Ako vyriešiť neustále návštevy doma?
Ahojte, som na RD, malý má 11 mesiacov.
Od ako som doma, stále máme návštevy.
Hamba ma je aj povedať ale jeden čas som mala stále zamknuté dvere a keď niekto prišiel boli sme ticho.
Klamala som že som u susede na káve, že som na prechádzke s malým, idem na úrad.....
Zlepšilo sa to ale teraz sa to začalo zasa.
Manžel pracuje do 16:00 a tešíme sa na neho a potom sa niekto zasa nasáčkuje.
Chodia hlavne mojí lebo manželova strana žiadny záujem.
Moji sú rozvedený a tak návšteva ktorá mohla byť jeden deň, koná sa striedavo.
Keď by tu sedeli hodinu tak je to ok ale nie, či prídu o 13:00 alebo 17:00 počkajú si na kúpanie malého a uspávanie.
Už mám toho plné zuby.
Dnes ráno som šla s malým na ihrisko, stretla som tam mamičku ktorá bola celkom fajn na rozhovor ale v tom mi zvoní mobil že kde sme, veď prišiel som vidieť vnuka a nieste doma?
Tá mamička je suseda a tak to okomentovala že dosť často máme návštevy, až som sa cítila trápne.
Keď ím poviem že máme na pláne niečo, odpoveď je veď vy si robte čo máte, my sme neprišli k vám ale malému. Tak čo robiť? Poraďte mi, hádať sa nechcem a nechcem ani uraziť niekoho ale toto už normálne nie je. Ďakujem 🙂
a ty si nemá alebo čo, že im to nevieš vysvetliť? A ak to nechcú pochopiť, vyves si na dvere veľkú ceduľu Návštevné hodiny v utorok 16:00 - 18:00, prosíme návštevu ohlásiť dopredu... mimo návštevné hodiny neotvor a hotovo
@danica2711 tak už som tu písala že ím nejaké veci boli povedané tak nemá asi len nebudem 🙂
A ceduľe nemám v pláne vešať na dvere.
Skôr mi išlo o to ako im to povedať aby to pochopili 🙂
Sak ich predbehni, vnuka zanes dedkovcom a mas volno. Alebo ked dojdu tak sa zober a chod na nakup, ku kadernicke, umy okna alebo si chod pospat... a stari rodicia nech su s vnukom.
Tak mamka keď chce strážiť, nech príde doobeda, keď je manžel v práci , vezme ti malého von a ty si kľudne poprac. Potom ju pekne odprevad a čakaj na manžela. ;)
Píšeš že mama chodí v dni keď nerobí. Po práci teda asi býva unavená. Choďte teda k nej po práci a seďte u nej do 22. Možno pochopí ako sa cíti po práci tvoj manžel.
Musím napísať že sa mi tento príspevok píše veľmi ťažko lebo mne maminka zomrela minulý rok a dala by som neviem čo za to aby tu bola...napriek tomu ťa chápem.
@vejapa76 to mi je ľúto.
Práve preto nechcem byť na nich zlá, nikdy nevieš a predsa mi nerobia nič zlé ale aj tak mi to vadí. 🙂
Od kedy som napísala príspevok tak tu nebol nikto zatiaľ, včera chcela mama prísť, povedala som že je malý unavený a už ho ideme kúpať tak neprišla. Otec volal dnes doobedu a to sme boli na ihrisku zasa, neozvala som sa mu, po príchode domov som mu napísala kde sme boli.
Dnes večer sa nahlásila mama ale tak to beriem, nebola od nedeli 😁
Len mňa už aj to vyčerpáva dohadovanie kedy kto príde, asi mi viac vadí to že nemajú nič iné na robote len vnuka, žiadne iné záujmy, kamaráti, cestovanie... 🤷♀️
@cacianka ona nás volá aj na návštevu, vždy sa pýta čo navarí pre nás ale ja po tých návštevách u nás nemám chuť vysedávať ešte aj u néj.
