icon

Ako vnímate obézne ženy?

29. jún 2023

Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.

mircalla
29. jún 2023

@oli18 Presne

beronsche
29. jún 2023

@viestta samozrejme, s tym suhlasim.

mircalla
29. jún 2023

Budem uprimna. Pokial vidim ozaj obeznu zenu, vsimnem si to. Prvy pocit, ze ju lutujem a dalej ako tazko sa jej musi zit a pohybovat.
Nejako sa nad tym hlbsie nezamyslam, ale nebudem klamat, ze si to nevsimam. Vsimnem si to. Nedavno sme boli na kupalisku a skostatovali sme, kolko extremne obeznych ludi tam bolo. Ani im nebudem hovorit, ze na tom nezalezi. Ale je to ich vec. Ja by som tak zit nechcela vlacit x kil nadvahy

natushik153
29. jún 2023

https://instagram.com/nataly.hrnek?igshid=OGQ5Z...
Aj ja mám cez 100kg 😂 ale riešim to. Každý kto má obezitu, nadváhu to rieši v hlave. Možno nevedia ako z toho von, diéty nie sú zdravé. Ja na to už idem inak ako veľakrát pred tým. Diétna kultúra ma dostala na váhu 108kg, 10 rokov som stále chudla a nakoniec mám o 30 kg naviac.

autor
29. jún 2023

Myslela som napriklad lilku mackanic, to je naozaj velmi obezna mlada zena. Nemam v umysle tu nikoho urazat. Ale ani sa nebudem tvarit, ze vyzerat tak je uplne v poriadku.

maca1984
29. jún 2023

Diskusia o obéznych deťoch zmazaná- si sa vrátila zasa sem ? 😁

top_manazerka
29. jún 2023

Ty musíš byť riadne nešťastná osoba.. prečo si mala potrebu tu niekoho menovať? 🤮

luczach
29. jún 2023

Vnimam to tak, ze v poslednom case je obezita tolerovana viac ako v minulosti, no niekedy viac preferovana ako je zdrave. Napriklad ta reklama na vlozky Always s tou obeznou krasorkculiarkou, nie je reklama na vlozky, ale skor na obezitu. Obezita je choroba, ktora vedie k srdcovo - cievnym problemom, infarktom, trombozam, cukrovke a ktovie co este - nie som doktorka.
Nemoralizujem.
Mne je prakticky jedno, su mi jedno obezne zeny, vela z nich za to mozno ani nemozu, maju zdravotne problemy mozno.

Tie mlade dievcata natiahnute v oversize obleceni. Ked idem v MHD to vidim. V oversize rifloch a mikinach. Moja generacia okolo roku 1990 - 2000 na ZS - chodili sme pekne oblecene, spoluziacky boli kocky, starali sme sa o seba. Teraz? Mastna hlava a oversize oblecenie, sem-tam piercing v nose.

Je mi jedno, ako kto vyzera. Pisem len svoje postrehy tejto doby.
Hlavne, aby som sa ja citila dobre po 2 detoch a v 37 rokoch. Vahu si strazim, ale nehladujem. Gro je citit sa dobre vo vlastnom tele a byt pritazliva pre svojho manzela.
Aj obezna zena moze byt pritazliva, ak je dobre nastavena. Vsetko je v hlave.

valeria_h
29. jún 2023

Neriešim to, ale nechápem ako niekto môže takto kašľať na svoje zdravie, detto u detí.

jana_eyre_2
29. jún 2023

@beronsche tlapkat po ramene? Nejde o žiadne tlapkanie po ramene, ide o normálne prijatie vlastného tela, akceptovanie samého seba.. to neznamená, že taký človek už nikdy so sebou nebude nič robiť, to znamená, že netrpí komplexmi a nezoziera sa tým ako vyzerá.. ide o to ako sa vidí a cíti, okolie do toho vôbec nič..

