Ako vysvetliť dieťaťu hádky rodičov?
Dcéra sa ma pýtala prečo sa s partnerom hádame ostala som zaskočená a nenašla som vhodne slova jej to vysvetliť. Tak som jej povedala že medzi dospelými to tak býva a že maminka s otckom sa hádajú už moc. 🤦🏻♀️
Uveď to na pravú mieru. Porozprávajte sa a skús do nej neprogramovať, že je to normálne.
ked si to uz vsimlo dieta tak to zrejme nebude najidealnejsi vztah ... ber to ako budicek na zamyslenie sa,ci chces tak pokracovat alebo urobit zmenu ... klamat jej ze to tak byva medzi dospelymi? nie vobec to tak nebyva a vobec to tak nema byt .. to jej davas nadherny priklad ... chces aby aj ona mala taky zvot s partnerom/manzelom len preto,ze mama jej kedysi povedala,ze je to normalne??
Porozpravaj sa o tom s tvojim partnerom, ze situaciu vnima aj vasa dcera, ako ju idete riesit.
@ukgirls veď práve že nechcem proste to tak vyletelo so mna
"medzi dospelými to tak býva"
What in the fuckity fuck? To vážne? No tak to počas svojho manželstva bude mať veľmi pestré a dokonca si bude myslieť, že je to normálne.
@yelena159 Áno viem skritizujete ma v pohode to so mňa vypadlo ani nwm ako
tak ked vies ze si spravila chybu sadni si s dcerou dajste si horucu cokoladu a porozpravajte sa.. vysvetli jej,ze si sa pomylila a rozhodne to tak nema byt a ze ta to mrzia urobis vsetko preto,zbyy si to napravila
neviem síce, prečo si túto tému nazvala Asap, ale fakt skúste ASAP (as soon as possible = čo najskôr) riešiť aspoň to, aby ste sa nehádali pred dieťaťom
Je mi ľúto tvojej dcéry. Má pokazené detstvo, možno traumu do života - lebo dvaja dospelý nevedia komunikovať a prípadne ukončiť mizériu. A ináč aj keď sa budete hádať ticho a tajne, z prvej ruky ti napíšem - to dieťa to bude vedieť a bude ju to trápiť viacej ako si vieš predstaviť.
A najviac ma hnevá že dieťa ma 5 rokov 😓
Musíte sa hádať? Neviete komunikovať ako dospelí ľudia? A neklam jej, že je to normálne lebo nie je.
Úplne normálne. Tak ako sa rodičia vedia pohádať, majú sa vedieť aj udobriť. A dieťa to má vidieť. Konflikty sú normálna vec, nezhody, rôzne názory, argumentácia(nie hádzanie tanierov). Hádky sú o emóciach. Ukáž dieťatu, že sa po výmene názorov dokážete ospravedlniť jeden druhému, vysvetliť a vykomunikovať problém. Nič viac netreba.
Až teraz čítam komentáre. Opäť samé dokonalé manželstva a domácnosti. Naozaj? 😉🤭
@mamamasama ano, aj my sme tebou pohrdavo nazvane dokonala domacnost. Pretoze my sa nehadame. Prajem ti pocit byt natolko zrela, a mat zreleho partnera, ze sa nemusite hadat ako psy, e viete si veci odkomunikovat, hladat riesenia, a spravat sa k sebe s uctou aj ked nesuhlasite. Je to doslova poklad mat taky vztah, a treba sa on starat, nie je to len tak.
Ak je pre teba hadanie sa normalne, fuuuuuu. Pre mna nie.
@maxik24 ona niekde písala ze sa hádajú ako psy? Deti to vnímajú úplne inak. My sa zo zásady pred nimi nehadame, pretože ja som takto vyrastala, ale neexistuje človek ktorému občas nepovolia nervy a povie niečo viac nahlas, pripadne niečo viac zdôrazni a deti to už vnímajú ako hádku. Z vlastnej skúsenosti viem aj to, že najhoršie deti znášajú dusno medzi rodičmi, ani nie tak samotnú hádku, tak tu zas nerob zo seba matku Terezu, lebo ti to nikto neuverí že ste si nepotrebovali nič a mužom vydiskutovat.
@mamamasama presne tak, no ved oni sa nehadajú, jeden sa oduje a je ticho. Ja som zástanca konštruktívnej debaty, ale neexistuje že sa za celý spoločný život ani raz nepohadaju. Aj tu sú často také témy, ved my sme sa nikdy nehadali a on odišiel. No možno ani nikdy nič neriešili a tak to dopadlo.
