Ako získať odvahu zmeniť život s dcérou?
Ahojte. Idem sa vyrozprávať lebo som už zúfalá. Žijem s partnerom a dcérkou v jeho byte. Dcéra má 6 a čoskoro by mala ísť do školy. Náš život nieje šťastný. Chlap je neuveriteľný nervak, ja hľadám byt, no mám v sebe taký obrovský zmätok a neistoty. Chlap vrieska na mňa pre akúkoľvek hovadinu, hádky ukončuje vetou že si mám zavret hubu inak mi ju zavre on... Všetko pred dcérou....zmeniť sa nevie, zrejme ani nechce. Ja mám však veľké obavy z života s dcérou osamote. Okrem rodičov nikoho nemáme, môj brat žije v zahraničí, žiadne deti v rodine, od mužovho brata má síce sesternice o pár rokov staršie ale niesme kôli mužovi v kontakte....ja mám hrôzu z toho že keď odídeme, ostane dcéra už nadobro sama ako prst. Starí rodičia jej nenahradia tu samotu ktorou trpí. Nemáme ani spoločných známych s deťmi lebo keď sme sa s niekym zoznámili a bol pri tom muž, svojim prístupom docielil to, že sa s nami nikto nestretáva. Dcere veľmi chýba súrodenec, kamaráti, často kôli tomu trpí, plače....keď sa odstahujeme , začneme prakticky od nuly pretože pôjdeme buď na opačný koniec mesta alebo mimo.mesto a ja mám tiež veľký problém nájsť si kamarátky s deťmi. Viem že život v rodine kde je hrozne veľa kriku, nonstop nadávanie, arogancia a agresia( nie fyzické násilie) nieje zdravá, no potom si poviem že život iba vo dvojici bude príliš smutný a depresívny pre dcérku aj pre mňa. Muž nás už dvakrát vyhodil z bytu a vôbec nieje vylúčené že to nespraví znova.... Mám už 40 a veľmi trpím aj tým, že nemám druhé dieťa, že dcérka je sama, veľmi ťažko si aj hľadá kamarátky, často sa boji a plače že sa s ňou nechcú hrať, je nesebavedoma, viem že aj kôli tomu, v akom prostredí vyrastá...hypotéku dostanem, v tom nieje problém no blizia sa zápisy do škôl a mňa tlačí veľmi čas aby som dcéru zapísala do školy podľa bydliska..... Čo je horšie? Žiť v rodine plnej kriku alebo v rozpadnutej kde nik okrem nás dvoch nebude?
ODÍĎ! dcera si najde kamaratky v skole. Zmena prostredia jej a tebe pomoze.
Drzim ti palce, si rozumna zena, ked to chces riesit. Dcera si kamaratky najde hocikde a momentalne bud rada, ze nema surodenca. S dvomi detmi by si to mala omnoho tazsie. Dcera a ty potrebujete hlavne klud. Kamarati sa najdu hocikedy. Mas uzasnu startovaciu poziciu-mas uspory a rodicov ktori ti pomozu. Este sa psychicky pripravit na odchod. Cim skor, tym lepsie. Treba urobit rychly rez.
ahoj, radsej sama, ako v dennodennom strese a kriku. ak nie je problem s hypotekou, cize s byvanim, neviem nad cim vahas. na zapis pojdete do spadovej skoly, potom ju prehlasis podla aktualneho bydliska, nic neriesitelne. praveze je to dobry cas na novy zaciatok, dcera pojde do skoly, spozna novych kamaratov, das ju na nejaky kruzok, tam spoznate novych ludi. ano, sama pises, ze dcera nema sebavedomie pre to prostredie, v ktorom vyrasta, naber silu na zmenu, prave kvoli nej. ked uz budete byvat same dve, mozno to nie je najstastnejsia rada, ale zoberte si psika z utulku, vyplni vam to prazdne miesto, dcera bude mat povinnosti voci psikovi, co jej doda sebavedomie, budete musiet chodit von a tam stretnete mnozstvo ludi.
Choď s malou preč! Hneď! Ja som vyrastala v prostredí, ktoré opisuješ a moja mama nebola schopná odtiaľ odísť preč. Mám skoro 40 rokov!!! a roooooky som jej nevedela odpustiť, že dovolila, aby som vyrastala v takom prostredí a stále si pomyslím, že ma mama mala zobrať preč. Už to nie je také intenzívne. Mám veľmi pekný život, dobrého manžela a detičky, ale teda, bol to pôrod. Ja som nemala absolútne žiadne sebavedomie, mala som obrovský problém násjť si kamarátky, domov som nikoho nechcela vodiť. Nerob to svojej dcére. Lepšie jej bude len s tebou a v pokoji ako takto s agresívnym otcom. Nehovoriac o tom, že raz si nájde chlapa ako je tvoj muž, lebo to je pre ňu vzor! Tak bacha aj na to.

pozri web https://www.nikdyviac.com/
venuju sa presne zenam ako Ty, tym, ktore vedia, ze treba nieco urobit, ale nevedia kde a ako zacat. maju tam aj cislo, ked prezvonis, zavolaju Ti spat.