Skôr by som ten čas trávila niekde inde s manželom a malým.
Nehovorím že nechodíme, raz za mesiac áno.
Skôr ju prehováram nech si zavolá nejakú kolegyňu alebo susedu na kávu a pokecá aj s niekym iným ako sme my 🙂
@cacianka no a otec ten je zasa vorkoholik, doma ho zastihnem tak o cca 23:00, chodí k nám na "oddych" po práci alebo keď sa ukáže príležitosť počas práce 🙂
Úplne chápem, myslela som to tak - predbehnúť ju a obrátiť garde. Choďte tam k nej vždy vy, predbehnete ju, natlacte sa buď ty a dieťa, alebo muž , alebo všetci traja. Každučký deň, zbal potrebné veci, nasackujte sa celé hodiny, vôbec máme nedaj šancu aby prišla k vám. Musí pocítiť svoju polievočku na vlastnej koži, vo svojej domácnosti.
Ale viem že je to nereálne, tak si zakaždým robte svoj program, teraz keď je dlho svetlo, pekné počasie vždy niekam choďte. Viem že to vyzerá ako útek, ale buďte preč, nedvíhaj mobil - to si vyhrad pomyselné časy kedy zdvihnes, aj keď budeš doma, tvár sa že nepočuješ zvonček, mobil a neotvaraj.
Niečo už musí tvojou mamou zatriasť, že to čo robí už presahuje únosnú mieru a napriek všetkým snahám o kľudne rozhovory, vysvetľovania, nebude tolerovať takéto časté narúšanie súkromia. Mama nemama, z hrušky dole. Nastav si podľa svojej vôle nejaký režim, kedy sa rada stretneš, pokecate, dáš jej dieťa povoziť, zobrať na ihrisko, a nepopusti. Mama ma mať aj svoj život, knižnica, susedy, tetky z rodiny, nejaký klub pri CVČ alebo senioroch.
Mmch.vobec ti nemusí byť trápne pred mamičkami na pieskovisku že "máte často navstevy", každý to má inak, tak tam just zostaň, dajte sa dokopy mamičky a spoznávate všetky okolité atrakcie pre deti.
mas problem s nastavenim hranic voci svojim rodicom. to je cele
Jezisi, keby mne takto chodili, som stastna ako blcha. Deti by som im vrazila a ja si sla oddychovat (citat knihu, malovat, len tak lenosit).
Su to tvoji rodicia, ked ti to tak vadi, to ich nevies usmernit?
Keby som bola na ihrisku poviem keď chces príď za nami ak nie smola a tak to robit vzdy
Ja ta uplne chapem.Ono nechces ich urazit a nevies ako s tymi navstevami skoncovat,lebo je to uz vycerpavajuce pre celu rodinu.Prisaham,som si spomenula behom troch mesiacov sme mali asi 20 navstev rodiny,nic ine som nerobila len chystala pre nich a pratala po nich.Potom som povedala,ze dost a ked sa niekto aj ohlasi,poviem NIE.Nikdy som nebola viac vycerpana ako z navstev,obmedzovana vo vlastnom dome,lebo ani nakojit kludne babo.Naozaj musis rodicov napevno urcit dni a cas kedy mozu prist,a nic take ze nie za vami prisli.To kde su hranice sukromia nikde???Povedz obom,ze mas aj sukromie to znamena,ty manzel a dieta,a nech ho respektuju.Drzim palce.
Ja by som im povedala: "Výborne, to je úžasné, že máte takýto záujem o malého. My ideme na rande".
Zobrala by som sa aj s mužom a min. raz týždenne by som ich nechala doma aj s malým a do 22:00 bola na rande. Sem-tam by som im malého priviezla domov po robote. Nech sa postarajú. Ja si poupratujem, pospím. Atď...
