Ako vytrestať partnera za neveru?
Zdravím, chcela by som sa s vami poradiť. Prosím výsmešné a ponižujúce komentáre si odpustite. Manžel ma podvádza, na začiatku sme totiž malý voľný vzťah a ja som mala bokovky, on nemal vtedy nikoho, potom som pochopila, že ja nechcem nikoho iného a on má teraz jednu kamarátku, dlhoročnú, s ktorou sa často stretáva, nie je to podstatné ale je od neho o dosť mladšia...ja sa s ňou vidím len zriedka na nejakej akcii, ale nekomunikuje so mnou a vyhýba sa mi. Nechcem od neho odísť, nebudem sa hrať na peknú, je mi v dome dobre a nechcem sa sťahovať inam. Môžete mi poradiť, ako by som ho mohla vytrestať aby to prestal robiť?
Veci typu nech nevarím a neupratujem ignorujem ho...nepomohli. Ďakujem.
omg, akoze klobuk dole, ze si to takto vsetko aj o sebe priznala, ale neviem, co si cakala, ked si robila v podstate to iste. ja by som sa namiesto vytrestania skor zamerala na to, ako ho uputat viac ako ta mlada. ako sa mu viac priblizit.
@anonym_autor Ja si myslim, ze v tejto situacii ho ani trestat nemozes a nejde tu ani o to, ze niekedy ste mali otvoreny vztah.
Dom je jeho, deti nemate a zavonala mu mladsia, ktorej by sa mozno v dome tiez pacilo.
Ak chces ostat v dome, musis mu urobit taku atmosferu, ze sa k tebe bude rad vracat, aj ked mozno uz nie ako k milenke, ale len spolubyvajucej.
A musis verit, ze ta mlada si najde ineho a nechce do domu.
@oliolijanka Ja som to zle pomenovala, onq je síce mladšia od neho ale to som aj ja.
Nemas realne paky na vytrestanie, ak chces zit ako doteraz a si typ, ktory akceptuje/akceptoval taky styl zivota. Proste nemas ako, len cakat a dufat, ze to prejde. Hoci taki muzi takto funguju vacsinou az do staroby.
Mňa by len tak zaujímalo koľko milencov si mala počas vašho vzťahu ?
@jogy1984 1, ale bolo to s dvomi prestávkami m
Nemas realne paky na vytrestanie, ak chces zit ako doteraz a si typ, ktory akceptuje/akceptoval taky styl zivota. Proste nemas ako, len cakat a dufat, ze to prejde. Hoci taki muzi takto funguju vacsinou az do staroby.
@anonym_147ee8 Doteraz nikoho nemal, a po 10 rokoch fo toho skočil. Moja bokovka trvala 3 mesiace a odvtedy som na iného nepozrela.
A teda to ze uz nemate volny vztah ste si ujasnili? Treba sa o tom porozpravat hlavne. Co na to hovori on?
A teda to ze uz nemate volny vztah ste si ujasnili? Treba sa o tom porozpravat hlavne. Co na to hovori on?
@proste_zuza Povedala som mu ako to vnímam ja a že ma to zraňuje, povedal, že mi bohužiaľ nevie pomôcť
@oliolijanka Ja som to zle pomenovala, onq je síce mladšia od neho ale to som aj ja.
@anonym_autor aj ked ste obe mlade, ona je neokukana, ako ty.
a dalsia vec, ked si spominala ze on je starsi a tie bokovky boli 10 rokov nazad, tak zrejme tvoj muz ma kludne po 40tke a to je u niktorych chlapov vek, ked po vyblazneni sa hladaju solidnejsie zazemie a casto aj dieta, ktore dovtedy odmietali.
a bohuzial, je mozne ze to zazemie neche budovat s tebou.
a ano, on nadsene suhlasil s volnym vztahom, ako si spominala. Lenze...ludia si casto predstavuju ze to sebecky bude len o nich, o ich slobode mat aj sex inde bez vycitania.
Takze si myslim, ze on cele roky nebol s tym celkom OK, ze ty mas bokovky.
a navyse "bokovka" v sexe a dlhorocna milenka a kamaratka s ktorou sa casto stretava, je trosku ine. Takze aj on mozno po rokoch dozrel k monogamii, len asi nie s tebou. lebo keby chcel len bokovky, tak tam si vrzne, hentam skoci.
No nezavidim ti, ale dala si mu povolenku.
po pravde neverím, že na začiatku nadšene súhlasil s voľným vzťahom, aby následne 10 rokov nikoho okrem teba nemal, možno len ty si o tom netušila
Tak po desiatich rokoch ho uz asi tak nenaplnas a pomaly ale isto vidi viac negativ ako ppozitiv a nasiel si niekoho kto mu dava to co ty nie. Ako uz bolo povedane, davaj si bacha aby milenka neostala tehotna, to uz bude uplna zmena a asi v tom dome uz dlho nepobudnes
@anonym_autor a ako "trestal" on teba, keď si mala iných chlapov? Teba vtedy zaujímalo, či ho to zraňuje? Či tu vôbec nejde o city, ale len o strach, že ťa kvôli mladej prípadne vysánkuje z domu? Skús si to s ním prebrať pragmaticky, keď mu je jedno, že ťa to trápi (po tvojich úletoch by som sa ani nečudovala), tak si dohodnite aspoň praktickú stránku. Aj keď žiadny pohodlný život by mi za takýto model spolužitia nestál...
