Ako vyriešiť neukončený vzťah priateľky?
Ahojte,
viem ze vela chlapov sem nepise ale rad by som pocul nestranne nazory hlavne takych co zazili nieco podobne.
pred 8 mesiacmi som spoznal uzastnu zenu s jednym synom a nefunkcnym vztahom.
Zacali sme sa stretavat a neskutocne sme si rozumeli.
nikdy som nestretol taku osobnost ktora by mi vo vsetkom vyhovovala a z nej som citil to iste.
Zazili sme kopu krasnych okamihov a zamilovali sa ako skolaci. Ten pocit som velmi davno necitil a myslim ze v takej forme nikdy. Obojstranne sme citili to iste tak sa rozhodla vztah ukoncit.
Vsetko bolo skvele dalsi mesiac pokial si jej ex partner neuvedomil ze realne niekoho ma a velmi sa zacal snazit zachranovat rodinu.
Od tej doby sme ako na hojdacke, v jej vnutri sa bije predstava udrzania rodiny kvoli dietatu zo zacatim noveho vztahu.
Dochadza neustale ku konfliktom a citim ze ju stracam, ked sme spolu je dokonala, akonahle sa vrati do mesta je ako vymenena.
Ziadal som ju aby ukoncila vztah definitivne a nedavala byvalemu falosne nadeje (on stale chce aby to napravili) jej ex vie ze sme spolu, ale nevie ako dlho to trva a asi ma pocit ze to vazne nieje...
Niekedy sa chova pre mna velmi nepochopitelne a vsimam si (ona tomu posledne hovori ze ju sledujem) celkovu zmenu spravania ked je s nim alebo po tom ako s nim bola.
Stretavat sa musia kvoli dietatu a praci.
Pre mna je nepochopitelne ze si pisu, ona skryva predomnou komunikaciu, minule ju bral na dovolenku a z dovolenky, potom zas u nej prespal lebo dieta doniesol a ona prisla z prace neskoro (nic divne az na to ze vecer sme volavali pred spanim, casto videohovor ale doslova ma odbyla ze asi uplne nespi tak ze inokedy).
Posledne ma uplne vytocila lebo mu bola zaniest dieta a zavolala mi z lavicky pred cinzakom.
Nic zvlastne keby 8mesiacov nemala problem volat z balkona "lebo susedia", okrem toho je chora, a ked som chcel videohovor radsej mi povedala ze koniec lebo ju len chcem kontrolovat a neverim jej (ono je to aj pravda co sa jej ex tika a dvovody na to mam velmi padne).
Aby som pravdu povedal do okamihu kym mi nepovedala ze je vonku som ju chcel iba vidit, po tom ako mi povedala ze video nie som jej uz naozaj neveril.
Toto je len jeden priklad kedy nechapem jej spravaniu, konaniu.
Mam ju neuveritelne rad (nikdy som nestretol zenu ktoru by som tak miloval a naozaj chcel zobrat) aj ked mi uz x krat citovo ublizila vzdy som mal pocit ze je to pre tlaky byvaleho a pre to ze nedomysla uplne nasledky svojho konania co aj potvrdila, potom ju to mrzi a tak dokola.
Ja vidim jediny problem medzi nami a to je jej ex a jej predstava o zachrane rodiny, lenze on ani netusi celu pravdu o nas dvoch, takze ma zaujem zachranovat nieco co sa zaklada na klamstve a lzi.
dakujem za kazdu reakciu
@spark84 Mal by si ju nechať tak, chce riešiť bývalého, ok, nech teda zachraňuje ich rodinu. Ona sama zjavne nevie, čo by chcela. S bývalým to nefungovalo, tak si našla teba. On to zistil, začal žiarliť a zrazu sa začal o ňu zaujímať, to sa jej páči. Ale teba si drží v zálohe, lebo čo ak si ten jej krásavec zase dačo rozmyslí. Buď chlap a ukončí to.
dakujem baby, aj chalani.
potreboval som to pocut a vidim ze sa vsetci zhodnete na tom co mi racionalne uvazujuci mozok hovori uz davno...
