icon

Ako vysvetliť priateľovi, že sa necítim u neho doma dobre?

pytame_sa_za_teba
Včera o 06:34

Ahojte. Mám 18 rokov, môj priateľ má 22 a čoskoro budeme spolu už rok. U mňa doma spolu spať nemôžeme, pretože mám veľa súrodencov a nemáme súkromie. U neho doma síce môžeme byť spolu, ale úprimne sa tam necítim dobre ani príjemne.

Jeho mama aj babka mi často hovoria, že by som mala schudnúť, a veľmi ma to zraňuje. Vždy, keď som tam, som nervózna a mám pocit, že ma stále do niečoho tlačia alebo kritizujú. Preto sa tam necítim dobre a radšej sa tomu prostrediu vyhýbam.

Kvôli tomu spolu trávime málo času, čo ma mrzí. Navyše mám pocit, že jeho mama je na neho veľmi naviazaná a aj on na ňu. Neviem mu však vysvetliť, že už má 22 rokov a podľa mňa by sa mal trochu viac osamostatniť a nebyť na nej až tak závislý, keď už má priateľku.

Chcela by som sa opýtať, či by mi niekto vedel poradiť, ako mu to mám normálne vysvetliť, aby pochopil, že sa tam necítim dobre hlavne kvôli správaniu a atmosfére.

Ako vysvetliť priateľovi, že sa necítim u neho doma dobre?
Strana
z2
tosomjaosobne
Včera o 12:51

@pytame_sa_za_teba skús sa s ním porozprávať, ak chceš, môžeme si aj pokecať

barbie8
Včera o 13:43

Joooj tam vidím také obrovské červené vlajky čo tam vejú🙈 dievča do budúcna toto nebude dobre. Ako tu už aj bolo spomenuté, nechcela by som takéto ženy za rodinu, za svokru. A mladý muž sa nezmení, sama si postrehla že tam je medzi nimi nejaký nezdravý vzťah, tento typ matiek je úplne najhorší a on je tiež mamičkin maznáčik takže je to vzájomné. Akokoľvek sa budeš snažiť tak tie toxické osoby budú kritizovať a zraňovať ťa pretože to je v ich hnusnej povahe. Takže zatiaľ im môžeš len odvrknúť že vidíte a vášmu synovi sa zrovna moja postava páči 👌🏼👌🏼ale časom si nájdu niečo iné. Viem o čom hovorím. Zatiaľ sa im len vyhýbaj koľko sa dá 🫶🏼 držím veľmi palce

anonym_c11208
Včera o 13:52

@pytame_sa_za_teba chapem Ta, ale kde by si chcela byt? Ani u Vas, ani u neho? Len sa tak potulovat po parkoch?

gribka1
Včera o 14:39

V prvom rade to s ním normálne odkomunikuj. Praktizujte klasické rande, trávte čas vonku, či niekde v interiéri, prečo by ste mali byť u niekoho. No a čo sa týka intímnosti, nech sa páči hotel. No a ak nebude stáť pri tebe, a nevie si ťa zastať doma, tak to asi nebude tá najlepšia voľba.

anonym_beaee1
Včera o 14:48
@anonym_56776a

@anonym_beaee1 nie. Ty si fakt nechapava. Rozdiel je v tom, ze nepindam na rodicov ze tam nemozem prespavat s kadejakymi frajermi, to je ten rozdiel. Bud sa prisposobim kym byvam u inych, alebo ked nepaciz da sa ist prec.

@anonym_56776a ty si nechapava. Ja narážam na tvoje priblbé odpovede typu, nech financujú garsónku z brigád a podobne. A nech rieši vlastné bývanie v 18-tich rokoch.

anonym_beaee1
Včera o 14:49
@anonym_d89f21

@anonym_beaee1 planovat a zrealizovat je ina kapitola, ale mat ciel je fajn... ja som sa v tom veku tiez stahovala k teraz uz manzelovi, mali sme podobny vek a nie, nie je to sto rokov dozadu, ale desat... zacinali sme v malickom byte, ale doma to proste neslo, jeho otec pil, u nas doma furt niekto, nikdy sme nemohli byt normalne spolu ako par..

@anonym_d89f21 a odkiaľ vieš, že neplánujú a nemajú taký cieľ do budúcna. Aj si si všimla na čo som reagovala?

anonym_beaee1
Včera o 14:53
@anonym_56776a

@anonym_beaee1 nie. Ty si fakt nechapava. Rozdiel je v tom, ze nepindam na rodicov ze tam nemozem prespavat s kadejakymi frajermi, to je ten rozdiel. Bud sa prisposobim kym byvam u inych, alebo ked nepaciz da sa ist prec.

@anonym_56776a a snaž sa ešte raz čítať s pochopením prvotný príspevok. Je napísaný slušnejšie ako tvoje komentare a nikde sa nikto nedočítal, že by pindala na rodičov, iba je napísané, že sa tam necíti dobre ani príjemne.
Tak naozaj skús si prečítaj ešte raz a potom sa rozčuľovať

anonym_56776a
Včera o 17:10
@anonym_beaee1

@anonym_56776a ty si nechapava. Ja narážam na tvoje priblbé odpovede typu, nech financujú garsónku z brigád a podobne. A nech rieši vlastné bývanie v 18-tich rokoch.

@anonym_beaee1 aha tak uz viem preco si mimo. O garsonke a financovani brigad pisala uplne ina zena, ja ze o com stale tocis. Takze si reagovala na nespravny prispevok a urazas uplne inu zenu (= mna).Tym padom je mi luto kazdeho zbytocneho slova s Tebou, ked ani adresata nevies spravne kliknut, ktoreho chces vlastne len urazat. Nech sa Ti dari.

anonym_db4007
Včera o 19:53

Povedz to na rovinu tak ako si to napísala tu . Načo to zaobalovat zbytočne.Mas 18 a zrejme ešte niekoľko vzťahov pred sebou.Ak spolu nemáte byť tak nebudete

romiada
Dnes o 09:48
@anonym_56776a

@romiada x Vsetky "superženy" tu na MK už zarabali na SŠ tak super, že išli byvat s frajerom do podnajmu hneď ako zmaturovali 👌💪 "

Pointa je v tom, ze bud nenadavam na moznosti ktore mam u rodicov, alebo potom ked sa mi nepaci fungovanie mojej rodiny, mozem zdvihnut zadok a ist si svoju cestu, to je cele. Tento farizejsky pristup - na domacich nadavat, ale sluzby co mi vyhovuju vyuzivat - je jedna basen.

@anonym_56776a pointa je v tom, že oni nerypu do nej kvoli jej pritomnosti (to evidentne nie je problem ,že je tam) ale pre to aká je/nie je. Preto nechapem co s tym ma odstahovanie a vlastne byvanie. . O to autorke vobec nešlo. Ak by boli na nervy ,že mladi im narušaju sukromie ,chapem ak to povedia narovinu ,ze si to nepraju. Uplne ine je: ok, mozes tu spat, nemame problem . Ale povieme si svoje kriticke komenty na to ako vyzeras/nevyzeraš. To akoze za cenu že tam moze spat sa ma nechat kritizovat a urazat?

anonym_991658
Dnes o 18:42

Odpovedz im: ale 'Jankovi' sa to pri sexe páči. Zaručujem že ti to už v živote nepovedia 🤣

Strana
z2