@proste_zuza Povedala som mu ako to vnímam ja a že ma to zraňuje, povedal, že mi bohužiaľ nevie pomôcť
@anonym_autor Teda uz horsiu odpoved asi nevedel dat. Asi to vnima tak, ze ty si mala, tak teraz ma on. To by sa aj dalo pochopit v podstate. A co tak vratit sa k tomu ako bolo, ze aj ty si najdes niekoho.
po pravde neverím, že na začiatku nadšene súhlasil s voľným vzťahom, aby následne 10 rokov nikoho okrem teba nemal, možno len ty si o tom netušila
@anonym_3d6102 No ak aj mal, nedopátram to.
@anonym_autor prečo by si ho mala trestať, čo on je nejaký tvoj otrok?
keď si ty mala bokovky, tak ti nevadilo, že to môže ubližovať jemu, ale zrazu keď sa karta obráila, tak už ti to vadí? prečo, v čom je rozdiel?
Navyše jeho peniaze / majetky ti nesmrdia, takže ty si tá posledná, ktorá si môže určovať pravidlá. Je to úplne jednoduché - buď ti ten vzťah vyhovuje alebo nevyhovuje, podľa toho sa zariaď.
Skor si myslim, ze ste skoncili, ak sa takto vyjadril. No, smola
@anonym_autor Teda uz horsiu odpoved asi nevedel dat. Asi to vnima tak, ze ty si mala, tak teraz ma on. To by sa aj dalo pochopit v podstate. A co tak vratit sa k tomu ako bolo, ze aj ty si najdes niekoho.
@proste_zuza Ale rozdiel je že ja som to brala mechanicky, ja som s ním nechodila nikam a vlastne ani nejak extra netravila čas, a nečakala som že sa to stane po takej dlhej dobe.
@anonym_autor a preco teda ho nadalej chces?
evidentne ta ma v pazi, tvoje nazorov na vase volne spoluzitie ho nezaujimaju. Ty si sa zmenila, jemu vyhovuje povodna dohoda.
Prepac, spominala si ze si este mlada. Nechaj tento hlupy nevyzrety vztah, a najdi si muza, co bude chciet len teba a ty jeho tiez.
Toto je len buchanie na zatvorenu branu. On mozno len caka, kedy vypadnes.
@anonym_autor a preco teda ho nadalej chces?
evidentne ta ma v pazi, tvoje nazorov na vase volne spoluzitie ho nezaujimaju. Ty si sa zmenila, jemu vyhovuje povodna dohoda.
Prepac, spominala si ze si este mlada. Nechaj tento hlupy nevyzrety vztah, a najdi si muza, co bude chciet len teba a ty jeho tiez.
Toto je len buchanie na zatvorenu branu. On mozno len caka, kedy vypadnes.
@negymama Sme manželia, bojím sa rozvodu, rečí, ako na mňa budú ľudia pozerať. A stále ho mám rada, možno preto žiarlim, tušila som že sa to stane dávnejšie, ešte keď tvrdil že sú kamaráti.
a na to ze skonci s milenkou by som sa nespoliehala, ...keby aj, najde si inu.
a ver, ze tato nova kamaratka, ziaden volny vztah s nim nenavrhne.
Tak z tohto sa tazko vyhrabes...., podľa mňa je to priam nemožné. Myslím si, že ste obaja stratili voči sebe úctu a rešpekt. A tiež si myslím, že ak sa dvaja ľudia skutočne milujú, tak na dohodu voľného vzťahu ani nepomyslia. Váš vzťah=celé zle. Ak chces ostať v dome a riskovať, že tam o rok dva nasťahuje tu druhú, tak ostan. Ja by som v takomto pokazenom vzťahu a neistote žiť nemohla...tvoju požiadavku o monogamny vzťah zamietol, tak už nie je o čo bojovať. Odišla by som z kratsej cesty, rozviedla sa a hľadala skutočný vzťah a lásku. Toto by som mala ako ponaučenie
@negymama Sme manželia, bojím sa rozvodu, rečí, ako na mňa budú ľudia pozerať. A stále ho mám rada, možno preto žiarlim, tušila som že sa to stane dávnejšie, ešte keď tvrdil že sú kamaráti.
@anonym_autor rozvodu, reci? ale no. Dnes sa tolko ludi rozvadza, ze to uz nikoho ani nezaujima.
