icon

Ako vysvetliť priateľovi, že sa necítim u neho doma dobre?

pytame_sa_za_teba
Včera o 06:34

Ahojte. Mám 18 rokov, môj priateľ má 22 a čoskoro budeme spolu už rok. U mňa doma spolu spať nemôžeme, pretože mám veľa súrodencov a nemáme súkromie. U neho doma síce môžeme byť spolu, ale úprimne sa tam necítim dobre ani príjemne.

Jeho mama aj babka mi často hovoria, že by som mala schudnúť, a veľmi ma to zraňuje. Vždy, keď som tam, som nervózna a mám pocit, že ma stále do niečoho tlačia alebo kritizujú. Preto sa tam necítim dobre a radšej sa tomu prostrediu vyhýbam.

Kvôli tomu spolu trávime málo času, čo ma mrzí. Navyše mám pocit, že jeho mama je na neho veľmi naviazaná a aj on na ňu. Neviem mu však vysvetliť, že už má 22 rokov a podľa mňa by sa mal trochu viac osamostatniť a nebyť na nej až tak závislý, keď už má priateľku.

Chcela by som sa opýtať, či by mi niekto vedel poradiť, ako mu to mám normálne vysvetliť, aby pochopil, že sa tam necítim dobre hlavne kvôli správaniu a atmosfére.

Ako vysvetliť priateľovi, že sa necítim u neho doma dobre?
Strana
z2
anonym_9e944c
Včera o 06:41

@pytame_sa_za_teba polopatisticky, žiadne naznačovanie, žiadne okolky, normálne mu verbalizuj svoje pocity a obavy

rusalinka
Včera o 06:46

Počuj Jano (jožo, ďuro...), mohol by si svojej mame a babke povedať, nech sa do mňa nenavážajú a nehovoria mi, že mám schudnúť? Nie je mi to príjemné a necítim sa potom u teba dobre.
Na chlapa musíš jednoznačne, oni nejaké okúňania nepochopia.
... nemáš za čo 😉

anonym_56776a
Včera o 06:48

Normalne mu to povedz a vybavene. Mozete ist spolu do podnajmu, ked sa vam nepaci doma.

A mimochodom, nech ma tu aj zlyncuju, ale ja by som nebola spokojna keby syn domov taha 18rocne nezavazne vztahy na prespavacky.

anonym_7f9ffd
Včera o 06:55

a ja by som možno začala niečo robiť s mojou postavou a bola by som zvedavá, čo si nájdu potom... nemyslím to v zlom, ale budeš sa aj ty cítiť lepšie.

marsmykkok
Včera o 06:57

Normálne, necítim sa u teba dobre, lebo mama a babka ma stále kritizujú a zraňuje ma to... Uvidíš ako zareaguje. Možno ak je naviazaný na mamičku podrží stranu mamičke ale aspoň zistíš aký je... Lebo ak sa ťa nezastane na začiatku vzťahu, potom neskôr už dupľom nie a chceš žiť s niekým kto dá na mamičku a ty budeš druhoradá?

anonym_d89f21
Včera o 07:00

Tak v hlave zacnite riesit vlastne byvanie... aspon mate nejaky ciel... aj keby garzonka a financovat to brigadami... u teba to nejde a u neho doma evidentne tiez nie... a ako pise kocka vyssie, aby si mi syn tahal kocky domov na prespavacky, mne by sa to tiez nepacilo... a nech sa ta pri takych blbych komentoch zastane, akoze fakt... ty sa mu pacis taka aka si, tak nech to akceptuju.

anonym_1f2a57
Včera o 07:08

Mne mama nedovolila kým som u nej bývala spať v jednej izbe s frajerom - jej domácnosť jej pravidla. Mala som 24 a frajer spal na gauči a ja v izbe, alebo naopak. Aj ju chápem. Vedela, že sexujeme keď nie je doma, ale nechcela to večer počuť.
Jeho máme a babke povedz nech sa nestarajú do tvojej váhy, že keby si chcela tak schudnes, alebo povedz že ich synovi sa to páči 😁
A ak chcete súkromie - bohužiaľ, podnájom je jedine riešenie. Ale predpokladám že obaja študujete, takže vám to nevychadza

januska12323
Včera o 07:10

Normálne priamo, tvoja mama a babka ma stále kritizujú, nevšimol si si to? Alebo všimol a kašleš na moje pocity?

anonym_d19e2b
Včera o 07:19

@pytame_sa_za_teba
Sa boja ako budes vyzerat po dietati ked teraz ako pubertacka si tucna, tak rob daco so sebou a budes sa citit lepsie

anonym_beaee1
Včera o 07:19
@anonym_d89f21

Tak v hlave zacnite riesit vlastne byvanie... aspon mate nejaky ciel... aj keby garzonka a financovat to brigadami... u teba to nejde a u neho doma evidentne tiez nie... a ako pise kocka vyssie, aby si mi syn tahal kocky domov na prespavacky, mne by sa to tiez nepacilo... a nech sa ta pri takych blbych komentoch zastane, akoze fakt... ty sa mu pacis taka aka si, tak nech to akceptuju.

