som si kupil novy 5 BMW a začal som sa moderné obliekať zafarbil vlasy schudol a mala doma konkurenciu.
@anonym_10007c Super. Akoze plus minus to ma vyzerat presne tak, ako popisujes. Ze chlap nezacne zene vycitat, ze sa posunula, ale aj sam sa posunie.
Nemusi ist iba o spolocenske postavenie. Niekedy zena zacne mat rada pohyb napriklad a spravny chlap neostane lezat na gauci a vycitat jej, ze sa zmenila a ze jej vezme deti, ale zacne sportovat tiez.
Alebo zacne zena chodit viac do spolocnosti. Do divadla, viac cestovat. Alebo sa bude chciet prestahovat, lebo nebude vidiet zmysel ostavat tam, kde su. Chlap by mal zareagovat.
To hovorim o pozitivnych zmenach.
Ak zena zacne pit alebo drogovat, tak ulohou muza je ju vratit do normalu, alebo aspon ostat pilierom rodiny.
A plati to aj naopak. Aj ked sa meni muz, musi reagovat zena. Vztah prosperuje, ak sa obaja partneri posuvaju. Ak jeden ostane stat, alebo sa posuva inym smerom, vztah trpi.
No, a tu si "kamarat" nasiel intimneho dovernika a ten sa mk vyhraza, ze "kamaratova" zena pride o deti, ak by sa chcela rozviest. To je chore.
"Kamarat" by mal pochopit, ze mu zena vycita, ze je neschopny v posteli. Asi aj ze je malo dominantny v zivote.
Tak co by mal urobit "kamarat"? Najst si hovorcu, ktory bude ich zivot riesit na modrom koniku?
@oliolijanka nemyslel som to tak. Len som chcel napísať to že deti sú naňho naviazané lebo snimi trávi čas. Robí všetko pre svoje deti vo volnom čase...
@maxxim Deti su väcsinou naviazane na oboch rodicov. To je v pohode.
Tu ide o to, ze ak vztah nefunguje, tak deti budu stastnejsie, ak sa rodicia rozidu a najdu si partnerov, s ktorymi vytvoria detom pokojny domov.
Tvoj "kamarat" musi respektovat, ze deti lubia mamu rovnako a mozno aj viac a chcu ostat (aj) s nou, hoci mozno jej posun v zivote zapricini rozvod ich manzelstva. Nie je vinny ten, kto sa posunie.
Tu zena vycita muzovi, ze jej nieco chyba. Nerozumeju si v posteli. To nie je jej roztopasnost.
@maxxim Deti su väcsinou naviazane na oboch rodicov. To je v pohode.
Tu ide o to, ze ak vztah nefunguje, tak deti budu stastnejsie, ak sa rodicia rozidu a najdu si partnerov, s ktorymi vytvoria detom pokojny domov.
Tvoj "kamarat" musi respektovat, ze deti lubia mamu rovnako a mozno aj viac a chcu ostat (aj) s nou, hoci mozno jej posun v zivote zapricini rozvod ich manzelstva. Nie je vinny ten, kto sa posunie.
Tu zena vycita muzovi, ze jej nieco chyba. Nerozumeju si v posteli. To nie je jej roztopasnost.
@oliolijanka súhlasím, avšak tieto problemy vznikli jej povýšením, ...je to dosť zvláštne a poklada mi to otazku, jej city k manželovi boli hrané 10 rokov? Keď mu šplechla do očí že bol neschopný...načo tie roky v klame? Ozajstné hodnoty sú jej ukradnuté, lebo má zrazu naviac?
Áno deti majú právo na oboch rodičov, aj keby sa rozviedli. Avsak návrh na rozvod musí podať ona, on to neurobí.
On smeruje k premene, je ochotný pracovat i na sebe. Skôr mi ide o radu, aké konkrétne veci by môhol urobiť aby ju očaril...
🙄🙄🙄 nie je toto nahodou o tebe? Lebo mi pride divne (pre kamarata, kamarat sa pyta...)
Prva vec muza nevykreslujes tak zle ako zenu.
Druha vec zena rastie muz zlenivel. Ano ak je toto pravda co brani muzovi rast? VS je asi nanho vela ze? To by nedal. Tak ake ma moznosti lutovat sa? To robi vacsina chlapov. A to pisem ako muz.
Ked citam tvoje odpovede ty musis byt velmi blizky priatel kolko o nich vies.
Jej drzim.palce nech rastie a chlap pokial nestiha rast tak nech sucha nohami a nefnuka. Pritahovala bybta ufnukana zena? Nie. Tak isto ufnukany chlap nemoze byt pritazlivy.
Nemyslim.si ze pride k rozvodu, ale ano moze si zena konecne uzit trochu zivota. Zit nie iba kojit a plienky prebalovat.
@oliolijanka 😊....
@maxxim prave si dokazal aky si hlupak
🙄🙄🙄 nie je toto nahodou o tebe? Lebo mi pride divne (pre kamarata, kamarat sa pyta...)
Druha vec zena rastie muz zlenivel. Ano ak je toto pravda co brani muzovi rast? VS je asi nanho vela ze? To by nedal. Tak ake ma moznosti lutovat sa? To robi vacsina chlapov. A to pisem ako muz.
Jej drzim.palce nech rastie a chlap pokial nestiha rast tak nech sucha nohami a nefnuka. Pritahovala bybta ufnukana zena? Nie. Tak isto ufnukany chlap nemoze byt pritazlivy.
