Ako vyriešiť hádku s mužom o darček?
V úvode chcem poprosiť o slušne podané názory, na urážky nereagujem. O mesiac mám narodeniny a muž, že čo chcem. Ja mám radšej zážitkové darčeky ako hmotné. Tak som mu povedala, že ísť na výstavu Titanic do Bratislavy. Začal, že to je blbosť, on tam bude trpieť, zbytočne vyhodené peniaze, pozerat na rozbité črepy, zvyšoval na mňa hlas, keď som mu povedala, že mňa to zaujíma. Už nemám chuť tam s ním ísť. Nie je to prvý krát, čo som niekde chcela ísť a vždy ma zhejtoval. Každý víkend sedíme doma, jemu stačí televízor a hrať sa na počítači. Keď aj niekde ideme, celú cestu ftfle aký je to zlý nápad, vyhodené peniaze, nuda. Vždy nám skazí s deťmi radosť. Ako by ste to riešili? Ešte sa čuduje, že som nahnevaná. Pritom mi už teraz povedal, že tam pôjde s nechuťou a budú to vyhodené peniaze. Aj vám by to pokazilo radosť z výletu alebo prehanam ako on tvrdí? Nenechám si skazit narodeniny a pôjdem sama s deťmi. Aký máte nato názor?
Ak s nim chces ostat, tak by som volila debatu s vylozenymi kartami. Povedz mu ze bud si budete vzajomne vychadzat, alebo skusite manzelsku poradnu. Podla mna je strateny cas ak sa domnievas, ze mu to trkne samemu. Vyzera, ze je tazka povaha a nedochadza mu, ze ta systematicky deprivuje.
Tak načo sa tá potom pyta že čo chceš na narodky?
Ak tá to zaujíma, šla by som s kamoskou, alebo s deťmi
A na ten Titanik si kup listok a chod sama alebo s kym chces. Ale ako som uz spominala, nespoliehaj sa, ze mu to dopne.
Ked vies ze nema rad vylety naco mu to hovoris? V tomto ti nie on ale ty sama si si pokazila naladu, vies akeho mas chlapa a stale cakas ze raz nejakym zazrakom inak zareaguje. Ja v prvom rade s takym muzom kde viditelne mame ine zaujmy si neviem ani predstavit byt ale nato sa nepytas.
Išla by som sama. A ako píšeš, nie je to prvýkrát. Sama si so ho zavesila na krk. Nechaj ma hádať, určite si si myslela, že sa zmení😉Tvoje túžby, potreby a záujmy sú mu u prdele. Super vzťah. A zvyšovanie hlasu už len ako čerešnička na torte.
Išla by som bez neho nech sa odúva doma na gauči. A cestou premýšľala či ten vzťah stojí za boj.
Ano pokazilo by mi to radost.
Preco chces aby isiel ked vies ze vam pokazi zazitok? S kludom by som mu povedala ze ved s nim nepocitam
Šla by som sama s deťmi a ak sa oduva vždy mala si mu povedať že veď jeho tam nevolas
A prečo sa pretvarujes keď ty nemáš chuť, lebo on chce?
Tak potom máte vážnejšie problémy vo vzťahu ako len darcek
@solange7 on je úplne dominantný človek, keď chce on niekde ísť, musíme byť s deťmi ticho a tváriť sa nadšene aj z cesty do tesca a keď ja chcem raz za uhorský rok výlet, znechuti mi ho už dopredu a čuduje sa, čo sa hnevám, ved predsa pôjde s nami.
Deti nechať s ním doma ty sa dohodni s kamoškou a urobte si babsku jazdu. Zaplaťte si tam ubytovanie a urobíš si pekný narodeninový víkend
@pribinak Neviem prečo sa ma opyta na darček. Zrejme myslel, že bude stačiť Milka. Mám to 150 km do Bratislavy ale to ma neodradí. Radšej sama ako so stiahnutym žalúdkom s ním.
@solange7 áno, pôjdem bud s kamoškou alebo s deťmi. Vie, že ma to zaujíma, mám aj knihy s touto tematikou. A keď tam chcem ísť, naschvál to hejtuje aj pred deťmi aby tam nechceli ísť.
S domasedom je zrejme kompatibilny len rovnaky typ. Je nieco, kam by siel s tebou (alebo s celou rodinou) rad a nebola by to nuda a vyhodene peniaze? Ak ano, nenajde sa nieco z toho, co by aj tebe urobilo radost? Je mi cudne, ze na pomerne technicku vystavu (Titanic 🚢) to chlapa nelaka. Urcite s detmi zajdite, jeden listok usetreny 🙃.
