Ako zaspať pri chrápajúcom partnerovi?
Baby, ste tu také, čo takého máte? Ako ste sa naučili zaspať pri ňom? Ja som už zúfalá.
Nenaučila. Chodila som spávať skôr ako on, nech zaspím vkľude. Keď som sa v noci zobudila, tak som ho vždy mykala, alebo ho zobudila nech sa pretočí. Vďaka Bohu nechrápe stále
Nenaučila a ani nemusím.. mame dve spálne. Pre jeho a moje psychické a fyzické zdravie🤪🤪
@zanka777 čiže vtedy keď chrápe nespíš celú noc?
@sejbipi no ja skôr zaspať nemám kedy. On si ľahne a za 15 sekúnd spí. Budiť a otáčať ho môžem koľko chcem, aj tak keď znova zaspí, tak chrápe 🤦🏻♀️
tak choď spať ešte pred ním. Ja som si zvykla ísť ľahnúť aspoň hodinu pred ním 😆
@sejbipi nedá sa mi tak rýchlo a skoro zaspať. Bežne zaspávam aj sama pozde v noci bohužiaľ
Áno mame to aj my doma 🙈 môj ani na cukanie neprestane…. A keď s ním potrasiem nech sa pretočí tak pretočí len hlavu 🙈 na zabitie toto… tiež to riešime tak že chodím skôr spať ale nie som zvyknutá na skóre zaspávanie, čiže koľkokrát keď si on ide ľahnúť ja som v štádiu zaspávania. On ľahne a hneď zaspi a začne to chrapanie. Vtedy má to tak vytrhne zo spanku že má ide poraziť…. Poslednom čase sa zoberiem a idem na gauč radšej
Schudnut / opravit nosnu prepazku / dve spalne / udusit vankusom 🙂 🙂
Ešte dodám že už sme skusali úplne všetko ohladom zastavenia toho chrapania, kvapky spreje, blbosti za veľa peňazí. Nič nepomohlo. Bol aj u lekára s tým, tam je to na operaciu. Čiže nič iné nepomôže
Môj muž mladší chrápal, keď bol unavený. Pozri sa aj na faktory. Únava, nadváha, fajčenie, rokmi, plný nos, alergie. Chápem všetky osoby s chrápajúcim partnerom. Je zo des. Len som ho v noci hrglovala. Nepomáhalo. Teraz on v pohode, drhá mňa. Sme 70 plus🤭🤭🤭🤭
pricin chrapania moze byt kopec - nadvaha, kriva nosna prepazka, zmaknute horne podnebie, zvacsena nosna mandla a co ja viem co este. No lenze, dokop chlapa k lekarovi.... tak musi trpiet spolunoclaznik. Ak nemate moznost oddelenych spalni, vitaj v klube. Chodim spat skor ako chlap, ten pracuje do neskorej noci. Takze nieco naspim, ale aj tak je moj spanok prerusovany. Snazim sa uz to tak nehrotit. Ak vyslovene netrpi spankovym apnoe - clovek vtedy nedycha a lekari odporucaju spat s tou maskou kyslika na tvari, fakt vela moznosti nie je.
@hedviga2 to mi presne vraví aj on, že to je kvôli veľkej únave, fajčeniu a nadváhe. Lenže to sa nedá zmeniť zo dňa na deň a ja ho dovtedy asi fakt pridusím tým spomínaním vankúšom
Používam štuple do uší. Počuť ho počujem, ale intenzita je menšia 😉
@gabika0825 no na gauč sa minule pobral sám, keď videl, že nespím. Lenže to mi príde zbytočné tam aj ostávať pri ňom. Nebývame totiž spolu
moj otec chrapal horšie ako najhoršie a mu prepichovali nos, bral nejake tabletky, asi mesiac vypluval tie usadeniny a odvtedy nezachrapol ani raz..
To sa neda naucit. Ked je zle (unava, choroba, alkohol - aj male pivo staci), spava v pracovni 🤷♀️
Nepomaha nic, ostahovala som sa na gauc. Snazila som sa aspon cez vikendy spavat pri nom, no uz aj to som vylucila, lebo sa v noci zobudim na chrapanie a aj tak sa stahujem do obyvacky. Je to na maslu.
Bola som v rovnakej situácii, dokonca 2x. Jedine čo pomohlo bolo spať v inej miestnosti a to ich oboch dokopalo k tomu aby riešili spánkové štúdio a následne dýchací prístroj na spanie. A ten je fajn nielen na to, že prestali chápať, ale aj oni sami sa lepšie vyspia. Aj keď obaja zaspia za 10 sekúnd a spia dlho ale spánok nebol kvalitný. Dokonca toto riešil ešte aj môj brat, takže poznám troch čo si toto riešenie chvália.
@sima234 ja mám strašne bolesti uši ráno z tých štupľov, Takze u nas nehrozí
Tak tu boli možnosti hud zaspať skôr ako on, ale späť mimo spalen. Riešenie chvíľu boli aj štuple, ale to sa nedalo vždy... najlepšie je späť osve..
@gabika0825 mňa zo začiatku tiež boleli, ale zvykla som si..teraz som si objednala zo sheinu a sú iné ako tie naše...sú mäkkšie..
Nespat v jednej miestnosti ak sa dá
Nooo aj tak sa to dá povedať 😂 spím keď chvíľku nechrape
Otacam ho na bok kazdu chvilu, kym zaspim🙄
Mne pomáhajú štuple do uší keď treba 🤭
Mne teda nepomoze nic. Len spat v osobitnych miestnostiach.
Damy, chrape takmer kazdy (len mnohi to popieraju a po "usvedceni" maju vsakovake vyhovorky), aj vy, len nie stale a nie az tak nahlas (zvacsa). Nemyslim, ze vo fazach hlbokeho spanku (ochabnutie nosohltana) sa to da nejako lekarsky "poriesit". A naopak, kazdy ma inu "hlbku" spanku - niekto spi v pohode aj pri silno chrapajucom a iny neznesie v noci sebejemnejsi zvuk (ani tikanie hodin). Nehovoriac o ruchu velkomesta, vlakoch, elektrickach... Ale asi aj na to sa da casom (a unavou) zvyknut. Inak mnohi (poznam podla seba) chrapu aj na boku a aj ciastocne na bruchu. Nie som "pri sebe" a ani pijan. Jedine spat oddelene, alebo si zvyknut na (kvalitne, makksie) stuple. Ziadne zazraky (kvapky, spreje, naplaste, elektronicke masinky) zvacsa nepomozu.
Jediná rada.... oddelené spálne. Nič lepšie ešte nikto nevymyslel
@madeincssr no dovoľ! My ženy sme princezné. Ani nechápeme,ani negrgáme a už vôbec neprdíme 😁😉

Nijak aj ja som už zúfalá 😂lebo ja naozaj ale naozaj neviem spat keď niekto chrape hoci len minimálne.... Čiže u mňa to je na porážku.... Ale má dní kedy nechrape... chvalabohu