Dolezite je, ci mas pracu a vies sa uzivitt. Nemarni uz cas s tymto Neskor budes lutovat kazdy den, co si tomu este davala sancu.
nepocula si co ti povedal?:... nemozem ti s tymto pomoct. Eufemisticky povedane...ty si mala frajerov a teraz ja budem mat frajerku, ci sa ti to paci alebo nie. A cim viac budes frustrovana, ziarliva a nestastna, tym viac bude utekat ku milej usmievavej milenke.
otazka je len , co bude skor? Ci ty najdes prva dvere, alebo ti ich ukaze on.
@anonym_autor rozvodu, reci? ale no. Dnes sa tolko ludi rozvadza, ze to uz nikoho ani nezaujima.
Dolezite je, ci mas pracu a vies sa uzivitt. Nemarni uz cas s tymto Neskor budes lutovat kazdy den, co si tomu este davala sancu.
nepocula si co ti povedal?:... nemozem ti s tymto pomoct. Eufemisticky povedane...ty si mala frajerov a teraz ja budem mat frajerku, ci sa ti to paci alebo nie. A cim viac budes frustrovana, ziarliva a nestastna, tym viac bude utekat ku milej usmievavej milenke.
otazka je len , co bude skor? Ci ty najdes prva dvere, alebo ti ich ukaze on.
@negymama O financie nejde. Mám prácu, zarábam viac, mám byt ktorý prenajímam, zariadila som celý náš dom, záhradu, domácnosť..
A sú ľudia, hlavne moji blízki, ktorí to zaiste riešiť budú.
a neverim, ze sa najde taky chlap, co najprv suhlasi nadsene s volnym vztahom a moznostou mat bocny sex a nasledne necha svoju zenu trtkat s bokovkou a sam ju caka pocestne doma a nikoho nema...no to urcite!
Bol len viac mazany, a lepsie to skryval.
No a teraz sa s jednou takou viac "skamaratil" a prerastlo im to do pravidelneho mileneckeho vtahu - o to lepsie ze si nemusi robit tazku hlavu so skryvanim nevery.
@negymama O financie nejde. Mám prácu, zarábam viac, mám byt ktorý prenajímam, zariadila som celý náš dom, záhradu, domácnosť..
A sú ľudia, hlavne moji blízki, ktorí to zaiste riešiť budú.
@anonym_autor oh...no tak to si v luxusnej pozicii.
mam pocit, ze si svojim blizkym dlhe roky klamala, a teraz nechces aby vyslo na povrch , ze si mala pocas manzelstva milencov. Kvoli tomu akceptovat frustrujuce spoluzitie s milenkou...no ako chces.
Aj tak sa to raz prevali.
Nuž, za chyby sa platí. Voľný vzťah si iniciovala aj realizovala ty. Možno on teraz vytrestáva teba. Alebo tota karma...
@anonym_autor oh...no tak to si v luxusnej pozicii.
mam pocit, ze si svojim blizkym dlhe roky klamala, a teraz nechces aby vyslo na povrch , ze si mala pocas manzelstva milencov. Kvoli tomu akceptovat frustrujuce spoluzitie s milenkou...no ako chces.
Aj tak sa to raz prevali.
@negymama Na začiatku, bola som s 1 mužom. Nič viac. A blízki o tom nemôžu vedieť, sú to zarytí kresťania, neprežili by to.
@proste_zuza Ale rozdiel je že ja som to brala mechanicky, ja som s ním nechodila nikam a vlastne ani nejak extra netravila čas, a nečakala som že sa to stane po takej dlhej dobe.
@anonym_autor Ved ja tomu rozumiem. Ano, ak chodia na rande a travia volny cas, tak to je uz moc. A co tak to zname ultimatum, bud ja alebo ona? Tiez som mala volny vztah, ale tam sme mali niekoho obaja.
tak len ty vieš prečo si mužovi navrhla voľný vzťah, podľa mňa ste sa nemali brať lenže toto ti teraz spätne nijako nepomôže, takže buď milenku akceptuješ alebo od neho odídeš a katolícka rodina to pochopí neboj

@ivik4 V podstate si to trafila. Nebol to úplne príjemný rozhovor.
@anonym_autor cize debatu na tuto temu uz ste mali, a on tvoj navrh monogamie odmietol, lebo si chce nechat mladu milenku. a zrejme ocakava, ze to budes akceptovat, lebo aj on roky akceptoval bokovky.
Ja som citala par clankov a reportazi o roznych volnych vztahoch a hromadnych spoluziatiach... spolocnou crtou bolo to, ze vzdy, vzdy po case pride na niekoho velka frustracia.
Emocne citove upnutie sa na niekoho vykcuje delenie. To je tak dobre na cisty sex. a cisto statistikcy je to citove uputanie castejsie u zien...preto tahaju za kratsi koniec po case.
Dokonca aj vtedy ked to oni navrhnu.