Ako vyriešiť hádku s mužom o darček?
V úvode chcem poprosiť o slušne podané názory, na urážky nereagujem. O mesiac mám narodeniny a muž, že čo chcem. Ja mám radšej zážitkové darčeky ako hmotné. Tak som mu povedala, že ísť na výstavu Titanic do Bratislavy. Začal, že to je blbosť, on tam bude trpieť, zbytočne vyhodené peniaze, pozerat na rozbité črepy, zvyšoval na mňa hlas, keď som mu povedala, že mňa to zaujíma. Už nemám chuť tam s ním ísť. Nie je to prvý krát, čo som niekde chcela ísť a vždy ma zhejtoval. Každý víkend sedíme doma, jemu stačí televízor a hrať sa na počítači. Keď aj niekde ideme, celú cestu ftfle aký je to zlý nápad, vyhodené peniaze, nuda. Vždy nám skazí s deťmi radosť. Ako by ste to riešili? Ešte sa čuduje, že som nahnevaná. Pritom mi už teraz povedal, že tam pôjde s nechuťou a budú to vyhodené peniaze. Aj vám by to pokazilo radosť z výletu alebo prehanam ako on tvrdí? Nenechám si skazit narodeniny a pôjdem sama s deťmi. Aký máte nato názor?
@mantilka Ďakujem. Boli sme aj v Brne na Tutanchamonovi. To ho bavilo. Myslela som, že aj z tohto bude nadšený ale úplne ma znechutil
@gab1sol ja sa snažím pekne o všetkom s ním dohodnúť ale je to s ním ťažké. Vekom sa stáva mrzutejsi, lakomejsi, len počíta koľko ušetríme, keď sme doma. Dokonca mi vytkne aj ked ideme s deťmi do kina raz za čas.
@tenerifka ďakujem, spýtam sa kamarátok a kolegyne, či by nešli. Deti mi povedali, že by chceli ísť.
@solange7 má 3 súrodencov, s dvomi sa rozhadal. Je veľmi ťažké s ním vyjsť. A vekom sa to zhoršuje
Myslim, ze peniaze je lepsie utracat za zazitky (najma zdielane s blizkymi), ako za veci/majetky. Tie nas jednak zasypu a druhak zotrocuju (privazuju starostlivostou o ne). Skuste o tom niekedy spolu vludne pofilozofovat (nie kritizovanim sa navzajom), ked bude na to vhodna atmosfera - ked on bude z niecoho zaziteho nadseny. Je skoda nespoznavat svoje najblizsie okolie (aj cez vikendy), nielen tyzden-dva-tri na dovolenke.
Píšeš, že zarába nadštandardne. A platí to stále? Nemáte problém s financiami? Nie je pod tlakom, aby ste mali dosť financií? Neviem, nežijeme s vami, tak úplne nevieme, čo je za dverami vášho bytu a prečo sa tak zmenil. Ale komunikovať je nutné aj o ťažkých veciach. Tak sa ho skús opýtať, prečo je taký? Prečo zrazu nechce nikam chodiť, prečo uvažuje nad tým, že treba šetriť? A ak už šetrite, tak určite tie ušetrené peniaze niekde musíš vidieť…
@madeincssr Dovolenky pri mori má rád. Ale musí to byť letecky, all inclusive, 5 hviezdičkovy hotel. Tam sme aj 2 týždne a stojí nás to veľa. Naposledy ho bavila výstava výstava Tutachamon v Brne. Chcela som deťom aj Prahu ukázať, ofrflal. Ale aspoň išiel na koncert Elánu do Bratislavy a to sa mu tiež páčilo. Nikdy neviem, čo ho zaujme. Ked nech, skazí celý výlet.
Je to fas
@gab1sol on zarába nadštandardne a ja tiež pekne. Kupil ďalšie byty a chce ich čím skôr splatiť aby sme neplatili hypotéky. Je to však na úkor výletov, zážitkov. On povie, ved si bola v obchode a v kostole...ako dôchodkyňa
Aky ma ciel? Dostatocny pasivny prijem, skor ist na dochodok? Bude mat vo vyssom veku dost sil (a elanu) si ten pripadny predcasny dochodok uzivat, bude s kym? Dovoli mu to zdravie? Ci chce nadstandardne zabezpecit deti? To byva tym detom tiez obcas skor na skodu...
