Ako vysvetliť partnerovi túžbu po vlastných veciach?
Môj muž je taky ten typ, že nechápe všetky tie ženské veci. On si dopraje pre seba veci ako napríklad elektronika, komponenty do počítača, rozne zariadenie do bytu. Aby ste ma chápali, nie ze by zariadil celý byt, ale take tie veci, ktoré ja k životu absolútne nepotrebujem ako repraky za 300€, televízia za 1000. Samozrejme take drahé veci nekupuje často, ale každý mesiac si niečo kupi pre potešenie. Na tom by som nevidela nič zlé, ale keď si kúpim ja, je to problém. On to vnima cez to, že veci, ktoré kupuje on su na dlho, ja keď si kúpim napríklad drahsiu kozmetiku, je to niečo, čo sa vypotrebuje, takže si mysli, že míňam na hlúposti. Furt, keď si kúpim niečo take, alebo idem na kozmetiku, na kávičku tak ma problém. Nič mi neplatí, všetko ide cca na polovicu, ale sme spolu už dlho, chystáme svadbu, takže aj financie vnímame ako naše spoločne. Momentálne zarábam ja menej, lebo ešte študujem, ale za par mesiacov bude môj plat vyšší ako jeho a stále to budú naše spoločne penize (pre rýpalov). Štve ma to. Nie ze by sme sa kvôli tomu hádali, ale vždy si neodpustí poznámku - ze som asi bohatá, keď si take veci kupujem. Ďalšia vec je, že ma nikdy nevezme niekam si sadnúť. Nechcem chodiť po reštikach každý týždeň. Do jednej vyhlásenej cukrárne mi sľubuje už dva roky, že pôjdeme. A vždy keď na to príde, tak nie, lebo teraz potrebuje peniaze na iné. Ale ja som názoru, že to je o prioritách. Keď nemá záujem minúť na mňa 20€ aby mi urobil radosť, ale ma záujem minút 100€ aby sebe urobil radosť, nie je to v poriadku. Čo sa týka darčekov, to nemôžem povedať pol slova, ale aj tak radšej kupi to, čo si on mysli ze chcem, nie to, čo by som ja naozaj chcela, alebo potrebovala. A potom je ešte nahnevaný, že to nepoužívam a mysli si, že si to nevážim - čo nie je pravda. Napríklad dostala som na Vianoce nový telefón. Môj starý telefón bol v poriadku, ešte by nejaký ten rok vydržal a keď by prestal fungovať, kúpila by som si o polovicu lacnejší než iPhone, ktorý som dostala, lebo mi to príde ako somarina dávať toľko peňazí za niečo, čo potrebujem len na súkromne účely.
Čo si o tom myslite? Nechcem, aby to vyznelo ako že som nejaká rozmaznana pipka, ktorá chce chodiť furt do reštaurácii a dostavať darčeky, mne skôr ide o tie malé gestá. A o to, aby nemal problém s tým, že idem raz za pol roka ku kaderníčke - lebo podľa neho je to zbytočné, nie som šedivá, takže sa nepotrebujem farbiť a ostrihať ma môže hocikto….
Tak u nás je to potom divne.. Lebo mňa zase sprdava, že prečo si nekúpim kvalitnejšie. Nakoniec sa naštval a na vianoce mi po kupoval kvalitnú kozmetiku a parfem🥰😂
Reálne chces toto zazivať vo vzťahu a budovať si s takým človekom budúcnosť? Na to si odpovedz
Tak za mna je sakra rozdiel minat vlastne zarobene peniaze a peniaze od rodicov. Lebo to su za mna dve rozlicne veci. Ked si autorka otazky chce dopriat, tak nech si na tie drahe veci zarobi. Ci chce kozmetiku, oblecenie, esteticke zakroky, drahe restiky, dovolenky. Lebo brat peniaze od rodicov je velice jednoduche.
Chodíš s mojím byvalym???
a zase sa to tu zvrhlo, skoro ako vzdy, uplne opacnym smerom. Och jo.. 😔
Problem nie je, ci autorka zarobi malo alebo vela, alebo kolko plati do bytu a kolko plati partner.
Problem je, ze jej vykrikuje veci, ktore su podla neho - zbytocne.
To je to,co by mne vadilo najviac. A myslim, ze by bolo jedno, ci kozmetika stoji 1, 10 alebo 100 € (lebo naozaj chlapi o cenach moc prehlad nemaju, kolko stoji krem, ci ruz) , stale by mala na tanieri vyhadzovane, ze kupuje pre seba zbytocne veci. Pritom on si kupi veci, ktore mu robia radost a nechape, co robi radost jej.