Nemyslim.si ze pride k rozvodu, ale ano moze si zena konecne uzit trochu zivota. Zit nie iba kojit a plienky prebalovat.
@lentakyterapeut takže takto: samozrejme že aj on má chyby ako muž, pretože má jemnú povahu. Je to proste dobrák, čo nemusí byť za každých okolností najlepšia vlastnosť. Uvediem to trocha inak. On nieje domased, je aktívny športovec ( beh, posilka...) chodí do dobrej práce, navrhuje výlety, chodili na zábavy, na festivaly, ..jednoducho sa doplnali.....no ich manželstvo začalo stagnovať po tom čo nastúpila do práce medzi mladé slobodné baby , a prestal ju zaujímať manžel. To nieje o tom že by sa prestal snažiť, ale práveže sa chcel odraziť v niečom čím by ju zaujal ... snaží sa pochopiť jej myslenie a nájsť spoločnú reč pretože tvoria rodinu a vybudovali si domov...pričom jej dával čas vždy keď to situácia dovolovala, striedajú sa ( kto zoberie deti zo škôlky a podobne. Venujú sa ich zálubám, vždy sa dohodli na chode domacnosti, čas mali rozdelený tak aby sa nik necítil ukratený o kamošov, kamoški...
Lenže ona nechce o ničom počuť, razí si svoju cestu...a preto hladá spôsob ako zabrániť a keď sa poznáme velmi dobre, nevidím dôvod aby som ho nepodporil v tejto jeho ťažkej situácií.
@lentakyterapeut vysoká škola neznamená nič pokial je slobodný a spokojný v práci. Zároveň má povolanie, ktoré je vážené v spoločnosti. Ja tiež nemám VS a podnikám a nie rok a ani dva.
Škola ti nezaručí úspech...
@maxxim prave si dokazal aky si hlupak
@lentakyterapeut pre hlupáka každý hlupák....
@lentakyterapeut takže takto: samozrejme že aj on má chyby ako muž, pretože má jemnú povahu. Je to proste dobrák, čo nemusí byť za každých okolností najlepšia vlastnosť. Uvediem to trocha inak. On nieje domased, je aktívny športovec ( beh, posilka...) chodí do dobrej práce, navrhuje výlety, chodili na zábavy, na festivaly, ..jednoducho sa doplnali.....no ich manželstvo začalo stagnovať po tom čo nastúpila do práce medzi mladé slobodné baby , a prestal ju zaujímať manžel. To nieje o tom že by sa prestal snažiť, ale práveže sa chcel odraziť v niečom čím by ju zaujal ... snaží sa pochopiť jej myslenie a nájsť spoločnú reč pretože tvoria rodinu a vybudovali si domov...pričom jej dával čas vždy keď to situácia dovolovala, striedajú sa ( kto zoberie deti zo škôlky a podobne. Venujú sa ich zálubám, vždy sa dohodli na chode domacnosti, čas mali rozdelený tak aby sa nik necítil ukratený o kamošov, kamoški...
Lenže ona nechce o ničom počuť, razí si svoju cestu...a preto hladá spôsob ako zabrániť a keď sa poznáme velmi dobre, nevidím dôvod aby som ho nepodporil v tejto jeho ťažkej situácií.
@maxxim stale chces tvrdit ze to nie je o tebe ? 🙄
@lentakyterapeut pre hlupáka každý hlupák....
@maxxim vidis vyfarbil si sa. Napis zecto je cele tvoj pribeh ved nik neveri ze to je pre kamarata
@maxxim stale chces tvrdit ze to nie je o tebe ? 🙄
@lentakyterapeut nie je to o mne
@maxxim vidis vyfarbil si sa. Napis zecto je cele tvoj pribeh ved nik neveri ze to je pre kamarata
@lentakyterapeut a ako podla teba to mám dokázať? 😁😁😁
@lentakyterapeut a ako podla teba to mám dokázať? 😁😁😁
@maxxim mne je to uplne jedno ale poviem ti ze nikto sa takto velmi nezaujima o "kamarata" odpisujes pravidelne vies o "nich" asi vsetko. Hadam nespavas s jeho zenou 🤣
@maxxim mne je to uplne jedno ale poviem ti ze nikto sa takto velmi nezaujima o "kamarata" odpisujes pravidelne vies o "nich" asi vsetko. Hadam nespavas s jeho zenou 🤣
@lentakyterapeut musím sa zasmiať😁...

@anonym_598ff2 drahá žienka, ja to viem že to tak bude. Myslím že aj on to tak cíti. Ale ako ho poznám, tak on vydrží, pretože na sebe pracuje. On nieje nešikovný, ani škaredý, no má na 1 mieste hodnoty , ktoré sú v tejto dobe exkluzívne...pre ženu a dobrý rozvoj detí. On si zažil čo je vyrastať v neúplnej rodine, čo je to keď muž pohŕda ženou, jeho mamou, on vie čo je to pre deti oddelené bývanie...a on to nedopustí pre kvety jeho vnútorného bytia. Aj keby mal 10 rokov žiť v pretvárke a v seba zapretí, tak jeho deti budú žiť a vyrastať v láske a v úplnej rodine. BOH s ním má velké plány on to vie, velmi dobre a je ochotný vymeniť svoje blaho za blaho detí, pretože ho potrebujú ako aj svoju mamu. Radšej zavre oči nad svojím osudom, akoby mal zničiť detstvo svojím deťom. On svoju rodinu miluje nadovšetko a je ochptný podstúpiť aj svoju hrdosť, len aby xžili ako rodina.