Ako zabojovať o vzťah po nevere?
Ahojte, nájdu sa tu mamičky ktoré si prešli partnerovou neverou a dokázali vzťah zachrániť? Potrebujem radu ako na to, resp nádej, že sa to dá. Ako sa hovorí, vždy sú na vine dvaja, no v tomto prípade som na vine viac ja ☹️ manžel ma už cca 2 roky nepritahoval, rok a pol som s nim nie že nespala, nedala som mu ani len pusu....pamatam si ako on veľmi chcel (nehu, lásku, sex) a ja som ho vždy iba odbila a priala si aby si našiel inú a dal mi pokoj....cize vzťah na bode 0....no a potom sa to stalo, nasla som mu správy od inej ženy ako ho veľmi ľúbi a chce aby od nás odišiel, že ved otcom zostane naďalej....boli to strašné mesiace plné plaču, neistoty, otázok ako ďalej....ja som si uvedomila, že ho stále ľúbim a chcem ho späť, no on už bol zaľúbený inde, nevedel sa ma ani dotknúť 😔 bolo to ako keby mal podviesť ju so mnou...ja som to nakoniec nechala tak, poslala som ho za ňou....nekomunikovali sme, iba ohľadom malého...no viac a viac sa začal ozývať a zaujímať sa aj o mňa nie iba o syna až sme sa dohodli ze nám dáme ešte šancu....bol aj sex párkrát, bolo to všetko pekné....no potom odišiel na týždeň na služobku a vrátil sa akokeby mysľou inde, úplne ochladol, v posteli ma neobjime, ležíme vedľa seba ako dve kamošky, mam strach ze spolu zase začali komunikovať, neviem co robiť, ako ešte zabojovať ☹️
@ismarela ty nesuperis s mladsou s telom modelky
Ty superis s tym ze si krava
Mala si doma super chlapa ALE zahladela si sa do kolegu co o teba ani nezakopol
A teraz ked si vytriezvela chces dalej nicit zivot tvojmu ešte stále manželovi
Daj mu pokoj a nerozmyslaj ako vyhrať
Maj dôstojnosť a nauc sa o seba postarať sama
@minenkak Viem, že na zoznamkách alebo pri iných internetových vypisovačkách sa aj ghosting tak berie, ale nie pri plnohodnotnom vzťahu, nota bene s manželským sľubom. Ten má nejako definovaný začiatok a koniec.
Nemyslím si, že ten chlap priamo povedal svojej žene niečo ako: "Keďže na mňa kašleš, v našom vzťahu končím. Formality doriešime neskôr". Skôr chodili doma okolo seba potichu a navzájom na seba zazerali...
(tým ale nechcem povedať, že ona na situácii nemá vinu. Len to, že vzťah s inou ženou bez jasného ukončenia predošlého vzťahu je nevera)
@ismarela a čo tak úprimný rozhovor : prepáč, ja som ťa vyhnala do náručia milenky, (viem že nemal ísť za ňou ) ale ako vie že znova nebudeš mať také nálady a nebudeš s ním hrať hru?
Choďte niekam spolu, ešte nedal na rozvod. Ak ste si schopní odpustit. Veľa šťastia
@hefo ja si myslím,že práve v tom manželskom zväzku platí,že keď jeden na toho druhého kašle je to koniec a dva roky,vieš si vôbec predstaviť že tvoja manželka sa ta dva roky nedotkne,ja si to teda ani v zlom sne nedokážem predstaviť .Koniec je to odmietnutie a ignorovanie partnera dlhý čas,tam žiadne sadnutie a definovanie konca netreba
Všetci chápeme, vrátane autorky(sama sa cíti vinná a seba označila ako tú, ktorá má väčší podiel viny.) že urobila blbosť. Keď zistila, že manžel má milenku bolo to rok a pol bez intímností.
Milenka už bola v to období zaľúbená, namotaná a aktívne pracovala na tom, aby odišiel od ženy.
Ono to chvíĺu trvá, niekedy aj dlhšiu chvíľu, kým si chlap NÁJDE milenku. A milenka už bola v čase odhalenia nakomplet zamilovaná v štádiu spracovania pána, aby opustil manželku.
Tak to zase tak dlho netrpel chudáčik.
@hugger ahoj, som rada ze sa ozvali aj muži 🙂 ja som ho nechala ísť, zacala som sa "odstrihavat", neodpisovala keď nebolo treba, zostala som voči nemu ľahostajná a on si začal domyslat ze randim s niekym iným. to asi nezniesol a pritiahlo ho to späť. No čakala som ze dá do toho viac, chyba mi intimita a ja nie som ten typ co by začínala a teraz už dupľom nie keď možno myslí stále na ňu
@lienka.7 narobila som im dobre scény, za ktoré sa teraz aj hanbím, proste som ju nešetrila 😁 a ona sa možno aj stiahla (neviem co sa medzi nimi presne stalo) keď videla ze on nezasiahol, "neochránil ju predo mnou"....som proste raz matka jeho dieťaťa a vždy sa bude snažiť so mnou byt za dobre.