@muchotrafka298 tak to môžme brat tak, že za pe akože rodičov si kupujem jedlo, platím školské potreby (ako študent, voči ktorému je stále vyživovacia povinnosť) a za moje zarobené si platím bývanie, auto, telefón a občas aj nejakú tu radosť. Aby sme to mali všetko korektne pre rýpalov
@pallacinka29 kde mi on čo organizuje? To, že jemu sa niečo nepáči ešte neznamená, že v tom ma nejaké slovo
@0silvia0 internát tu stojí 250-300€, podnájom platím svoju polovicu 400€. A aj tak by mi rodičia neposlali menej peňazí, posielajú mi toľko aby som mala na internát a jedlo a to, že popri tom pracujem mi umožňuje mať niečo navyše r
@sense áno, riešim cukráreň, lebo tam chcem ísť s ním, chcem aby sme išli SPOLU ako pár. Mne ani tak nejde o tú cukráreň. Ide mi to, že chcem stráviť čas s mojim partnerom niekde, kde sa to bude páčiť mne
@dariaaa veď ja mu nič neoznamujem, ani do mňa nekričí ani nič podobne. Ale nie je blby, všimne si, že mi prišiel balík, alebo že mám urobené vlasy. A proste musí si rýpnuť ako míňam peniaze ma hlúposti. Nedokáže si uvedomiť, že pre mňa je tiež nezmysel PS5 za 500€ či koľko to stalo, ale nepoviem nič, lebo su to jeho peniaze a je to určené na to aby to jemu robilo radosť. A jeho argument k tomu? Moje “radosti” su vypotrebovateľné, pripadne nemajú úžitok (to mi povedal na zlate náušnice, ktoré som si vybrala teraz ako darček k mgr)
Tak prečo ho nezavoláš ty, po 10r vzťahu sa predsa nebudem hrať na to ze ma musí chlap niekam pozvať inak sa to nepočíta ako spolu strávený čas.... Keď chcem ist Do kina nebudem čakať na to kedy ma chlap pozve lebo sa toho nedočkáme nikdy nakoľko naš vkus co sa filmov týka je diametrálne odlišný... Pozriem kedy mame obaja voľno a poviem zlato v stredu večer ideme do kina... Alebo na wellnes alebo kdekolvek
Tak ty mu odpovedz rovnako.Pre mna je nezmysel tvoje PS ako pre teba moje veci.A nezaujima ma,kolko to vydrzi tebe.Ty mi to neplatis.A to nehovorim o tom,ake drahe su hry na PS.On si dovoli tolko,kolko mu dovolis ty.Proste musíš zacat,inak neprestane.V opacnom pripade to naozaj nebudeš mať lahke.To su tzv manipulatori.Nedovol mu to.Alebo mu povedz,ty si hlad svoje peniaze,ja si budem svoje.Moze sa stat,ze si tento najom budes platit sam.A ked ti povie chod,tak chod.Neospravedlnuj ho ze inak je dobry.Financie su dolezite a toto je len zaciatok.Mna proste udivuje,prečo sa tu vela ludi pyta na nazory,ktore ked dostanu,aj tak neurobia nic.Nekazem ti odist,ale trochu hlavu hore a viac guráž.Chlapi niekedy radi vyskakuju,kym si zena nebuchne po stole a nepovie "A dost!"A co sa tyka tej cukrarne...chlapi moc nemusia vysedavat v cikrarnach.To naozaj nepoznas ine miesto,kde by ste sa mohli obaja dobre citit?A na tie nausnice by som mu povedsla ...moje zlate nausnice budu mat hodnotu aj o 30 rokov.Kym tvoje ps bude davno v srote.Vzdy sa vynajdi mu proste odpapulovat
Napiseme Ti tu nazory na 5 stran a tvoje odpovede su take ako su, Lebo vsetci tu do teba len rypeme, chceme Ti zle a nas nazor Ta vlastne ani nezaujima. Rob ako myslis a uznas za vhodne. Len aby su za par mesiacov nenapisala, ze partner mi vydeluje peniaze, nemozem si nic kupit, co mam robit. Nie, nie je to normalne, ze partner si kupuje drahe veci a tebe vycita co si kupujes (tiez za svoje peniaze, za peniaze rodicov, nie za jeho).
Takého chlapa by som si NIKDY v živote nezobrala a garantujem ti, že pokiaľ budete mať deti alebo nedaj bože budeš rok-dva na pnke kvôli zdravotným problémom tak to oľutuješ, že si si zobrala takého žgrláča
Proste je to lakomy zgrlos, co pozera len na seba.
Problém bude po škole nedajbože PN alebo MD
Potom uvidíš ako ti bude zadelovat peniaze. Pre neho budú sprostosť aj lepšie plienky lebo idú do koša
kolko razy za rok mozes ist kadernicke a ci vobec mozes ist… by som takeho ch..a kopla kade lahsie

podla mna si dost nesvojpravna… aby Ti organizoval kedy mozes ist ku kadernicke… on uplny ch.. a Ty si nechas zo seba robit chuderu