Btw keď ide len o zdravie človeka, prečo v každej podobnej diskusii stále každý točí len o tom ako obézne ženy vyzerajú v legínach, ako by sa mali zahaľovať, najlepšie nevychadzat von, možno o tri roky keď zhodia kilogramy? Keď ide iba o zdravie, prečo toľko ľudí stále komentuje ako to vyzerá a ako sa ostatní pozerajú? Ak ide o zdravie, tak ľuďom bez nohy budeme opakovať že nemá nohu ako to vyzera?

A prečo to nemôžeme pomenovať? Myslím že nejde o žiadne pomenovanie - to že je niekto obézny je fakt a myslím že máloktorý obezny človek to o sebe nevie.

muzik
29. jún 2023

Mne sa ženy oblých tvarov veľmi páčia. Rád sa pozriem na ženu s poriadnymi stehnami a krásnym guľatým bruškom, plnými a zvodnými bokmi a krásne zaobleným venušinym pahorkom. Faldíky sú pre mňa zvodné, príťažlivé a nanajvýš sexy, takže vítam, aby sa ženy s postavou Venuše obliekali kľudne aj do elastických kúskov oblečenia. 😁

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
viestta
29. jún 2023

@jana_eyre_2 ono prijat sa aka som ma aj druhu stranu. Neprijatie sameho seba vedie az k psychickym problemom, depresiam a nielen pri obezite. Iste, obezita je choroba zavinena nespravnym stravovanim. Co si budeme klamat, sadlo sa zo vzduchu a vody nespravi, sadlo je vzdy iba a len zo stravy. Na druhej strane, neprijatie svojich kil navyse moze mat horsi dopad na zivot a zdravie ako samotne nadbytocne kila. Obezita ako taka je komplexny problem celeho cloveka, vratane psychiky.
Odsudit cloveka, ze sa vyzral do obezity ma sice logicky dovod ale prvoplanove. Na rozdiel od velkej rite, ktoru vidi kazdy, do hlavy, ktora nad tou velkou ritou je nevidi nikto. Nikto nevidi ci sa ten clovek vnutorne nezoziera kvoli svojej velkej rity, ci naozaj je taky spokojny ako sa niektorym zda, ci sa tou velkou ritou netrapi viac ako je zdrave.

luczach
29. jún 2023

@poppy22 Ahoj. Inak aj mne ludia hovoria, ze cim som vyschnutejsia, tym lepsie vyzeram a ze sa o seba staram 🤣🤣🤣 Pre mna je chore uz len to, ze niekto komentuje niekoho vahu.

valeria_h
29. jún 2023

Zaujímavé aké rozdielne názory, táto diskusia bola zaujímavejšia 😃https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/pribrali-ludia/

jana_eyre_2
29. jún 2023

A ešte by som sa vrátila k tomu ako tu niekto poznamenal (už sa mi tu nechce hrabať) že ako to ovplyvňuje deti..
Tak si predstavte situáciu - dieťa od malička obézne, úplne jedno z akeho dôvodu, či zle stravovanie rodiny, alebo zdravotný problém (dúfam že viete že niektoré deti priberú aj na onko liečbe) ale predstavte si také dieťa.. každý v okolí rieši, aké je, tučné, veľké.. ako by malo jesť a hýbať sa - to ale nejde zo dňa na deň.. lenže zo dňa na deň sú stále okolo poznámky, stále sa vidí horšie a horšie, prichádza do kritického veku, puberta.. okolitá spoločnosť stále len opakuje aka je obezita zlá, ako obézni ľudia vyzerajú, všade naokolo len počúva ako nesmie pribrať, musí chudnút.. ako sa také dieťa vidí? Nie každé to nakopne k tomu aby začalo robiť premeny.. povahy sú rôzne.. a vy vyčítate nejakej žene, že dodáva sebavedomie ľuďom s kilami? Že deti môžu vidieť niekoho kto vie žiť úplne normálnym životom a vie byť obľúbený a netrapi ho hejtovanie?