@ismarela usporiadaj si myšlienky.....ak odíde. .....keď sa otocíš a pozrieš do zrkadla svedomia, budeš spokojná so sebou ako málo si chcela zachrániť vzťah....a zlomením, ktoré si spustila.....ale ostaneš v tej svojej pýche, nech sa on snaží....chces nemožné najskôr ho vyzenies,potom sa spamätaš a on tomu všetkému sa má prispôsobiť ako to ty zrovna máš a cítiš, lebo on má nejako zo vzduchoprazdna vedieť, že chces byť s ním.
@ismarela a čo keď chcela aby odišiel,však ty si muža nechcela, prečo ste vlastne spolu, veď vy dvaja si ani jeden seba nevážite ,nie to ešte druhého,ty máš šťastie, že sa otočila a neriešila ťa,si chorá osoba, chcieť takto žiť a takto sa správať, chúďa žena,ten tvoj debil ju oklamal a ty na ňu hadzes vinu
Ty tvojho muža nemiluješ,si len sebecká a závistlivá ženská,zľakla si sa,že by mohol patriť inej a ty stratila peňaženku,pomoc a musela by si sa postaviť na vlastné nohy a postarať sa.Si vychcaná.A čudujem sa tvojmu mužovi,že ti uveril a vrátil sa.Ale to dlho trvať nebude a príde dalšia,váš vzťah je nefunkčný.
@ismarela vyhrat? Podla mna ponižuješ sama seba uz len tym že nad tym uvazujes preboha, v momente ako by som sa dozvedela že moj partner, muz niekoho ma. V ten moment by pre mna prestal existovat, a to bez ohladu deti ci nedeti. Ako sa preboha mozes cicit ok ked si proste tá druhá a uz len vedomie že sa s niekym o neho delíš, mne by sa to hrozne hnusilo prepáč.. toto mi príde ako keby si nevážiš samu seba. Na druhej strane mi pride že si manipulant a on by mal tiez utekat od teba. Cize dokonaly par no
Autorka, ty si to pokašľala na plnej čiare a teraz čakáš, že bude v intimite iniciatívny manzel. Toto je celé zle. Od začiatku do konca.
Kedd si praješ dostať sa na štart vzťahu, žiaľ budeš musieť byť ty iniciatívna a všetko vyžehliť čo si pokaslala.
Tvar sa ako by milenka nebola a začni ho zvádzať. Dúfam, že ho aspoň pobozkas. Ak nie, začni s malou pusou a povedz mu, že ho máš rada.
Manžel je z teba zmätený. On ťa nepodviedol úmyselne, ale ty si ho do toho nasilu vohnala.
Začni sa správať ako jeho žena, a musíš ho zvádzať. Inak sa rozluc s manželom.
Nehovoriac o tom, že máš mať na manžela chuť aj bez tejto cudnej popletenej situácie a dávať mu to najavo. Nielen chlap keď opýta, ideme na to. Toto nie je plnohodnotný vzťah, že chlap si musí stále pýtať. Preber sa a navstiv sexuológa, možno máš zdravotný problém a znížené libido.
@mantilka ahoj, ďakujem za radu, určite máš pravdu, no on je ten typ, ktorý nikdy povzbudenie nepotreboval 😁 a ja mam strach, že mi to neopatuje, resp už sa mi to viac krát stalo, že som zostala len sklamaná a frustrovana potom 😔 snažím sa pekne obliekať, byt upravená aj doma, mat dobrú náladu ale akonáhle vidím ze ma v ruke mobil je po nálade, mam 100 chuti mu ho hodiť o stenu 🙈 sa mi zdá, že čím viac chcem ja, tým menej chce on
Dávaj pozor na želania, mohli by sa splniť...
Fuuuuuuu autorka! Ja sa mu divim, ze sa este s tebou parkrat vyspal.
@ismarela a pokoj sa mu nedá uz dat? Dobrdzanie nadovsetko??
@ismarela ste manzelia? tak si spomen, ze aj ty aj on ste si prisahali, ze budete spolu v dobrom aj v zlom, sadnite a pozrite si v klude video z vasej svadby aj s malym, lebo on je ten, komu sa ide zrutit jeho svet istaty v tomto neistom svete-tak ako ti to uz tu pisali, to ze manzel nedokazal si spomenut na tento slub co ti dal, tak to je jeho velke zlyhanie, vyriesil to ako typicky zbabelec-nasiel si milenku, namiesto toho, aby sa vcitil do teba a pytal sa ako ti moze pomoct, ten kto zlyhal nie si ty, ty si ho nepodviedla, ale on, ze ta nepodrzal v pre teba tazkom case, ano bojuj o neho ked je tvoj manzel, on patri tebe
Akože ženy,fajn,chlap je chudák,ale pardon,tiež mohol riešiť veci na rovinu,či je to podľa vás ok,nechať si domáce služby a na lásku si nájsť druhu/druhého? Podľa mňa nie. Sadnúť,rozprávať,rozprávať dohodnúť a potom si hľadať ,či?