@ckocka mna jej partner vobec neskrel, viem ze kvoli dietatu kontakt medzi nimi bude.
mna skrelo ze som citil a videl v jej spravani ze to nie je kontakt vylucne o dietati, hlavne posledne.
ona sa boji ze jednemu z nas ublizi a lahsie jej je asi ublizit mne a jej aspon tak nejak to chapem ja.
pre nu je najdvolezitejsi syn a ona sa nevie odtrhnut od myslienky rodiny.. hoc bez citov ale rodiny....
Jedna baba tu povedala velku pravdu "pravda kazdeho z nas troch bude zjavne ina" ja ju doplnim, ze tu pravdu oboch chlapov poznaiba ona..
teraz tvrdi ze chce byt sama... ale nechce to s nami dvomi skoncit, ze ma miluje a chce byt so mnou ze povie celu pravdu byvalemu. a ked sa potom stretnu, cele sa to zmeni a ona urobi nieco co by som necakal od milujucej zeny...
Toto je dobrá žena ?Máš veľmi nízke nároky potom .Je to vychcaná ženská ,bez charakteru ktorá si s vami robi čo chce .Možno ťa využila iba kvôli tomu aby vzbudila žiarlivosť u svojho partnera Nehovoriac ,žena čo je schopná si počas vzťahu naraziť iného ,zopakuje sa to pravdepodobne i v ďalšom vzťahu .Ako môžeš byt tak naivný v 40-tke ?Hladaj serióznu ženu ktorá vie čo chce a ma správne hodnoty .
Single mamicky randit a sex jasne. Vztah to nie vzdy su to len zbytocne komplikacie.
@spark84 prestan ju dookola ospravedlňovať a zloz si ružové okuliare.Zid z kratsej cesty ako sa vraví.Posobis ako dobrý človek.Mily,zodpovedny, slušný človek.Naco ti žena,ktora sedí na dvoch stoličkách?Maj v sebe kusok hrdosti a ukonči to.
@spark84 prosím ťa. Ona ťa určite nemiluje. , z toho čo som tu prečítala mi vychádza, že ťa má len ako záložný plán. Najprv si jej asi bol dobrý a už keď sa začal ex snažiť, tak zrazu ide zachraňovať rodinu? To čo je toto... Keby si bola istá, že nechce byť s ex ale s tebou, tak exovi neskočí na rečičky o záchrane atď. Nehovoriac o tom, že keby ťa ľúbila, tak by si nevyberala medzi tebou a ex, ale vybrala by si teba.
Otvor oči!! Si zaláskovaný. Vyzeráš byť slušný muž a bola by asi škoda keby si sa nechal emočne zničiť touto ženskou a nakoniec skončíš zatrpknutý a budeš tvrdiť aké sú ženy svine a že sme všetky rovnaké atď. Nechaj si lásku pre ženu, ktorá ťa bude chcieť rovnako, ako ty ju.
Je veľa normálnych bezdetných žien. Ak si aj ty bezdetný a slobodný, tak si hľadajú takúto. Je dosť možné, že budeš šťastnejší.
@spark84 ani som nedocital, ale kaslat na nu z vlastnej skusenosti. Pokial su neni obidve strany usporiadane tak to nema zmysel. Sam som stratil pri takej suke 3 roky zivota a uz nikdy viac. Strata casu
Je normálne, že on tiež o ňu bojuje. Normálne nie je, že ona sa viac menej nevie rozhodnúť. Môj názor:neozyvaj sa a uvidíš ako sa zachová. Ci bude chcieť ona o teba zabojovať. Ak sa o teba bude snažiť má ťa rada ak nie tak všetky tie keci ako im to nefunguje a ako ta miluje boli iba sladké reči
@spark84 pozri,toto co opisujes sa mne zda ako nevysporiadana minulost.Chce byt s tebou, ale zaroven este stale caka na byvaleho.Si momentalne jej barlicka pri ktorej sa citi dobre a ma pocit ze nie je sama vo pravdepodobne zazivala opak pri byvalom.Ale zial jej byvaly nastavil tak latku vysoko,ze po nom tuzi a stale ho lubi.Aj ked lubi teba,lubi aj jeho.A to ze sa odvolava na syna,je len jej schovavanie svojej neistoty a nevie co ma robit.Nechce vyjst so svojej starej komfortnej zony, ale zaroven chce zmenu.To ze sa vyhovara moze zatoven znamenat,ze ti umyselne klame a taha na dve strany.Ale zaroven to moze znamenat,ze sa vyhovara len preto aby ti neublizila a nlboji sa nejakych ziarlivych scen z tvojej strany nakolko si nepovedal jak moc si ziarlivy a toleranty.Ak by bol chlap tolerantny a daval to uene pocitit tak ona nrma potim potrebu nic pred tebou tajit alebo sa vyhovarat. Mas momentalne len 2 moznosti.Bud na nu zabudnut a ist svojou cestou,lebo ona tu svoju nrma este vysporiadanu.Alebo druhu moznost mas tu,ze si s nou sadnes,na rovinu jej povies ako ti to ublizuje,ze chces vediet pravdu o vasom buducim fungovani a dohodnete sa na nejakych hraniciach a normach
@madielilly veľmi pekne napísané.