@anonym_d89f21 v 18-tich s prvým frajerom? Aj ty si riešila vtedy vlastné bývanie v 18-ke?

veronika_e
Včera o 07:23

Chlapovi treba normálne polopate vysvetliť, čo sa ti nepáči a čo chceš, aby sa zmenilo. On to totiž nepochopí z tvojich náznakov ani omylom....

babababka
Včera o 07:27

A má peniaze,aby sa osamostatnil?

haley7897
Včera o 07:42

Uprimne? Ja osobne by som prehodnocovala, ci ma význam aby tento vzťah prešiel do trvalého záväzku. Ak ku tebe nemajú žiadny respekt a správajú sa ako posledné sedlacky uz teraz, časom sa to nezlepší. Nechcela by som takúto dynamiku ked raz budem mat dieťa, nechcela by som ich za svokru, rodinu. A tvoj priateľ to toleruje/ignoruje.
Na komentáre, ze sa máte v 18 sťahovať do vlastného v nezavaznom vzťahu je škoda času aj reagovať.
Neinvestuj čas a srdce do neperspektivnych vzťahov...

darmasiswa
Včera o 07:51

😅mladi nie su vo faze samostatnosti, ale chcu vymozenosti dospelych ludi a navyse na uzemi inej osoby, asi je problem inde???

anonym_384d7c
Včera o 08:02
@anonym_56776a

Normalne mu to povedz a vybavene. Mozete ist spolu do podnajmu, ked sa vam nepaci doma.

A mimochodom, nech ma tu aj zlyncuju, ale ja by som nebola spokojna keby syn domov taha 18rocne nezavazne vztahy na prespavacky.

@anonym_56776a ja by som ho poslala rovno do zadku. Môj dom nie je bordel.

anonym_206ff2
Včera o 08:03

Ty chces, aby sa kvoli tebe tvoj postpubertalny priatel osamostatnil? On je milionar, alebo mu chces prispiet polovicou na nehnutelnost? Vidim, ze niektore tu zacinate tlacit partnera do svojho byvania uz od 17-18 rokov. Najlepsie polovicu hned na teba prepisat, nie? Na stare kolena uz akoby si vedela.😁 Ty sa preco neosamostatnis? Ste spolu len rok a ste deti. Ak mas problem v tvojom veku s vahou, najvyssi cas s tym nieco robit. Mlada baba sa nemoze citit dobre a sebavedomo, ked ma na sebe kila navyse.

anonym_bd4fe5
Včera o 08:12

@pytame_sa_za_teba keď už sa v 18 cítiš dospela a zarabas, sup do podnájmu a nemusíš nikomu nič vysvetľovať.

richard_polak
Včera o 08:13

Komunikujte, keď nebudete komunikovať v základných veciach tak to ďaleko nezájde

anonym_56776a
Včera o 08:35
@anonym_beaee1

@anonym_d89f21 v 18-tich s prvým frajerom? Aj ty si riešila vtedy vlastné bývanie v 18-ke?

@anonym_beaee1 je dost velka na sexovanie a nepacia sa jej detske izby a vymozenosti exterieru, tak nech si riesi vlastne byvanie. 😉
A mimochodom ano, mnohi v 18 riesili vlastne byvanie, ked sa im doma (z akychkolvek dovodov) nepacilo. Nebola by prva ani posledna. Alebo nech nepinda ze sa jej nepaci, velky clovek za prahom dospelosti. Ja toto fakt milujem. Straaaasne dospeli, ale len tam, kde im to vyhovuje.

haley7897
Včera o 08:45
@anonym_56776a

@anonym_beaee1 je dost velka na sexovanie a nepacia sa jej detske izby a vymozenosti exterieru, tak nech si riesi vlastne byvanie. 😉
A mimochodom ano, mnohi v 18 riesili vlastne byvanie, ked sa im doma (z akychkolvek dovodov) nepacilo. Nebola by prva ani posledna. Alebo nech nepinda ze sa jej nepaci, velky clovek za prahom dospelosti. Ja toto fakt milujem. Straaaasne dospeli, ale len tam, kde im to vyhovuje.

