icon

Ako veľa priestoru potrebuje muž vo vzťahu?

15. aug 2024

Otazka skor na chlapov lebo ocividne my zeny to vnimame inak. Mam partnera ktory mi neustale vycita ze mu nedavam dost priestoru. Dva dni v tyzdni spolu vobec nie sme. Vikendy ako kedy a ostatne dni v tyzdni cca dve hodiny.
Ked sme spolu napr cely vikend tak sa rano zobudime spolocne si dame caj/kavu a ja si vacsinou najdem nejaku aktivitu mimo neho aspon na par hodin lebo to nezvlada 48 hodin spolu.
On ma za sebou viac partnerskych vztahov ale nikdy s nikym nebyval a je zvyknuty byt sam. Ja naopak, som vzdy s niekym byvala a teraz prvy krat byvam sama. A je mi to divne ze ja sedim sama doma a on sedi sam doma. Ze pri mne si tak neoddychne mi stale hovori. Pritom po nom nic nechcem ale ked je tu tak sa stale chyta nejakej roboty a potom frfle ze je unaveny.
A riesi to tak ze odide domov si oddychnut.
Povedzte chlapi, mate prenho pochopenie? Ma fyzicky narocnu pracu takze potom doma len lezi a pocuva nejake podcasty. A ked sa stazujem ze sme spolu malo tak vyleti ze mu nedavam priestor.
Nemame ziadne ine konflikty ani nezhody, len toto stale riesime

autor
15. aug 2024

@kristinka92 deti s nim naozaj neplanujem 😀 moje su uz odrastene a on ziadne nema

nika3136
15. aug 2024

Inak ta praca je za mna hlupost. Ty prenho nemas byt dalsia zataz. Nevravim, ze mas byt extremne hlucna, aktivna atd...ale aby musel byt vyslovene bez teba? Neviem co ma za pracu, ale moj muz mal davno 2 prace, z jednej do druhej, VS externe a prerabal nam dom. Chodil strhany zniceny.... ale u mna nasiel "oddych" 😏 myslim si ze to nie je tym, ze je vycerpany z prace ale tym, ze je tak bohuzial nauceny. Zaujimalo by ma preco mu vadi aj tvoja pritomnost

autor
15. aug 2024

@anketkarka vztahy stroskotali presne na tomto. Ze sa partnerkam malo venoval a potreboval vela casu pre seba. So mnou ma zatial najdlhsi a najintenzivnejsi vztah len mi stale vycita ze ho dusim.
Napr sme mali byt vcera spolu. Chcel prist po praci. Videla som vsak ze je unaveny tak som mu navrhla ci si nechce ostat doma oddychnut. No a hned chytil nervy ze on nie je male decko aby som mu hovorila co ma ako robit. Pritom ja som to myslela uplne v dobrom a on bol nahnevamy ze mu nedavam priestor na to aby sa rozhodol sam

kristinka92
15. aug 2024

aha pardon až potom si komentovala že máte okolo 50r. tak nechcem byt zlá ale toto je typické chovanie stareho mládenca bez deti- nevie sa prispôsobiť, ma svoje rituály ktoré neupusti. to sa nezmení.

koniarova
15. aug 2024

Už teraz ti to extrémne vadí. A je ti jasné,že s tým nič nemôžeš urobiť. Takže čo ostáva?

autor
15. aug 2024

@nika3136 ze mu vadi ze mam nanho neustale nejake poziadavky. Ze ja som stale plna energie a jeho to vycerpava. Aj ked po nom nic nechcem jemu to proste neda a stale u mna nieco robi. Ze u seba nema robit co tak tam dokaze oddychovat lepsie ako u mna

autor
15. aug 2024

@kristinka92 no vsak ja ani nechcem aby sa menil. Len by som rada predchadzala nejako jeho vybuchom. Ale to asi nie je v mojej moci bohuzial 😞

autor
15. aug 2024

@koniarova ako si prisla na to ze mi to EXTREMNE vadi? Vadia mi jeho vybuchy na tuto temu a ze ja uz proste neviem co robit a ako tomu predchadzat

autor
15. aug 2024

@harrisson dakujem za nazor chlapa. Preco by si zene nikdy nevenoval cely vikend?