A v neposlednom rade musim spomenúť chorost dnešnej spoločnosti v tom že sleduje doslova každé kilo.. dám opäť príklad môjho najstaršieho syna.. keď bol bábo, kojeny, tak bol veľký.. stále som počúvala aké veľké dieťa, častovali ho prezyvkami mishelin a podobne.. ešte aj v tom ľudia videli obezitu.. ako rástol, bol vysoký a chuducky. To zase každý riešil že je strašné chudý, prečo je chudý a ako má pribrať.. asi do 10r bol vysoký a chudý.. potom začal priberať, úplne zdravo, proste pár kg a vidno že sa zmenil.. ale opäť poznámky okolia, ako priberá ako sa mení.. a viete čo? Ja musím riešiť to, že prestáva jesť, že si začína pestovať nezdravý vzťah k tomu ako vyzerá, pre pár kíl.. (má 157cm a 55kg!!!) je hnusne ako dnešná spoločnosť už deti tlačí do toho aby sa videli v zlom svetle, ako si dnesna spoločnosť dovoľuje riešiť výzor a neustále tlačí na to ako má človek vyzerať.. ale vlastne ako má vyzerať? To nikto nepovie, ale kritika je stále prítomná, stále sa čokoľvek vie skritizovať a človeka to len dáva dole...

Jednoducho, viem že utopistické - ľudia nemajú čo hľadať chyby na druhých..

darinaslay
Odpoveď bola odstránená
dadis
29. jún 2023

@jana_eyre_2 ❤️

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

@darinaslay nejako nechapem, preco zrovna mne toto pises. Nepomylila si sa?

maros313
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

@darinaslay Ak narazas na ten moj komentar na prvej strane, tak si ho zrejme vobec nepochopila-bolo to myslene tak, ze namiesto toho, aby zakladala taketo diskusie, ma byt priama. Ak si precitas dalsie moje komentare, tak snad pochopis.

darinaslay
29. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl v tom pripade sa ospravedlnujem a nemyslim to na teba ale na ostatne ktore bodyshaminguju

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

@darinaslay v poriadku, najskor som vobec nechapala, potom mi docvaklo, ze ten moj prvy komentar mohol byt pochopeny rozne😉 Tie dalsie snad uz jednoznacne ukazuju, aky mam na toto cele nazor.

viestta
29. jún 2023
katka700
29. jún 2023

@jana_eyre_2 presne si to zhrnula 👏👏👏 Navyše sa stále vymýšľajú nové a nové veci ktoré sú údajne na ľudskom tele škaredé a treba ich riešiť, napríklad nedávno som našla diskusiu okolo jahodovych nôh, netušila som že je to až tak vážny 😂 problém

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

@katka700 ja som pred citanim tej diskusie o jahodovych nohach, ani nevedela, ze nejake jahodove nohy existuju😀

viestta
29. jún 2023

@katka700 @dskjhfdlkdjhl dievcata nie ste same. Zas mam o jednu zavaznu chybu na sebe viac. Myslim si, ze najvyssi cas zacat chodit kanalmi aby som tych "krasnych" a tych "normalizovanych" nepohorsovala svojou pritomnostou

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

@viestta mne je to nastastie uplne fuk, ja nesledujem, co ma kto na sebe a ak ma niekto problem so mnou, je to len jeho problem a ja riesim len tie svoje problemy😉

viestta
29. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl v konecnom dosledku ked precitam takuto debatu zistim, ze zijem stastny zivot, ked mi take a podobne kraviny ani nenapadnu, nie to aby ma trapili az tak, ze by som debatu zakladat musela. Ale zas na druhej strane, rada sa v takej debate pobavim

hlubik
29. jún 2023

žena vychodniarka?? to ako čo je za poznamku. Choď do chladničky a daj sebe kolbasu