@nynia pýtal sa na darček k narodeninám, tak som mu povedala. Myslela som, že sa prekona
Tak máš blbého muža...to nemá s dominanciou nič spoločné...Poznáš ho...mala si mu povedať, že si prosíš 2 lístky na Titanic, že pôjdeš s kamoškou. Možno by zareagoval ináč...Ono nie si s ním deň, týždeň a ani rok, musíš vedieť ako v istých situáciach reaguje...a nikdy ale nikdy sa nespoliehaj na to, že človek sa bude prekonávať alebo meniť...no nebude...
@madeincssr Rád chodí jedine raz za rok letecky k moru. Odkedy mu mu prešlo 45 rokov, len by doma v byte sedel. Aj tento víkend je program dňa sedenie doma.
Chod s kamoskou či s deťmi
Ja by som po takejto debate, kde by začal hundrat aká to bude nuda, mu povedala, že chcem od neho kúpiť lístok a nie s ním ísť, lebo by mi to zbytočne pokazil. Môjho chlapa by toto zamrzelo, ale zase on je iná povaha. On by aj na ten Titanik išiel veľmi rád, sme tak zhodnotili, že to vyzerá super, keby môžme hneď ideme, uži si to tam s kamoškou,alebo s deťmi a jemu to potom vychval ako si si to náramne užila a už budeš chodiť všade len bez neho 😁
Prestan ocakavat ze sa muz zmeni
Tak pises, ze je dominantny taky covek sa neprekona ani nezmeni nato zabudni, dokonca uz mate aj deti a take situacie boli niekolko krat takze nejde o vztah v ktorom sa len spoznavate... Ja by som mu nic o takych veciach nehovorila a chodila sama s kamoskou alebo s detmi predsa jeho suhlas nato nepotrebujes a ked sa opyta, co na nejaky sviatok tak zo zdvorilosti by som povedala nejaku malickost alebo, ze neviem nech vyberie nieco on.
Tak to bude nejaka divna narcisticka dominantna povaha. Navrhni mu tu poradnu a terapie. Inak sa to bude zhorsovat a budes sa cely zivot trapit s muzom, ktory ma nejaku poruchu osobnosti. Nehovoriac, ze deti si to zliznu tiez.
Tak.mu pobedz ze peniaze a kupis si co chces aj tie listky a pojdes sama
Najvyssi cas, aby si si zacala planovat programy bez neho, takto sa mu stale len prisposobujes a oberas sa o zazitky, zivot ti ubehne ani nebudes vediet ako, a zrazu sa zbadas na stare kolena po boku niekoho, kto ti vsetko kazil cely zivot a uz sa z toho nebude dat von. Nepisem ti, ze sa mas s nim rozviest, ale ukaz sebe aj jemu, ze na teba zduty ksicht nezaberie a ma to opacny efekt. Potom napis, ako bolo, ale urcite si to uzijes a chlap maximalne zalapa po dychu...
Isla by som bez neho + na ďalší výlet by som dopredu oznámila ze idem ja s deťmi/kamoskou/sestrou/mamou....
Vobec by som ho do mojich plánov nezahrnula, keby sa opýtal prečo, povedala by som, že aj tak si stále zduty :D
Ale úprimne, nevedela by som byť s takým človekom. Keď si predstavím aká som ja a muz, každý víkend sme niekde a je pre mňa veľmi dolezite chodiť na výlety spolu ako rodina.. Nechcela by som chodiť sama iba s deťmi ale ani by som nechcela vidieť zduty xicht manžela.
Ale ak tebe stačí pár výletov za rok, kľudne chod sama s deťmi ci inou rodinou/kamoškou.. Hovorím ako by som to vnímala ja
Nebuduce si nepýtaj výlet ....alebo keď, tak nie s ním. Nech ti zaplatí cestu a vstupenky. Veď výlet k narodkam nemusí byť s ním. Hneď začni s tým, že chces ísť sama alebo s inými ľuďmi lebo vieš, že jeho také nebaví a plne to chápeš.
Inak nemyslím, že toto je váš jediný problém.
@enmery u neho to prišlo vekom, keby som to vedela, určite si ho nezoberiem. Spohodlnel, spávať začal chodiť so sliepkami.
Nejde ani tak o tie narodeniny, ale skôr o toto “Vždy nám skazí s deťmi radosť.” Máte úplne rozdielne predstavy o spoločnom čase a fungovaní… On je evidentne domased a chce mať pokoj, ty chceš zážitky. Ja mám tiež domaseda a ja som tá, ktorá by bola každý víkend niekde, ale bavíme sa o tom spolu a plánujeme. Ideme aj na výlet, ale sú víkendy, kedy sme proste doma. A mám pocit, že vy neviete spolu vôbec komunikovať, hlavne tvoj manžel.
Ak ťa zaujíma ten Titanic, tak choď, neviaž sa v tomto na neho. Ale skúste riešiť aj váš vzťah. Lebo ja mám pocit, že sa od seba vzdiaľujete, ak ste sa už náhodou neodcudzili.
A prajem ti pekný zážitok ... zaujímavý výlet si vymyslela.

Išla by som sama...