@henikap123 mala som to podobne zo zaciatku.S partnerom som 6 rokov.Milujem ho jak sa len da. Pred nim som mala partnera s ktorym som bola 6 rokov a ukoncila som to z vlastnej strany,lebo on sa nechcel posunut.Nechcel rodinu a deti.Tak som to skoncila. Ale ta chemia medzi nami co bola nikto neprekonal. Aj ked partnera teraz milujem najviac ako sa da, vzdy tam je to "nie je to on". Mam ho tak hlboko v sebe ze to nedokaze nic vymazat. Aj ked k nemu uz nic necitim a do tohto vztahu som isla vyrovnaná s uzavretou minulostou, stale je vo mne ten pocit ze on bol ten "pravy" a jeho latku nedokaze uz nic a nikto prekonat
@madielilly neviem čo by som robila na tvojom mieste, tak asi len dúfala aby mi po dlhom čase nenapisal ako sa mám alebo aby som ho niekde nestretla. A s tým novým partnerom neplanujes rodinu? Čo ak by ste mali bábätko a bývalý by sa ozval a zacal vypisovať, že urobil vtedy chybu atd..Ale snáď nie.
Ja som zase mala priatela skoro 8 rokov láska po čase vyprchala a s jedným kolegom sme si začali písať ale bol z opačného konca Slovenska a zaľúbila som sa doňho. A vždy sme si chvíľu písali potom sa odmlčal a porom zase napísal a trvalo to tak dva roky. Boli to pre mna ťažké dva roky. Aj ked som sa rozišla s tým priateľom a išla s iným na kávu stále som myslela na toho kolegu. A zrejme aj keby som si našla niekoho iného, nikdy by to nebol ten kolega a keby sa kolega ozval zase by som do toho “spadla”🙂 takze niečo podobne.
@henikap123 planujeme a aj sa snazime uz zhruba rok, rok a pol.Mam za sebou 3 biochemicke tehotenstva za ten cas. Ja som svoju minulost uzavrela.Aj som sa pred casom s nim stretla a porozprávali sme sa a vyjasnili sme si veci z minulosti.A odchadzala som psychicky lahsia.Cele stretnutie som mala pocit akoby som sa stretla s rodinou.So zabudnutym bratom.Proste ako ked ide clovek na kavicku so surodencom ktory byva moc daleko a vidite sa raz za cas.A ano, napíšem mu prianie k narodeninam a meninam a napisem mu po dlhom case ze ako sa ma a ako zije.Ale ten vzťah uz citim inak Jei blizky.Je to clovek ktoreho budem navzdy milovat a budem sa zaujimat o to ako sa mi dari ale viac byt s nim nechcem. Mam uzastneho partnera a neopustim ho kvoli inemu.No moj byvali bude mat navzdy cast mojho srdca
@madielilly chápem, určite veľa ľudí to tak má ak im aj niekto zomrie koho milovali už nikdy ten další partner nebude ako ten čo zomrel ale začali nový život a sú štastni
. Tak držím palce s tehotenstvom :( ,

@egonsk dakujem, mrzi ma ze to tak dopadlo... poznam to z ineho pribehu len tam nebolo dieta, zvysok sedi...