@anonym_56776a ale toto nieje o tom, ze by si jeho rodina nastavovala nejaké pravidlá ci obmedzenia (kiež by 😬) ale čisto o tom, ze jej hovoria, že je tucna a "kritizujú ju' - čokoľvek to uz znamená. Skôr to vyzerá na osobne narážky a netaktnost. V 18tich alebo do buducna, nechcela by som.

anonym_beaee1
Včera o 09:15
@anonym_56776a

@anonym_56776a si v roku 2026, ak si si nevšimla. Dnešní 18-roční ešte chodia na strednú školu a na hypotéku potrebujú 20 % - 30 % mať našetrené
A ty sa naozaj nauč čítať poriadne. Nikde nepíše, že sa jej nepáčia detské izby

anonym_beaee1
Včera o 09:18
@anonym_56776a

@anonym_56776a a ešte k tebe, ty si si kedy obstarala vlastné bývanie?

anonym_1a1785
Včera o 09:58

@pytame_sa_za_teba si mladá takze podla mna sa musis poučiť na vlastných chybách.
Ale mala som priateľa, prvú lasku na strednej. Žil sam s mamou a ta mala proti mne stale nieco, nastastie si ma vzdy zastal. Ked som sa po dlhšom čase prvý krat stretla s jeho babkou hádaj co boli jej prvé slova? Ze som bacuľatá a mala by som schudnúť 😂 ona co mala sto kíl a fialove obočie krivo nakreslené. Vtedy mi to bolo velmi luto. S priateľom sme spolu vydržali tri roky. Teraz som vydatá mam dve deti a svokru úžasnú, co mi nikdy nepovedala krivé slovo ci na mna, moj výzor alebo výchovu deti. Ono je to mozno teraz pre teba take, ze ti to velmi nezasahuje do života ale raz mozno bude. Bolo by iné, keby tvoj priateľ nebol mamičkin cecok ale samostatná jednotka.
Neviem ti odpovedať na otazku, pretože za mna muž, ktorý si nechá urážať priateľku este aj vlastnou rodinou je debil a kopla by som ho do zadku 🙂

romiada
Včera o 10:05

@pytame_sa_za_teba ahoj. Za mna je normalne ak s frajerom travis cas u nich ,ak je Vam to umožnene. Druha vec je,že si vítaná "ale" s komentarmi ktore Ta zranuju. Postavil sa frajer za Teba? Vie o tom? V prvom rade povedz jemu ako sa citiš. Podla reakcie uvidiš či Ti vobec stoji za to byť s nim.
Ja sama mam dceru v tvojom veku a to ze je u nas z casu nacas s priatelom plne podporujem z tychto dovodov: neflakaju sa (obaja)-venuju sa hudbe, basnickam, pozeraju filmy, pomahaju, lepsie spoznavam jej priatela - za mna je aj toto velka ukazka ako chlapec reaguje, sprava sa ked je u nas, vidim ako funguju/nefunguju, neminaju peniaze po baroch a kaviarnach, viem kde su a nemusim sa o nich strachovat .Nepochopim tu niektore komenty uplne mimo temu,ze mate ist sami byvat. Vsetky "superženy" tu na MK už zarabali na SŠ tak super, že išli byvat s frajerom do podnajmu hneď ako zmaturovali 👌💪

anonym_a5970c
Včera o 10:06

Ja som v 18 k nikomu spať nechodila čo tak radšej spolu cvičiť ako spávať.? Žiadny podnajom, pekne na VŠ a na intrak...to bol taky super život....myslim to fakt v dobrom....

anonym_56776a
Včera o 12:14
@anonym_beaee1

@anonym_56776a a ešte k tebe, ty si si kedy obstarala vlastné bývanie?

@haley7897 pise, ze u nich doma "nemozu spat spolu lebo ma surodencov" a potom popisuje problem u frajera. Tak bud jej prekaza, ze nemozu spolu spat u rodicov, alebo jej prekaza ako sa k nej sprava jeho rodina, to su dve rozdielne veci. (A samozrejme, take poznamky su nemiestne). Ale ved kna nemusi chodit k nemu domov do izby, naco? Ak spolu chodia a randia, mozu byt vsade a nie zatvoreni doma.