nika3136
15. aug 2024

Moze to mat viacero dovodov. Poznam ludi, kt.su doslova energeticki vyciciavaci 😃 si s nimi hodinu a chces ist spat, si KO vycucana 😃 alebo mi pri poslednych riadkoch napadlo aj to, ze on chce nic nerobit...byt po praci lenochod, ktory sa zvali na gauc a nic nemusi. I ja by som to tak najradsej praktizovala, no kvoli rodine nemozem 😃 a nemala som na to ano 50r aby som si zvykla a potom sa mi to tazko upustalo. Priklanam sa k druhej alternative. Ked ho nechas absolutne nic nerobit, max ist na WC, asi bude klud, druha vec je ci ti taky partner vyhovuje

anketkarka
15. aug 2024

@autorka ale to, že on u Teba dobrovoľne niečo robí, za to Ty nemôžeš. To on si nevie strážiť svoju energiu. Podľa mňa v tom má pravdu, že by si mu mala dať priestor sa rozhodnúť, či je unavený na návštevu u Teba, alebo sa prekoná. Ale zasa nemusel by za to reagovať podráždene. U Teba svoje relaxačné aktivity robiť nemôže? Nedala by si mu pokoj? Tak choď Ty k nemu.

autor
15. aug 2024

@nika3136 vsak ja po nom nikdy nic nechcem. On sam stale s niecim zacina lebo mu to proste neda. Napr mozme byt spolu a on sa rozhodne opravovat skrinku. A riesi to cely den a potom mu uz neostava ziadna energia na mna. Pritom ja vobec nepotrebujem aby tu skrinku opravoval. Onns tym zabije cely den a ma pocit ze robi nieco pre mna. Pricom ja by som ovela viac ocenila keby sa venoval mne.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
marianarem
15. aug 2024

Ja ho chapem, ja som trochu podobna. Hoci u mna je to takto najviac zo zaciatku vztahu a potom sa to lepsi. Predstava, ze prve mesiace byt na sebe nonstop nalepeni, je pre mna hrozna a taketo fungovanie ma psychicky velmi pretazuje. Aj ked sme s manzelom zacinali spolu zit, tak som este chodievala do svojho stareho bytu niekedy na par dni. Nastastie muza som si nasla takeho podobneho. Obaja potrebujeme dost priestoru na svoje veci.
U tvojho sa to ale evidentne nelepsi a tebe to nevyhovuje, tak mozno sa k sebe celkom nehodite. Pochybujem, ze sa to este nejako vyrazne zmeni unho, niekto je skratka taky.

autor
15. aug 2024

@anketkarka ano. On si to nevie ustrazit a potom to zvaluje na mna. Ze sa mi tak snazil vyjst v ustrety az sa uplne vycerpal.
Takze ano, ked vidim ze ma dost tak mu viem povedat ze si ma oddychnut. Lebo on je casto so mnou lebo si mysli ze ja to od neho ocakavam a potom presne vznikaju tie situacie ze ide proti sebe a potom vyleti

autor
15. aug 2024

@anketkarka ja mu u mna pokoj davam ale jemu to proste neda. U seba vie prelezat cely den v posteli. U mna to nevie

autor
15. aug 2024

@wolf_ dakujem za prispevok. Presne takto to ma aj on. A ja neviem ako tomu predchadzat lebo nerozoznam kedy je uz pred vybuchnutim. Je to pre mna vzdy ako blesk z jasneho neba. Dlho dlho nic, vsetko dobre a pekne a zrazu uplna malickost a on totalne vybuchne a nebavi sa so mnou niekolko dni.