Začala by som ho vedome a nahlas vyclenovat. Žiadne že si prosím lístky na Titanic. Idem s deťmi na Titanic, kúp NAM (mne a deťom) lístky. Ani slovo o ňom. Možno sa aj prvýkrát poteší, ale začne mu rypat hlavou, že vy si uzivate, on je bokom a všetko prepasie. Takže keď príde otázka "A ja?" Môžeš kľudne odpovedať, že sa potešis, ale len za podmienky, že sa nebude chovať ako zduty debil a mať poznámky, ktoré nikoho nezaujímajú. Nechceš? Nemusis. Poradíme si aj bez teba. Tieto typy neznesú, aby si iní členovia rodiny užívali a oni z toho nič nemali.
Keby si tak na rok vypla, co sa tyka planovania volnocasovych aktivit... Jednoducho nic neplanuj, nedohaduj, aj dovcu ori mori zmenuzujes do od A po Z, vsak? Ani o nej necekni, zamkni sa, tak ako on. Nalad sa na jeho strunu, kysni doma, max. s detmi nieco v doisahu... Napr. Byvas na Kramaroch, ides na Kolibu. Ani to mu neoznamuj, oblec decka, chod. By ma zaujimalo, ako to ten skotsky mozocek poberie. Ci si hodi do pokladnicky vzdy 20cku (nebola v kine, na vystave).... Titanic mas doma, skoda penazi. 🤪
@madeincssr chce zabezpečiť deti, v 18 dat dať každému splateny 3 izbový byt. Zatiaľ prenajimame byty, máme pasívny príjem okrem našich výplat. Dostatok peňazí na výlety, dovolenky ale my sedíme doma a pozeráme ako sa hrá na počítači. Tak je to posledné 3 roky. Vždy po víkende sa ma kolegyne pýtajú aký bol víkend a bud si vymýšľam alebo hovorím, že boli sme doma. Samozrejme ani na ples nechce ísť, vraj netancuje
@vroni skúsim ísť touto cestou, najlepšie bolo, keď mi povedal, že mám sa ísť pozrieť do záložne na hrnčeky a príbory. Také iste majú na výstave. On tam nepôjde obzerať kuchynský riad. Proste úplne mi nadal. Až do plaču mi bolo.
Sla by som s kamoskou. Ale na keru rit sa teda pyta co si zelas ked potom pinda. Su to tvoje narodky,nie jeho 😠
@ivik4 No o to mi to bolo viac ľúto. Išlo o darček na moje narodeniny a on povie, že tam pôjde ale aj tak mi potom vraj povie, že to bola nuda a vyhodené peniaze. To fakt pôjdem s radosťou s ním. Hlavne potom co n mňa nakričal.
Veď práve. On nech sedí doma. Vy si to užijete. A svoje radobyvtipné pripomienky nech adresuje tomu pánovi, čo ho ráno v zrkadle vidí. Nikoho iného totiž nezaujímajú.
Tak ti poviem, keď raz také výlety nemá rád nič s tým nerobíš..žiaľ. Ak teda neuspeješ sa s ním o tom porozpráakceptovať.to iba akceptovať. A chodiť s deťmi sama,alebo s inými si plánovať výlety a jeho nechať nech si robí svoje. Alebo sa dohodnúť, že raz pôjdete kde chceš ty a inokedy kde chce on.
Sú ľudia ktorí milujú stále niekam chodiť (alebo aspoň občas) niektorí len odtrpia ,iný priam neznášajú..
Sme rôzny ľudia. Rôzne povahy a každý máme aj svoje záujmy .Keď máte také rôzne predstavy o spoločne strávenom čase, tak mu ani nehovor keď sa ťa pýta čo chceš. Povedz, ze nič lebo to čo chcem ja,ty tam aj tak nechceš. Choď sana a dobre. Poznám žiaľ veľa ľudí čo to majú podobne. A naučili sa s tým žiť úplne v pohode. Síce to trvalo diho kým sa žena zmierila ,že výlety a turistiku má s kamarátkami ale majú aj spoločné aktivity a dosť toho aby nezahodili vzťah.