@ismarela len nechapem, ak si ho lubila, preco si mu rok a pol nedala ani pusu, ani si sa s nim nemilovala? A ak si ho uz nelubila ako je mozne, ze ho uz lubis? rodina je jedna vec, druha, zesa treba starat aj o partnersky vztah a hlavne, lubi on teba? ak uz lubil inu potom, co prestal teba...
Ak sa do nej zaľúbil, nechala by som ho tak.
Prejsť neverou je ťažké, ak tam bolo odcudzenie a žiadna chémia, nedá sa to vrátiť späť. Jeden otvorený rozhovor a ak miluje milenku, nechajte čas vzťah už tak. Vy ste mali šancu, aj druhú, nevyšla... Aj to sa deje v živote. Možno s ňou spoznal to, čo s tebou nepoznal a nemyslím tým iba sex, ono to bolo celé asi aj o inom, ako iba o sexe, keď sa do seba zaľúbili..
@ismarela Vy ste obaja takí neskúsení milenci. Jemu žena neopätuje lásku a on dva roky s tým nič nerobí. Hľadá si náhradu a samozrejme nájde. Ty k nemu nič necítiš a tiež s tým nič nerobíš, až kým si neuvedomíš, o čo prichádzaš. A prečo si si to uvedomila? Pretože si odrazu zistila, že muž má aj iné hodnoty a kvôli ním ti chýba. Ja si myslím, že on sa ti páčil aj pred tým, lenže ty si sa zapozerala do iného a porovnávala si ich. Veľká chyba. Netreba porovnávať partnerov, autá, chaty, platy. Vždy budú ľudia s lepšími schopnosťami, krajšími postavami, lepším správaním, vždy nájdeš niekoho lepšieho ako je tvoj muž. To by si takto mohla do konca života hľadať a nakoniec by ti život prefrčal cez prsty a furt by boli lepšie autá, chaty, platy a partneri.
Preto si myslím, že najlepšie čo urobíte je pre vás oboch sa zastaviť. Ukľudniť sa a vyjasniť si čo chcete rozumom a nie pocitmi. Čo vám hovorí rozum? Predpokladám, že výsledkom bude, že pre vás oboch má najväčšiu hodnotu váš vzťah: Manželstvo, rodina, deti, pokoj. A dobrý sex samozrejme. Ktorý nie je. A dobrý vrúcny vzťah. Ktorý nie je. Deti máte, alebo syna ako som pochopil. Bývať máte kde, manželia ste. Takže už vám ostáva len ten vzťah a poťažmo sex. Ty nie si frigidná, on nie je impotentný, takže ten sex ako taký nie je problém. To majú problémy ľudia, ktorí sa milujú a sex im nefunguje. Vy máte problémy "len" s tým vzťahom.
Vzťah je niekto tretí medzi vami, ktorý rastie ak do neho prikladáte a klesá, ak z neho beriete a nič neprikladáte. Do vzťahu si začala prikladať, keď si sa začala k nemu lepšie správať. Vidíš, že to funguje: Úsmevy, láskavosť, nevyčítať, pohladiť, poďakovať, dať kvietok manželke, urobiť mu obľúbený koláčik, darovať si darček, malú pozornosť, spoločné varenie, spoločná dovolenka, hoci len na dve noci niekam. Kino, alebo len film. Sex aj keď nebude fungovať. Ale skúšať. A nečakať hneď, že mi bude fajn, že budem do neho paff, že budem do nej paff. To príde. Základná chyba je že keď opadnú príjemné pocity, hneď sme z toho hotoví a už si myslíme, že nám to nefunguje. Pritom tie pocity si vytvárame sami svojou vzájomnou aktivitou. Vzájomným obohacovaním sa. Ak budete prikladať tehličky do vzťahu a nebrať z neho, tak bude rásť. Bratie vo vzťahu je vtedy, ak on ti dá kvietky, ty si celá happy z toho, ale ty mu na druhý deň urobíš scénu, lebo nepovysával. Ty si si vzala kvietky, ale nedokázala si odpustiť nejakú jeho chybu.
Najčastejšie problémy tohoto druhu majú krásne ženy a úspešní muži. On ju miluje, lebo je krásna a ona ho miluje, lebo je úspešný. Príde zmena krásy, poklesne úspech a láska prestane. Vtedy je dobré sa zastaviť a znovu prehodnotiť svoje hodnoty. Ozaj ju chcem milovať len keď je pekná? Už to slovo ja milujem je sloveso. To znamená, že niečo robím. Teda rob niečo. A on tiež. On musí teraz niečo urobiť. Nie len pre teba, ale pre váš vzťah. Teda pre vás oboch a dokonca aj pre tých, ktorých váš vzťah obohacuje. To nie je len váš syn, ale širšia spoločnosť.
Nieco citit nestaci. Vedome si mu ublizovala a chcela aby odisiel. Teraz robis to iste, lebo sa bojis, ze si urobila chybu.
Ak by si ho lubila, nechas ho nez sa on rozhodne .

@hefo ako úplný ignor od manželky nieje rozchod?