A preco obaja drepia u Vas a ani jeden nezoberie dieta von, nech si oddychnes? Lebo to je najjednoduchsie prist ku Vam. Pre teba to nie je ziadna pomoc, ale zataz tak casto. Nerozumiem, preco s nim nejdu von pripadne ho mama nezoberie k sebe? Ma 11 mesiacov, daky problem ho povozit v kociku? Pripadne ked pridu, nech sa staraju a odskocila by som si napriklad do obchodu
Ja by som ich zapojila...Hned ich prejde chut tolko chodit. Pises, ze mama prakticky nepracuje....Takze energie ma asi dost. Je jednoduche sediet, robit dietatu nununu, klebetit a pit kavu....Poslala by som ju s malym von. Problem je v tebe, ze razantne neurcis pravidla. Miesto toho sa zatajujes, to je take zbabele...Je daky problem vysvetlit, ze ta to vycerpava ich mat na navsteve tak casto a teda ze by bolo fajn trosku aj pomoct. Vsak uz len tie debaty musia byt unavne, praticky sa niet o com bavit kazdy den tolke hodiny
@slobodnamaminaj Ja by som navrhla toto :
Stretla som kamaratku. Stazovala sa ze nemajú súkromie, lebo svokrovci chodia k nim kazdy den
Pozriet vnuka, lenze zdrzia sa vzdy az do vecera, t.j.niekolko hodin. Vraj ona nema cas na svoj program.....
A co tam presne robia kazdy den tak dlho? Lebo teda venovat sa cely cas dietatu, tomu neverim. Ty nebyvas nervozna? Ja by som z toho bola a prenasala by som to urcite na okolie, aj na nich, stekala by som.
Ja osobne by som skusila tieto metody:
1. ledva rodicia dojdu, tak na chvilu dala maleho, urobila kavu, ale potom pekne, pod mi miesat kasu, pod mi vylozit pracku, pod mi pozehlit pradlo, viem je to hrozne, ale ked budu mat reci, ze na to neprisli tak povedat, ze muz cely den syna nevidel, on sa mu bude teraz venovat a ze si si myslela, ze prisli pomahat.
2. aspon mesiac chodit prec vzdy v danu hodinu a nepovedat im. Ked oni nenahlasia vopred prichod, co je evidentne zvykom, tak ani ja nenahlasim odchod. Ajkeby som bola neviem jak unavena, vzdy v danu hodinu by som zmizla. A ja by som aj telefon dvihla a skusila by jedina vycitava otazka prist, ze kde som, tak nielenze vysvetlim, ze vonku a budem si robit co chcem, ale ze som dokonca dospela a kvoli tomu som sa nestahovala prec od rodicov, aby som ich zase denne videla.
Oni tam zas dlho nebudu vyklopkavat. Ako zistia, ze nie si doma, tak potom pojdu prec, nebudu 4 hodiny stat pred dverami, nie? Tak potom sa hned mozes vratit spät domov, hodinu po telefonate. Ako daleko byvaju? Aby neskusali kazdu hodinu dojst? Lebo potom uz iba ozaj razny postup.
Opýtala si sa už rodičov či mali svojich rodičov stále za zadkom? Či chceli ako mladá rodina súkromie, alebo boli šťastní ze rodičia vyliezali z chladničky aj každej skrine? Spýtaj sa mamy či chce aby si šla naspat do detskej izby bývať. Že to by bolo najlepšie. Ze takto sa citis ako fagan co nemá nárok dospieť a mať súkromný život. Ja sa čudujem že to chlap toleruje
Mňa by asi porazilo 4 dní do týždňa 😅😅 ale ja mam veľké ústa, raz dva poviem co mi vadí ručne a stručne
Si dospela osoba, ty musis stanovit hranice. Nie, rodicia nechodia „k malemu“, navstevuju teba a tvojho muza. Normalne otvor usta a slusne povedz, ze ako rodina potrebujete viac pokoja, sukromia a casu bez navstev.
Čosi 🙈 dohoda,ustna,jasne,chapem zamykanie, nedovolila by som a tolke hodiny? No pomoc

@h2 toto je super 😁 ďakujem, skúsime 😁