@anonym_beaee1 hned po skole. Ako normalny mlady clovek, co skoncil skolu a hned sa osamostatni, ide do zdielaneho byvania, podnajmu, setri tych 20% na hypoteku, medzitym pracuje, a po rokoch si moze dovolit aj vlastne byvanie, kedze nic nedostal ani nezdedil. Ale neprespavam dovtedy s kadejakymi frajermi (ma 18, nie 28) po detskych izbach a popritom nepindam na obyvatelov a majitelov tych danych nehnutelnosti. Pride mi to fakt trapne. A nemusis sa ku mne prihovarat ako k 50tnicke, k tomuto veku sa vobec nepriblizujem 🙂 (takze viem, ze aj dnesna 18tka uz v maji 2026 moze koncit SS 😉 )

anonym_56776a
Včera o 12:17
@romiada

@pytame_sa_za_teba ahoj. Za mna je normalne ak s frajerom travis cas u nich ,ak je Vam to umožnene. Druha vec je,že si vítaná "ale" s komentarmi ktore Ta zranuju. Postavil sa frajer za Teba? Vie o tom? V prvom rade povedz jemu ako sa citiš. Podla reakcie uvidiš či Ti vobec stoji za to byť s nim.
Ja sama mam dceru v tvojom veku a to ze je u nas z casu nacas s priatelom plne podporujem z tychto dovodov: neflakaju sa (obaja)-venuju sa hudbe, basnickam, pozeraju filmy, pomahaju, lepsie spoznavam jej priatela - za mna je aj toto velka ukazka ako chlapec reaguje, sprava sa ked je u nas, vidim ako funguju/nefunguju, neminaju peniaze po baroch a kaviarnach, viem kde su a nemusim sa o nich strachovat .Nepochopim tu niektore komenty uplne mimo temu,ze mate ist sami byvat. Vsetky "superženy" tu na MK už zarabali na SŠ tak super, že išli byvat s frajerom do podnajmu hneď ako zmaturovali 👌💪

@romiada x Vsetky "superženy" tu na MK už zarabali na SŠ tak super, že išli byvat s frajerom do podnajmu hneď ako zmaturovali 👌💪 "

Pointa je v tom, ze bud nenadavam na moznosti ktore mam u rodicov, alebo potom ked sa mi nepaci fungovanie mojej rodiny, mozem zdvihnut zadok a ist si svoju cestu, to je cele. Tento farizejsky pristup - na domacich nadavat, ale sluzby co mi vyhovuju vyuzivat - je jedna basen.

anonym_beaee1
Včera o 12:30
@anonym_56776a

@haley7897 pise, ze u nich doma "nemozu spat spolu lebo ma surodencov" a potom popisuje problem u frajera. Tak bud jej prekaza, ze nemozu spolu spat u rodicov, alebo jej prekaza ako sa k nej sprava jeho rodina, to su dve rozdielne veci. (A samozrejme, take poznamky su nemiestne). Ale ved kna nemusi chodit k nemu domov do izby, naco? Ak spolu chodia a randia, mozu byt vsade a nie zatvoreni doma.

@anonym_beaee1 hned po skole. Ako normalny mlady clovek, co skoncil skolu a hned sa osamostatni, ide do zdielaneho byvania, podnajmu, setri tych 20% na hypoteku, medzitym pracuje, a po rokoch si moze dovolit aj vlastne byvanie, kedze nic nedostal ani nezdedil. Ale neprespavam dovtedy s kadejakymi frajermi (ma 18, nie 28) po detskych izbach a popritom nepindam na obyvatelov a majitelov tych danych nehnutelnosti. Pride mi to fakt trapne. A nemusis sa ku mne prihovarat ako k 50tnicke, k tomuto veku sa vobec nepriblizujem 🙂 (takze viem, ze aj dnesna 18tka uz v maji 2026 moze koncit SS 😉 )

@anonym_56776a áno a hneď v júni bude kupovať vlastné bývanie a financovať ho brigádami. Ako si písala vyššie. Ty naozaj žiješ asi v jaskyni

anonym_56776a
Včera o 12:33
@anonym_beaee1

@anonym_56776a áno a hneď v júni bude kupovať vlastné bývanie a financovať ho brigádami. Ako si písala vyššie. Ty naozaj žiješ asi v jaskyni

@anonym_beaee1 nie. Ty si fakt nechapava. Rozdiel je v tom, ze nepindam na rodicov ze tam nemozem prespavat s kadejakymi frajermi, to je ten rozdiel. Bud sa prisposobim kym byvam u inych, alebo ked nepaciz da sa ist prec.

anonym_d89f21
Včera o 12:40
@anonym_beaee1

@anonym_beaee1 planovat a zrealizovat je ina kapitola, ale mat ciel je fajn... ja som sa v tom veku tiez stahovala k teraz uz manzelovi, mali sme podobny vek a nie, nie je to sto rokov dozadu, ale desat... zacinali sme v malickom byte, ale doma to proste neslo, jeho otec pil, u nas doma furt niekto, nikdy sme nemohli byt normalne spolu ako par..

Strana
z2