By ma to mrzelo ;načo sa ťa potom pýtal? Zobralo by mi to radosť a ak sa ti dá chod s kamarátkou a on nech doma stráži deti
Nie, vekom to nie je. Ja mám staršieho chlapa. Môj oco má 65 a teda takýto ignorant k mame nikdy nebol ani jej takéto chobotiny nevyčítal. Ignorovanie potrieb alebo túžby toho druhého je VEDOMÉ ponižovanie a ignorovanie a s vekom to nemá nič. Takže choď sama a *uj nechaj sedí doma za pc a vypisuje ženám. Klam sa ďalej.
@enmery on nepíše iným ženám, hrá sa na ňom
1. Ste manželia a máte deti. Takže treba robiť aj kompromisy, každého v rodine baví niečo iné. Raz treba vyhovieť jednému, potom druhému, inokedy podebatovať spoločne a nájsť prienik v tom, čo by sa každému páčilo.
2. Veď majte každý aj čas sám pre seba alebo chod len ty s deťmi. Na čo ho nútiť, keď tam bude tak či inak otrávený? Nech kúpi 2 lístky na výstavu a chod s kamoskou, dieťaťom, alebo aj sama. Možno sama si to najlepšie vychutnaš. Môj muž, keď ma voľno, tiež by najradšej doma sedel. Žiadny aktívny program nevymyslí. Teda občas, ale to už asi vidí, že mi ide doma všetko na nervy. Ja sa tesim, keď naše dcéry podrastú, že budem chodiť s nimi. Využijem každý čas, kým bude muž na sluzobkach, aby sme išli lyžovať, na wellness, do kina, na nákupy..
Uzavrela by som to, ze chcem 2 listky a ja sa rozhodnem koho zoberiem a nebude mi kazit moj den.
@maris5 Áno, rozhodla som sa...
Aj hranie na pc je tiez strateny cas, hlavne vas ako rodiny a aj vyhodene peniaze. Tiez to prekaza..
Ja by som ziadala kompromis, ze on bude mat cas na to a vy naoplatku pravidelny vylet. Inak nez to preda, aby nestracal ten cas a peniaze.
Tuto hru predsa dokazu hrat dvaja.. 😄
@mima1988m ja s ním nechcem bojovať, chcem sa rozumne dohodnúť. Načo mi to bude, keď pojde s nami na výlet ale bude tam celý čas ofučany a na konci dňa mi povie koľko nás to stálo aj s benzínom?
tento posledny cas co tu citam jedna katastrofa....samy IT a vsetko na jedno kopyto
Ok, titanik výstava by ani mňa nebavila. Ale napríklad mam zopár veci, co viem ze by som sa tešila ako decko a cielene tam isla sama! Moj den, ziadne maminka sem maminka tam. A ziadny odetý znudeny chlap.
Kurna ved ho poznáš roky, čo si čakala zrazu zazrak? Pytal sa za co chces na narodeniny a nie - miláčik kam by si chcela ísť na výstavu, výlet, zámok?
Si sa zbytocne samonasrala.
Moj neznasa nákupné centrá. Takže tam ideme spolu len keď sa mu chce, inak idem sama, idealne bez detí!
Ty chod sama alebo s kamoškou, s nim niečo v rámci záujmu cm vás oboch a nech sa netvari ako ho to zaujíma.
Ty spokojna tam on doma a vybavená vec. Neviem ci je výstava aj v tyzdni keď sú deti v škôlkach školách. Ak áno niet o čom.
A vobec sa na neho nehnevaj, povedz mu to v klude, vypytaj si iny darcek.

@lucia13022023 kedysi sme chodili každý víkend, potom každý druhý. Potom to zacal prepočítavať na peniaze koľko to vyjde. Pritom je informatik, zarába nadštandardne. Potom, ze sa mu nechce. Mňa tiež nebaví stále sama s deťmi, chcela som zážitky zdieľať ako rodina.