Ale dobre, ak mam byt uprimna, tak na zaciatku, ked som to este absolutne nechapala, tak som to brala velmi osobne ked potreboval byt sam. Teraz uz chapem o cosi lepsie. Ale vtedy som mu robila sceny a v nom to asi zostalo tak preto aj ide proti sebe aby mi vyhovel

autor
15. aug 2024

@marianarem vsak on praveze tiez chcel spolocne byvanie. Tie dva tyzdne dovolenky tu byval. Ale ako zacala praca tak to prestal zvladat.

baboobchod
15. aug 2024

Prečítajte si obaja knihu Päť jazykov lásky. Tvojim jazykom je trávenie času, jeho jazykom sú skutky. Mohlo by vám to pomôcť trochu sa navzájom pochopiť.
Nemá nejaký zdravotný problém? Keď je stále unavený… z jednej skrinky 🤨

mabenn
15. aug 2024

dobre, teraz po tvojich popisoch uz budem uplne otvorene sprosta: on je male decko, a ty mu robis "mamku"..problem je ten, ze to vnima a ponizuje ho to, preto mava vybuchy a otaca vsetko na teba..toto nie je zdravy vztah a budes sa v nom len trapit hoci budes po spickach chodit okolo neho...treba ti to?

tiezjedna
15. aug 2024

Nemáte žiadne iné konflikty?? No ešte aby ste mali pri tom tristne skromnom čase, ktorý spolu trávite😉

autor
15. aug 2024

@baboobchod ano, to viem, ze mame takto. na zaciatku mi napr nikdy ani nehovoril ziadne nezne slova, ale som mu hovorila, ze to potrebujem, tak s tym zacal.
a ano, podla mna je stale unaveny lebo ma zdravotny problem, ale odmieta ho riesit.

autor
15. aug 2024

@mabenn ano, na tomto moze byt cosi pravdy. ze mam hlupy zvyk ho usmernovat. ale to robi aj on mne, myslim, ze to je v partnerskom vztahu normalne, ci nie?

autor
15. aug 2024

@tiezjedna ako som uz pisala predtym, ked mal dovolenku dva tyzdne a sme spolu byvali, tak nebol ziadny problem. uplna idylka. problem prisiel ked zacal chodit do prace a chodi z nej vycerpany a unaveny. mne to pride tak, ze on proste nezvlada aj pracu, aj seba a este vztah. ze ten vztah ho proste zatazuje :(

marianarem
15. aug 2024

No poznam to. Hlavne pred manzelom som mala taky vztah, ze som bola zalubena, chcela som s tym chalanom byt, tesila sa nanho, ale po niekolkych dnoch intrnzivneho kontaktu som to uz nezvladala a potrebovala som si oddychnut. Proste som bola zahltena citovymi zazitkami, asi ako babatko, ked ma vela podnetov a vie potom uz len plakat a nevie sa ani ukludnit a zaspat. S manzelom sa to vyvijalo extremne pomaly, takze tam som tento problem nemala.

autor
15. aug 2024

@marianarem ano, ano, on to ma asi podobne. a ja to chapem, preto aj ked mame byt dlhsie spolu, tak si tam vzdy naplanujem nejaku aktivitu, aby som mu dozicila aj priestor bezo mna. ale niekedy je taky, ze mi aj povie, ze nemam nikam ist, ze mam ostat s nim.

marianarem
15. aug 2024

No lebo ta ma rad, chce s tebou byt, mozno by aj sam chcel, aby zvladal viac, ale nezvlada a nemoze za to. Tu je uz proste len otazka, ci si ochotna to prijat a vediet s tym fungovat. Mozno casom aj bude to spolocne byvanie, ale on bude stale taky, ze ten priestor bude potrebovat.

autor
15. aug 2024

@marianarem dakujem za odpoved. ano, vsak ja mu ten priestor doprajem, musim este pracovat na tom, aby som to nebrala tak osobne. aj tam je problem.

mna napr tie situacie ako s tou skrinkou hnevaju vnutorne. ale nic mu nepoviem,lebo iem, ze jemu to robi radost, tak som ticho. no.

marianarem
15. aug 2024

Ano, to je kluc, nebrat si to osobne, lebo to vobec nie je o tebe. Ak je podobny ako ja, tak by sa mohol aj rozkrajat a nezvladne viac, pri ziadnej zene. Ideal by prenho asi bola zena, ktora to ma podobne, ale ma rad teba. A zase ste dospeli, mate k dispozicii komunikaciu a empatiu, vo vasom veku uz aj nejaky nadhlad, tak mohlo by sa to podarit utriast.

autor
15. aug 2024

@marianarem dakujem Ti za velmi podnetny prispevok