@autorka čím skôr dieťa pochopí že život nieje vždy iba ideálny, tým bude viac na to pripravené. Mama a otec sú len ľudia, nie roboty. Treba vysvetliť ze nieje ok po sebe kričať, skôr si to vyrozprávať v kľude. Mňa deti často na to upozornia ako sa im nepáčilo ako ten a ten po sebe kričali, lebo na to nie sú zvyknutí z domu, tak sa im snažiť vysvetliť ze každý človek je iný a aj svoje emócie inak prežíva
@maxik24 Áno. Pre mňa sú emócie normálne, aj výmeny nazorov. Nehovorím o hadzaní tanierov, buchani dverami a vreskotom. 😘Ale ty pokojne potlačuj svoje emócie, aj nazory a šúchaj nohami, aby bol doma "kľud" 👌🏻😅
emocie vo vztahu aj negativne su ok ale do istej miery .. no ked uz 5 rocne dieta povie matke,ze je to uz dost a preco sa STALE hadaju - to uz normalne nieje ... nik nieje svaty,kazdy si obcas vymenime nazor .. ale nie hulakat po sebe a dostavat dieta do podobnej situacie ... vsetko ma hranice
@ukgirls vieš kedy dieťa nereaguje na krik a hádky? Ak je ich príliš. Zvyklo si.
@pininka1 "nerob zo seba matku Terezu, lebo ti to nikto neuverí že ste si nepotrebovali nič a mužom vydiskutovat." prosim, citaj s porozumenim. A napis mi, kde pisem, ze sme si nepotrebovali s muzom nic vydiskutovat. Praveze tak ako pisem, riesime veci komunikaciou, nie hadanim sa, hladame riesenia. Nikdy ma ani on, ani ja jeho, neurazil nejakymi silnymi slovami, aj ked nesuhlasime jeden s druhym, nikdy na mna nekrical, ani ja na neho. Nastastie sme rozumni a zreli. U mna by hulvatske spravanie nepreslo, manzel to vie a viem aj ja, ze on ma o takych zenach tiez svoju mienku. Da sa komunikovat aj bez hadania sa a stekania po sebe, a bez toho, aby deti museli takto vnimat veci a tymto sa zatazovat.
@pininka1 ak narazas na nas, tak aj ty prosim citaj s porozumenim. Stekat ako psy, alebo sa odut, je pre mna rovnaka uroven nevyzreteho cloveka, ktory si navyse ani nevazi toho druheho. S manzelom sa lubime, vazime si jeden druheho, vieme komunikovat, a nemusime sa oduvat, ani kricat po sebe. Podme normalizovat toto a nie hadky 🙏
@maxik24 ani keby si neviem co napísala ti neverím ze si nikdy nedvíha hlas. Ty poznáš len dve úrovne, hadka ako pes, alebo kľudne rozprávanie sa. Život nie je čiernobiely, stávajú sa aj oveľa horšie veci, za mňa je najdôležitejšie si to potom vyrozprávať, a láska s tým nemá nič spoločné. Keď niekto zdvihne na toho druhého hlas ešte nemusí byť hulvat, nemusí ani hrešiť, len to silnejšie zdôrazni, pretože emócie práve pracujú a nervy sú nazhavene. Už na psychológii nás učili že jedna dobrá konštruktívna hadka vyčistí vzduch lepšie než čokoľvek. Vy ste sa s mužom stretli také kľudne povahy, gratulujem neznamená to,že my vasnivejsi mame zle vzťahy.
Ako vysvetliť dieťaťu...
Stále vravím, že dedi nie sú blbé a vycítia veci medzi partnermi i pri rozchode/rozvode...
Uveď ako mamina veci na pravú mieru, ako povedali ženy vyššie, aby to v žiadnom prípade nepovažovala za statu "Je to normálne..." Pretože to, čo sa naučí doma, tak bude žiť i vonku..
A do budúcna, buď inteligebntnejši troška viac než "tvoj partner" a hádky/konfrontácie si s partnerom rieš mimo dieťaťa... Keď už chlap nemá rozum a neberie ohľad na dieťa...
Inak, čo je tak veľmi dôležite a "mega problém", keď sa vo vzťahu neviete baviť, komunikovať normálne ako ľudia, bez toho aby ste po sebe kričali.. To už nemáte úctu ani voči sebe ako partneri..? Ach ☹

Lebo sa nevedia rozprávať ako dospelí.
Povedz, že ti je to ľúto a že sa pokúsite s mužom rozumnejšie riešiť veci. Ale na to treba dvoch.